Følg os

Forsiden

Open Dialog Foundation opdateringer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Pavlov-24464_406x2261. Italiens øverste kassationsdomstol fastslog sidste onsdag, 30 juli, at deportationen af ​​Alma Shalabayeva og Alua Ablyazova fra Italien til Kasakhstan sidste år var ulovlig. 
 
Som anført af et antal italienske aviser nævner domstolens afgørelse en række uregelmæssigheder i proceduren, hvori det klart fremgår, at Shalabayevas identitet må have været kendt for de officerer, der var ansvarlige for sagen, hvilket således ikke efterlod nogen tvivl om de politiske implikationer bag beslutningen om at sende kone og datter til den kasakiske dissident, Mukhtar Ablyazov, tilbage mod det undertrykkende regime hos diktatoren Nursultan Nazarbayev.
 
Italiens indenrigsministerium blev beordret til at dække sagsomkostningerne, men vigtigere er, at domstolens afgørelse åbner vejen for en anmodning fra Ablyazov-familien om en meget større erstatning for moralske og materielle skader.
 
Desuden bringer det igen spørgsmålet om den rolle, Angelino Alfano, dengang og i øjeblikket Italiens indenrigsminister, kunne have haft i sagen, tilbage. Følge onsdagens retsafgørelse, Movimento 5 Stelle-medlemmer anmodede om, at Alfano forelagde hans fratræden.
 
Vi inviterer dig til at læse ANSA-erklæring om emnet (link) - DA.
 
Du kan også kontrollere nogle af artikler fra den italienske presse under følgende links (på italiensk):
 
2. Alexandr Pavlov (afbilledet), i tilbageholdelse i Spanien i over et år efter hans anholdelse efter den politisk motiverede røde meddelelse fra Interpol på Kasakhstans anmodning, blev løsladt mod kaution i afventning af retssagen den 29. juli 2014. 
 
Denne afgørelse udgør en kraftig ændring af den spanske administrative og retslige myndigheds tilgang til sagen. Dommerne motiverede deres beslutning ved at oplyse, at risikoen for, at Pavlov flygter fra Spanien er minimal, tæt på nul. Han bliver nu nødt til at præsentere sig ugentligt på den politistation, der er tættest på hans bopæl, og han vil ikke være i stand til at forlade Spanien. 
 
Hans asylanmodning vil blive gennemgået igen af ​​OAR - det spanske kontor for asyl og flygtninge.
Open Dialog Foundation vil hjælpe Pavlov i hans yderligere kamp for at opnå beskyttelse i Europa, og vi opfordrer det europæiske samfund til at gøre det samme ved at udtrykke deres bekymring over sagen og deres støtte og sende støttebreve til de relevante myndigheder i Spanien. Open Dislog hjælper dig gerne med det, hvis det er nødvendigt.
Denne nylige beslutning i Pavlovs sag efter en række yderst bekymrende tidligere afgørelser, som næsten førte til hans udlevering til Kasakhstan, hvor han kunne blive udsat for tortur og mishandling, ses generelt som et positivt signal om håb om, at den politiske baggrund for hans forfølgelse er endelig blevet anerkendt og vil blive taget behørigt i betragtning ved gennemgangen af ​​hans asylanmodning.
 
Vi inviterer dig til at læse den første samtale, som Pavlov gav efter at have forladt tilbageholdelse i en spansk avis El Diario (link).
 
Open Dialog Foundation bifalder de afgørelser, der er truffet af domstolene i Italien og Spanien, og håber, at disse afgørelser trin for trin vil skabe en bredere og bedre forståelse af de ulovlige og ulovlige handlinger, som det kasakhiske regime har foretaget, ofte i samarbejde med andre post-sovjetiske lande for at forfølge dets politiske oppositionsfigurer såvel som deres familiemedlemmer og venner, der bor i udlandet.
 
For nylig formidlede nogle russiske og kasakhiske medier fejlagtigt oplysninger om den politiske asylstatus for Mukhtar Ablyazov, der blev tilbagekaldt. Som bekræftet af Ablyazovs advokater har sådanne oplysninger ingen støtte i fakta. Flere forklaringer på emnet kan findes i en artikel under det følgende link.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending