Følg os

Støtte

Syrien krise: EU leverer på løfter og mobiliserer yderligere 85 mio € for Syrien og Jordan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sårede-civile_arrive_at_hospital_AleppoEuropa-Kommissionen har tildelt en anden del af det seneste pakke på € 400 mio at håndtere konsekvenserne af den syriske krise. Denne nyeste tildeling er rettet mod at yde hjælp til befolkningen i Syrien, syriske flygtninge og værtssamfund, der bor i Jordan, samt syriske studerende i Europa. I alt beløber det sig til 85 millioner euro.

Cirka halvdelen af ​​denne ekstra støtte (40 mio. EUR), der netop er vedtaget, vil blive brugt inde i Syrien; hjælpe civilsamfundsgrupper med at levere grundlæggende tjenester (såsom sundhed, uddannelse, psykosocial støtte og affaldshåndtering), støtte UNICEFs bestræbelser på at give uddannelse til sårbare og internt fordrevne syriske børn og give indkomstskabende aktiviteter og muligheder for at leve inde Syrien, især for kvinder, unge og handicappede under FNs udviklingsprogram (UNDP), for eksempel. En del af finansieringen vil også gå til at hjælpe UNESCO med at bevare landets rige kulturarv, som i øjeblikket er berørt og truet af konflikten.

Det meste af den resterende finansiering (40 mio. EUR) vil blive brugt i Jordan, hvor det vil hjælpe landet med at klare de 500,000 flygtninge på dets område; bidrager til at dække de ekstra omkostninger til det nationale uddannelsessystem, der i øjeblikket skoler 78,000 syriske børn.

reklame

Endelig vil resten af ​​finansieringen (5 mio. EUR) blive ydet til Erasmus Mundus-programmet for at give flere syriske studerende mulighed for at fortsætte deres studier på europæiske universiteter.

Kommissær for udvidelse og europæisk naboskabspolitik, Štefan Füle, kommenterede denne støtte: "Dette er endnu et skridt for at vise, at vi ikke kun lover hjælp, men faktisk leverer den. Vi fortsætter med at stå ved det syriske folk. I vores finansiering fokuserer vi på at tilbyde uddannelse til børnene i regionen, men vi leverer også basale tjenester til alle dem, der er ramt af krisen, både i Syrien og i nabolandene, der er under enormt pres som følge af blodsudgydelsen og tilstrømningen af ​​flygtninge. ”

EU og dets medlemsstater er den største donor til hjælp som reaktion på den syriske krise, både i Syrien og i nabolandene. I alt har EU hidtil mobiliseret over 1.9 mia. EUR i nødhjælps- og genopretningsstøtte fra både Kommissionen og medlemsstaterne.

reklame

I den fælles meddelelse fra Europa-Kommissionen og den højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik '' På vej mod en omfattende EU-tilgang til den syriske krise '', der blev vedtaget den 24. juni 2013, blev der annonceret en forhøjelse af EU-støtten på 400 millioner euro for 2013. Ud af denne supplerende finansielle hjælpepakke skal 250 millioner euro støtte humanitær nødhjælp, og 150 millioner euro er øremærket til økonomisk genopretnings- og udviklingsaktion.

Disse yderligere 150 mio. € i udviklingsbistand er hurtigt blevet til konkrete projekter, og implementeringen er begyndt i regionen. Efter vedtagelsen af ​​en beslutning på 40 millioner euro, der er rettet mod akutuddannelsesbehov for flygtninge i Libanon i september, har Kommissionen nu iværksat andre beslutninger for yderligere 85 millioner euro for at lindre virkningen af ​​krisen i Syrien og Jordan. De resterende 25 millioner euro under denne komponent vil blive operationelle inden udgangen af ​​året 2013.

Det samlede antal personer, der er berørt af borgerkrigen i Syrien og har brug for hjælp nærmer sig hidtil uset antal 9 millioner, næsten halvdelen af ​​hele befolkningen. Dette gør Syrien krisen største humanitære nødsituation i årtier.

Inden for Syrien har mere end 6.8 ​​millioner mennesker nu brug for øjeblikkelig hjælp, inklusive anslået 5 millioner, der er internt fordrevne. Derudover har antallet af flygtninge, der er flygtet fra krigen i Syrien til nabolandene, overgået den rystende milepæl på 2 millioner. Mere end halvdelen af ​​alle disse flygtninge er børn.

Baggrund

Hvordan de 40 millioner euro til Syrien vil blive brugt for at hjælpe den syriske befolkning med at håndtere krisens virkninger og forberede sig på tidlig genopretning:

  1. 5 millioner euro vil blive brugt til at støtte civilsamfundsorganisationer, der leverer basale tjenester til den syriske befolkning
  2. 10 mio. € vil bidrage til en nyoprettet multidonor-trustfond (initieret af Tyskland og De Forenede Arabiske Emirater), der er oprettet for at levere basistjenester til befolkningen i oppositionsholdte områder i det nordlige Syrien;
  3. 10 millioner euro vil støtte UNICEFs bestræbelser på at levere uddannelsestjenester til sårbare og internt fordrevne syriske børn;
  4. 7.2 mio. € vil svare på uddannelses- og sundhedsbehovet for de mest sårbare palæstinensiske flygtninge, der stadig er i Syrien, i partnerskab med FN's nødhjælps- og arbejdsagentur (UNRWA)
  5. 5 mio. € vil støtte levebrød og indtægtsskabende aktiviteter i Syrien med fokus på kvinder, unge og handicappede i partnerskab med UNDP;
  6. 2.5 millioner euro vil støtte UNESCO i et forsøg på at beskytte og bevare den rige syriske kulturarv, som allerede er blevet beskadiget og er stærkt truet af den aktuelle konflikt.

Hvad vi vil gøre med næsten 40 millioner euro til Jordan for at hjælpe landet med at klare tilstrømningen af ​​flygtninge på dets territorium og ud over den humanitære bistand fra Kommissionens humanitære bistandsafdeling ECHO:

  1. EU har stillet 30 mio. EUR til rådighed i form af ekstra budgetstøtte til den jordanske regerings igangværende program med "Støtte til anden fase af uddannelsesreformen i Jordan". Disse penge vil hjælpe med at kompensere for en del af de ekstra omkostninger til det nationale uddannelsessystem - gebyrer, lærerlønninger, dobbeltforskydning for skoleåret 2013-14. Ud over at hjælpe med at afholde udgifterne til skolegang for 78,000 syriske flygtningebørn vil midlerne desuden mindske risikoen for den fortsatte gennemførelse af uddannelsesreformen i Jordan, som i den nuværende sammenhæng er truet.
  2. Et yderligere beløb på € 5.4 millioner vil også blive stillet til rådighed for Jordan Economic Development Corporation (JEDCO) til mindre bevillinger, der skaber beskæftigelse blandt flygtninges værtssamfund i landets nordlige guvernører.
  3. Et yderligere beløb på 4.2 mio. EUR blev stillet til rådighed for UNICEFs program i Jordan til presserende behov i forbindelse med starten af ​​skoleåret.

Endelig vil der blive ydet yderligere 5 mio. € til Erasmus Mundus-programmet for at give flere syriske studerende mulighed for at fortsætte deres studier på europæiske universiteter. Mindst 110 af dem vil drage fordel af et fuldt 3-årigt stipendium.

Yderligere information

IP / 13 / 865: Syrien: EU's største donor, leder international bistandsreaktion og når 7 millioner mennesker i nød, den 25. september 2013

MEMO / 13 / 822: Yderligere bidrag på 34 millioner euro til Syriens børn, da EU bliver den største donor til UNICEF, den 24. september 2013

ACP

#AfricaEuropeAlliance - Styrkelse af bæredygtige energiinvesteringer i #Africa

Udgivet

on

Et nyt platform på højt plan samler nøgleaktører i den bæredygtige energisektor fra den offentlige og private sektor i både Europa og Afrika.

På Afrika Investeringsforum i Johannesburg arrangeret af Den Afrikanske Udviklingsbank har EU og Den Afrikanske Union lanceret EU-Afrika platform på højt plan om bæredygtige energiinvesteringer i Afrika.

I løbet af sin State of the Union tale Præsident Juncker har meddelt det nye 'Afrika - Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' at øge investeringerne i Afrika væsentligt, styrke handelen, skabe arbejdspladser og investere i uddannelse og færdigheder. Den højtstående platform, der blev sat i gang i dag, repræsenterer en konkret handling under denne alliance for at øge strategiske investeringer og styrke den private sektors rolle.

reklame

Kommissær for det indre marked, industri, iværksætterånd og SMV'er Elżbieta Bieńkowska sagde i Johannesburg: "Hvis vi er seriøse omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika, har vi brug for alle om bord, inklusive den private sektor. Den højtstående platform vil bane vejen for det: eksperter fra den offentlige, private, akademiske og finansielle sektor vil sammen diskutere udfordringer og barrierer for bæredygtige investeringer på dette område og hjælpe med at tackle dem. ”

Platformen på højt plan samler offentlige, private og finansielle operatører samt akademi fra Afrika og Europa. De vil undersøge udfordringer og strategiske interesser, der kunne fremskynde konsekvenserne, især for bæredygtig vækst og beskæftigelse. Platformen på højt plan sigter mod at tiltrække og øge ansvarlige og bæredygtige private investeringer til bæredygtig energi i Afrika.

Et konkret resultat af platformen for lancering på højt plan var annonceringen af ​​tre strømme af arbejde, 1) identificere investeringer i energi med stor indflydelse på vækst og jobskabelse, 2) analysere energiinvesteringsrisici og foreslå politiske retningslinjer for en bæredygtig investering og forretning miljø og 3) øge udvekslingen mellem den afrikanske og europæiske private sektor.

reklame

Baggrund

Ved at samle energiaktører fra den private og offentlige sektor fra begge kontinenter vil platformen på højt niveau fremme partnerskabet mellem europæiske og afrikanske virksomheder og støtte 'Afrika-EU-alliancen for bæredygtige investeringer og job'. Det vil bidrage til at få mest muligt ud af mulighederne omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika samt til bedre at tackle udfordringer og vigtige barrierer, der i øjeblikket hindrer det.

Afrika Investment Forum i Johannesburg fandt sted fra 7-9 november 2018 og blev organiseret af African Development Bank. Forummet er stedet, hvor projektsponsorer, låntagere, långivere og offentlige og private investorer mødes for at fremskynde Afrikas investeringsmuligheder - især energisektoren.

'Afrika-Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' bygger på de forpligtelser, der er taget under Afrikanske Union - EU-topmødet, som fandt sted i november sidste år i Abidjan, hvor de to kontinenter blev enige om at styrke deres partnerskab. Den beskriver de vigtigste indsatsområder for en stærkere økonomisk dagsorden for EU og dens afrikanske partnere.

Adgang til bæredygtig energi spiller en afgørende rolle i udviklingen. Formålet med 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling er at give universel adgang til overkommelige, pålidelige og moderne energitjenester. EU er fast besluttet på at hjælpe partnerlandene med at øge vedvarende energi og diversificere deres energikilder, der sikrer overgangen til et smart, sikkert, elastisk og bæredygtigt energisystem for alle. Mobilisering af den private sektor er afgørende for denne indsats.

Mere information

Afrika-Europa Alliance

Læs

Afrika

EU øger bistanden til tørkeberørte lande i #HornofAfrika

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har meddelt yderligere humanitær bistand på € 60 millioner for at hjælpe mennesker i Somalia, Etiopien og Kenya, som har været udsat for kritiske niveauer af fødevaresikkerhed på grund af alvorlig tørke.

Denne yderligere bistand bringer EU's humanitære bistand til Afrikas Horn (herunder Somalia, Etiopien, Kenya, Uganda, Djibouti) til næsten € 260m siden årets begyndelse.

"Situationen i Afrikas Horn er drastisk forværret i 2017, og den bliver stadig værre. Millioner af mennesker kæmper for at imødekomme deres og deres familiers fødevarebehov. Risikoen for hungersnød er reel. Den Europæiske Union har fulgt situationen nøje siden, helt i begyndelsen og gradvis stigende bistand til de berørte befolkninger. Denne nye pakke vil hjælpe vores humanitære partnere med at styrke reaktionen yderligere og fortsætte med at bringe livreddende bistand til mennesker i nød, "sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

reklame

Den nyligt annoncerede EU-bistand vil støtte humanitære partnere, som allerede reagerer på de berørte befolknings behov for at øge nødhjælp og behandling af underernæring. Projekter vedrørende vandforsyning, husdyrbeskyttelse og respons på udbrud vil også blive støttet. Størstedelen af ​​finansieringen (€ 40m) vil hjælpe de mest sårbare i Somalia, mens € 15m vil gå til Etiopien og € 5m til Kenya.

Baggrund

Millioner af mennesker i Afrikas Horn påvirkes af fødevaresikkerhed og vandmangel. Vegetation er sparsom. Dyredød, høje fødevarepriser og reducerede indkomster rapporteres. Som følge af den dårligt udførte regntid vil de næste høst reduceres kraftigt, og situationen forventes at blive værre i de kommende måneder.

reklame

Tørken kommer i hælene på uregelmæssigt vejr forårsaget af El Niño fænomenet i 2015-16. I Etiopien tilskyndede det den største tørkeindsats i landets historie.

Regionen er også vært for 2.3 millioner flygtninge - hvoraf størstedelen er fra Yemen, Sydsudan og Somalia - og kæmper for at imødekomme deres stigende behov.

Siden 2011 har EU afsat over € 1 mia. I humanitær bistand til sine partnere i Afrikas Horn. EU-finansiering har bidraget til at yde fødevarehjælp, sundhed og ernæringspleje, rent vand, sanitet og husly til dem, hvis liv er truet af tørke og konflikter.

Imidlertid er støtten til de tørkeberørte befolkninger kompliceret af visse områders afsides beliggenhed og ved den fortsatte vold i Somalia. Alle parter i konflikten opfordres derfor til at yde uhindret humanitær adgang til mennesker i nød.

Læs

Støtte

EU Officiel #Development Assistance når højeste niveau nogensinde

Udgivet

on

Nye tal bekræfter, at Den Europæiske Union og dens medlemsstater har konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Foreløbige OECD-tal viser, at den officielle udviklingsbistand (ODA) fra EU og dets medlemsstater har nået 75.5 mia. € i 2016. Dette udgør en stigning på 11% sammenlignet med 2015-niveauerne. EU's bistand er steget for fjerde år i træk og nåede sit hidtil højeste niveau. I 2016 repræsenterede EU's kollektive ODA 0.51% af EU's bruttonationalindkomst (BNI), steget fra 0.47% i 2015. Dette er markant over gennemsnittet på 0.21% af lande uden for EU, der er medlemmer af Udvalget for Udviklingsbistand (DAC) .

reklame

Den Europæiske Union og dens medlemsstater har derfor igen konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Kommissær for internationalt samarbejde og udvikling, Neven Mimica, sagde: ”Jeg er stolt af, at EU fortsat er verdens førende leverandør af officiel udviklingsbistand - et klart bevis på vores engagement i FN's mål for bæredygtig udvikling. Vi opfordrer alle udviklingsaktører til at fordoble deres bestræbelser på at gøre det samme. Og vi stopper ikke der. Vi udnytter investeringer i den private sektor, hjælper med at mobilisere indenlandske ressourcer og intensiverer den fælles indsats med EU-landene og søger at få mest muligt ud af alle finansieringskilder til udvikling. "

I 2016, fem EU-medlemsstater forudsat 0.7% eller mere af deres bruttonationalindkomst (BNI) i officiel udviklingsbistand: Luxembourg (1.00%), Sverige (0.94%), Danmark (0.75%), Tyskland (0.70%), der har nået målet for første gang, og det Forenede Kongerige (0.70%). Seksten EU-lande øget deres ODA i forhold til deres BNI, mens 5 medlemsstater reduceret deres ODA og 7 forblev på samme niveau som sidste år. I alt 20 medlemsstater øget deres ODA nominelt ved 10.9 milliarder €, mens faldene i 6 andre beløb sig til 3.4 milliarder €.

reklame

I 2016 over for en hidtil uset migrationskrise var EU og dets medlemsstater i stand til at øge både deres støtte til flygtninge såvel som deres 'udviklingsbistand' til udviklingslande. Den samlede stigning i Den Europæiske Unions officielle udviklingsbistand med 7.6 mia. EUR var større end stigningen i donorflygtning koster 1.9 mia. EUR. Kun 25% af væksten i EU's kollektive ODA mellem 2015 og 2016 skyldtes flygtningeomkostninger i landet, hvorfor der var vækst i ODA, selvom disse omkostninger er ekskluderet. EU's kollektive ODA eksklusive flygtningeomkostninger i landet voksede fra 59.1 mia. Euro i 2015 til 64.8 mia. Euro i 2016, hvilket udgør en stigning på 10%.

Baggrund

Officielle udviklingsbistand er fortsat en vigtig kilde til finansiering for mange udviklingslande, men det er klart, at indsatsen er nødt til at gå meget længere. Denne vision, om hvordan udviklingen finansiering bør udvikle sig til at støtte 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling, der er aftalt i den Addis Ababa Action Agenda[1] (AAAA).

Til støtte for denne dagsorden, Den Europæiske Union (EU) søger at increaseresources for en bæredygtig udvikling, herunder gennem:

- Mobilisering af indenlandske ressourcer

- Udnyttelse af den private sektors ressourcer på nationalt og internationalt niveau til at mobilisere finansiering til udvikling af den private sektor

- intensivering af den fælles programmeringsindsats mellem EU og dens medlemsstater som en måde at forbedre udviklingssamarbejdets effektivitet, ejerskab og effektivitet på.

I 2005, EU og dets medlemslande lovet at øge deres kollektive ODA til 0.7% af EU bruttonationalindkomst (BNI) ved 2015. Selvom den økonomiske krise og alvorlige budgetmæssige pres i de fleste EU-lande betød, at EU ikke opfyldte dette ambitiøse mål i 2015 har der været konstant realvækst i europæisk ODA på næsten 40% siden 2002. I maj 2015, Det Europæiske Råd bekræftede sin vilje til at nå dette mål inden 2030. EU forpligtede sig også bestræbelserne på at kollektivt opfylde ODA-målet på 0.15-0.20% af BNI til de mindst udviklede lande på kort sigt, og at nå 0.20% af ODA / BNI til de mindst udviklede lande ved 2030.

ODA løfte er baseret på individuelle mål. Medlemsstater, der tiltrådte EU før 2002 bekræftede deres forpligtelse til at opnå 0.7% ODA / BNI den, under hensyntagen til budgetmæssige forhold, mens de, der har nået målet, forpligtet sig til at forblive på eller over målet. Medlemsstater, der tiltrådte EU efter 2002 forpligtet til at stræbe efter at øge deres ODA / BNI til 0.33%.

De data, der offentliggøres i dag er baseret på foreløbige oplysninger indberettet af EU-medlemsstaterne til OECD og EU-Kommissionen. EU kollektivt ODA består af den samlede ODA-udgifter i 28 EU-medlemsstater og ODA af EU-institutionerne ikke tilskrives de enkelte medlemsstater (dvs. egne midler fra Den Europæiske Investeringsbank).

In-donor flygtningebørn omkostninger indberettet af EU-medlemsstater steg fra 8.8 milliarder € (eller 12.9% af kollektiv EU-ODA i 2015) til 10.7 milliarder € (eller 14.2% af kollektiv EU-ODA i 2016). Stigningen i EU-ODA dedikeret til at finansiere i-donor flygtningebørn omkostninger afspejler det faktum, at i 2015 og 2016, mange EU-lande, over for en hidtil uset stigning i flygtninge, forudsat vital nødhjælp og støtte til et stort antal flygtninge inden for deres grænser. De fleste af de dermed forbundne omkostninger[2] kan kun registreres som ODA i det første år af en flygtninges ophold.

Der er 30 medlemmer af Komitéen for Udviklingsbistand (DAC), herunder Den Europæiske Union, der fungerer som et fuldgyldigt medlem af udvalget.

Mere information:

Faktablad: Offentliggørelse af nye tal på 2016 officielle udviklingsbistand

bilag: Opfyldelse af 2030 Bæredygtig Development Goals: Putting sammen midlerne til gennemførelse; fremhæve om EU tidlige resultater i tre nøgleområder

OECD Pressemeddelelse

[1] Den Addis Ababa Action dagsorden (AAAA) blev vedtaget på det tredje FN internationale konference om udviklingsfinansiering i juli 2015

[2] Se: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, Line IA8.2 Flygtninge i donorlandene (kode 1820)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending