Følg os

katastrofer

Lampedusa opfølgning: Beton indsats for at forhindre tab af menneskeliv i Middelhavet og bedre adresse vandrende og asylstrømme

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

THUMB_I084396INT1HTragedien i Lampedusa, en af ​​de mange, som Europa har været vidne til i de senere år, førte til en hidtil uset opfordring til handling fra EU-ledere og borgere. I dag foreslår Kommissionen måder til at øge solidariteten og gensidig støtte for at forhindre migranter i Middelhavet.

De foreslåede aktioner er resultatet af det arbejde, der er udført af Kommissionens formand for taskforce for Middelhavet med det formål at styrke EU's politikker og værktøjer på kort til mellemlang sigt.

"For to måneder siden udløste tragedien i Lampedusa en meget bred og følelsesmæssig reaktion i hele Europa - et kor af stemmer, der opfordrede til handlinger for at undgå sådanne katastrofer i fremtiden. Jeg stoler på, at denne drivkraft ikke er forsvundet. I dag lægger vi på bordet foranstaltninger og forslag til en virkelig europæisk reaktion, der kan gøre en forskel. Jeg opfordrer medlemsstaterne til at udnytte denne unikke mulighed fuldt ud til at vise, at EU er bygget på solidaritet og konkret støtte. Nu er det tid til at handle, "sagde indenrigsudvalget Cecilia Malmström (afbilledet).

Task Force identificerede konkrete aktioner på fem hovedområder:

1) Border overvågning for at redde liv

Europa skal være i stand til at yde bistand til de nødven- dige ved at styrke sine grænsekontroloperationer og øge kapaciteten til at opdage både i Middelhavet.

Et nyt koncept for at nå dette mål er blevet forelagt af Frontex til taskforcen. Formålet er at styrke luft- og maritim overvågning og redningskapacitet og derved redde indvandrernes liv i nød på havet i de tre Frontex-koordinerede operationer, der finder sted i Grækenland og Italien.

reklame

Indsatsen inden for overvågning af nationale grænser vil blive fuldt koordineret med Frontex 'aktiviteter, der er en del af det allerede eksisterende europæiske patrolsnetværk. Ifølge Frontex-skøn ville udnyttelsen af ​​yderligere aktiver beløbe sig til nogle € 14 millioner i 2014.

Det nyopererede europæiske grænseovervågningssystem (EUROSUR) er en del af disse bestræbelser (IP / 13 / 1182 MEMO / 13 / 1070). Ved at give et bedre billede af, hvad der sker på havet, vil det styrke informationsudvekslingen og samarbejdet inden for og mellem medlemsstaternes myndigheder såvel som med Frontex. Oplysninger om hændelser og patruljer deles straks af de nyetablerede nationale koordinationscentre og Frontex.

Skibsførere og handelsskibe bør være beroliget for en gang for alle at hjælpe migranter i nød ikke vil medføre nogen form for sanktioner, og at hurtige og sikre afstigningssteder vil være tilgængelige. Det skal være klart, at de, hvis de handler i god tro, ikke vil have negative negative juridiske konsekvenser for at yde sådan bistand.

2) Bistand og solidaritet

Mens medlemslandene har ansvaret for at have effektive asyl-, migrations- og integrationssystemer, har de, der beskæftiger sig med højt migrationspres, særlig støtte. Nye værktøjer skal være tilgængelige.

Med hensyn til finansiel støtte afsætter Kommissionen i alt finansiering (herunder nødhjælp) på op til € 50m. Til støtte for Italien er € 30m afsat, herunder for grænseovervågning under Frontexmandatet. For andre medlemsstater er € 20m blevet tildelt for at forbedre, mellem andre, modtagerkapacitet, behandlingskapacitet, screening og registreringskapacitet.

Nye vigtige værktøjer er udviklet, såsom 'understøttet behandling' af asylansøgninger, hvor medlemsstaternes embedsmænd vil blive indsat i frontlinjelande for at hjælpe med at behandle asylansøgninger på en effektiv og effektiv måde. Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) vil være kernen i denne indsats og være en nøgleaktør for at kanalisere medlemsstaternes solidaritet til lande, der er under markant pres.

3) Bekæmpelse af menneskehandel, smugleri og organiseret kriminalitet

Praktisk samarbejde og udveksling af oplysninger skal styrkes, også med tredjelande.

Initiativerne omfatter: - at give Europol en stærkere rolle og ressourcer til at koordinere andre EU-agenturer, der arbejder inden for menneskesmugling og bekæmpelse af organiseret kriminalitet; - gennemgang af den eksisterende EU-lovgivning om menneskesmugling, den såkaldte "facilitators-pakke" ved at forene effektiv kamp mod smugling med behovet for at undgå kriminalisering af humanitær bistand - yderligere støtte til kapacitetsopbygningsprogrammer til bekæmpelse af menneskesmugling og menneskehandel i Nordafrika, centrale oprindelseslande og første asyllande (også gennem uddannelse i retshåndhævelse og retsvæsen).

Europol-skøn viser, at der for at træffe foranstaltninger til bekæmpelse af organiseret kriminalitet og smugling er behov for yderligere ressourcer på op til 400.000 euro om året.

4) Regional beskyttelse, genbosætning og juridiske måder at få adgang til Europa

Genbosætning er et område, hvor medlemsstaterne kan gøre mere for at sikre, at de, der har behov for beskyttelse, kommer sikkert til EU. I 2012 blev 4,930-personer genbosat til Unionen af ​​tolv medlemsstater (Tjekkiet, Danmark, Tyskland, Irland, Spanien, Frankrig, Litauen, Nederlandene, Portugal, Finland, Sverige og Det Forenede Kongerige). USA i samme år genbosatte mere end 50,000 personer.

Hvis alle medlemsstater ville blive involveret i genbosættelsesøvelser og stille et passende antal steder til rådighed, ville EU kunne genbosætte tusindvis mere fra flygtningelejre. For at stimulere genbosættelse vil fremtidige EU-midler til 2014 / 2020 være til rådighed for at understøtte yderligere indsatser og forpligtelser på dette område. Europa-Kommissionen har til hensigt at stille et fast beløb op til € 6,000 pr. Genbosat flygtning.

Kommissionen er klar til at undersøge mulighederne for beskyttede indgange i EU, som kunne give tredjelandsstatsborgere adgang til asylproceduren uden for EU uden at påbegynde vanskelige rejser for at nå frem til Europa. Dette vil blive yderligere raffineret i de kommende måneder, især i forbindelse med diskussionen om fremtiden for politikker for indre anliggender.

For at øge beskyttelseskapaciteten i de regioner, hvorfra mange flygtninge stammer, bør eksisterende regionale beskyttelsesprogrammer styrkes og udvides. Især vil et stærkere regionalbeskyttelsesprogram for Nordafrika (Libyen, Tunesien og Egypten) blive styrket af det nye regionale beskyttelses- og udviklingsprogram for Syrien. Nye RPP'er skal dække i de fremtidige andre nøglelande i Sahel-regionen.

EU og medlemsstaterne bør søge at åbne nye juridiske kanaler for at få adgang til Europa: direktivet om sæsonarbejdere (MEMO / 13 / 941) bør gennemføres fuldt ud Kommissionen håber, at medlovgiverne hurtigt kan blive enige om sit forslag til direktiv, der gør det nemmere og mere attraktivt for udenlandske statsborgere, forskere og andre grupper at komme ind og ophold i EU midlertidigt (IP / 13 / 275 MEMO / 13 / 281).

5) Aktioner i samarbejde med tredjelande

Europa-Kommissionen har netop indgået forhandlingerne om aftalerne om mobilitetspartnerskab med Tunesien og Aserbajdsjan. Disse aftaler vil snart officielt tilføje til de fem allerede på plads med Kap Verde, Moldova, Georgien, Armenien Marokko. Mobilitetspartnerskaber giver mulighed for at identificere flere kanaler til regelmæssig migration og for at hjælpe disse lande med at udvikle deres kapacitet til at yde beskyttelse i regionen og respektere menneskerettighederne på deres område. Samtidig tillader de at øge samarbejdet med at bekæmpe smuglere og menneskehandlere, der udnytter migranter.

Den diplomatiske indsats vil være rettet mod at opnå yderligere resultater i vores mobilitetsdialoger med tredjelande. For eksempel bør nye dialoger om migration, mobilitet og sikkerhed lanceres med yderligere sydlige Middelhavslande, især med Egypten, Libyen, Algeriet og Libanon.

Andre diplomatiske og politiske initiativer skal sigte mod at sikre samarbejde mellem transit- og oprindelseslande med henblik på at afmontere trafiknetværk, bekæmpe smugling og tilbagetagelse af uregelmæssige indvandrere.

Informationskampagner kan bidrage til at øge opmærksomheden om risikoen for uregelmæssige kanaler for migration og de trusler, som smuglerne og menneskehandlerne udgør, samt at informere om kanaler, der er tilgængelige for lovlig indvandring.

Arbejdet i task force

På samlingen i Rådet for RIA i Rådet besluttede man at oprette en taskforce ledet af Kommissionen (GD for Indre Anliggender). Dens oprettelse blev hilst velkommen på Det Europæiske Råd i oktober.

Taskforcen mødtes på 24 i oktober og 20 i november. Alle medlemsstater deltog i disse møder sammen med Frontex og andre EU-agenturer (Europæisk Asylstøttekontor, Europol, Agenturet for Grundlæggende Rettigheder, Det Europæiske Agentur for Søfartssikkerhed) og EU's Optræden Udadtil.

Andre enheder er blevet hørt af taskforcen, herunder de associerede lande, UNHCR, IOM, ICMPD, Migrationspolitikcentret, Den Internationale Søfartsorganisation, UNODC og Interpol.

Hvad er det næste?

Kommissionen vil aflægge rapport til ministerierne for retlige og indre anliggender om 5-6 i december til videre behandling og godkendelse på Det Europæiske Råds møde i december.

Langsigtede initiativer vil også indgå i refleksionerne i Post Stockholm-programmet, der vil se på udfordringer og prioriteter for indenrigspolitikken i de kommende år.

Mere information

Kommunikation på arbejdet i Middelhavs Task Force

MEMO / 13 / 862: EU-foranstaltninger inden for migration og asyl

Cecilia Malmström internet side

Følg kommissær Malmström på Twitter

GD Indre Anliggender internet side

Følg Generaldirektoratet for Indre Anliggender på Twitter

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending