Følg os

Europa-Kommissionen

Miljø: europæiske uge for Affald Reduktion begynder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ewwr730-Vi taler om vigtigheden af ​​3R'erne - opmuntrer borgerne til at reducere, genbruge og genbruge - men det er den første R, der er det vigtigste. I de næste syv dage vil den europæiske uge for affaldsreduktion (EWWR) sætte dette i fokus. Målet er at øge bevidstheden om, hvordan vi kan ændre vaner i Europa, og også at fremme debat om emner af ressourceeffektivitet og cirkulær økonomi. Projektet, koordineret af Foreningen af ​​byer og regioner for genbrug og bæredygtig affaldshåndtering (ACR +) og støttet af EU's LIFE + -program, Dækker nu 17 lande, herunder 3 ikke-EU-lande.

Miljøkommissær Janez Potočnik sagde: "Der er et enormt potentiale i genbrug og genanvendelse af affald. Vi gør store fremskridt med at bevæge sig op i affaldshierarkiet ... reducere deponering og øge genanvendelse. Græsrodsinitiativer såsom den europæiske uge med affaldsreduktion er en vigtig måde at involvere alle i skabelsen af ​​et samfund uden affald. "

Europæiske uge for affaldsreduktion, Der løber fra 16 til 24 november foreslår nye måder at sprede ordet om at reducere affald, genbrug produkter og genbrugsmaterialer. Målet er at udvikle og afprøve kommunikationsværktøjer, der er målrettet forvaltninger og foreninger, virksomheder, skoler og de enkelte borgere. Aktiviteterne vil toppe i løbet af affaldsforebyggelse temadage, som i år fokus på Genbrug, med lokale aktiviteter, såsom brugte markeder, reparationsværksteder og swap parter.

reklame

I tilknytning til EWWR lanceres en europæisk oprydningsdag, der finder sted den 10. maj 2014. 'Lad os rydde op i Europa' vil udfordre frivillige til at rydde affald i deres kvarterer og på strande. Målet er ikke kun at rydde op i affald, men at skabe en debat om affald og hvordan vi håndterer det.

Europæiske borgere genererer over 500 kg kommunalt affald pr. Person hvert år, men dette spænder fra lidt over 300 kg i nogle medlemsstater til mere end 700 kg i andre. I gennemsnit genbruges halvdelen af ​​dette, men der er enorme forskelle mellem medlemslandene. I nogle medlemsstater er deponering forsvundet, og genanvendelsesgraden når op på 70%, mens andre genbruger meget lidt, og deponering over 90% af deres kommunale affald. Forbrugere og husstande har en vigtig rolle at spille for at reducere affald gennem shoppingvaner, genbrug og affaldssortering.

Baggrund

reklame

Lanceret i 2009, den EWWR oprindeligt fokuseret på at øge bevidstheden om affaldsforebyggelse. I løbet af de fire tidligere udgaver har Week oplevet en voksende succes i Europa (og uden for), at gennemføre løbet 25,000 kommunikationsforanstaltninger i 28 lande og udvikle et netværk af offentlige og private aktører, der arbejder inden for området affaldsforebyggelse.

Foranstaltningerne vil finde sted i Andorra, Østrig, Belgien, Bulgarien, Finland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Italien, Luxembourg, Malta, Portugal, Spanien, Sverige, Det Forenede Kongerige, Bosnien-Hercegovina og Island.

Direktiv affaldsrammedirektiv prioriterer forebyggelse, genbrug og genanvendelse i forbrænding, med deponering eller forbrænding uden energiudnyttelse den sidste udvej. En undersøgelse udarbejdet for Kommissionen anslår, at en fuldstændig gennemførelse af EU-lovgivning om affald ville spare 72 milliarder € om året, øge den årlige omsætning af ledelsen EU affald og genanvendelsessektoren med € 42bn og skabe mere end 400,000 job ved 2020.

Europa-Kommissionen er i gang med en revision af sine affaldsprodukter mål, vil resultatet heraf indgå i en revision af politikken i 2014.

Mere information

http://www.ewwr.eu

www.letscleanupeurope.eu

http://ec.europa.eu/environment/waste/index.htm

http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm

Europa-Kommissionen

Hvordan ser man adressen på Unionens tilstand i 2021?

Udgivet

on

Præsident von der Leyens tale i 2021 om Unionens tilstand sendes live på Europa med satellit fra kl. 9 den 15. september. På den EbS+ kanal, finder du talen i sin originale version og er overført til de 24 officielle sprog i EU. På den EbS kanal, vil du tale i de samme sprogversioner, men forbedret med illustrationoptagelser. Unionens tilstandsadresse vil også blive live-streamet på officielt SOTEU -websted samt på Europa -Kommissionens konti på sociale medier: FacebookTwitterLinkedIn og YouTube. For information om satellittransmissionen eller om hvordan du integrerer live -spillerne på dit websted, bedes du kontakte vores AV -team. For information om, hvordan du integrerer strømmen på dine sociale mediekonti, bedes du kontakte vores sociale medier team.

reklame

Læs

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Europa-Kommissionen

Forud for talen om Unionens tilstand offentliggør Kommissionen en oversigt over resultaterne i det forløbne år

Udgivet

on

Forud for Unionens tilstandstale, som præsident Ursula von der Leyen skulle holde den 15. september, har Kommissionen præsenteret en oversigt over sit arbejde og succeser i løbet af året. Publikationen findes på alle EU -sprog og beskriver de foranstaltninger, der er truffet for at håndtere pandemien og for at opfylde Kommissionens politiske prioriteter. De to områder, der især fremhæves, er Kommissionens nådesløse arbejde med at afslutte pandemien og genoplive vores økonomier gennem 'NextGenerationEU', samtidig med at de bliver grønnere, mere digitale og mere modstandsdygtige.

Brochuren dækker også Kommissionens handlinger på den internationale scene. I løbet af det sidste år lancerede Kommissionen også konferencen om Europas fremtid, som også er omtalt i publikationen. Det giver ordet til borgerne, så de kan udtrykke deres synspunkter direkte om Unionens udvikling. Publikationen indeholder også en kalender med større begivenheder og udviklinger siden september 2020.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending