Luftfart: Kommissionen opdaterer europæisk sikkerhed listen over forbudte flyselskaber

PAL-777Europa-Kommissionen har opdateret for 22nd tid den europæiske liste over luftfartsselskaber, der er omfattet af et driftsforbud eller driftsmæssige begrænsninger i Den Europæiske Union, bedre kendt som EU-listen luftfartssikkerheden. På grundlag af sikkerhedsoplysninger fra forskellige kilder og en høring både med de nepalesiske luftfartsmyndigheder samt med en række nepalesiske bærere, besluttede Kommissionen at sætte alle flyselskaber fra Nepal om EU listen luftfartssikkerheden.

Siim Kallas, næstformand for Kommissionen med ansvar for transport, udtalte: "Den nuværende situation sikkerhed i Nepal ikke efterlader os noget andet valg end at sætte alle sine luftfartsselskaber på EU-listen luftfartssikkerheden. Vi håber, at dette forbud vil hjælpe luftfartsmyndighederne for at forbedre luftfartssikkerheden. Jeg har allerede bedt Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur for at forberede en luftfartssikkerheden assistance projekt for Nepal. På den positive side, er jeg glad for at notere yderligere sikkerhed fremskridt, især i Filippinerne, Sudan og Zambia. Disse lande, samt en række andre lande, hvor sikkerheden er gradvist bedre, forbliver i øjeblikket på listen, men jeg er sikker på, at positive beslutninger er i støbeskeen, hvis tingene at bevæge os i den rigtige retning. "

Den nye liste erstatter og opdaterer den foregående, der blev vedtaget i juli 2013, og kan konsulteres på Kommissionens internet side.

Som en konsekvens af forbuddet mod nepalesiske bærere, er de forhindret i at flyve til eller inden for EU. Desuden vil de europæiske operatører og rejsebureauer nødt til at informere de europæiske rejsende, der vil have ret til refusion, hvis de havde booket en plads på en nepalesisk bærer som en del af en rejse til Nepal, og beslutte ikke at bruge det.

Konsultationer blev også afholdt med de civile luftfartsmyndigheder i Libyen. Udvalg EU Luftfartssikkerhed noterede at der fortsat skal foretages, men aftalt med de libyske civile luftfartsmyndigheder, at det fortsat er nødvendigt at opretholde de frivillige restriktioner om ikke at flyve til EU, som er anvendt siden den libyske revolution for alle luftfartsselskaber med licens i Libyen . Gennemførelsen af ​​disse begrænsninger vil fortsat være under tæt kontrol fra Kommissionens og udvalget EU Luftfartssikkerhed.

Yderligere tekniske opdateringer til EU-listen luftfartssikkerheden blev foretaget på grund af fjernelsen af ​​nogle flyselskaber, der ophørte med at eksistere, og tilføjelsen af ​​nye nylig skabt i en række forbudte lande: Kirgisistan, Kasakhstan, Indonesien og Mozambique.

Kommissionens beslutning er baseret på en enstemmig udtalelse EU Luftfartssikkerhed, som mødtes fra 19 indtil 21 November 2013. Sikkerhed Udvalg EU Luft består af luftfartssikkerhed eksperter fra Kommissionen, fra hver af de 28 medlemsstater i Unionen, samt fra Norge, Island, Schweiz og Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA). Kommissionens beslutning modtog også en positiv udtalelse fra Europa-Parlamentet og Ministerrådet.

Baggrund

Den opdaterede EU-liste luftfartssikkerhed omfatter alle flyselskaber, der er certificeret i 21 stater, for i alt 295 flyselskaber fuldt forbudt fra EU himmel: Afghanistan, Angola, Benin, Republikken Congo, Den Demokratiske Republik Congo, Djibouti, Ækvatorialguinea, Eritrea , Gabon (med undtagelse af tre luftfartsselskaber, der opererer med visse begrænsninger og betingelser), Indonesien (med undtagelse af fem luftfartsselskaber), Kasakhstan (med undtagelse af ét luftfartsselskab, der opererer med visse begrænsninger og betingelser), Kirgisistan, Liberia, Mozambique, Nepal , Filippinerne (med undtagelse af ét flyselskab), Sierra Leone, Sao Tome og Principe, Sudan, Swaziland og Zambia. Listen indeholder også 2 enkelte flyselskaber: Blue Wing Airlines fra Surinam og Meridian Airways fra Ghana, for et samlet beløb af 297 flyselskaber.

Derudover Listen omfatter 10 luftfartsselskaber underlagt driftsmæssige begrænsninger og dermed lov til at operere i EU på strenge betingelser: Air Astana fra Kasakhstan, Afrijet, Gabon Airlines, og SN2AG fra Gabon, Air Koryo fra Den Demokratiske Folkerepublik Korea, Airlift International fra Ghana, Air Service Comorerne fra Comorerne, Iran Air fra Iran, TAAG Angola Airlines fra Angola og Air Madagascar fra Madagaskar.

For mere information, følg næstformand Siim Kallas på Twitter.

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Luftfart / flyselskaber, Europa-Kommissionen, transport