Følg os

Europa-Parlamentet

EU fiskerifond: Skæve prioriteter for fiskeriet finansiering på kant med FFP-reformen sige Greens

DEL:

Udgivet

on

b2fa64af-1d7f-49c7-96f5-b290d7f58b5f-300x236Europa-Parlamentet stemte i dag (23. oktober) om et foreslået finansieringsprogram for EU's fiskeri for 2014-20, som er en del af den fælles fiskeripolitik.

De Grønne udtrykte bekymring over, at afstemningen om Den Europæiske Hav- og Fiskerifond (EMFF) risikerer at underminere den nyligt vedtagne reform af den fælles fiskeripolitik. En kommentar efter afstemningen, grønt fiskeriordfører Raül Romeva og Rueda sagde: "MEP'er har i dag stemt for en fiskerifond, der er i modstrid med målene for den nyligt vedtagne reform af den fælles fiskeripolitik. I stedet for at stemme for at stoppe brugen af ​​offentlige midler til at subsidiere overfiskeri og overudnyttelse af fisk. bestande, har de stemt for at give EU-midler til praksis, der er i direkte modstrid med målet om mere bæredygtigt fiskeri.

"Af særlig bekymring er forslag om at genindføre tilskud til finansiering af motorudskiftning og tilskud til indkøb af både til unge fiskere. Dette ville i det væsentlige subsidiere en forøgelse af fiskerikapaciteten i EU: en fuldstændig forkert tilgang på et tidspunkt, hvor den fælles fiskeripolitik søger at reducere , ikke øge, fiskekapacitet.

"Heldigvis afviste MEP'erne i det mindste forslag om at genindføre subsidier til nye fiskerfartøjer. En vigtig forbedring er vedtagelsen af ​​grønne forslag for at øge midlerne til forskning og kontrol og for at muliggøre Kommissionens tilsyn med, hvordan medlemslandene udbetaler disse afgørende midler til EU's fiskeri. .

"EMFF har kun begrænsede ressourcer, og det er vigtigere end nogensinde før at sikre, at disse offentlige midler bruges effektivt. Skatteydernes penge bør kun støtte aktiviteter, der øger fiskeriets bæredygtighed og prioriterer genopretning af udtømte fiskebestande, således at sikre, at kystfiskersamfundene har en fremtid. Vi kan kun håbe, at dette bliver rettet, inden lovgivningen er færdiggjort."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending