Følg os

Økonomi

Patientrettigheder i grænseoverskridende sundhedsydelser skal implementeres

DEL:

Udgivet

on

indeks EU-direktiv 2011 / 24 / EU om patienters rettigheder i grænseoverskridende sundhedsydelser træder i kraft den 25. oktober 2013. European Patients Forum (EPF) har udviklet et sæt af anbefalinger at vejlede de nationale myndigheder og organer for at sikre, at dette direktiv medfører håndgribelige fordele for patienter og sundhedspleje.

For første gang er patienters ret i Europa til at søge sundhedsydelser i et andet medlemsland og få refunderet det klart fastlagt i en juridisk ramme. Denne ret eksisterede allerede før vedtagelsen af ​​dette direktiv, men den gjaldt kun for forhåndstilladelse eller uforudset medicinsk behandling; der var ingen garanti for, at udgifterne til hospitalsbehandling ville blive dækket.

"Selvom det endelige kompromis ikke levede op til vores ambitiøse vision, er det stadig en vigtig milepæl for patienterne", kommenterede EPF-direktør Nicola Bedlington. "Meget afhænger nu af, hvordan direktivet implementeres af medlemsstaterne, da mange af bestemmelserne er valgfrie eller giver plads til fortolkning af dem. Vi vil derfor arrangere forskellige konferencer om dette emne for at opmuntre nationale patientorganisationer til at udnytte mulighederne fuldt ud,” tilføjede hun.

første i rækken af ​​konferencer er planlagt den 9.-11. december i Bruxelles med repræsentanter for patientorganisationer fra Holland, Luxemburg, Tyskland, Frankrig og Belgien.

EPF hilste oprettelsen af ​​nationale kontaktpunkter (NCP) velkommen til information. Antallet og den præcise form, de vil antage, overlades igen til medlemsstaten at bestemme. Det er også påkrævet, at de skal konsultere patientorganisationer, men ikke hvordan man gør det.

”Vi anbefaler, at patientgrupper informeres proaktivt om NCP'ers etablering og inddrages på regelmæssig basis lige fra starten af ​​forløbet. Dette vil være nøglen til at sikre, at den givne information opfylder patienternes virkelige behov og leveres i et format, der er brugervenligt og tilgængeligt,” sagde EPF Senior Policy Adviser Kaisa Immonen-Charalambous.

Patientorganisationer kan bidrage til en effektiv drift af de nationale kontaktpunkter ved at sikre effektiv formidling af information til græsrodsniveau. De kan yderligere engagere sig proaktivt ved at tage kontakt til de relevante ministerier og parlament for at sikre, at foreslåede love om for eksempel refusion er patientvenlige samt opfordre de nationale regeringer til at oprette et system for "direkte betalinger" som nævnt i artikel 9 (5).

reklame

En stor del af værdien af ​​direktivet lå i det juridiske grundlag, det gav for øget europæisk samarbejde inden for nøgleområder inden for sundhedspleje, såsom sundhedsteknologivurdering, e-sundhed, sjældne sygdomme og sundhedskvalitets- og sikkerhedsstandarder. Vi anbefaler, at patientorganisationer tager disse initiativer i deres nationale samfund for at slå til lyd for sundhedsydelser af høj kvalitet til alle patienter, uanset om de er hjemme eller i udlandet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending