#Fishyleaks - Ny hjemmeside har til formål at blæse fløjte på #EUOverfishing

| Juli 11, 2019

Et nyt websted lanceret på 10 juli har til formål at give en fortrolig, anonym og sikker måde for personer, der arbejder i fiskeriet, offentlige myndigheder eller andre områder at rapportere, hvad de mener er ukorrekte, uetiske eller ulovlige fiskeripraksis.

"Vi har oprettet Fishyleaks for at hjælpe dem, der ønsker at dele oplysninger med os på en fortrolig, anonym og sikker måde", sagde Our Fish (den kampagne, der skabte Fishyleaks) Programdirektør Rebecca Hubbard. "Europas fiskeri er en fælles ressource til gavn for alle borgere, der skal forvaltes bæredygtigt og lovligt for at sikre kystsamfundets fremtid, fødevaresikkerhed og havs sundhed i lyset af klima krisen. Fishyleaks har til formål at skabe en platform for folk, der vidner om aktiviteter, der underminerer disse vigtige ambitioner, så de kan dele disse oplysninger, samtidig med at de risikerer at risikere sig selv. "

"Vores fisk modtager ofte nyheder om overtrædelser, men mangler beviser for at bevise det. Ved at modtage information via Fishyleaks håber vi at afsløre problemerne i sektoren, så vi kan presse på løsninger. "

Fishyleaks.eu giver eksempler på den slags rapport, som kan vise sig nyttig for at opnå lovligt og bæredygtigt fiskeri. Webstedet spørger, om whistleblowers mener, at de har været vidne til ulovlige eller uetiske aktiviteter eller vidne til ukorrekt praksis til søs, såsom ulovlig bortskaffelse eller højkvalificering. For eksempel, denne videooptagelse, deles med vores fisk fra 2014 ud for Skotlands kyst, viser stor ulovlig bortskaffelse af små pelagiske fisk i strid med forbuddet mod højkvalificering (hvor den laveste værdi fisk bortkastes, og kun de højeste værdi fangster registreres og landes ).

Fishyleaks hjemmeside giver andre eksempler: Har fangst rapporteret som landet i havn, undladt at matche det, der blev fanget til søs? Er vigtige rapporter, der beskriver dårlig forvaltning eller forvaltning af fiskerinæringen, støvdannelse, snarere end at blive frigivet til offentligheden?

Vores Fisk planlægger at analysere de modtagne oplysninger og at verificere indhold via Fishyleaks sikre messaging system og kontrol med andre kilder. Vores fisk kan dele indholdet i rapporter til nationale fiskerimyndigheder, nationale eller EU-parlamenter, EU-Kommissionen eller andre relevante myndigheder.

På Fishyleaks hjemmeside findes der detaljerede oplysninger om, hvordan potentielle whistleblowers kan beskytte deres sikkerhed og identitet - som f.eks. Brug af sikre webbrowsere, sammen med foranstaltninger, som vores fisk har taget for at sikre anonymiteten hos dem, der søger at sende rapporter og whistleblower ressourcer i udvalgte EU-lande.

Fishyleaks.eu blev oprettet ved hjælp af open source GlobaLeaks platform, der har til formål at muliggøre sikre og anonyme whistleblowing-initiativer. Globaleaks er udviklet af Milano, Italien-baseret Hermes Center for gennemsigtighed og digitale menneskerettigheder, hvis mission "er at fremme og udvikle i samfundet bevidstheden om og opmærksomheden på gennemsigtighed og ansvarlighed, er de relateret til samfundet i det store eller ikke. Vores mål er at øge borgernes inddragelse i forvaltningen af ​​spørgsmål af almen interesse og at øge arbejdstagernes og medarbejdernes aktive deltagelse i den korrekte ledelse af virksomheder og virksomheder, de arbejder for. "

Fishyleaks hjemmeside er i øjeblikket udgivet på engelsk, med andre sprogversioner er sat til følge. I mellemtiden inviteres folk, der indsender rapporter via Fishyleaks, til at gøre disse oplysninger på det sprog, de er mest komfortable med - Vores Fisk vil gennemføre oversættelser af rapporter.

Om vores fisk

Vores fisk arbejder for at sikre, at de europæiske medlemsstater implementerer den fælles fiskeripolitik og opretholder bæredygtige fiskebestande i europæiske farvande.

Vores Fisk arbejder sammen med organisationer og enkeltpersoner i hele Europa for at levere en stærk og ubevidst besked: Overfiskning skal stoppes, og der etableres løsninger, der sikrer, at Europas farvande fiskes bæredygtigt. Vores Fisk kræver, at den fælles fiskeripolitik håndhæves korrekt, og EU's fiskeri styres effektivt.

Vores Fisk opfordrer alle medlemsstater til at fastsætte årlige fiskeri grænser på bæredygtige grænser baseret på videnskabelig rådgivning og for at sikre, at deres fiskerflåder bevise at de fisker bæredygtigt gennem overvågning og fuld dokumentation af deres fangst.

Følg vores fisk på Twitter: @our_fish

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR), EU, Ulovligt fiskeri, Maritime, Oceana, Overfiskeri

Kommentarer er lukket.