Følg os

Energi

30% energi reduktion af 2030?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Offshore-vindkraftBy Lorenzo Torti

Europa-Kommissionen ønsker, at EU skal nå et 30% -mål for energibesparelser fra 2030 som en del af EU's større klima- og energirammemål, i henhold til en meddelelse fra Kommissionen præsenteret i slutningen af ​​juli.

EU's klima- og energiramme, der blev forelagt af Kommissionen i januar 2014, foreslog nye mål for reduktion af drivhusgasemissioner og for en stigning i andelen af ​​vedvarende energikilder i EU's energimix, der skal nås af 2030.

reklame

Den seneste meddelelse fra Kommissionen vurderer EU's fremskridt hen imod målet om en 20% stigning i energieffektivitet inden 2020. Meddelelsen finder, at energibesparelser på 18-19% i det nuværende tempo vil blive foretaget inden fristen, men at 2020-målet kan stadig opnås, hvis alle medlemsstater fuldt ud har implementeret EU-lovgivning på området. Meddelelsen vedrører også målene efter 2020 og foreslår det nye 30% -mål for EU-energieffektivitet som en del af EU's klima- og energiramme.

Kommissionens fokus på energieffektivitet er del af et bredere skift af EU's energipolitik i retning af energisikkerhed, der er steget siden starten af ​​krisen i Ukraine, der fremhævede EU's afhængighed af udenlandsk energiimport.

Energieffektivitet ses faktisk som en af ​​de vigtigste løsninger til at reducere Europas afhængighed af udenlandske leverandører, samt en af ​​de få investeringsplaner, der garanterer lokale job.

reklame

Holdninger til energieffektivitet i både Bruxelles og de nationale hovedstæder er tilsyneladende ændret fra kun for to år siden, da mange medlemsstater blev opfattet som direkte eller indirekte at forsøge at udvinde ambitionen om, hvad der da var forslaget til energieffektivitetsdirektivet, da vinden ser ud til at have ændret sig for godt, som den eksplicitte opbakning til 30% -målet fra Tyskland og Frankrig vidner.

Kommissionens meddelelse er struktureret som følger:
(1) En vurdering af fremskridtene hen imod 2020-målet;
(2) en analyse af energieffektivitetspotentialet for 2030;
(3) en beskrivelse af udfordringerne i forbindelse med finansieringen af ​​energieffektivitetsforanstaltninger, og
(4) et forslag til vejen frem til 2030.

Kommunikationen har tre bilag; Bilag I præsenterer de politiske udviklinger rapporteret i 2014 nationale handlingsplaner for energieffektivitet, bilag II beskriver status for gennemførelsen af ​​bygningsdirektivets energimæssige ydeevne (EPBD), mens bilag III fokuserer på status for gennemførelsen af ​​direktivet om energieffektivitet (EED) ).

Fremskridt hen imod 2020-målet

EU forsøger i øjeblikket at nå et indikativt mål på 20% energibesparelser med 2020. Kommissionens meddelelse finder, at EU i øjeblikket er på vej til at opnå energibesparelser i intervallet 18-19% med 2020. Selvom der opnås gode fremskridt inden for bygnings-, apparater og transportsektorer, specificerer Kommissionen, at omkring en tredjedel af energibesparelserne skyldes virkningerne af den økonomiske og økonomiske krise, der stadig mærkes i EU.

Kommissionen ser derfor behov for øget indsats på nationalt plan. Kommissionen mener, at hvis alle medlemsstater fuldt ud implementerede den allerede gældende lovgivning, især direktivet om energieffektivitet, bygningsdirektivets energimæssige ydeevne, direktiverne om miljøvenligt design og energimærkning, forskrifter om CO2-ydeevne standarder for biler og varevogne samt EU's emissionshandelssystem (ETS), 20% -målet ville blive nået uden yderligere foranstaltninger.

Kommissionen opfordrer til, at indsatsen fokuseres på følgende områder; For det første styrkelse af lokal og regional verifikation af nationale bygningskoder og udtømmende informering af forbrugere om bygningers energimæssige ydeevne til salg eller leje; For det andet Øget samarbejde mellem forsyningsselskaber og kunder for at opnå energibesparelser; og endelig forbedring af markedsovervågningen i forbindelse med rammerne for miljøvenligt design og energimærkning for at sikre lige vilkår for industrien og korrekt information til rådighed for forbrugere.

Energieffektivitetspotentiale for 2030

Kommissionens meddelelse beskriver de vigtigste fordele, som Kommissionen mener, at fortsættelsen af ​​en EU-politik for energieffektivitet vil medføre:

Konkurrenceevne. Investeringer i energieffektivitet ville have en positiv indflydelse på vækst og beskæftigelse. Kommissionen bemærker, at disse job ville være ”lokale” job, da de ville være relateret til sektorer, der ikke er berørt af delokalisering, dvs. byggesektoren. Energieffektivitet ville også være fordelagtigt for fremstillingsindustriens konkurrenceevne, da det ville tillade den samme produktion med reduceret energiforbrug.

Lavere energiregninger for forbrugerne. Ifølge Kommissionen bruger EU-husstande i gennemsnit 6.4% af deres disponible indkomst på energiregninger. Forbedringer i bygningers energieffektivitet såvel som husholdningsapparaters energiydelse kunne reducere dette tal. I meddelelsen nævnes et skøn, at hver ekstra 1% i energibesparelser vil føre til en reduktion på ca. 0.4% i gaspriser og ca. 0.1% i oliepriser med 2030.

Energieffektiv transport. Energiforbruget i transport er i øjeblikket faldende. Derudover ændrer forbrugernes adfærd, især i byområder. Kommissionen foreslår, at den gradvise transformation af hele transportsystemet skal bygge på et større samspil mellem forskellige tilstande, innovation og anvendelse af alternative brændstoffer samt øget anvendelse af intelligente transportsystemer.

Finansiering af investeringer i energieffektivitet

Den største udfordring for enhver energieffektivitetspolitik er arten af ​​de relaterede investeringer, som der kræves en relativt høje up-front omkostning med en langsigtet afkastrate. I denne henseende finder Kommissionen, at det er vigtigt at indføre passende finansielle instrumenter, der er tilgængelige for alle grupper af forbrugere.

Meddelelsen fremhæver midlerne til energieffektivitetsforanstaltninger, der er tilgængelige under den nuværende flerårige finansielle ramme (MFF) for 2014-2020. Ifølge Kommissionen er det største energibesparelsespotentiale inden for byggesektoren (som dækker ca. 40% af EU's energiforbrug). Da næsten 90% af EU's bygningsareal er privat ejet, vil privat finansiering være nøglen. I denne forbindelse bør offentlige midler fungere som gearing for privat kapital; Kommissionen argumenterer derfor for, at medlemslandene bør afsætte vigtige andele af EU- og nationale fonde til at udnytte investeringerne i en økonomi med lavt kulstofindhold.

Med hensyn til efterspørgselssiden fremhæver Kommissionen vigtigheden af ​​at informere forbrugerne om de fulde fordele ved energieffektivitet. Finansieringsordninger skal være attraktive og let tilgængelige. Derudover bør socioøkonomisk undersøgelse af forbrugernes adfærd udføres for bedre at forstå deres beslutninger om investeringer i energieffektivitet.

Samlet set mener Kommissionen, at der er behov for en række nøgleaktioner for at øge finansieringen til energieffektivitetsforanstaltninger:
(1) Identifikation, måling og vurdering af de fulde fordele ved investering i energieffektivitet og kommunikation til forbrugere, virksomheder og den finansielle sektor;
(2) udvikling af standarder for hvert element i investeringsprocessen inden for energieffektivitet
(3) leverer værktøjer og tjenester til forbrugerne, så de kan kontrollere deres energiforbrug og omkostninger;
(4) målorienteret anvendelse af EU-midler til at øge investeringsmængderne og udnytte private fonde, og;
(5) skræddersyede nationale ordninger, der bedst imødekommer investeringsbehov i energieffektivitet i byggesektoren.

Kommissionen på sin side vil sigte mod at styrke samarbejdet med medlemsstater og finansielle institutioner (herunder Den Europæiske Investeringsbank) og sikre, at EU-lovgivningen gennemføres og anvendes korrekt.

Vejen frem

Kommissionen foreslår at inkludere et energieffektivitetsmål på 30% for 2030 i klima- og energirammen 2030 sammen med et 40% bindende mål for reduktion af drivhusgasser (GHG) og et mål om en andel på 27% vedvarende energi i EU energimix, kun bindende på EU-niveau (hvilket betyder, at der ikke ville være nogen bindende nationale mål).

Meddelelsen specificerer ikke, om energieffektivitetsmålet skal være bindende, men påpeger, at den tilgang, der følges med 2020-målet, - et vejledende EU-niveau og en blanding af bindende EU-foranstaltninger, viser sig at være effektiv og derfor skal følges .

Under denne fremgangsmåde vurderer Kommissionen, om målet vil blive nået på baggrund af de nationale planer, som den periodisk modtager fra medlemslandene. Kommissionen vil gennemgå fremskridtene i 2017, herunder om brugen af ​​yderligere indikatorer, såsom energiintensitet, ville være mere passende til at overvåge fremskridtene i sektoren og tage hensyn til ændringer i BNP og befolkning.

Kommissionen vil også gennemføre en række yderligere tiltag til støtte for energieffektivitetsmålet:

(1) Gennemgang af direktivet om energimærkning og af visse aspekter af direktivet om miljøvenligt design (forventet i slutningen af ​​2014);
(2) videreudvikling og bistand med hensyn til finansielle instrumenter med henblik på at udnytte private investeringer;
(3) gennemgang af direktivet om energieffektivitet (forskellige aspekter i de kommende år), bygningsdirektivets energimæssige ydeevne (forventet af 2017);
(4) forelægge en handlingsplan (strategi) på detailmarkeder med det formål at øge diffusionen af ​​produkter, der fremmer effektiv energianvendelse;
(5) implementering af markedsstabilitetsreserven for ETS med henblik på at øge energieffektivitetsforbedringen i industrisektoren;
(6) gradvis gennemførelse af de aktioner, der er fastlagt i 2011-hvidbogen om transport, og
(7) samarbejde med medlemslandene om de relevante EU-forsknings- og innovationsprogrammer.

Næste skridt

Stats- og regeringschefer forventes at drøfte og godkende EU's 2030 klima- og energiramme på Det Europæiske Råd i 23-24 oktober 2014.

Efter godkendelsen af ​​2030-rammen vil Kommissionen fremlægge et lovgivningsinitiativ om styringsrammen for energieffektivitet, som vil omfatte et 2030-mål.

 

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending