Følg os

Støtte

Kommissionen sender støtte til cyklon-ramte Filippinerne

DEL:

Udgivet

on

filippinerne-tyfonen-haiyanI sin umiddelbare reaktion på de store ødelæggelser forårsaget i Filippinerne af den tropiske cyklon Haiyan (Yolanda), stiller Europa-Kommissionen 3 millioner euro til rådighed for at hjælpe i nødhjælpsindsatsen i de værst ramte områder.

Den tropiske cyklon krydsede Filippinerne den 7. og 8. november. Med vedvarende vind på næsten 300 km/t forårsagede cyklonen massive skader. Mindst 151 mennesker er officielt meldt døde, og dødstallet forventes at stige dramatisk i løbet af de kommende dage.

“This is one of the strongest cyclones the world has ever seen. I am deeply saddened by the loss of lives and extend my sympathies to the families and loved ones of all the victims,” said International Cooperation, Humanitarian Aid and Crisis Response Commissioner Kristalina Georgieva.

“As Haiyan cut its deadly path across the archipelago, the Commission services acted rapidly to make sure that urgent assistance will be made available to those most affected by the disaster. The Commission’s Emergency Response Coordination Centre (ERCC) monitors the development of the situation 24/7 and our humanitarian experts remain on the ground to further assess the urgent needs for relief assistance.”

The €3 million funding will cover the most urgent emergency needs in the worst affected zones. The European Commission and its humanitarian partners will closely coordinate with national and local authorities’ relief operations.

Due to the exceptional strength of the typhoon and its large diameter (up to 400 km), the number of affected people is almost 4.5 million. The storm has destroyed buildings, knocked out power and communication across a number of islands, and triggered landslides and flooding. The European Commission’s Department for Humanitarian Aid and Civil Protection, ECHO, has deployed a team of experts who is working closely with the Philippine authorities and international and national humanitarian organisations on the ground to assess the situation and organise the relief response.

Baggrund

reklame

På trods af beredskab og evakuering af næsten 800,000 mennesker i de ramte områder af nationale og lokale myndigheder, forventes dødstallet at stige markant i de kommende dage, så snart zoner i det centrale Filippinerne bliver tilgængelige.

Filippinerne er et af de mest katastrofeudsatte lande i verden. Haiyan er den 25. tyfon, der rammer øgruppen i år. I sidste måned blev Filippinerne ramt af et jordskælv med en styrke på 7.2, som ødelagde omkring 350,000 menneskers hjem og levebrød. Alene i 2013 har EU ydet betydelig humanitær bistand til øgruppen: 2.5 millioner euro er netop blevet stillet til rådighed for reaktionen på jordskælvet i Bohol; for tyfonen Bopha (Pablo) er i alt €10 millioner blevet frigivet til at hjælpe med at genopbygge de samfund, der blev ødelagt af cyklonen ramte det sydøstlige Mindanao i december 2012; efter oversvømmelser forårsaget af tyfonen Trami (Maring) i august forpligtede ECHO 200 000 EUR til at hjælpe de berørte, og 300 000 EUR blev bevilget i begyndelsen af ​​oktober til at hjælpe de fordrevne af konflikten i Zamboanga.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending