#FORATOM fremhæver betydningen af ​​langsigtet drift af eksisterende atomflåde

| Juli 11, 2019

Sikring af den langsigtede drift af den europæiske atomflåde vil hjælpe Europa med at nå sine klimamål til en overkommelig pris, ifølge en stillingspapir udgivet på 10 juli af FORATOM.

"De mellemliggende decarbonization mål i overgangen til 2050 kan ikke opnås uden LTO af eksisterende atomkraftværker," sagde FORATOM direktør Yves Desbazeille. "Hvis EU skulle investere i at opretholde en fuldt operationel nuklear flåde i løbet af denne periode, ville 58% af sin elektricitet komme fra kuldioxidkilder af 2030 - hvilket gør det til den globale leder for klimaforandringspolitikken. Hvis ikke, vil andelen falde til 38%, hvilket øger de kumulative emissioner med omkring 1,500 millioner tons CO2 af 2030. "

At opfylde EU's ambition om at afkalkere sin økonomi vil kræve anvendelse af alle kulstofkilder, og LTO'en i den eksisterende atomflåde vil have en væsentlig indflydelse på denne overgang. Et stigende antal eksperter erkender, at atomkraft skal spille en vigtig rolle, hvis verden skal nå sine CO2-reduktionsmål inden midten af ​​århundredet. Det betyder at investere i Europa i både LTO og opførelsen af ​​væsentlig ny kernekapacitet (omkring 100GW for nuklear nybygning). Begge er opnåelige, hvis EU-institutioner, medlemslande og den europæiske atomindustri arbejder sammen i partnerskab.

LTO tilbyder mange fordele. For eksempel er det økonomisk fordelagtigt i forhold til andre strømkilder. Dette skyldes, at det kræver en meget lavere investeringsomkostninger, hvilket medfører lave investeringsrisici for investorer og kapitalmarkeder og lavere forbrugeromkostninger. Desuden reduceres EU's afhængighed af energiimport af primært fossile brændstoffer og giver pålideligheden på nettet. Derudover hjælper LTO industrien med at opretholde og opgradere operatørernes og leverandørernes kompetencer, hvilket vil gøre det muligt at forberede sig til fornyelse af flåden i fremtiden.

For at sikre, at Europa kan udnytte de fordele, som LTO tilbyder af eksisterende atomreaktorer, har FORATOM fremsat følgende politiske anbefalinger:

  • Sikre en sammenhængende, konsistent og stabil EU-politisk ramme (herunder Euratom).
  • Enighed om et ambitiøst netto-nul CO2-emissionsmål for EU i 2050 i overensstemmelse med Europa-Kommissionens langsigtede vision for en klimaneutral økonomi.
  • Udvikle og implementere en stærk industripolitik for at sikre, at Europa fastholder sit teknologiske lederskab.
  • Støtte til udvikling af menneskelige kompetencer.

Tjek FORATOMET papir position for at finde ud af mere.

Det Europæiske Atomenforum (FORATOM) er Bruxelles-baserede fagforening for atomkraftindustrien i Europa. Medlemskabet af FORATOM består af 15 nationale nukleare foreninger. FORATOM repræsenterer næsten 3,000 europæiske virksomheder, der arbejder i branchen, som støtter omkring 1,100,000-job i EU.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Energi, EU, Atomenergi

Kommentarer er lukket.