Følg os

Europa-Kommissionen

21. topmøde mellem EU og Japan: Tokyo, 19. november 2013

DEL:

Udgivet

on

17444036965823296766Den 19. november i Tokyo vil Europa-Kommissionens formand José Manuel Barroso og Det Europæiske Råds formand Herman Van Rompuy møde den japanske premierminister Shinzō Abe til det 21. topmøde mellem EU og Japan.

Topmødet kommer på en vigtig ny fase i forbindelserne mellem EU og Japan. Tidligere på året blev der indledt forhandlinger om en strategisk partnerskabsaftale med det formål at udvikle dialog og samarbejde på tværs af en bred vifte af politiske og sektorbestemte områder samt en frihandelsaftale, der skal adressere langvarige handels- og investeringsproblemer og frigøre yderligere vækst og beskæftigelsesmuligheder. Topmødet vil gennemgå fremskridtene i forhandlingerne og tilføre yderligere momentum til hurtig indgåelse af omfattende og ambitiøse aftaler, der vil løfte forholdet mellem EU og Japan op på et højere, mere strategisk plan.

Topmødet vil også være en mulighed for at søge konvergens mellem synspunkter og holdninger om centrale internationale og regionale spørgsmål og til at identificere muligheder for EU og Japan til at arbejde sammen for at løse disse effektivt. Temaer omfatter verdensøkonomien og handel, klimaændringer, ikke-spredning og udviklingen i vores respektive nabolag. Endelig vil topmødet give politisk skub til et hurtigt udviklende sektorsamarbejde, der vil fremme vækst og beskæftigelse i EU og Japan yderligere. De to sider vil især styrke deres forsknings- og innovationspartnerskab, samt bevæge sig hen imod dialoger om rum- og cybersikkerhed.

Præsident Barroso sagde: "EU og Japan er ligesindede partnere og deler fælles værdier og interesser. Japan er en vigtig interessent i den globale orden og en væsentlig faktor for global vækst. Partnerskaber for at støtte global økonomisk vækst og stabilitet vil være to af de nøglemål for topmødet. De igangværende forhandlinger om en strategisk partnerskabsaftale og en frihandelsaftale er en konkret demonstration af vores særlige forhold og vores vilje til at samarbejde og trives sammen. Frihandelsaftalen alene kan sætte skub i væksten i EU med næsten 1 % og skabe over 400,000 yderligere job, med sammenlignelige fordele for Japan. Den strategiske partnerskabsaftale vil styrke vores politiske samarbejde og stimulere vores udvikling af sektorsamarbejde yderligere, herunder om forskning og innovation, energi og mennesker-til-folk-forbindelser."

Præsident Van Rompuy sagde: "Et stærkt strategisk partnerskab mellem EU og Japan kan gøre en reel forskel i arbejdet for international fred og sikkerhed, fremme økonomisk velstand og opretholde det multilaterale system. I løbet af de sidste år har EU truffet vigtige strukturelle foranstaltninger som f.eks. del af sit bidrag til at trække verden ud af den økonomiske krise.Væksten begynder at komme sig, og udsigterne er bedre.

"Med udgangspunkt i dette og vores mange fælles interesser og en fælles vision vil vi gerne gå videre med en ny politisk og en ny frihandelsaftale med Japan. Topmødet vil hjælpe os med at tilføre vedvarende momentum i forhandlingerne for at bekræfte vores høje niveau af ambition for begge aftaler. Jeg ser frem til at drøfte alle disse spørgsmål med premierminister Abe".

Yderligere information

reklame

EU-delegationen til Japan

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending