Vil #Russia blande sig i det kommende 2019-valg til Europa?

| Februar 13, 2018

Ruslands påståede indblanding i de nationale spørgsmål om suveræne stater er nu almindelig viden over hele kloden, hvis fulde omfang endnu ikke er kendt. Den russiske stats hemmelighedsfulde hånd forstås at have været involveret i en række cyberangreb, der spænder fra nationale institutioner til politiske partiers hovedkvarter, med en kampagne med disinformation og såkaldte falske nyheder i spidsen for denne operation , skriver Sajjad Karim, et britisk konservativt medlem og medlem af præsidentens adfærdskodeks.

Da jeg først blev opmærksom på indblanding i den vestlige politik af Putins regering tilbage i 2014, kunne jeg ikke diskutere det, da folk simpelthen ikke troede på, at det skete. På det tidspunkt var jeg formand for det rådgivende udvalg for medlemmernes adfærd i Europa-Parlamentet, da det blev underrettet om, at den snart franske præsidentkandidat og den nationale frontmedlem, Marine Le Pen, modtog finanser fra russiske kilder.

På grund af hendes partis racistiske og antisemitiske fortid havde franske banker nægtet at låne festen nogen penge, så Le Pen vendte andre steder til finansiering.

Hun opnåede russiske lån i 2014 til € 11million (£ 9.4m), hvoraf den ene - i alt € 9m - stammer fra en lille bank med links til Kreml kaldet First Czech Russian Bank. Men som vi nu ved, var hendes forsøg på højt kontor ikke meningen at være.

Målrettet finansiering af oppositionsgrupper fra den russiske stat går langt ud over blot et mislykket fransk præsidentbud. Der er et klart netværk af politiske aktivister og aktører involveret i denne web af russisk indblanding, som strækker sig over hele verden. Du skal kun se til vores egne kyster for at se, i hvilket omfang deres indflydelse spænder.

Sajjad Karim, et britisk konservativt medlem og medlem af præsidentens adfærdskodeks

Med spørgsmålstegn stadig hængende over finansieringen af ​​EU's folkeafstemning's Leave-kampagne og med hvad der ligner en konstant dryp af nyheder relateret til Trump, Rusland og 2016 USAs valg, udløser nettet tilsyneladende aldrig.

Hvad er det primære problem for os med europæerne, selvom det er de kommende europæiske valg i 2019. Der er uden tvivl allerede planlagt planer for russerne for at destabilisere vores valgproces, som historisk har lidt under lav afsætning, og som følge heraf vil det let blive påvirket af ethvert forsøg på at påvirke afstemningen.

Electorates - uanset hvor de kommer fra - har tendens til at stemme på en meget reaktionær måde. Hvis Putin og hans regering har til hensigt at målrette sig mod disse valg, så vil de helt sikkert bruge dette til deres fordel.

I Tyskland er brugen af ​​russisk propaganda, der har til formål at påvirke den russisk-tyske befolknings valgvilkår, allerede udbredt.

En særlig hændelse, nemlig "vores Lisa" - en falsk historie om en russisk-tysk pige, som efter sigende var blevet voldtaget af arabiske indvandrere - viser den lethed, som den russiske kampagne med disinformation har infiltreret vores kontinent.

Det hævdes endog, at statsstøttede "trollfabrikker" i Skt. Petersborg forsøgte at sætte utilfredshed under EU's folkeafstemning gennem sociale medier, der overgav overordnet til fordel for Brexit.

Uanset hvor indflydelsesrig den russiske indblanding er, er der stadig en tendens i Storbritannien og Europa til at glemme disse krav. Hvad der må forstås er, at hvis disse handlinger er vellykkede, vil Europas fremtidige retning blive bestemt i Moskva.

EU kunne i det væsentlige blive lammet af russisk indblanding, der dramatisk ændrer Europa-Parlamentets sammensætning, og det vil ske lige under vores egne næse.

Dette må ikke lade sig ske.

Nogle af vores ledere, herunder premierminister Maj, er fuldt ud opmærksomme på Putins aktiviteter og har gjort det klart, at dette ikke vil stå.

Hver eneste EU-leder bør dog gå et skridt videre. De oplysninger, de besidder om russiske aktiviteter, bør fremlægges i deres egne parlamenter, så alle er fuldt ud klar over, i hvilket omfang vi undergraves.

Ligesom i USA bør der undersøges - men på et enkeltmedlemsstatsniveau - ind i økonomiske aktører af politiske aktører, som har lettet russerne i deres forsøg på at destabilisere vores demokratiske systemer. Disse henvendelser og alle de indsamlede oplysninger kunne derefter samletes sammen med et svar på EU-plan.

Valgkommissionerne bør også gøres egnede til formål, bedre rustet til at håndtere de klare og nuværende farer, der nu står overfor vores stemmeafgivelser. Kombiner dette med den obligatoriske begrænsning af aktiviteter af såkaldte bots af sociale mediefirmaer, og denne type uærlig aktivitet kunne effektivt blive stemplet ud.

Uanset løsningen skal hele Europa vågne op for, at vores demokratier bliver infiltreret af russiske aktører, hvis eneste hensigt er at forstyrre og afbøde vores politiske proces.
Tiden til at handle er nu, før det er for sent. Rusland må ikke få lov til at påvirke vores egen beslutningstagning.

tags: , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Forsvar, EU, EU, Udvalgte artikel, MEP Valg, Rusland