Slut med os

EU

Farm to Fork: Kommissionen presser på for ansvarlig fødevarevirksomhed og markedsføringspraksis

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Kommissionen har indledt drøftelser med interessenter om udformning af en adfærdskodeks for ansvarlig forretnings- og markedsføringspraksis ved en virtuel begivenhed, der deltager i eksekutiv vicepræsident Timmermans og kommissær Kyriakides. Kodeksen sigter mod at forme en vej for aktørernes kollektive rolle langs fødekæden i overgangen til et mere bæredygtigt EU-fødevaresystem, hvilket gør det lettere for forbrugerne at vælge sunde og bæredygtige kostvaner.

Koden, som forventes at være klar til undertegnelse af interessenter i juni 2021, vil dække alle vigtige aspekter af fødevaresystemers bæredygtighed (økonomisk, social og miljømæssig) og afspejler målene og ambitionerne i Farm to Fork-strategien og den europæiske Green Deal. Farm to Fork-strategien opfordrede aktørerne 'mellem gården og gaffelen', herunder fødevareprocessorer, operatører af gæstfrihed / fødevareservice og detailhandlere til at vise vejen mod at øge tilgængeligheden og overkommeligheden af ​​sunde, bæredygtige madmuligheder. Begivenheden i dag lægger en byggesten i vejen mod at nå strategiens ambitiøse og vigtige mål.

EU

EU kritiserer UK's ensidige overtrædelse af Nordirlands protokol

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Efter den britiske regerings erklæring i dag (3. marts) om, at de agter ensidigt at forlænge afdragsfriheden for visse bestemmelser, der blev aftalt i december med Det Forenede Kongerige, Europa-Kommissionens næstformand Maroš Šefčovič (billedet) har udtrykt EU's stærke bekymring over Det Forenede Kongeriges handling, da dette svarer til en overtrædelse af de relevante materielle bestemmelser i protokollen om Irland / Nordirland og forpligtelsen til god tro i henhold til udtrædelsesaftalen.

Dette er anden gang, at den britiske regering er i stand til at overtræde international lov. I sin erklæring erklærer Kommissionen, at Det Forenede Kongeriges handling udgør en klar afvigelse fra den konstruktive tilgang, der hidtil har været fremherskende, og derved underminerer både Det Blandede Udvalgs arbejde og den gensidige tillid, der er nødvendig for løsningsorienteret samarbejde.

Det Forenede Kongerige underrettede ikke EU-formanden for det blandede udvalg. Erklæringen siger, at sagen var en, der burde have været behandlet under de strukturer, der er leveret af tilbagetrækningsaftalen. Vicepræsident Šefčovič har gentaget, at protokollen om Irland / Nordirland er den eneste måde at beskytte aftalen Langfredag ​​(Belfast) i alle dens dimensioner og undgå en hård grænse på øen Irland.

EU har været fleksibel i at forsøge at finde praktiske brugbare løsninger baseret på protokollen for at minimere forstyrrelser forårsaget af Brexit og for at hjælpe med at lette hverdagen for samfund i Nordirland. Den Blandede Komité godkendte formelt disse løsninger den 17. december 2020 for at hjælpe virksomheder med at tilpasse sig den nye virkelighed.

Vicepræsidenten har også mindet om, at Det Forenede Kongerige i den sidste blandede komité EU-UK den 24. februar gentog sit tilsagn om korrekt gennemførelse af protokollen samt gennemførelse uden forsinkelse af alle beslutninger, der blev truffet i det blandede udvalg i december 2020 .

Han mindede også om, at det fælles gensidige engagement med nordirske forretningskoncerner og andre interessenter var beregnet til at undersøge løsninger i fællesskab. I et telefonopkald underrettede Šefčovič David Frost om, at Europa-Kommissionen vil reagere på denne udvikling i overensstemmelse med de lovlige midler, der er fastlagt i tilbagetrækningsaftalen og handels- og samarbejdsaftalen.

Continue Reading

EU

Ungarns Fidesz-parti forlader den største EU-parlamentariske gruppe

Reuters

Udgivet

on

By

Ungarns herskende Fidesz-parti sagde i dag (3. marts), at de forlader den største center-højre politiske gruppe i Europa-Parlamentet, efter at fraktionen bevægede sig mod at suspendere den i en trækkamp om premierminister Viktor Orbans demokratiske rekord. skriver Marton Dunai og sort Gabriela Baczynska.

Fideszs afgang fra gruppen af ​​Det Europæiske Folkeparti (EPP) vil sandsynligvis mindske Orbans indflydelse i Bruxelles efter en lang konflikt over hans opfattede tilbageskridt med hensyn til retsstatsprincippet og menneskerettighederne.

”Jeg meddeler dig hermed, at Fidesz-parlamentsmedlemmer fratræder deres medlemskab af EPP-gruppen,” skrev Orban i et brev til fraktionens leder, Manfred Weber, som blev offentliggjort på Twitter af Katalin Novak, en næstformand for Fidesz.

EU har lammet Orban for at sætte domstole, medier, akademikere og ikke-statslige organisationer under strammere regeringskontrol. Orban, der står over for et nationalt valg næste år, benægter kritikken og har nægtet at ændre tack.

”Jeg glæder mig over Fidesz og Viktor Orbans forlængede forsinkelse fra den almindelige europæiske politik,” sagde Dacian Ciolos, leder af en liberal gruppe i Europa-Parlamentet. "Der er ikke plads til den giftige populisme af Fidesz i den almindelige europæiske politik."

Tidligere onsdag stemte EPP-gruppen overvældende for at tillade suspension og gøre det lettere at udstøde medlemspartier. Man forventede snart en separat bevægelse om at fryse Fidesz ud.

Orban kaldte ændringerne ”et fjendtligt skridt mod Fidesz” og reagerede, inden EPP-fraktionen nægtede sine 12 Fidesz-medlemmer retten til at tale på gruppens vegne eller repræsentere det i andet kammerarbejde.

I sit brev skrev Orban, at begrænsning af Fidesz-medlemmer af Europa-Parlamentets evne til at udføre deres opgaver "fratager de ungarske vælgere deres demokratiske rettigheder".

Den konservative EPP-fraktion inkluderer den tyske kansler Angela Merkels CDU, Polens oppositions borgerlige platform, belgiske kristne demokrater, Frankrigs Les Republicains og andre.

Uden de 12 Fidesz-medlemmer vil den have 175 EU-lovgivere og forblive den største i det 705-stærke kammer.

Fidesz er blevet suspenderet fra EPP's paneuropæiske parti siden 2019, skønt dets EU-lovgivere indtil videre har været i den konservative fraktion i Europa-Parlamentet.

At tvinge et universitet grundlagt af den liberale milliardær George Soros til at forlade Ungarn og Budapests modstand mod strenge betingelser for modtagelse af EU-midler var "grundlæggende" problemer, sagde Weber.

Mujtaba Rahman fra tænketanken Eurasia Group sagde, at udviklingen var ”et stort strategisk tab for Orban i Europa, der nu mister både den indflydelse og beskyttelse, som PPE gav ham”.

”Hans afgang fra EPP vil føre til, at han indtager mere ekstreme holdninger over for Bruxelles og øger spændingerne mellem de to,” sagde han.

Continue Reading

coronavirus

EU-revisorer undersøger beskyttelsen af ​​flypassagerers rettigheder under COVID-19-krisen

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den Europæiske Revisionsret (ECA) har iværksat en revision for at vurdere, om Europa-Kommissionen effektivt har beskyttet rettighederne for borgere, der rejste med fly eller bookede flyvninger under koronaviruskrisen. Revisorerne vil undersøge, om de nuværende regler om flypassagerers rettigheder er egnede til formål og modstandsdygtige nok til at håndtere en sådan krise. De vil kontrollere, om Kommissionen overvågede, at flypassagerers rettigheder blev respekteret under pandemien, og tog skridt hertil. Derudover vil de vurdere, om medlemsstaterne har taget højde for passagerrettigheder, når de yder nødstatsstøtte til rejse- og transportbranchen.

”I tider med COVID-19 har EU og medlemslandene været nødt til at finde en balance mellem at bevare flypassagerers rettigheder og støtte de skrantende luftfartsselskaber,” sagde Annemie Turtelboom, ECA-medlem, der leder revisionen. "Vores revision vil kontrollere, at millioner af flyrejsendes rettigheder i EU ikke var sikkerhedsskader i kampen for at redde kæmpende flyselskaber."

COVID-19-udbruddet og de sundhedsforanstaltninger, der blev truffet som reaktion, har medført store rejseforstyrrelser: flyselskaberne aflyste omkring 70% af alle flyvninger og nye bookinger styrtede ned. Folk kunne ikke længere eller ville rejse, heller ikke på grund af de ofte ukoordinerede nødforanstaltninger fra forskellige lande, såsom flyforbud, grænselukninger i sidste øjeblik eller krav om karantæne.

EU-medlemsstater indførte yderligere nødforanstaltninger for at holde deres kæmpende transportindustri flydende, herunder luftfartsselskaber, for eksempel ved at give dem hidtil usete mængder statsstøtte. Nogle skøn viser, at luftfartsselskaber - herunder ikke-EU - gennem hele krisen indtil december 2020 havde opnået eller opnåede op til 37.5 mia. Euro i statsstøtte. Derudover underrettede tolv medlemsstater Kommissionen om statsstøtteforanstaltninger for at støtte deres rejsearrangører og rejsebureauer på omkring 2.6 mia. €.

Medlemsstaterne tillod også flyselskaberne større fleksibilitet med hensyn til tilbagebetaling af passagerer, hvis fly blev annulleret. Kommissionen udsendte retningslinjer og anbefalinger, herunder det faktum, at udbuddet af kuponer ikke påvirker passagerernes ret til kontant refusion. Imidlertid blev passagererne, hvis fly var blevet aflyst, ofte presset af flyselskaberne til at acceptere kuponer i stedet for at modtage en kontant refusion. I andre tilfælde refunderede flyselskaberne ikke passagerer til tiden eller slet ikke.

EU-revisors beretning forventes inden sommerferien med det formål at støtte flypassagerer i krisetider og iværksætte et generelt forsøg på at genoprette tilliden til luftfarten. I forbindelse med denne revision kontrollerer revisorerne også, om de henstillinger, de fremsatte i deres 2018-rapport om passagerrettigheder er blevet omsat i praksis.

Baggrundsoplysninger

Beskyttelse af passagerrettigheder er en EU-politik med direkte indvirkning på borgerne og dermed meget synlig på tværs af medlemslandene. Det er også en politik, som Kommissionen anser for at være en af ​​dens store succeser med at styrke forbrugerne, da deres rettigheder er garanteret. EU sigter mod at give alle lufttransportbrugere det samme beskyttelsesniveau. Reguleringen om luftpassagerers rettigheder giver flyrejsende ret til kontant refusion, til omdirigering og support på stedet såsom gratis måltider og indkvartering, hvis deres fly annulleres eller væsentligt forsinkes, eller hvis de nægtes boarding. Lignende beskyttelse findes via et europæisk direktiv for folk, der booker pakkerejser (f.eks. Et fly plus hotel).

For flere detaljer, se revisionseksemplet 'Flypassagerers rettigheder under COVID-19-krisen', tilgængelig i Engelsk her. Eksempler på revisioner er baseret på forberedende arbejde inden revisionen påbegyndes og bør ikke betragtes som revisionsobservationer, konklusioner eller anbefalinger. Revisionsretten offentliggjorde for nylig to gennemgange af EU's reaktion på COVID-19-krisen, den ene om sundhed og den anden økonomisk aspekter. Dens arbejdsprogram for 2021 meddelte, at en ud af fire af sine nye revisioner i år vil være relateret til COVID-19 og genopretningspakken.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending