Følg os

Klima forandring

Portugisisk projekt kronet bedste klimaløsning i europæisk konkurrence

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Konkurrence_Stage_Teaser__60dc9733cdDen 7. november annoncerede Europa-Kommissionen den samlede vinder af sin World You Like Challenge-konkurrence for de bedste løsninger på klimaændringer. Det portugisiske projekt Sown Biodiverse Pastures blev kåret som vinder for sin innovative løsning til at reducere CO2-emissioner, jorderosion og risikoen for vilde brande og samtidig øge produktiviteten på græsarealer.

Klimakommissær Connie Hedegaard annoncerede vinderen ved Sustainia-prisuddelingen i København. Hun sagde: "Tillykke til såede biodiverse græsgange! Dette projekt er et perfekt eksempel på, hvordan praktiske løsninger til klimaindsats også kan spare penge og skabe job og vækst. Det har virkelig været opmuntrende at se mængden af ​​innovative projekter fra hele EU som blev indsendt i World You Like Challenge. Det er på tide at skalere disse klimaløsninger op for at bygge en verden, vi kan lide, med et klima, vi kan lide."

Projektet Sown Biodiverse Pastures involverer over 1000 portugisiske landmænd og forsyner dem med frøblandinger tilpasset til specifikke jordarter, som hjælper med at øge jordens modstandsdygtighed over for miljømæssige ustabiliteter. Projektet, der er fremmet af Terraprima-organisationen, har ført til forbedret jordfrugtbarhed, vandretention og erosionsbestandighed samt bidraget til at øge produktiviteten af ​​græsgange i mange dele af Portugal.

Udfordringen er en del af Europa-Kommissionens paneuropæiske offentlighedskampagne En verden du kan lide. Med et klima, du kan lide, som fremmer praktiske, innovative og omkostningseffektive løsninger på klimaforandringerne.

Sown Biodiverse Patures vil modtage en chance for at optage en professionel video og støtte til at promovere projektet på tværs af europæiske medier.

De to andenpladser i Challenge blev også hædret ved ceremonien:

  1. Airport Carbon Accreditation: Dette europæiske projekt, baseret i Bruxelles, er et samarbejde mellem 75 europæiske lufthavne, som har til formål at forbedre deres energieffektivitet og reducere deres CO2-udledning. Programmet blev lanceret af det europæiske lufthavnshandelsorgan ACI EUROPE i 2009.
  2. Lavenergihuse for alle: Dette projekt af den polske organisation Dworek Polski bygger traditionelle polske huse, der både er overkommelige og lavt i energiforbrug.

Vinderen af ​​udfordringen blev udvalgt af Sustainia Award Committee, bestående af kommissær Hedegaard, tidligere guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger, tidligere norske premierminister Gro Harlem Brundtland og formanden for FN's klimapanel, Dr. Rajendra Pachauri.

reklame

Sustainia, en partner i kampagnen, er et internationalt bæredygtighedsinitiativ med hr. Schwarzenegger i spidsen.

The World You Like Udfordring og kampagne

World You Like Challenge samlede kreative hjerner fra hele EU for at prøve deres lave-kulstof-innovationer. Blandt de 269 indsendte projekter kunne offentligheden stemme på deres favoritter online. De bedste blandt disse blev derefter præsenteret for Sustania Award-komiteen.

Siden lanceringen i oktober 2012, en verden du kan lide. Med et klima, du kan lide, har kampagnen nået millioner af europæere. Det har tiltrukket over 65,000 følgere på sociale medier og modtaget støtte fra over 230 partnerorganisationer i hele EU og adskillige berømtheder, herunder FN's generalsekretær Ban Ki-moon og den prisvindende skuespiller Colin Firth.

Nationale konkurrencer

Ud over den samlede vinder af udfordringen blev der udvalgt nationale vindere i hvert af kampagnens fem mållande – Bulgarien, Italien, Litauen, Polen og Portugal.

De nationale vindere blev offentliggjort den 1. oktober 2013. Såede biodiverse græsgange og lavenergihuse til alle var også de nationale vindere i Portugal og Polen. Vindere i andre lande omfattede:

  1. I Bulgarien, et projekt, der involverer et kommunalt komposteringsinitiativ, der øger borgernes miljøbevidsthed.
  2. Den litauiske vinder, der bidrager til at reducere spild ved at forvandle ting, der ellers ville være blevet smidt ud, til flotte smykker og tilbehør.
  3. For Italien er vinderen et boligprojekt, der kun bruger vedvarende energikilder og samtidig holder en lav indkøbspris.

De nationale vindere bliver belønnet med billboard-kampagner i hovedstæderne i deres lande i løbet af denne måned.

For mere information om World You Like-kampagnen og udfordringen:

http://world-you-like.europa.eu/en/

https://www.facebook.com/EUClimateAction

https://twitter.com/EUClimateAction #verdenslignende

For mere information om Sustainia-prisceremonien: http://www.sustainia.me/

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending