Slut med os

Brexit

Ugentlige fragtmængder mellem Storbritannien og EU faldt med 38%, viser truckdata

Reuters

Udgivet

on

Fragtmængderne, der flyttede mellem Det Forenede Kongerige og Den Europæiske Union, var 38% lavere i den tredje uge i januar sammenlignet med den samme uge for et år siden, viser data i realtid om lastbilsbevægelser, skriver Kate Holton.

Lagring, problemer med tilpasning til toldgrænsen efter Brexit og COVID, der er ramt for økonomien, har alle reduceret varestrømmen, der bevæger sig mellem Storbritannien og EU, selvom den begynder at stabilisere sig.

Dataene kommer fra Sixfold og Transporeon, Europas største supply chain- og logistik-teknologiplatform, der forbinder leverandører, detailhandlere, afskibere og mere end 100,000 logistiktjenesteudbydere.

Priserne på job til at flytte varer, især ved den vigtigste fransk-britiske overgang, forblev over sidste års niveauer. Spotpriserne på fransk til britisk rute steg 51% sammenlignet med tredje kvartal sidste år, valgt at afspejle de mest normale handelsniveauer med hensyn til COVID-19 turbulens.

Speditører, de virksomheder, der booker truckere eller andre transportformer til at flytte varer på vegne af leverandører, fortsatte også med at afvise job fra virksomheder, som de er kontraheret til at betjene, når det kommer til at flytte varer til Storbritannien.

Chauffører har nu brug for yderligere papirarbejde på grund af toldgrænsen plus en negativ COVID-test, når de forlader Storbritannien, hvilket sætter mange chauffører ud.

”Efterspørgslen efter transport er langsomt ved at komme sig, men stadig træg - vores franske britiske grænseovergangsovervågning, baseret på realtidsdata fra Sixfold, indikerer et betydeligt volumenfald sammenlignet med de samme uger i januar 2020,” sagde Stephan Sieber, administrerende direktør for Transporeon.

Port of Dover, Storbritanniens vigtigste havn for lastbilfragt, har sagt, at det forventes, at handelen i januar vil blive langsommere efter lagerbeholdningen før Brexit. Det forventer et tilbagevenden til normale sæsonbetingede gennemsnitsniveauer inden udgangen af ​​januar eller begyndelsen af ​​februar.

Brexit

EU-revisorer fremhæver risikoen ved Brexit-tilpasningsreserve

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

I en udtalelse, der blev offentliggjort i dag (1. marts), rejser Den Europæiske Revisionsret (ECA) nogle bekymringer over det nylige forslag om en Brexit Adjustment Reserve (BAR). Denne fond på 5 mia. € er et solidaritetsværktøj, der har til formål at støtte de medlemsstater, regioner og sektorer, der er hårdest ramt af Det Forenede Kongeriges udtræden af ​​EU. Ifølge revisorerne skaber udformningen af ​​reserven en række usikkerheder og risici, selv om forslaget giver medlemsstaterne fleksibilitet.

Europa-Kommissionen foreslår, at 80% af fonden (4 mia. EUR) tildeles medlemsstater i form af forfinansiering efter BAR's vedtagelse. Medlemsstaterne tildeles deres andel af forfinansieringen på grundlag af den anslåede indvirkning på deres økonomi under hensyntagen til to faktorer: handel med Det Forenede Kongerige og fisk fanget i Det Forenede Kongeriges eksklusive økonomiske zone. Ved at anvende denne tildelingsmetode ville Irland blive den største modtager af forfinansiering med næsten en fjerdedel (991 mio. €) af kuvertet efterfulgt af Holland (714 mio. €), Tyskland (429 mio. €), Frankrig (396 mio. € 305 mio.)

”BAR er et vigtigt finansieringsinitiativ, der har til formål at hjælpe med at afbøde Brexit's negative indvirkning på EU-medlemslandenes økonomi,” sagde Tony Murphy, medlem af Den Europæiske Revisionsret med ansvar for udtalelsen. "Vi mener, at den fleksibilitet, BAR giver, ikke bør skabe usikkerhed for medlemslandene."

Udtalelse nr. 1/2021 om forslaget til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af Brexit-tilpasningsreserven

Continue Reading

Brexit

Storbritannien vil modstå 'tvivlsomt' EU-pres på banker, siger BoE's Bailey

Reuters

Udgivet

on

By

Storbritannien vil "meget stærkt" modstå ethvert EU-forsøg på at bevæge banker til at flytte billioner af euro i derivater, der clearer fra Storbritannien til blokken efter Brexit, sagde Bank of Englands guvernør Andrew Bailey onsdag. skriver Huw Jones og sort David Milliken.

Europas øverste banker er blevet bedt af Europa-Kommissionen om at retfærdiggøre, hvorfor de ikke skulle være nødt til at flytte clearing af euro-denominerede derivater fra London til EU, viser et dokument, som Reuters tirsdag viste.

Storbritanniens finansielle servicesektor, der bidrager med over 10% af landets skatter, er i vid udstrækning blevet afskåret fra EU siden en Brexit-overgangsperiode sluttede den 31. december, da sektoren ikke er dækket af handelsaftalen UK-EU.

Handel med EU-aktier og derivater har allerede forladt Storbritannien til kontinentet.

EU er nu målrettet mod clearing, der er domineret af London Stock Exchange's LCH-arm for at reducere blokens afhængighed af Citys finansielle centrum, hvor EU-regler og tilsyn ikke længere gælder.

”Det ville efter min mening være meget kontroversielt, fordi lovgivning uden for territoriet er alligevel kontroversiel og åbenlyst af tvivlsom lovlighed, ærligt talt, ...” sagde Bailey til lovgivere i Storbritanniens parlament onsdag.

Europa-Kommissionen sagde, at den ikke havde nogen kommentarer på dette stadium.

Ca. 75% af de 83.5 billioner euro ($ 101 billioner) i clearingpositioner i LCH ejes ikke af EU-modparter, og EU bør ikke målrette mod dem, sagde Bailey.

Clearing er en central del af finansiel VVS, der sikrer, at en aktie- eller obligationshandel er afsluttet, selvom den ene side af transaktionen går i stykker.

”Jeg er nødt til at sige til dig ret ærligt, at det ville være meget kontroversielt, og jeg må sige, at det ville være noget, som vi, tror jeg, skulle og ønsker at modstå meget bestemt,” sagde han.

Spurgt af en lovgiver, om han forstod bekymring blandt EU's politikere om, at virksomheder skulle gå uden for blokken for finansielle tjenester, sagde Bailey: ”Svaret på det er konkurrence ikke protektionisme.”

Bruxelles har givet LCH tilladelse, kendt som ækvivalens, til at fortsætte clearingen af ​​eurohandler for EU-virksomheder indtil midten af ​​2022, hvilket giver bankerne tid til at skifte positioner fra London til blokken.

Spørgsmålet om ækvivalens handler ikke om mandat til, hvad ikke-EU-markedsdeltagere skal gøre uden for blokken, og den seneste indsats fra Bruxelles handlede om tvungen flytning af finansiel aktivitet, sagde Bailey.

Deutsche Boerse har tilbudt sødestoffer til banker, der skifter position fra London til sin Eurex clearingarm i Frankfurt, men har knap nok eroderet LCHs markedsandel.

Mængden af ​​clearing repræsenteret af EU-klienter ved LCH i London ville ikke være særdeles bæredygtig alene inden for blokken, da det ville betyde fragmentering af en stor pulje af derivater, sagde Bailey.

”Ved at opdele denne pool op bliver hele processen mindre effektiv. At nedbryde det ville øge omkostningerne, ingen tvivl om det, ”sagde han.

Banker har sagt, at ved at rydde alle denomineringer af derivater i LCH betyder det, at de kan netto på tværs af forskellige positioner for at spare på margin eller kontanter, de skal bogføre mod potentiel misligholdelse af handler.

($ 1 = 0.8253 €)

Continue Reading

Brexit

Storbritannien accepterer EU-anmodning om mere tid til at ratificere Brexit-handelsaftale

Reuters

Udgivet

on

By

Storbritannien har accepteret Den Europæiske Unions anmodning om at udskyde ratificeringen af ​​deres handelsaftale efter Brexit indtil den 30. april, regeringsminister Michael Gove (billedet) sagde tirsdag (23. februar), skriver Elizabeth Piper.

Tidligere på denne måned spurgte EU Storbritannien, om det kunne tage ekstra tid at ratificere aftalen ved at forlænge den 30. april midlertidig anvendelse af aftalen for at sikre, at den var på alle 24 af blokens sprog til parlamentarisk kontrol.

I et brev til Maros Sefcovic, vicepræsident for Europa-Kommissionen, skrev Gove: ”Jeg kan bekræfte, at Det Forenede Kongerige er tilfreds med at blive enige om, at datoen, hvor den midlertidige ansøgning ophører med at gælde ..., bør forlænges til den 30. april 2021 . ”

Han sagde også, at Storbritannien forventede, at der ikke ville være flere forsinkelser.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending