Følg os

europæisk statsborgerskab

Kommissionen, Parlamentet og Det Europæiske Råd samler konfessionsløse organisationer til at diskutere europæisk statsborgerskab

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

{2b29fa74-99de-4b8a-819a-8f18c6e7b073}Den 5. november var Europa-Kommissionens formand José Manuel Barroso vært for et møde med omkring 20 repræsentanter fra filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer i Kommissionens hovedkvarter i Bruxelles. Dette møde på højt niveau, der fandt sted i forbindelse med det europæiske år for borgerne 2013, blev kaldt under mottoet 'At sætte borgerne i centrum for det europæiske projekt i tider med forandring'. Formand for Det Europæiske Råd Herman Van Rompuy og næstformand for Europa-Parlamentet László Surján var formand for mødet sammen med præsident Barroso. De europæiske ledere og repræsentanterne deltog i en åben diskussion om, hvordan man kan bringe Europa tættere på sine borgere, og hvordan man kan bringe borgerne tilbage i hjertet af vores fælles projekt om europæisk integration.

Barroso opfordrede repræsentanter fra filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer til aktivt at bidrage til den offentlige debat, der i øjeblikket pågår inden for det europæiske år for borgerne 2013 samt det nyligt lancerede initiativ om en ny fortælling om Europa. Han sagde: "Vi har brug for en reel debat om, hvordan Den Europæiske Union skal udvikle sig i de kommende år, både i økonomisk og politisk forstand. En debat, der involverer enhver borger, af enhver overtalelse og fra hver generation. Ja, jeg tror, ​​at det, der forener os, er stærkere end det, der skiller os. Det er op til europæerne selv at udtrykke deres forpligtelse over for Europa og deres ønske om at bevare de grundlæggende værdier til et projekt, der ikke har nogen tilsvarende steder i verden. " Med henvisning til den økonomiske krise og globaliseringen udtrykte han sin "faste overbevisning" om, at "løsningen på vores problemer findes i Europa, ikke uden for det."

Surján sagde: "At sætte borgere i hjertet af EU er en nødvendig betingelse for demokratisk legitimitet. I maj 2014 vil borgerne være i centrum for Europa, da de vil forme det vigtigste europavalg til dato. Dette er en mulighed for ikke at være savnet: vælgerne vælger, hvem der har ansvaret i Europa, og i hvilken retning EU skal gå. "

reklame

Van Rompuy mindede om, at for ham: "Essensen af ​​at være europæisk er at låne den fremragende sætning af biologen Jean Rostand, være" ensom "og samtidig vise" solidaritet ", være fri og på samme tid tid til at være ansvarlig over for samfundet ". Han sagde: "Det europæiske projekt er Europas eneste fremtid. Den eneste måde at udvikle vores identitet på er at tage det bedste ud af det, vi har, selvom det ikke er opfyldt eller kan forbedres". Og han sluttede med ordene "Jeg ved, at du i dine organisationer 'producerer'. Du udvikler ideer, der, fremført af dine medlemmer, formår at ændre verden, for at forsøge at gøre det bedre, klogere, stærkere og smukkere. Det Derfor vil jeg i dag meget opmærksomt lytte til Deres forslag til, hvordan man bedre kan imødekomme det presserende behov for europæisk statsborgerskab. "

Baggrund

Møder på højt niveau mellem europæiske institutioner og filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer såvel som med kirker og religiøse foreninger eller samfund er blevet en solid tradition. Dagens møde på højt niveau med repræsentanter for filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer er det niende i rækken af ​​møder, der blev lanceret af præsident Barroso i 2005.

reklame

Dialogen med kirker og overbevisningsgrupper er indskrevet i primærretten (Art 17 TFEU) siden Lissabontraktatens ikrafttræden i 2009. Ud over regelmæssige seminarer med de forskellige samtalepartnere er der et årligt højtstående møde med religiøse ledere (organiseret om foråret, den sidste fandt sted på 30 maj) og en med filosofiske og ikke-konfessionelle repræsentanter (normalt i efteråret).

Spørgsmålet: hvordan man intensiverer dialogen med borgere og samfundsorganisationer om Europas fremtid og om de grundlæggende, individuelle og kollektive rettigheder, der er garanteret ved europæisk statsborgerskab, var emnet for dette års møde. Bidrag fra repræsentanter for filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer direkte indført i den bredere, igangværende europadækkende debat blandt borgere, virksomheder, civilsamfundet og regeringsorganisationer i forbindelse med det europæiske år for borgerne 2013. Europa-Kommissionen bringer Europa tættere på borgerne med et stort antal initiativer: borgerdialogerne, initiativet Ny fortælling om Europa og aktioner under programmet Europa for borgerne.

Mere information

Fuld liste over deltagere.

Det Europæiske År for Borgere 2013.

Europa-Kommissionens dialog med kirker, religiøse samfund og filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer.

Ny fortælling for Europa.

EU-borgerskab

Europæisk borgerinitiativ: Kommissionen beslutter at registrere 'ReturnthePlastics' -initiativet om genanvendelse af plastflasker

Udgivet

on

I dag (13. august) besluttede Kommissionen at registrere et europæisk borgerinitiativ med titlen 'ReturnthePlastics: A Citizen's Initiative for implementering af et EU-dækkende indbetalingssystem til genbrug af plastflasker'.

Arrangørerne af initiativet opfordrer Kommissionen til at fremlægge et forslag til:

  • Implementere et EU-dækkende indbetalingssystem til genbrug af plastflasker;
  • tilskynde alle EU -medlemsstater til, at supermarkeder (kæder), der sælger plastflasker, installerer automater til omvendt brug til genbrug af plastflaskerne efter at have været købt og brugt af forbrugeren, og;
  • få plastflaskeproducerende virksomheder til at betale plastafgifter for genanvendelse og deponering af plastflaskerne (under princippet om, at forureneren skal betale).

Kommissionen finder, at dette initiativ er lovligt tilladt, fordi det opfylder de nødvendige betingelser. På dette stadium har Kommissionen ikke analyseret initiativets indhold.

reklame

Næste trin

Efter dagens registrering kan arrangørerne begynde at indsamle underskrifter. Hvis et europæisk borgerinitiativ modtager 1 million støtteerklæringer inden for 1 år fra mindst syv forskellige medlemsstater, skal Kommissionen reagere. Kommissionen kan beslutte enten at videresende anmodningen eller ej, og den skal forklare sin begrundelse.

Baggrund

reklame

Det europæiske borgerinitiativ blev indført med Lissabontraktaten som et dagsordensværktøj i borgernes hænder. Det blev officielt lanceret i april 2012.

Betingelserne for antagelse til behandling er: (1) den foreslåede handling falder åbenbart ikke uden for rammerne af Kommissionens beføjelser til at forelægge et forslag til en retsakt, (2) den er ikke åbenbart krænkende, useriøs eller irriterende, og (3) den ikke er åbenbart i strid med Unionens værdier.

Indtil videre har Kommissionen modtaget 107 anmodninger om at iværksætte et europæisk borgerinitiativ, hvoraf 82 var tilladt og dermed kvalificeret til at blive registreret.

Mere information

'ReturnthePlastics: Et borgerinitiativ til implementering af et EU-dækkende indbetalingssystem til genbrug af plastflasker'

ECI'er samler i øjeblikket underskrifter

Europæisk borgerinitiativforum

#EUTakeTheInitiative -kampagne

Læs

Brexit

Det Forenede Kongerige #Fraud og #Bribery?

Udgivet

on

 

 

Vil Storbritannien stadig have adgang til centrale europæiske efterretningssystemer og retsmidler, herunder de europæiske arrestordrer (EAW), efter Brexit? Storbritanniens premierminister Theresa May insisterer at spørgsmålet stadig er under forhandling, i skarp kontrast til EU Brexit forhandler Michel Barnier's utvetydige erklæring at Det Forenede Kongerige vil ophøre med at være medlem af initiativer som Europol, så snart den forlader Den Europæiske Union, og skulle gennemgå en langvarig forhandling behandle at genforene dem som et ikke-Schengen-land uden for EU.

Fortilfælde for et land uden for EU, der deltager i EAW-ordningen, er ikke meget mere lovende; Norge og Islands udleveringsaftaler med EU, som i høj grad afspejler EAW, tog år at forhandle og endnu ikke fuldt ud træde i kraft. Den britiske regerings beslutning om at gøre resterende en del af EAW en "prioritet"Ligegyldigt hvor usandsynligt det er fra Bruxelles 'standpunkt, foreslår de britiske embedsmænd, at de uden risiko for EAW og andre retlige samarbejdsværktøjer risikerer at blive et sikkert sted for kriminelle.

EAW, der blev indført i januar 2004, har stærkt strømlinet og depolitiseret udleveringsprocessen i Europa, da deltagende lande ikke længere er stand at undtage deres egne borgere fra udlevering og udøvende beslutningstagning er fjernet fra overgivelsesproceduren. Reglen om dobbelt kriminalitet, hvor handlinger kun udgør et grundlag for udlevering, hvis de betragtes som en forbrydelse i både den anmodende og den anmodede jurisdiktion, blev lempet. Nu til 32 kategorier af forbrydelser, lige fra de alvorligste (terrorisme, mord, voldtægt) til de mindre åbenlyse (svig, antikvitetsmugling, miljøkriminalitet) er der ingen grund til at bevise dobbelt kriminalitet.

Hvis der i gamle dage behandles og udleveres en mistænkt et år, løses det i henhold til den fremskyndede procedure i gennemsnit på 48 dage. Takket være dette er EAW yderst effektiv mod nye former for kriminalitet, såsom en nylig ordning, hvor østeuropæiske bander bruger lavprisselskaber til at rejse til udlandet og begå forbrydelser, inden de hurtigt vender tilbage til deres land.

Mens nogle hårde Brexiteers glæder sig over Storbritanniens kommende udelukkelse fra EAW, er kirsebærplukningssager til krav at "mange uskyldige briter har været udsat for ødelæggende misbrug i hænderne på inkompetente eller endog korrupte europæiske myndigheder", ignorerer denne hyperbole de betydelige succeser, som EAW-ordningen er ansvarlig for. Foreningen af ​​Chief Police Officers henviste til EAW som et "vitalt" redskab mod organiseret kriminalitet; den konservative hjemmets sekretær, Amber Rudd, anerkendte det EAW var et "effektivt værktøj", der var "absolut nødvendigt for at levere effektiv dømmekraft til morderne, voldtægterne og pædofile, som vi har formået at søge dømmekraft på".

Der er talrige højt profilerede eksempler på de kriminelle, Rudd henviser til, at han er blevet bragt til Det Forenede Kongerige for at møde retfærdighed via EAW, fra terrorist Husain Osman til pædofile Stephen Carruthers, som havde været en af ​​Storbritanniens ti mest efterspurgte kriminelle, da han blev arresteret i Frankrig i januar 2017 til præst Laurence Soper, der blev bragt tilbage fra Kosovo til Det Forenede Kongerige for at betale gebyrer for seksuelt misbrug af drenge og underkaste dem sadistiske slag. Whitehall har også haft gavn af den hurtige udlevering af mange mindre profilerede kriminelle, hvoraf mange ikke ville have været bragt før retfærdighed uden EAW.

Selv om der er en generel enighed om, at EAW kunne forbedres, især ved at indføre en proportionalitetstest med fælles retningslinjer for alle EU-lande smider babyen ud med badvandet og forlader Storbritannien til et system, der som Theresa May selv bemærkede, ville tillade 22 EU-lande, inklusive Frankrig og Tyskland, at nægte at udlevere deres statsborgere til Storbritannien Talrige britiske embedsmænd har rejst bekymring over en alvorlig sikkerhedsrisiko, hvis britisk politi afskæres fra europæiske ressourcer. En nylig rapport fra akademikere ved King's College London understregede de involverede høje indsatser og advarede mod en "alvorlig forstyrrelse af sikkerhedssamarbejde", mens senior politibetjente rådgivet at "år med hårdt arbejde" vil være nødvendigt for at bevare det nuværende niveau af internationalt samarbejde.

Vanskelighederne er allerede begyndt. Så mange som 20 Udleveringsanmodninger, der søges af det britiske politi, er i øjeblikket holdt op i Irland på grund af bekymringer over, hvilken udleveringsramme der vil eksistere mellem de to lande efter Brexit. Der er stigende frygt for, at Storbritannien vil bliver "Tilflugt for præference for enhver kriminel i Europa".

Disse frygt er let berettiget: europæiske kriminelle på flugt fra bedrageri og korruption er allerede flygt til Det Forenede Kongerige. Rumænsk oligark Alexander Adamescu repræsenterer det perfekte eksempel på den slags kriminelle som vil oversvømme post-Brexit UK. Adamescu flygtede til Det Forenede Kongerige for at undslippe bestikkelser og svig påstande svarende til dem, der fængslede sin afdøde far. En giftig kombination af en uddybende og støjende mediestrategi, der blev indført af sine britiske advokater og hard-line Tories beslaglæggelse på Adamescus tilfælde at fremme deres anti-EU, anti-EAW dagsorden har holdt ham i Storbritannien trods den fremragende europæiske arrestordre i hans navn. Mens undvige retfærdighed i Storbritannien og maskering Som dramatiker er Adamescu nu fri til at fortsætte sin stalling taktik. Han er sagsøge den rumænske stat, idet han argumenterede for, at anklagen mod ham og hans far er politisk motiverede, og er ligefrem hævder Jødisk arv - siden en af ​​de få måder at tilsidesætte en EAW er i tilfælde af race eller religiøs diskrimination.

Adamescu er ikke alene for at finde Storbritannien et attraktivt sted at skjule for retfærdighed. 28 procent af mennesker arresteret i London er udenlandske statsborgere, hvoraf halvdelen er fra EU. Og dette er med den europæiske arrestordre på plads - uden den forudsiger Theresa May, at Storbritannien vil blive et ”honeypot"For kriminelle, der unddrager sig europæisk retfærdighed, vil uden tvivl blive sandt.

Læs

Økonomi

Grækenland valg: Anti-nøjsomhed Syriza vinder

Udgivet

on

alexis tsiprasSyriza-partiets anti-nedskæringsparti har vundet Grækenlands parlamentsvalg ved at sætte landet på en mulig kollisionskurs med EU over dets massive redning.

Ved næsten 75% af de tællede stemmer blev Syriza beregnet til at vinde 149-pladser, kun to uden for et absolut flertal, skønt dette antal kunne ændre sig.

Venstrepartileder Alexis Tsipras, der ønsker at genforhandle Grækenlands gæld, sagde "grækerne skrev historie".

Det styrende center-højre nye demokrati er kommet et fjernt sekund.

Aftroppende premierminister Antonis Samaras har indrømmet nederlag og ringede Tsipras for at lykønske ham.

Syrizas resultat vil sende chokbølger gennem Europa, rapporterer BBCs Gavin Hewitt i Athen.

Et flertal af vælgerne i Grækenland har i det væsentlige afvist en kernepolitik for håndtering af krisen i euroområdet som udarbejdet af Bruxelles og Berlin, tilføjer vores korrespondent.

I Tyskland sagde Bundesbanks præsident Jens Weidmann, at han håbede "den nye græske regering ikke giver løfter, som den ikke kan holde, og landet ikke har råd til".

Valgresultatet forventes at være et af de vigtigste spørgsmål under mandagens (26. januar) møde mellem 19 finansministre i euroområdet.

Belgiens repræsentant Johan Van Overtveld blev citeret af VRT-netværket for at sige, at Grækenland "skal respektere reglerne for den monetære union", skønt han tilføjede, at der var plads til en vis - men ikke meget - fleksibilitet.

Britisk premierminister David Cameron - hvis land ikke er medlem af euroområdet - sagde, at resultatet af det græske valg ville "øge den økonomiske usikkerhed i hele Europa".

I mellemtiden faldt euroen til $ 1.1098 mod dollaren - det laveste niveau i mere end 11 år.

Da Tsipras talte til sine jublende tilhængere foran Athen 'universitet, sagde han, at græske vælgere gav Syriza "et klart, magtfuldt mandat".

"Du er et eksempel på en historie, der er under forandring ... Dit mandat annullerer utvivlsomt redning af nedskæringer og ødelæggelse.

"Troikaen for Grækenland er fortidens sag," tilføjede han og henviste til landets største internationale långivere - Den Europæiske Union, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank (ECB).

Han lovede også at forhandle om en retfærdig og gensidigt fordelagtig økonomisk løsning.

Hr. Tsipras lovede tidligere at vende mange af de sparepolitiske foranstaltninger, der blev vedtaget af Grækenland, siden en række bailouts begyndte i 2010.

For sin del sagde hr. Samaras tidligere: "Det græske folk har talt, og jeg respekterer deres beslutning," og påpegede, at han havde arvet en "varm kartoffel" ved tiltrædelsen, og at han og hans parti havde gjort meget for at genoprette sit lands økonomi.

Resultatet følges nøje uden for Grækenland, hvor det antages, at en Syriza-sejr kan tilskynde til radikale venstreorienterede partier i hele Europa.

"Der er en igangværende thriller omkring det absolutte flertal," sagde Michalis Karyotoglou, leder af Singular Logic, softwaregruppen, der overvåger afstemningsprocessen for indenrigsministeriet.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending