Følg os

Kriminalitet

Sammenslutningen af ​​russiske dommere afviser Magnitskys mor offentlig høring om rollen som retsvæsen i hendes søns død

DEL:

Udgivet

on

Nataliya Magnitskaya (L), mor til Sergei Magnitsky, sørger over sin søns lig under hans begravelse på en kirkegård i MoskvaSammenslutningen af ​​russiske dommere har afvist en anmodning fra Sergei Magnitskys mor om offentligt at diskutere dommernes rolle i hendes søns forfølgelse, mishandling og død. Den sagde, at den "ikke kan diskutere" sagen på trods af, at dens regionale afdeling sidste år havde diskuteret sagen og udsendt en resolution i et lukket forum i hemmelighed fra Magnitskys familie- og menneskerettighedsgrupper.

"Foreningen af ​​russiske dommere forsøger at hvidvaske retsvæsenets rolle i Sergei Magnitskys død ved at afvise en offentlig udsendelse af fakta," sagde en repræsentant for Hermitage Capital.

Sidste år blev fire Moskva-dommere inkluderet på den amerikanske regerings Magnitsky-sanktionsliste. Hver af disse fire russiske dommere godkendte tilbageholdelsen af ​​Sergei Magnitsky på falske grunde. De afviste hans andragender om ulovligheden af ​​hans anholdelse, om fremstillingen af ​​beviser fra FSB og indenrigsministeriets embedsmænd og om hans mishandling og nægtelse af lægehjælp i varetægtsfængslet. Dommer Stashina forlængede Sergei Magnitskys tilbageholdelse og afviste alle hans andragender den 12. november 2009, fire dage før hans mord i politiets varetægt.

Efter at den amerikanske regering annoncerede optagelsen af ​​de fire Moskva-dommere på Magnitsky-sanktionslisten, holdt Moskva-dommerforeningen et lukket møde den 22. april 2013, hvor den vedtog en resolution, der "fordømte" optagelsen af ​​de fire dommere på sanktionslisten . Resolutionen fra Moskvas dommerforening blev derefter udsendt på statslige tv-kanaler og offentliggjort på Moskvas byrets hjemmeside. Resolutionen sagde, at Moskva-dommerforeningen ikke fandt nogen grund til "på nogen måde at tvivle på lovligheden og retfærdigheden af ​​deres fire kollegers handlinger" ved gennemgang af deres "personlige sagsakter".

Da Magnitskys mor hørte om denne beslutning, skrev hun et åbent brev i Novaya Gazeta anmoder om en offentlig diskussion af dommernes rolle i hendes søns mishandling og død. Hun bad sammenslutningen af ​​russiske dommere invitere Magnitskys familie og menneskerettighedseksperterne til høringen. Sammenslutningen af ​​russiske dommere afviste imidlertid hendes anbringende med den begrundelse, at Moskvas dommerforening gennem sit præsidium allerede havde givet udtryk for deres holdning.

“Præsidiet for Dommerrådet i Moskva by … har anset det for nødvendigt at fordømme optagelsen af ​​dommerne Ukhnaleva, Stashina, Krivoruchko og Podoprigorov på Magnitsky-listen … under hensyntagen til arten af ​​den erklærede mening udtrykt af retssamfundet, kan beslutningen fra Præsidiet for Dommerrådet i Moskva by ikke være et spørgsmål, der skal prøves af Den Russiske Føderations Dommerråd,” sagde Victor Faleev, formand for den russiske Disciplinærkommission. Dommerforeningen. Faleev indikerede, at han handlede efter ordre fra formanden for Russian Judges Association.

"Moskva-resolutionen, der 'fordømmer' optagelsen af ​​fire dommere i Magnitsky-sagen på sanktionslisten, minder fuldt ud om sovjettiden, hvor professionelle foreninger enstemmigt fordømte dissidenter og enhver indsats fra udenlandske regeringer for at hjælpe dem," sagde en repræsentant for Hermitage Capital. .

reklame

Dommernes rolle i den ulovlige arrestation og tilbageholdelse af Magnitsky og hans mishandling i varetægtsfængslet blev fremhævet i de to uafhængige rapporter offentliggjort af Moskvas tilsynskommission og den russiske præsidents menneskerettighedsråd. Alligevel er deres konklusioner blevet ignoreret af den russiske regerings undersøgelse af hr. Magnitskys død, som blev afsluttet sidste år af den russiske efterforskningskomité på grund af "manglende tilfælde af kriminalitet".

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending