Følg os

Støtte

Kommissionen sender støtte til cyklon-ramte Filippinerne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

filippinerne-tyfonen-haiyanI sin umiddelbare reaktion på de store ødelæggelser forårsaget i Filippinerne af den tropiske cyklon Haiyan (Yolanda), stiller Europa-Kommissionen 3 millioner euro til rådighed for at hjælpe i nødhjælpsindsatsen i de værst ramte områder.

Den tropiske cyklon krydsede Filippinerne den 7. og 8. november. Med vedvarende vind på næsten 300 km/t forårsagede cyklonen massive skader. Mindst 151 mennesker er officielt meldt døde, og dødstallet forventes at stige dramatisk i løbet af de kommende dage.

"Dette er en af ​​de stærkeste cykloner, verden nogensinde har set. Jeg er dybt ked af tabet af menneskeliv og udtrykker min sympati til familierne og de kære til alle ofrene," sagde Kristalina, kommissær for internationalt samarbejde, humanitær bistand og kriseberedskab. Georgieva.

"Da Haiyan skar sin dødelige vej gennem øgruppen, handlede Kommissionens tjenestegrene hurtigt for at sikre, at akut bistand vil blive stillet til rådighed for dem, der er hårdest ramt af katastrofen. Kommissionens nødberedskabskoordinationscenter (ERCC) overvåger udviklingen af ​​situationen 24 /7 og vores humanitære eksperter forbliver på stedet for yderligere at vurdere de presserende behov for nødhjælp."

Finansieringen på 3 mio. EUR vil dække de mest presserende nødbehov i de værst ramte områder. Europa-Kommissionen og dens humanitære partnere vil koordinere tæt med nationale og lokale myndigheders nødhjælpsoperationer.

På grund af tyfonens usædvanlige styrke og dens store diameter (op til 400 km) er antallet af berørte mennesker næsten 4.5 millioner. Stormen har ødelagt bygninger, slået strøm og kommunikation ud på tværs af en række øer og udløst jordskred og oversvømmelser. Europa-Kommissionens afdeling for humanitær bistand og civilbeskyttelse, ECHO, har udsendt et team af eksperter, som arbejder tæt sammen med de filippinske myndigheder og internationale og nationale humanitære organisationer på stedet for at vurdere situationen og organisere nødhjælpen.

Baggrund

reklame

På trods af beredskab og evakuering af næsten 800,000 mennesker i de ramte områder af nationale og lokale myndigheder, forventes dødstallet at stige markant i de kommende dage, så snart zoner i det centrale Filippinerne bliver tilgængelige.

Filippinerne er et af de mest katastrofeudsatte lande i verden. Haiyan er den 25. tyfon, der rammer øgruppen i år. I sidste måned blev Filippinerne ramt af et jordskælv med en styrke på 7.2, som ødelagde omkring 350,000 menneskers hjem og levebrød. Alene i 2013 har EU ydet betydelig humanitær bistand til øgruppen: 2.5 millioner euro er netop blevet stillet til rådighed for reaktionen på jordskælvet i Bohol; for tyfonen Bopha (Pablo) er i alt €10 millioner blevet frigivet til at hjælpe med at genopbygge de samfund, der blev ødelagt af cyklonen ramte det sydøstlige Mindanao i december 2012; efter oversvømmelser forårsaget af tyfonen Trami (Maring) i august forpligtede ECHO 200 000 EUR til at hjælpe de berørte, og 300 000 EUR blev bevilget i begyndelsen af ​​oktober til at hjælpe de fordrevne af konflikten i Zamboanga.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending