Følg os

EU

Hvordan sociale medier gjorde det muligt for mennesker at være en del af det europæiske valg

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140602PHT48711_originalValget til Europa viste sig at være et hit på sociale medier

Sociale medier har omdannet afstemning fra en demokratisk pligt til en begivenhed. Hvor det før var en anonym handling i en stemmestands privatliv, er det i disse dage noget, du deler på Facebook eller Twitter, undertiden ledsaget af en "stemfie" af dig selv, der stemmer i valglokalet. Det har tilladt en livlig debat online i ugerne frem til valget. Måske har dette bidraget til at stabilisere valgdeltagelsen efter mange års tilbagegang, men det er sikkert, at det har gjort det muligt for folk at blive involveret.

Nå ud til førstegangs vælgere
Sociale medier giver en glimrende mulighed for at kommunikere med unge mennesker, der ofte nægter at stemme. Parlamentet oprettede en særlig video om en ung vælger og hans forbløffende eventyr på vej til stemmesedlen, der blev set mere end 2.5 millioner gange i løbet af få uger på YouTube og Facebook. Parlamentets officielle valgvideo viste sig også at være et hit, da den blev set mere end 11 millioner gange.

reklame

En million tweets og optælling
Mange mennesker tog også til sociale medier for at diskutere valget til Europa-Parlamentet. I valguge (19.-25. Maj) blev # EP2014-hashtag brugt i mere end en million tweets til at diskutere valget.

Parlamentets webteam udviklede et dashboard for at gøre det muligt for folk at følge diskussioner om valget i realtid. Under valget den 25. maj nat blev dette projiceret i Parlamentets kammer og blev brugt online mere end 15,000 gange.

For at fremme valget viste Twitter et valgbannere, der opfordrede sine brugere til at stemme, hvilket var første gang de nogensinde havde gjort dette. Beskeden var synlig for alle, der fik adgang til deres Twitter-konto via en mobilenhed på valgdagen bortset fra folk, der bor i Storbritannien og Holland.

reklame

En ud af fem europæiske vælgere nåede via Facebook
Facebook støttede også valget ved at lancere en 'Jeg stemte' knap, som først blev brugt under det amerikanske valg i 2008. Dette gjorde det muligt for vælgerne at vise deres engagement og motivere venner og familie til at deltage. Beskeden blev delt mere end 2.7 millioner gange og set af en af ​​potentielle fem vælgere i EU (næsten 90 millioner mennesker).

Parlamentet havde udviklet to valgapps til Facebook. Ansøgningen 'Jeg er en vælger' tillod folk at dele virtuelle balloner og sende dem på en tur rundt i verden. Den længste ballontur hakede mere end 260,000 virtuelle kilometer svarende til at rejse mere end fem gange rundt om jorden.

En anden applikation - 'A Taste of Europe' - inviterede folk til at stemme på deres foretrukne europæiske ret og arrangere en middag på valgaften. Bulgarsk shopska-salat vandt æren af ​​Europas mest populære skål med omkring 20,000 stemmer foran litauisk rødbedsuppe.

Doodle

Selv Google, verdens mest populære søgemaskine, spillede sin rolle ved at omdanne sit berømte logo over søgevinduet til en blå stemmeseddel dækket med gule stjerner.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending