Følg os

EU

Europa-Parlamentet støtter stærkere beskyttelse af privatlivets fred for EU-borgere efter NSA-skandalen

DEL:

Udgivet

on

Claude-MoraesEuropa-Parlamentet støttede den 12. februar en rapport, der opfordrer EU til at vedtage nye regler om databeskyttelse og forhandle med USA for at sikre stærkere sikkerhedsforanstaltninger for dets borgere i kølvandet på NSA-overvågningsskandalen.

Undersøgelsen, ledet af Labour-parlamentsmedlem Claude Moraes, opfordrer også til suspension af Swift and Safe Harbor-aftalen om overførsel af bank- og forbrugerdata og til en styrkelse af beskyttelsen af ​​journalister og whistleblowere.

Following six months of hearings – including a delegation to Washington – the European Parliament Committee on Civil liberties, Justice and Home Affairs (LIBE Committee), today backed the final report, with 33 MEPs in favour, seven against and 17 abstentions.

Claude Moraes MEP, ordfører for Europa-Parlamentets rapport om elektronisk masseovervågning af EU-borgere (afbilledet), said: “After a successful vote, we managed to get a comprehensive and in-depth action plan for the next mandate of this Parliament to continue our work following the Snowden revelations.

“We have now called on the US to end blanket mass surveillance and provide EU citizens with judicial redress for when their personal data is transferred to the US to ensure stronger safeguards for its citizens, and we have called for a clear line to be drawn between data that is useful for citizens’ security purposes and those which are not.”

MEP'erne blev også enige om at advare Det Europæiske Råd om, at de er indstillet på at afvise enhver frihandelsaftale med USA, hvis den indeholder bestemmelser om undtagelser fra EU's nye regler om databeskyttelse.

Moraes added: “Protecting European citizens’ privacy is a key issue for us. Our future priority will now be to develop enhanced democratic oversight, including parliamentary oversight, of intelligence services, considering that security shall never be used as an excuse for breaching people’s rights to privacy.”

reklame

Betænkningen vil nu blive stemt om af alle MEP'er på næste plenarmøde.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending