Følg os

Dyrevelfærd

#BeCrueltyFree Aktivister fordømmer industriens "grådige" juridisk forsøg på at svække EU kosmetik dyreforsøg forbud

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

o-DYR-TEST-facebookDyrebeskyttelseskampagner Humane Society International (HSI) er bekymrede over, at Landsret i dag besluttede ikke at afvise et lovligt bud fra ingrediensleverandører til kosmetikindustrien for at underminere EU's historiske forbud mod dyreforsøg med kosmetik. Den juridiske handling, som nu henvises til den euoropæiske domstol, kan nu tage to år at løse, og hvis den i sidste ende lykkes, kan den igen risikere at dømme kaniner og andre dyr til smertefulde øjen-, hud- og tvangsfodringstest for ingredienser, der anvendes i kosmetik.

Humane Society International's #BeCrueltyFree-kampagne holdet var ved High Court for dommen. #BeCrueltyFree er verdens førende initiativ til en global afslutning på dyreforsøg med kosmetik. Den højt profilerede kampagne - som har opbakning af stjerner som Sir Paul McCartney og Leona Lewis - var medvirkende til at sikre gennemførelsen af ​​EU's forbud mod salg af dyreprøvet kosmetik den 11. marts 2013 og kulminerede med en kanin flash-mob uden for Europa-Kommissionen i Bruxelles for at fremlægge næsten en halv million underskrifter for andragender.

High Court-sagen blev anlagt af Den Europæiske Føderation for Kosmetiske Ingredienser, en brancheorganisation, der repræsenterer mere end 100 specialkemiske producenter der leverer ingredienser til kosmetikproducenter. EFfCI hævdede, at når nye dyreforsøg udføres i tredjelande for at opfylde ikke-EU-regler, bør kosmetikvirksomheder have lov til at bruge disse dyreforsøgsresultater til at udvikle eller sælge kosmetik i Europa, selvom dyreforsøg blev udført efter EU-forbud trådte i kraft. I dag besluttede dommeren, at EFfCI skulle være i stand til at indbringe sagen for Den Europæiske Domstol - hvis endelige afgørelse får virkning i hele EU.

reklame

Hvis det i sidste ende lykkes ved EF-Domstolen, kunne EFfCI's påstand ødelægge EU-forbuddet, fordi det effektivt ville give en virksomhed mulighed for at teste sine kosmetiske ingredienser på dyr uden for EU til ikke-EU-lovgivningsmæssige formål og stadig bruge og sælge denne ingrediens i kosmetik inden for EU marked.

Susie Wilks, HSI's #BeCrueltyFree Policy Advisor, sagde fra High Court: “Industriens retssag kan være en potentiel katastrofe for dyrevelfærd og er en svik mod det tydeligt udtrykte ønske fra EU-forbrugere om at afslutte grusom og unødvendig dyreforsøg med kosmetik nr uanset hvor i verden dyreforsøg finder sted. EFfCI's sag ville undergrave både ånden og bogstavet i EU-forbuddet og effektivt give virksomheder mulighed for at fortsætte med at teste kosmetik på dyr i udlandet og importere dem tilbage til EU. Vi håber, at Domstolen finder det passende at afvise denne sag og finde for et stærkt og omfattende forbud.

”Mens resten af ​​verden ser på EU's historiske testforbud som et banebrydende eksempel på dyrevenlig regulering, der fremmer moderne videnskab og beskytter forbrugernes sikkerhed, har industrien taget denne grådige og selvbetjenende juridiske sag, der kunne dømme dyr til lidelse simpelthen så EFfCI kan sælge flere kosmetiske ingredienser til sine kunder. Test af kosmetik på dyr er moralsk forkert og videnskabeligt unødvendigt; innovative nye skønhedsprodukter, der bruger eksisterende ingredienser, kan oprettes uden nye dyreforsøg, og det er klart, at fremtiden for sikkerhedsregulering ligger i vedtagelsen af ​​mere menneskers relevante ikke-dyreforsøg .. Så industrien skal skamme sig over, at den forsøger at vende uret tilbage på en verdensledende lov, der siger, at et dyrs liv er mere værd end en ny ansigtscreme. ”

reklame

Det vides ikke, om EFfCI handlede alene, eller om dets medlems kemiske eller kosmetiske virksomheder, der drager fordel af anonymiteten af ​​deres medlemskab af fagforeningen, står bag den juridiske udfordring. EFfCIs associerede medlemmer inkluderer Storbritannien BACS Personal Care Group repræsenterer omkring 120 medlemmer inklusive Marks & Spencer og kooperativgruppen - begge certificeret som grusomhedsfri af den internationale Springende kanin standarden.

HSI's Susie Wilks sagde: ”Da denne juridiske handling er blevet fremsat af en brancheorganisation, er det umuligt at vide, hvilke virksomheder der virkelig står bag. Hvis medlemmer af grusomhedsfri virksomhedsassistenter ikke var klar over, at deres brancheorganisation forsøger at underminere EU's forbud mod kosmetikdyrforsøg, ville vi forvente, at de faktisk var meget foruroliget og gjorde deres indvendinger kendt. ”

HSI estimerer, at mellem 100,000 - 200,000 kaniner, marsvin, mus og andre dyr lider hvert år i kosmetikforsøg globalt. Disse involverer kaniner, der er tilbageholdende og har kemikalier dryppet i øjnene, marsvin, der har rå kemikalier påført deres barberede hud, og gnavere, der har kemikalier pumpet direkte i deres mave i enorme og endda dødelige doser. Sådanne dyreforsøg og salget af så testede kosmetik er nu forbudt i de 28 lande i EU, EFTA-landene, Israel og Indien. #BeCrueltyFree-kampagne har også resulteret i lovgivningsforslag om lignende forbud i Australien, Brasilien, New Zealand, Taiwan og USA.

Fakta

  • #BeCrueltyFree er den største kampagne i verden for at afslutte kosmetiske dyreforsøg, støttet af stjerner som Leona Lewis, Rick Gervais og Melanie C
  • Mere end 1 million #BeCrueltyFree-løfter er hidtil underskrevet for en verdensomspændende afslutning af kosmetikgrusomhed
  • Der er mere end 600 kosmetikfirmaer, der er certificeret som grusomhedsfri under den internationale Leaping Bunny-ordning
  • Anslået 8,000 eller flere kosmetiske ingredienser er allerede tilgængelige og i udbredt global anvendelse. Virksomheder kan fremstille kosmetik uden dyreforsøg ved at kombinere eksisterende ingredienser med historier om sikker brug - som ingen ny testning er påkrævet for - med avancerede ikke-dyreforsøg.
  • Et stadigt voksende antal ikke-dyreforsøg er tilgængelige og accepteres af tilsynsmyndigheder over hele verden, herunder humane rekonstruerede hudmodeller EpiDerm ™ og EPISKIN ™ til hudirritation, Fluroescein Lækage test for øjenirritation og 3T3 Neutral Red Uptake test for sollys-induceret fototoksicitet.

dyreforsøg

Europa-Parlamentet skal stemme om forskning, testning og uddannelse uden dyr

Udgivet

on

Enhver, der kender Ralph, en testkaninmaskot, der er udsat for Draize -øjenirritationstest i kosmetiklaboratorier og lider af blindhed, vil undre sig over, hvordan sådan grusomhed stadig er acceptabel i en tidsalder med avanceret videnskab og teknologi. Det Gem Ralph video gik viralt over hele verden og blev sandsynligvis årsagen til, at Mexico for nylig sluttede sig til stater, der forbød dyreforsøg til kosmetik. Det gjorde EU også i 2013. EU planlægger at gå endnu længere ved at vedtage en beslutning om "en koordineret aktion på EU-plan for at lette overgangen til innovation uden brug af dyr til forskning, test og uddannelse" i denne uge ( 15. september), Skriver Eli Hadzhieva.

Selvom EU tilskynder til brug af ikke-animalske metoder, såsom den nye organ-on-chip-teknologi, computersimuleringer og 3D-kulturer af menneskelige celler, viser forskning, at arkaiske metoder, såsom "50 procent dødelig dosis" dræber halvdelen af de millioner af forsøgsdyr, er stadig i vid udstrækning i brug. Desuden viser beviser i stigende grad, at nogle dyr, såsom kaniner og gnavere, er helt forskellige arter fra mennesker for at blive betragtet som pålidelige proxyer til beskyttelse af menneskers sundhed mod kemiske risici. For eksempel viste medicin, såsom thalidomid, TGN1412 eller fialuridin, rettet mod henholdsvis morgenkvalme, leukæmi og hepatitis B, sig at være helt sikkert for dyr, men kunne ikke tolereres af mennesker.

Ifølge Europa-Kommissionen øgede den europæiske kemikaliestrategi for bæredygtighed støtten til brug af ikke-animalske metoder (NAM'er) i kemikalierisikovurdering, især med flere Horizon 2020-projekter (ASPIS Cluster omfattende RISK-HUNT3R, ONTOX- og PrecisionTOX -projekter), de kommende revisioner af REACH og kosmetikforordningen, det nye projekt for det europæiske partnerskab for alternative tilgange til brug af NAM'er i risikovurdering, PARC med det formål at overgå til næste generations risikovurdering og en strategisk forsknings- og innovationsdagsorden . Den globale accept af ikke-animalske og innovative tilgange til kemikaliesikkerhed er også højt på OECD's dagsorden.

reklame

Et webinar arrangeret den 9. september af EU-ToxRisk og PATROLS, to projekter med flere interessenter finansieret af EU's H2020-program, illustrerede begrænsningerne ved de eksisterende in vitro (reagensglasforsøg) og i silico (computersimulerede eksperimenter) faredetektering systemer, mens der fremvises en ny værktøjskasse til at foretage dyrefri vurderinger af kemikalier og nanomaterialer. EU-ToxRisk-projektkoordinator Bob van der Water fra Leiden University fremhævede sin vision "at drive et paradigmeskift inden for toksikologi mod en dyrefri, mekanismebaseret integreret tilgang til kemikaliesikkerhedsvurdering" gennem en etableret NAM-værktøjskasse baseret på in vitro og in silico værktøjer og nye næste generations NAM værktøjskasse komponenter. Han understregede avancerede nye testsystemer, såsom CRISPR-baserede fluorescerende journalister i stamceller, stamcelle-afledt multi-lever-cellemodel, syge levermikrovæv og fire-organ-chip, mens han fremhævede, at NAM'er hurtigt skulle integreres i lovgivningen testrammer.

Shareen Doak, koordinator for PATROLS fra Swansea University fremhævede huller i viden om langsigtede virkninger af realistisk manipulerede nanomaterialer (ENM) eksponeringer for mennesker og sundhed, mens de demonstrerede innovative metoder, såsom ekstrinsiske ENM -egenskaber, avancerede økotoksicitetstest, heterotypiske in vitro -modeller af lunge, GIT og lever osv. "Disse metoder er skræddersyet til bedre at forstå menneskelige og miljømæssige farer og bør implementeres som en del af EU's strategi for sikker og bæredygtig design for at minimere behovet for dyreforsøg", sagde hun.

”Den største udfordring er accept og implementering af NAM’er. Standardkravene til validering er for lange, og anvendelsesområdet for NAM'er skal etableres i betragtning af nye nye teknologier ", tilføjede hun.

reklame

I en tidligere erklæring udtrykte ASPIS-klyngen støtte til Europa-Parlamentets beslutningsforslag, der betegnede det som "rettidigt at fremskynde en dyrefri overgang og opfylde EU's ambition om at lede i den næste generation til risikovurdering i Europa og på verdensplan" alle ved at byde velkommen til EU -bestræbelser ", der vil omsætte til lovgivningsmæssig og industriel praksis, der bedre vil beskytte menneskers sundhed og økosystemerne, ved at sætte os i stand til at identificere, klassificere og i sidste ende fjerne farlige stoffer fra miljøet".

Moderatoren for webinar MEP Tilly Metz (Grønne, Luxembourg), der også skygger for Europa -Parlamentets beslutning, sagde, at hun håber, at den endelige beslutning vil indeholde følgende elementer: ”Konkrete trin til afvikling af dyreforsøg, præcise køreplaner og undersøgelser, en koordineret tilgang fra EU -agenturer, såsom Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet og Det Europæiske Kemikalieagentur og hurtig implementering af nye avancerede metoder ”.

Dette giver masser af stof til eftertanke for beslutningstagere i et make-or-break-øjeblik for Ralph og hans dyr og mennesker. Det er på tide, at ordene omsættes til handling, og lovgivningsmiljøet udvikler sig i tråd med nye virkeligheder på jorden, samtidig med at de giver lovende og sikre dyrefri teknologier vejrtrækning ved at anvende en dynamisk tilgang til at acceptere og bruge dem. Dette vil ikke kun give os mulighed for at leve op til nulforureningsambitionen i Green Deal, men vil også levere "et giftfrit miljø" både for dyr og mennesker.

Læs

Dyrevelfærd

Brug af antibiotika hos dyr er faldende

Udgivet

on

Anvendelsen af ​​antibiotika er faldet og er nu lavere hos fødevareproducerende dyr end hos mennesker PDF icon seneste rapport offentliggjort af Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC).

Efter en One Health-tilgang præsenterer rapporten fra de tre EU-agenturer data om antibiotikaforbrug og udvikling af antimikrobiel resistens (AMR) i Europa for 2016-2018.

Det betydelige fald i antibiotikabrug hos fødevareproducerende dyr tyder på, at de foranstaltninger, der træffes på landsplan for at reducere brugen, viser sig at være effektive. Anvendelse af en klasse antibiotika kaldet polymyxiner, som inkluderer colistin, næsten halveret mellem 2016 og 2018 i fødevareproducerende dyr. Dette er en positiv udvikling, da polymyxiner også bruges på hospitaler til behandling af patienter inficeret med multiresistente bakterier.

reklame

Billedet i EU er forskelligt - situationen varierer betydeligt efter land og antibiotikaklasse. For eksempel anvendes aminopenicilliner, 3. og 4. generations cephalosporiner og quinoloner (fluoroquinoloner og andre quinoloner) mere hos mennesker end hos fødevareproducerende dyr, mens polymyxiner (colistin) og tetracycliner bruges mere til fødevareproducerende dyr end hos mennesker .

Forbindelsen mellem brug af antibiotika og bakterieresistens

Rapporten viser, at brugen af ​​carbapenemer, 3. og 4. generation cephalosporiner og quinoloner hos mennesker er forbundet med resistens over for disse antibiotika i Escherichia coli infektioner hos mennesker. Lignende foreninger blev fundet for fødevareproducerende dyr.

reklame

Rapporten identificerer også forbindelser mellem antimikrobielt forbrug hos dyr og AMR i bakterier fra fødevareproducerende dyr, hvilket igen er forbundet med AMR i bakterier fra mennesker. Et eksempel på dette er Campylobacter spp. bakterier, som findes i fødevareproducerende dyr og forårsager fødevarebårne infektioner hos mennesker. Eksperter fandt en sammenhæng mellem resistens hos disse bakterier hos dyr og resistens hos de samme bakterier hos mennesker.

Bekæmpelse af AMR gennem samarbejde

AMR er et betydeligt globalt folkesundhedsproblem, der repræsenterer en alvorlig økonomisk byrde. One Health-metoden implementeret gennem samarbejde mellem EFSA, EMA og ECDC og resultaterne i denne rapport kræver en fortsat indsats for at tackle AMR på nationalt, EU og globalt niveau i sundhedssektorerne.

Mere information

Læs

Dyrevelfærd

'End the Cage Age' - En historisk dag for dyrevelfærd

Udgivet

on

Věra Jourová, næstformand for værdier og gennemsigtighed

I dag (30. juni) foreslog Europa-Kommissionen et lovgivningsmæssigt svar på 'End the Cage Age' European Citizens 'Initiative (ECI) støttet af over en million europæere fra 18 forskellige stater.

Kommissionen vil vedtage et lovgivningsforslag inden 2023 om at forbyde bure for et antal husdyr. Forslaget vil udfase og endelig forbyde brugen af ​​bursystemer til alle dyr, der er nævnt i initiativet. Det vil omfatte dyr, der allerede er omfattet af lovgivningen: æglæggende høner, søer og kalve; og andre nævnte dyr, herunder: kaniner, trækker, lagopdrættere, slagtekyllinger, vagtler, ænder og gæs. For disse dyr har Kommissionen allerede bedt EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet) om at supplere det eksisterende videnskabelige bevis for at bestemme de nødvendige betingelser for forbud mod bur.

Som en del af sin Farm to Fork-strategi har Kommissionen allerede forpligtet sig til at foreslå en revision af lovgivningen om dyrevelfærd, herunder om transport og opdræt, som i øjeblikket gennemgår en fitnesskontrol, der skal afsluttes inden sommeren 2022.

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides sagde: ”I dag er en historisk dag for dyrevelfærd. Dyr er følsomme væsener, og vi har et moralsk samfundsmæssigt ansvar for at sikre, at dyrene på gården afspejler dette. Jeg er fast besluttet på at sikre, at EU forbliver i spidsen for dyrevelfærd på den globale scene, og at vi lever op til samfundets forventninger. ”

Parallelt med lovgivningen vil Kommissionen søge specifikke støtteforanstaltninger inden for nøglerelaterede politikområder. Især vil den nye fælles landbrugspolitik yde finansiel støtte og incitamenter - såsom det nye øko-ordningsinstrument - for at hjælpe landmændene med at opgradere til mere dyrevenlige faciliteter i overensstemmelse med de nye standarder. Det vil også være muligt at bruge Just Transition Fund og Recovery and Resilience Facility til at støtte landmænd i tilpasningen til burfrie systemer.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending