Følg os

Dyrevelfærd

Konservative parlamentsmedlemmer swing stemme imod bevarelse oceangående

DEL:

Udgivet

on

deep_sea_dressupVed afstemningerne fra Tory-MEPerne i dag (10 december) kunne Europa-Parlamentet snævert ikke vedtage et forbud mod trawlfiskeri på dybhavsområdet.

Arbejdsmedlemmer fra Europa-Parlamentet støttede forbuddet, der havde til formål at udfase trawl under 600 meter - anerkendt af forskere som langt den mest destruktive fiskeriaktivitet - i tråd med deres arbejde for en mere bæredygtig fælles EU-fiskeripolitik.

Tory-MEP'er sluttede sig imidlertid sammen med andre højreorienterede grupper for at stemme ned for forbuddet og stemte også for at forsinke fremskridt med lovudkastet. Dette betyder ifølge Labour ", at bedre bevarelsesforanstaltninger for dybhavsarter sandsynligvis ikke vil blive ført frem efter Europa-valget i 2014".

Linda McAvan MEP, Labour's European talsmand for fiskeri, sagde: "Dette foreslåede forbud blev støttet af alle de store videnskabelige beviser, der er til rådighed, og det er beklageligt, at Tory-MEP'er ikke har støttet denne foranstaltning. At prioritere en meget lille sektor af fiskerflåden og deres mest destruktive aktivitet på lang sigt bæredygtighed i vores oceaner viser deres manglende engagement i dette spørgsmål.

"Dette er især tydeligt, når vi ved, at mindre destruktive fiskeredskaber kan bruges, som ikke forårsager skade på havbunden og understøtter flere arbejdspladser. I øjeblikket er et lille antal store fiskerfartøjer, primært fra Frankrig og Spanien, i stand til at forårsage enorme skader til havbunden ved hjælp af en forældet og vilkårlig teknik. Forslaget ville specifikt forbyde trawlmetoden, samtidig med at andet mere bæredygtigt dybhavsfiskeri kan fortsætte. En sådan forsigtighedsforanstaltning er nødvendig på grund af dybhavsbestandens høje sårbarhed og sarte økosystemer og unik biodiversitet på havbunden, som giver muligheder for videnskabelig forskning. "

De nationale regeringer i hele EU skal nu diskutere spørgsmålet og komme til en position.

Linda McAvan MEP tilføjede: "Vi opfordrer regeringen til at spille sin rolle og presse på for, at spørgsmålet drøftes hurtigst muligt. Den skal vise det samme engagement i at beskytte dybhavsmiljøet, som det er nødvendigt at reformere den fælles fiskeripolitik. "

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending