Følg os

Støtte

Syrien krise: EU leverer på løfter og mobiliserer yderligere 85 mio € for Syrien og Jordan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sårede_civile_ankommer_til_hospitalet_AleppoEuropa-Kommissionen har tildelt en anden del af de seneste pakke på €400 mio at håndtere konsekvenserne af den syriske krise. Denne nyeste tildeling er rettet mod at yde bistand til befolkningen i Syrien, syriske flygtninge og værtssamfund, der bor i Jordan, samt syriske studerende i Europa. I alt beløber det sig til €85 mio.

Cirka halvdelen af ​​denne ekstra støtte (40 mio. EUR), som netop er blevet vedtaget, vil blive brugt i Syrien; hjælpe civilsamfundsgrupper med at levere basale ydelser (såsom sundhed, uddannelse, psykosocial støtte og affaldshåndtering), støtte UNICEFs indsats for at give uddannelse til sårbare og internt fordrevne syriske børn og give indkomstskabende aktiviteter og muligheder for at tjene til livets ophold indeni. Syrien, især for kvinder, unge og mennesker med handicap under FN's udviklingsprogram (UNDP), for eksempel. En del af midlerne vil også gå til at hjælpe UNESCO med at bevare landets rige kulturarv, som i øjeblikket er påvirket og truet af konflikten.

Det meste af den resterende finansiering (40 mio. EUR) vil blive brugt i Jordan, hvor det vil hjælpe landet med at klare de 500,000 flygtninge på dets territorium; med til at dække de ekstra omkostninger til det nationale uddannelsessystem, som i øjeblikket underviser 78,000 syriske børn.

Endelig vil resten af ​​finansieringen (5 mio. EUR) blive givet til Erasmus Mundus-programmet, for at give flere syriske studerende mulighed for at fortsætte deres studier på europæiske universiteter.

Kommissær for udvidelse og europæisk naboskabspolitik, Štefan Füle, kommenterede denne støtte: "Dette er endnu et skridt til at vise, at vi ikke kun lover hjælp, men faktisk leverer den. Vi fortsætter med at stå ved det syriske folk. I vores finansiering fokuserer vi på giver uddannelse til børnene i regionen, men vi leverer også grundlæggende tjenester til alle dem, der er berørt af krisen; både i Syrien og i nabolandene, der er under enormt pres som følge af blodsudgydelserne og tilstrømningen af ​​flygtninge."

EU og dets medlemslande er den største donor af bistand som reaktion på den syriske krise, både i Syrien og i nabolandene. I alt har EU indtil videre mobiliseret over 1.9 milliarder euro i nødhjælps- og inddrivelsesstøtte fra både Kommissionen og medlemsstaterne.

I den fælles meddelelse fra Europa-Kommissionen og den højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik "Mod en omfattende EU-tilgang til den syriske krise", der blev vedtaget den 24. juni 2013, blev der annonceret en stigning i EU-bistanden på 400 millioner euro for 2013. Ud af denne yderligere finansielle bistandspakke skal 250 mio. EUR støtte humanitær nødhjælp, og 150 mio. EUR er øremærket til økonomisk genopretning og udviklingsaktioner.

reklame

Disse yderligere 150 millioner euro i udviklingsbistand er hurtigt blevet omsat til konkrete projekter, og implementeringen er begyndt i regionen. Efter vedtagelsen af ​​en beslutning på 40 mio. EUR rettet mod akutte uddannelsesbehov for flygtninge i Libanon i september, har Kommissionen nu iværksat andre beslutninger for yderligere 85 mio. EUR for at afhjælpe virkningen af ​​krisen i Syrien og Jordan. De resterende 25 millioner euro under denne komponent vil blive operationelle inden udgangen af ​​2013.

Det samlede antal mennesker, der er berørt af borgerkrigen i Syrien og har behov for hjælp, nærmer sig det hidtil usete antal på 9 millioner, næsten halvdelen af ​​hele befolkningen. Dette gør Syrien-krisen til den største humanitære nødsituation i årtier.

I Syrien har mere end 6.8 ​​millioner mennesker nu brug for øjeblikkelig hjælp, herunder anslået 5 millioner, der er internt fordrevne. Derudover har antallet af flygtninge, der er flygtet fra krigen i Syrien til nabolandene, overgået den rystende milepæl på 2 mio. Mere end halvdelen af ​​alle disse flygtninge er børn.

Baggrund

Hvordan de 40 millioner euro til Syrien vil blive brugt for at hjælpe den syriske befolkning med at klare virkningerne af krisen og forberede sig på tidlig genopretning:

  1. 5 mio. EUR vil blive brugt til at støtte civilsamfundsorganisationer, der leverer grundlæggende tjenester til den syriske befolkning;
  2. 10 millioner euro vil bidrage til en nyligt oprettet multidonor-trustfond (initieret af Tyskland og UAE), der er oprettet for at levere basale tjenester til befolkningen i oppositionskontrollerede områder i det nordlige Syrien;
  3. 10 millioner euro vil støtte UNICEFs bestræbelser på at levere uddannelsestjenester til sårbare og internt fordrevne syriske børn;
  4. 7.2 millioner euro vil imødekomme uddannelses- og sundhedsbehovene for de mest sårbare palæstinensiske flygtninge, der stadig er i Syrien, i partnerskab med FN's Hjælpe- og Arbejdsorganisation (UNRWA);
  5. 5 millioner euro vil støtte levebrød og indkomstskabende aktiviteter i Syrien med fokus på kvinder, unge og mennesker med handicap i partnerskab med UNDP;
  6. 2.5 millioner euro vil støtte UNESCO i et forsøg på at beskytte og bevare den rige syriske kulturarv, som allerede er blevet beskadiget og er stærkt truet af den aktuelle konflikt.

Hvad vi vil gøre med næsten 40 millioner euro til Jordan for at hjælpe landet med at klare tilstrømningen af ​​flygtninge på dets territorium, og ud over den humanitære bistand fra Kommissionens afdeling for humanitær bistand ECHO:

  1. EU har stillet 30 mio. EUR til rådighed i form af ekstra budgetstøtte til den jordanske regerings igangværende program for "Støtte til anden fase af uddannelsesreformen i Jordan". Disse penge skal være med til at kompensere for en del af de ekstra omkostninger til det nationale uddannelsessystem - honorarer, lærerlønninger, dobbeltskift for skoleåret 2013-14. Ud over at være med til at afholde udgifterne til skolegang for 78,000 syriske flygtningebørn, vil midlerne desuden mindske risikoen for den fortsatte implementering af uddannelsesreformen i Jordan, som i den aktuelle sammenhæng er truet.
  2. Et yderligere beløb på €5.4 millioner vil også blive stillet til rådighed for Jordan Economic Development Corporation (JEDCO) til små tilskud, der skaber beskæftigelse blandt flygtningeværtssamfundene i landets nordlige guvernementer.
  3. Et yderligere beløb på 4.2 millioner euro blev stillet til rådighed for UNICEFs program i Jordan til presserende behov i forbindelse med skoleårets start.

Endelig vil der blive ydet yderligere 5 millioner euro til Erasmus Mundus-programmet for at give flere syriske studerende mulighed for at fortsætte deres studier på europæiske universiteter. Minimum 110 af dem vil nyde godt af et 3-årigt stipendium.

Yderligere information

IP / 13 / 865: Syrien: EU's største donor, leder international nødhjælp, når 7 millioner mennesker i nød, 25. september 2013

MEMO/13/822: Yderligere bidrag på 34 millioner euro til Syriens børn, da EU bliver største donor til UNICEF, 24. september 2013

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending