#CleanMobility for renere luft: Nye kommissionsejede emissionslaboratorier

| Oktober 12, 2018

Efter vedtagelsen af ​​den nye EU-typegodkendelsesforordning investerer Kommissionen i to yderligere state-of-the-art emissionsafprøvningsanlæg, kaldet VELA (Vehicle Emissions Laboratories), som skal drives af Kommissionens Fælles Forskningscenter (FFC) ).

Ren luft er en topprioritet fra Kommissionen som nævnt i Ren luft til al kommunikation i maj. At sikre, at bilemissionerne måles nøjagtigt, er en af ​​en lang række foranstaltninger, der kan bruges til at nå vores mål. Efter høring af interessenter og officiel vedtagelse på EU-niveau blev nye, mere præcise emissionsprøvninger obligatoriske i 2017.

EU har også revideret rammebestemmelserne for typegodkendelse og markedsovervågning, som finder anvendelse fra september 2020. Som det forventes, tilføjer Kommissionen nu to VELA-laboratorier til de nuværende fire for at kunne gennemføre markedskontrol af biler uafhængigt af medlemslandene. De to nye laboratorier vil være klar i februar 2019 og planlægges at starte i 2020 for at teste biler i laboratoriet (WLTP) og i reel kørselssituation (RDE).

De nye typegodkendelsesregler vil gøre det muligt for Kommissionen at tage direkte skridt med en EU-dækkende tilbagekaldelse af ikke-overensstemmende køretøjer. I øjeblikket er det medlemsstaternes ansvar og tilbagekaldelsesrenter, som Kommissionen offentliggør regelmæssigt, afviger væsentligt i hele Europa. I går drøftede Miljørådet det relaterede spørgsmål om problemer med luftkvalitet og brugte dieselbiler. Kommissær for Miljø Karmenu Vella repræsenterede Kommissionen og understregede, at "prisen på brugte dieselbiler falder, og det gør nogle mennesker lykkelige, men mange andre lider af dårlig luftkvalitet. Vi kan ikke tillade at flytte lokale luftkvalitetsproblemer fra vest til øst i Unionen ved at eksportere forurenende dieselbiler. "

A web-emne På VELA testfaciliteter er tilgængelige online.

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, CO2 emissioner, Miljø, EU, Europa-Kommissionen, Forurening, Køretøj emissioner