Følg os

Støtte

Den Europæiske Union fastholder engagement i Mali

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

cq5dam.web.540.390Udviklingskommissær Andris Piebalgs annoncerede den 5. november yderligere støtte til Mali på i alt 615 mio. EUR (efter godkendelse fra Europa-Parlamentet og Rådet) under den 11. Europæiske Udviklingsfond (EDF) for 2014 til 2020. Denne nye bevilling understreger EU's vilje til at fastholde sin støtte til opbygning af fred og økonomisk og social udvikling i Mali.

Den nye støttepakke vil fokusere på regeringsreformer, fødevaresikkerhed, uddannelse og konstruktion af en vej, der forbinder Gao og Kidal med den algeriske grænse i overensstemmelse med de prioriteter, som de maliske myndigheder har opstillet i deres Plan for bæredygtig genopretning af Mali 2013 -2014. Den nye pakke blev annonceret under et fælles besøg i regionen af ​​kommissær Piebalgs, FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, formanden for Den Afrikanske Unions kommission, Nkosozana Dlamini-Zuma, formanden for Verdensbanken, Jim Yong Kim, præsidenten for Den Afrikanske Udviklingsbank, Donald Kaberuka, og EU's særlige repræsentant for Sahel, Michel Reveyrand-de Menthon.

Kommissæren sagde: "Siden den politiske og militære krise i 2012 har vi set den maliske regerings vilje til at overvinde ustabilitet for at koncentrere os om landets udvikling." Genoprettelse af sikkerhed er en afgørende betingelse for bæredygtig udvikling i regionen. Vi står bag de maliske myndigheder i deres bestræbelser på at gennemføre programmer for fattigdomsbekæmpelse.'

Denne bilaterale støtte til Mali er en del af den bistand på 5 mia. EUR, som EU har afsat til Sahel (Mali, Niger, Burkina Faso, Tchad, Mauretanien og Senegal) for samme periode 2014-2020.

De 615 mio. EUR kommer oven i de beløb, der blev givet tilsagn på donorkonferencen på højt niveau for udvikling i Mali, der blev afholdt i Bruxelles den 15. maj 2013, hvor de maliske myndigheder afslørede deres plan for bæredygtig genopretning af Mali 2013-2014.

Under den 10. EUF, som dækker perioden 2008-2013, har Mali nydt godt af en bevilling, der er blevet hævet fra de oprindelige 533 mio. EUR til næsten 728 mio. EUR. Til dette beløb skal lægges 34 mio. EUR i tematiske instrumenter og 55 mio. EUR til regionalt samarbejde. 54 mio. EUR er blevet tildelt i 2013 som humanitær bistand.

Resultater af humanitær bistand og udviklingsbistand i Mali og eksempler på projekter

reklame

Tilsammen har disse tiltag allerede gjort det muligt for mere end 304,000 indbyggere at få adgang til drikkevand i regionerne Ségou, Mopti og Kayes. Denne facilitet skulle snart stilles til rådighed for yderligere omkring 450,000 indbyggere, dvs. 24 % af befolkningen i Koulikoro-, Sikasso- og Tombouctou-regionerne. Ved årets udgang skulle arbejdet også genoptages på vejen mellem Niono og Timbuktu.

Projekt: 'Støtteprogram for vandforsyning og sanitet for lokale myndigheder' (PACTEA 1)

Dette projekt til et beløb på €30 mio. har gjort det muligt for mere end 304,000 indbyggere at få adgang til drikkevand i Ségou-, Mopti- og Kayes-regionerne. Anden fase (30 mio. EUR) skulle gøre denne facilitet tilgængelig for yderligere ca. 450,000 indbyggere, dvs. 24 % af befolkningen i Koulikoro-, Sikasso- og Tombouctou-regionerne.

Reaktion på den humanitære krise i 2012

ECHO (Europa-Kommissionens Humanitære Kontor) er i færd med at hæve sit bidrag for 2013 til fødevarehjælpsoperationerne under World Food Program (WFP) fra 5 mio. EUR til 10 mio. EUR. Denne foranstaltning er designet til at hjælpe 674,000 mennesker, der er berørt af den nuværende humanitære krise, primært ved at distribuere fødevarer.

Baggrund

Efter begivenhederne, der fulgte efter Tuareg-oprøret i januar 2012 og besættelsen af ​​to tredjedele af landet af islamistiske grupper, har EU genovervejet sit engagement i Mali for at tilpasse sit samarbejde til de nuværende forhold og nye krav. Dette har betydet blandt andet bidrager til:

* Fremme af retsstaten og tilrettelæggelsen af ​​en legitim, gennemsigtig valgproces;
* styrkelse af statens autoritet og tilstedeværelse over hele landet for at støtte omfordelingen af ​​grundlæggende sociale ydelser;
* at støtte de maliske civile myndigheder i deres bestræbelser på at genoprette lov og orden og beskytte civile, og;
* afhjælpning af virkningerne af de humanitære kriser, der påvirker fordrevne personer og de regioner, der er ramt af fødevarekrisen.

Websted for EuropeAid Generaldirektoratet for Udvikling og Samarbejde.

Udviklingskommissær Andris Piebalgs' hjemmeside.

Websted for EU-Udenrigstjenesten.

For at lære mere om EU's strategi for sikkerhed og udvikling i Sahel, klik her.

IP/12/1052: EU sætter modstandskraft i centrum af sit arbejde med at bekæmpe sult og fattigdom.

IP/13/1013: EU planlægger at øge støtten til Sahel i de næste par år.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending