Følg os

data

Faktaark: Hvad er big data?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

DatacenterHvad er big data?

Hvert minut genererer verden 1.7 millioner milliarder bytes data, svarende til 360,000 standard-dvd'er. Mere digitaliseret data blev skabt i de sidste to år end i resten af ​​menneskehedens historie. Denne tendens og de bjerge af data, den producerer, er det, vi kalder "Big data". Big data-sektoren vokser med en hastighed på 40 % om året.

Håndtering af big data kræver øget teknologisk kapacitet, nye værktøjer og nye kompetencer.

Selv i traditionelle sektorer som landbrug kan brugen af ​​big data have en enorm indflydelse. Fremtidens traktor vil blive forbedret med sensorer, der indsamler data fra maskinen, jorden og de afgrøder, den behandler. Dataene vil blive analyseret og kombineret med andre data om vejr- og afgrødeegenskaber.

Hvad gør big data så vigtigt?

Tag eksemplet med landmanden. Resultaterne vil hjælpe landmænd med at træffe bedre valg om, hvilke afgrøder de skal dyrke, og præcis hvornår og hvor de skal sås. De nye elementer her er brugen af ​​data indsamlet af sensorer, integration af data fra forskellige kilder, brug af realtidsdatabehandling og tilvejebringelse af visualiseringsværktøjer til skrivebordscomputere samt håndholdte enheder til landmand ude på marken. Alt dette kan kombineres med data om landbrugsmarkeder, ændring af logistik og næste sæsons investeringer.

Big data kan også forudsige udbruddet af en epidemi ved at analysere information på sociale medier, såsom Twitter. At analysere geografiske mønstre for folk, der tweeter noget vagt såsom: "I sengen med feber" og "mærkelige pletter på min hud" kan give sundhedsmyndighederne mulighed for at identificere epidemier meget hurtigere end underretninger fra læger og hospitaler. Sammenligning af data fra sociale netværk med officielle rapporter, herunder mønstre af tidligere epidemier, kan forbedre vores forudsigelsesevne og respons.

reklame

Sammenfattende påvirker big data allerede alle områder af økonomien. Undersøgelser indikerer, at datadrevet beslutningstagning fører til 5-6 % effektivitetsgevinster i de forskellige observerede sektorer.

Intelligent behandling af data er også afgørende for at håndtere samfundsmæssige udfordringer. Data kunne bruges til at forbedre bæredygtigheden af ​​nationale sundhedssystemer og til at tackle miljøproblemer ved for eksempel at behandle energiforbrugsmønstre for at forbedre energieffektiviteten eller forureningsdata i trafikstyring.

Hvorfor bekymrer EU sig om big data?

Kernen i Den Europæiske Union er et indre marked, der hjælper alle vores familier og virksomheder og nationale økonomier til at blomstre. Alt, hvad der påvirker hver enkelt af vores daglige liv og vores økonomi, er automatisk noget, EU skal tænke over.

Selvom EU er den største økonomi i verden og udgør omkring 20 % af det globale BNP - er i dag kun 2 ud af de 20 bedste virksomheder, der ændrer liv og tjener penge på big data, europæiske. Den situation bør vi forbedre.

Hvad gør EU ved big data?

For det meste Det seneste topmøde i Det Europæiske Råd (oktober 2013) konkluderede, at: "EU-indsats bør give de rette rammebetingelser for et indre marked for big data". Vi skal sikre, at relevant lovgivning understøtter iværksætteri på dette område. Et eksempel er nyere europæisk lovgivning at åbne op for offentlig information og gøre den til en kilde til innovation. Vi forventer, at medlemslandene omsætter disse regler hurtigt og på en ambitiøs måde i deres nationale lovgivning.

At sprede denne indsats ud over "åbne data" vil også nødvendigvis betyde, at der opnås en kritisk masse af forskning og innovation om data i Horisont 2020-programmet med 90 mio. EUR til rådighed over de næste to år.

Big data i den digitale dagsorden

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending