#RescEU-aktiver, der er mobiliseret til at hjælpe #Græece med at bekæmpe ødelæggende skovbrande

| August 15, 2019

Efter anmodningen om bistand fra Grækenland, rescEU aktiver er blevet mobiliseret til at tackle skovbrande, der herjer flere områder i Grækenland. Som en øjeblikkelig reaktion har EU allerede bidraget til at mobilisere tre skovbekæmpelsesfly fra rescEU-reserven fra Italien og Spainto sendes hurtigt til de berørte regioner.

Kommissionær for humanitær hjælp og krisestyring Christos Stylianides sagde: ”EU står i fuld solidaritet med Grækenland på dette vanskelige tidspunkt. Flyene er allerede i aktion og bekæmper brande. Dette øjeblikkelige svar beviser merværdien af ​​rescEU, hvilket gør vores svar mere robust, hurtig og effektiv. Desuden er dette et reelt eksempel på de fælles europæiske værdier, som redningsevne bygger på: solidaritet og beskyttelse af vores europæiske borgeres liv. Jeg er taknemmelig over for Italien og Spanien for deres tilbud om hjælp. Vi er klar til at yde yderligere hjælp. ”

I går var kommissæren i Athen, hvor han mødtes med premierminister Kyriakos Mitsotakis og besøgte krisesenteret for den græske civilbeskyttelse for at blive orienteret sammen med ministeren for beskyttelse af borgere Michalis Chrysochoidis og overvåge driften af ​​redningsaktiverne. Det Det europæiske satellitkortkortsystem Copernicus hjælper med at give kort til vurdering af skader over de berørte områder. Læs hele pressemeddelelsen her.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, katastrofer, EU, Europa-Kommissionen, Den Europæiske Unions Solidaritetsfond, Grækenland

Kommentarer er lukket.