Følg os

katastrofer

Lampedusa opfølgning: Beton indsats for at forhindre tab af menneskeliv i Middelhavet og bedre adresse vandrende og asylstrømme

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

THUMB_I084396INT1HTragedien i Lampedusa, en af ​​de mange, som Europa har været vidne til i de senere år, førte til en hidtil uset opfordring til handling fra EU-ledere og borgere. I dag foreslår Kommissionen måder til at øge solidariteten og gensidig støtte for at forhindre migranter i Middelhavet.

De foreslåede aktioner er resultatet af det arbejde, der er udført af Kommissionens formand for taskforce for Middelhavet med det formål at styrke EU's politikker og værktøjer på kort til mellemlang sigt.

"For to måneder siden udløste tragedien i Lampedusa en meget bred og følelsesmæssig reaktion i hele Europa - et kor af stemmer, der opfordrede til handlinger for at undgå sådanne katastrofer i fremtiden. Jeg stoler på, at denne drivkraft ikke er forsvundet. I dag lægger vi på bordet foranstaltninger og forslag til en virkelig europæisk reaktion, der kan gøre en forskel. Jeg opfordrer medlemsstaterne til at udnytte denne unikke mulighed fuldt ud til at vise, at EU er bygget på solidaritet og konkret støtte. Nu er det tid til at handle, "sagde indenrigsudvalget Cecilia Malmström (afbilledet).

reklame

Task Force identificerede konkrete aktioner på fem hovedområder:

1) Border overvågning for at redde liv

Europa skal være i stand til at yde bistand til de nødven- dige ved at styrke sine grænsekontroloperationer og øge kapaciteten til at opdage både i Middelhavet.

reklame

Et nyt koncept for at nå dette mål er blevet forelagt af Frontex til taskforcen. Formålet er at styrke luft- og maritim overvågning og redningskapacitet og derved redde indvandrernes liv i nød på havet i de tre Frontex-koordinerede operationer, der finder sted i Grækenland og Italien.

Indsatsen inden for overvågning af nationale grænser vil blive fuldt koordineret med Frontex 'aktiviteter, der er en del af det allerede eksisterende europæiske patrolsnetværk. Ifølge Frontex-skøn ville udnyttelsen af ​​yderligere aktiver beløbe sig til nogle € 14 millioner i 2014.

Det nyopererede europæiske grænseovervågningssystem (EUROSUR) er en del af disse bestræbelser (IP / 13 / 1182 og MEMO / 13 / 1070). Ved at give et bedre billede af, hvad der sker på havet, vil det styrke informationsudvekslingen og samarbejdet inden for og mellem medlemsstaternes myndigheder såvel som med Frontex. Oplysninger om hændelser og patruljer deles straks af de nyetablerede nationale koordinationscentre og Frontex.

Skibsførere og handelsskibe bør være beroliget for en gang for alle at hjælpe migranter i nød ikke vil medføre nogen form for sanktioner, og at hurtige og sikre afstigningssteder vil være tilgængelige. Det skal være klart, at de, hvis de handler i god tro, ikke vil have negative negative juridiske konsekvenser for at yde sådan bistand.

2) Bistand og solidaritet

Mens medlemslandene har ansvaret for at have effektive asyl-, migrations- og integrationssystemer, har de, der beskæftiger sig med højt migrationspres, særlig støtte. Nye værktøjer skal være tilgængelige.

Med hensyn til finansiel støtte afsætter Kommissionen i alt finansiering (herunder nødhjælp) på op til € 50m. Til støtte for Italien er € 30m afsat, herunder for grænseovervågning under Frontexmandatet. For andre medlemsstater er € 20m blevet tildelt for at forbedre, mellem andre, modtagerkapacitet, behandlingskapacitet, screening og registreringskapacitet.

Nye vigtige værktøjer er udviklet, såsom 'understøttet behandling' af asylansøgninger, hvor medlemsstaternes embedsmænd vil blive indsat i frontlinjelande for at hjælpe med at behandle asylansøgninger på en effektiv og effektiv måde. Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) vil være kernen i denne indsats og være en nøgleaktør for at kanalisere medlemsstaternes solidaritet til lande, der er under markant pres.

3) Bekæmpelse af menneskehandel, smugleri og organiseret kriminalitet

Praktisk samarbejde og udveksling af oplysninger skal styrkes, også med tredjelande.

Initiativerne omfatter: - at give Europol en stærkere rolle og ressourcer til at koordinere andre EU-agenturer, der arbejder inden for menneskesmugling og bekæmpelse af organiseret kriminalitet; - gennemgang af den eksisterende EU-lovgivning om menneskesmugling, den såkaldte "facilitators-pakke" ved at forene effektiv kamp mod smugling med behovet for at undgå kriminalisering af humanitær bistand - yderligere støtte til kapacitetsopbygningsprogrammer til bekæmpelse af menneskesmugling og menneskehandel i Nordafrika, centrale oprindelseslande og første asyllande (også gennem uddannelse i retshåndhævelse og retsvæsen).

Europol-skøn viser, at der for at træffe foranstaltninger til bekæmpelse af organiseret kriminalitet og smugling er behov for yderligere ressourcer på op til 400.000 euro om året.

4) Regional beskyttelse, genbosætning og juridiske måder at få adgang til Europa

Genbosætning er et område, hvor medlemsstaterne kan gøre mere for at sikre, at de, der har behov for beskyttelse, kommer sikkert til EU. I 2012 blev 4,930-personer genbosat til Unionen af ​​tolv medlemsstater (Tjekkiet, Danmark, Tyskland, Irland, Spanien, Frankrig, Litauen, Nederlandene, Portugal, Finland, Sverige og Det Forenede Kongerige). USA i samme år genbosatte mere end 50,000 personer.

Hvis alle medlemsstater ville blive involveret i genbosættelsesøvelser og stille et passende antal steder til rådighed, ville EU kunne genbosætte tusindvis mere fra flygtningelejre. For at stimulere genbosættelse vil fremtidige EU-midler til 2014 / 2020 være til rådighed for at understøtte yderligere indsatser og forpligtelser på dette område. Europa-Kommissionen har til hensigt at stille et fast beløb op til € 6,000 pr. Genbosat flygtning.

Kommissionen er klar til at undersøge mulighederne for beskyttede indgange i EU, som kunne give tredjelandsstatsborgere adgang til asylproceduren uden for EU uden at påbegynde vanskelige rejser for at nå frem til Europa. Dette vil blive yderligere raffineret i de kommende måneder, især i forbindelse med diskussionen om fremtiden for politikker for indre anliggender.

For at øge beskyttelseskapaciteten i de regioner, hvorfra mange flygtninge stammer, bør eksisterende regionale beskyttelsesprogrammer styrkes og udvides. Især vil et stærkere regionalbeskyttelsesprogram for Nordafrika (Libyen, Tunesien og Egypten) blive styrket af det nye regionale beskyttelses- og udviklingsprogram for Syrien. Nye RPP'er skal dække i de fremtidige andre nøglelande i Sahel-regionen.

EU og medlemsstaterne bør søge at åbne nye juridiske kanaler for at få adgang til Europa: direktivet om sæsonarbejdere (MEMO / 13 / 941) bør gennemføres fuldt ud Kommissionen håber, at medlovgiverne hurtigt kan blive enige om sit forslag til direktiv, der gør det nemmere og mere attraktivt for udenlandske statsborgere, forskere og andre grupper at komme ind og ophold i EU midlertidigt (IP / 13 / 275 og MEMO / 13 / 281).

5) Aktioner i samarbejde med tredjelande

Europa-Kommissionen har netop indgået forhandlingerne om aftalerne om mobilitetspartnerskab med Tunesien og Aserbajdsjan. Disse aftaler vil snart officielt tilføje til de fem allerede på plads med Kap Verde, Moldova, Georgien, Armenien og Marokko. Mobilitetspartnerskaber giver mulighed for at identificere flere kanaler til regelmæssig migration og for at hjælpe disse lande med at udvikle deres kapacitet til at yde beskyttelse i regionen og respektere menneskerettighederne på deres område. Samtidig tillader de at øge samarbejdet med at bekæmpe smuglere og menneskehandlere, der udnytter migranter.

Den diplomatiske indsats vil være rettet mod at opnå yderligere resultater i vores mobilitetsdialoger med tredjelande. For eksempel bør nye dialoger om migration, mobilitet og sikkerhed lanceres med yderligere sydlige Middelhavslande, især med Egypten, Libyen, Algeriet og Libanon.

Andre diplomatiske og politiske initiativer skal sigte mod at sikre samarbejde mellem transit- og oprindelseslande med henblik på at afmontere trafiknetværk, bekæmpe smugling og tilbagetagelse af uregelmæssige indvandrere.

Informationskampagner kan bidrage til at øge opmærksomheden om risikoen for uregelmæssige kanaler for migration og de trusler, som smuglerne og menneskehandlerne udgør, samt at informere om kanaler, der er tilgængelige for lovlig indvandring.

Arbejdet i task force

På samlingen i Rådet for RIA i Rådet besluttede man at oprette en taskforce ledet af Kommissionen (GD for Indre Anliggender). Dens oprettelse blev hilst velkommen på Det Europæiske Råd i oktober.

Taskforcen mødtes på 24 i oktober og 20 i november. Alle medlemsstater deltog i disse møder sammen med Frontex og andre EU-agenturer (Europæisk Asylstøttekontor, Europol, Agenturet for Grundlæggende Rettigheder, Det Europæiske Agentur for Søfartssikkerhed) og EU's Optræden Udadtil.

Andre enheder er blevet hørt af taskforcen, herunder de associerede lande, UNHCR, IOM, ICMPD, Migrationspolitikcentret, Den Internationale Søfartsorganisation, UNODC og Interpol.

Hvad er det næste?

Kommissionen vil aflægge rapport til ministerierne for retlige og indre anliggender om 5-6 i december til videre behandling og godkendelse på Det Europæiske Råds møde i december.

Langsigtede initiativer vil også indgå i refleksionerne i Post Stockholm-programmet, der vil se på udfordringer og prioriteter for indenrigspolitikken i de kommende år.

Mere information

Kommunikation på arbejdet i Middelhavs Task Force

MEMO / 13 / 862: EU-foranstaltninger inden for migration og asyl

Cecilia Malmström internet side

Følg kommissær Malmström på Twitter

GD Indre Anliggender internet side

Følg Generaldirektoratet for Indre Anliggender på Twitter

katastrofer

Brand på det nordmakedoniske COVID-19-hospital dræber mindst 14

Udgivet

on

By

Fjorten mennesker blev dræbt og 12 alvorligt såret, da en brand brød ud på et midlertidigt hospital for COVID-19-patienter i den nordmakedoniske by Tetovo sent onsdag (8. september), sagde Balkanlands sundhedsministerium i dag (9. september), skriver Fatos Bytyc, Reuters.

Anklagemyndigheden sagde, at DNA -analyser ville være nødvendige for at identificere nogle af ofrene, alle patienter i en alvorlig tilstand. Intet medicinsk personale var blandt ofrene.

De i alt 26 patienter blev indkvarteret på COVID-19-hospitalet på tidspunktet for branden, sagde sundhedsminister Venko Filipce.

reklame

"De resterende 12 patienter med livstruende skader bliver behandlet på Tetovo-hospitalet," sagde Filipce på Twitter.

Premierminister Zoran Zaev sagde, at branden var forårsaget af en eksplosion, og at undersøgelsen var undervejs. Lokale medier sagde, at en beholder med ilt eller gas kan have eksploderet.

Et hospital for patienter med coronavirus (COVID-19) ses efter en brand, der udbrød i Tetovo, Nordmakedonien, 9. september 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Lokale medier viste billeder af en enorm flamme, der brød ud omkring kl. 9 (1900 GMT) på hospitalet i byens vest, da brandmænd løb til stedet. Branden blev slukket efter et par timer.

reklame

Ulykken skete den dag, hvor Nordmakedonien markerede 30 -året for dets uafhængighed fra det tidligere Jugoslavien. Alle officielle fester og begivenheder blev aflyst torsdag, sagde præsident Stevo Pendarovskis kontor.

Coronavirussager har været stigende i Nordmakedonien siden midten af ​​august, hvilket fik regeringen til at indføre strengere sociale foranstaltninger såsom sundhedskort til caféer og restauranter.

Landet med 2 millioner rapporterede 701 nye coronavirus -infektioner og 24 dødsfald i løbet af de sidste 24 timer.

Byen Tetovo, hovedsageligt beboet af etniske albanere, har et af landets højeste antal coronavirus -tilfælde.

Læs

katastrofer

I Idas kølvandet står Louisiana over for en måned uden strøm, da varmen stiger

Udgivet

on

By

South Louisiana stod klar i en måned uden elektricitet og pålidelige vandforsyninger i kølvandet på orkanen Ida, en af ​​de mest kraftfulde storme, der nogensinde har ramt den amerikanske golfkyst, da folk stod over for kvælende varme og fugtighed, skriver Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar i New Orleans, Peter Szekely i New York, Nathan Layne i Wilton, Connecticut, Barbara Goldberg i Maplewood, New Jersey, Maria Caspani i New York og Kanishka Singh i Bengaluru, Maria Caspani og Daniel Trotta.

Stormen dræbte mindst fire mennesker, sagde embedsmænd, en vejafgift, der måske havde været meget større, hvis ikke et befæstet dæmningssystem blev bygget omkring New Orleans efter ødelæggelsen af ​​orkanen Katrina for 16 år siden.

(Grafik af orkanen Ida, der rammer Gulf Coast)

reklame

Tidligt tirsdag var omkring 1.3 millioner kunder uden strøm 48 timer efter, at stormen landede, de fleste i Louisiana, sagde Strømafbrydelse, som indsamler data fra amerikanske forsyningsselskaber.

Tjenestemænd var ikke i stand til at fuldføre en fuldstændig skadevurdering, fordi væltede træer tilstoppede veje, sagde Deanne Criswell, chef for det amerikanske føderale beredskabsstyrelse.

Forbindende lidelsen nåede varmeindekset i store dele af Louisiana og Mississippi 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius), sagde National Weather Service.

reklame

"Vi vil alle have aircondition ... Selvom du har en generator, mislykkes de efter så mange dage," sagde Louisiana-guvernør John Bel Edwards.

"Ingen er tilfredse" med skønnet om, at strømmen muligvis ikke ville blive genoprettet i 30 dage, tilføjede han og udtrykte håb om, at de 20,000 linjearbejdere i staten og tusinder flere på vej kunne afslutte før.

Præsident Joe Biden tilbød føderal hjælp til at genoprette magten under et opkald med energisekretær Jennifer Granholm og cheferne for to af Gulf Coasts største forsyningsselskaber, Entergy (ETR.N) og Southern Co (SØN), sagde Det Hvide Hus.

På Ochsner St. Anne Hospital sydvest for New Orleans pumpede 6,000 gallon tankbiler lastbil og vand ind i tanke for at holde klimaanlægget kørende. Lægecenteret lukkede for alle på nær et par akutte patienter.

New Orleans 'restauranter, mange lukker foran stormen, står også over for en usikker fremtid på grund af mangel på elektricitet og faciliteter, der genopliver minderne om de vanskeligheder, der plagede virksomheder i flere uger i kølvandet på Katrina.

"Det føles bestemt som Katrina," sagde Lisa Blount, en talsmand for byens ældste spisested, Antoine's, som er et vartegn i det franske kvarter. "At høre strømmen er potentielt slukket i to til tre uger, det er ødelæggende."

Selv elproducenterne var farlige. Ni mennesker i St. Tammany Sogn nordøst for New Orleans blev kørt til hospitalet for kulilteforgiftning fra en gasdrevet generator, sagde medier.

En mand går forbi en beskadiget elektrisk ledning på en gade, efter at orkanen Ida landede i Louisiana, i New Orleans, Louisiana, USA 30. august 2021. REUTERS/Marco Bello
En ødelagt bil ses under resterne af en bygning, efter at orkanen Ida landede i Louisiana, USA, 31. august 2021. REUTERS/Marco Bello

Cirka 440,000 mennesker i Jefferson Parish syd for New Orleans kan være uden strøm i en måned eller mere, efter at forsyningspoler væltede, sagde rådsmedlem Deano Bonano med henvisning til kommentarer fra magtembedsmænd.

"Skaden fra dette er langt værre end Katrina, set fra vind," sagde Bonano i et telefoninterview.

Blandt de fire døde var to dræbt i sammenbruddet af en sydøstlig Mississippi -motorvej, der kritisk sårede 10 mere. En mand døde under forsøget på at køre gennem højt vand i New Orleans og en anden, da et træ faldt på et Baton Rouge -hjem.

Sumpede områder syd for New Orleans tog stormen. Højt vand trak sig endelig tilbage fra motorvejen til Port Fourchon, Louisianas sydligste havn, og efterlod et spor af døde fisk. Måger sværmede ad motorvejen for at spise dem.

Port Fourchon led omfattende skader, med nogle veje stadig spærret. Embedsmænd slap kun nødberedskab til Grand Isle, en barriereø i Den Mexicanske Golf. Det kan tage uger for veje at blive ryddet, sagde de.

En række biler strakte sig mindst en kilometer fra en tankstation fyldt med brændstof i Mathews, et samfund i Lafourche sogn.

Mere end halvdelen af ​​beboerne i Jefferson Parish red stormen derhjemme, sagde Bonano, og mange stod tilbage med ingenting.

"Der er ingen dagligvarebutikker åbne, ingen tankstationer åbner. Så de har intet," sagde han.

De svækkede rester af stormen dumpede kraftig regn i nabolandet Mississippi, da den rejste mod Alabama og Tennessee. Kraftig nedbør og kraftige oversvømmelser var mulige onsdag (1. september) i det midtatlantiske område og det sydlige New England, siger prognosemænd.

Sheriffens stedfortrædere i St. Tammany Parish, Louisiana undersøgte forsvinden af ​​en 71-årig mand efter et tilsyneladende alligatorangreb i oversvømmelsesvandet.

Mandens kone fortalte myndighederne, at hun mandag så en stor alligator angribe sin mand i det lille samfund Avery Estates, cirka 35 kilometer nordøst for New Orleans. Hun stoppede angrebet og trak sin mand fra vandet.

Hans skader var alvorlige, så hun tog en lille båd for at få hjælp, kun for at finde sin mand væk, da hun vendte tilbage, sagde lensmandskontoret i en erklæring.

Læs

katastrofer

EU's humanitære luftbro leverer nødhjælp til Haiti efter jordskælv

Udgivet

on

En EU-humanitær luftbrooperation bestående af to flyvninger leverer mere end 125 tons livreddende materialer til humanitære organisationer, der er aktive i Haiti, som en del af EU's reaktion på jordskælvet, der ramte landet den 14. august. Det første fly ankom til Port-au-Prince fredag ​​(27. november), mens en anden flyvning forventes at nå landet i de kommende dage. Cargo omfatter medicinsk udstyr, medicin, vand, sanitet og hygiejneartikler og andet materiale leveret af humanitære partnere fra EU.

Kommissær for krisehåndtering Janez Lenarčič sagde: "På dette kritiske tidspunkt støtter EU fortsat mennesker i Haiti, der lider under konsekvenserne af den frygtelige katastrofe, der ramte landet. Medicinsk bistand, husly og adgang til vand er presserende behov, der ikke kan efterlades takket være EU og dets partnerskabs samarbejdsindsats sammen med de haitiske myndigheder bliver der leveret vital bistand for at hjælpe Haitis befolkning med at overleve denne udfordrende tid. ”

Siden begyndelsen af ​​2021 har EU mobiliseret mere end 14 millioner euro i humanitær bistand til Haiti med fokus på katastrofeberedskab, nødberedskab på fødevarekrisen samt imødekommelse af de behov, der er skabt af stigningen i banderelateret vold, tvangsfordrivelse og tvungen hjemsendelse. Efter ødelæggende jordskælv af 7.2 størrelsesorden, der ramte Haiti den 14. august, frigjorde EU 3 millioner euro i akut humanitær bistand for at imødekomme de mest presserende behov i de berørte samfund. Pressemeddelelsen er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending