Slut med os

Økonomi

Europa-Kommissionen og ECB lancerer et digitalt euro-projekt

DEL:

Udgivet

on

Er du klar til at bruge en 'digital tegnebog'? For uinitierede refererer dette til en virtuel valuta, der er beregnet til at være et supplement til kontanterne i folks tegnebøger. Euroområdets centralbankfolk læner sig mod en udrulning af den såkaldte digitale euro senere på året. Den digitale euro vil være en elektronisk form for centralbankpenge, der er beregnet til at være tilgængelig for alle. Det nye betalingsinstrument er kun en del af en revolution, der i øjeblikket finder sted i den undertiden skyggefulde verden af ​​kryptovalutaer.

Disse spænder fra krypto og stabile mønter til kryptotokener.

Den Europæiske Unions finansministre håber at stjæle en march mod resten af ​​verden med den uofficielle lancering, muligvis allerede i foråret, af en digital euro.

reklame

Dette har delvis til formål at imødegå Diem-projektet, en enkelt dollar-støttet digital mønt. Diem, der betyder "dag" på latin, er bakket op af den sociale mediegigant Facebook og 26 andre virksomheder, der planlægger at lancere betalingstjenesten i år.

EU's politiske figurer har opfordret til hurtig handling for at matche Kina og andre centralbanker, der også overvejer virtuelle versioner af deres penge.

Den digitale euro er et komplekst projekt, der letter betalinger, men som også kan ryste grundlaget for det finansielle system. Det ville også påtage sig den amerikanske dollars globale indflydelse i sektoren.

reklame

En digital euro sigter mod at være et supplement til, ikke en erstatning for, fysiske kontanter og betyder ikke, at pengesedler og mønter forsvinder.

Det sigter mod at tage højde for digitalisering, hurtige ændringer i betalingslandskabet og fremkomsten af ​​kryptoaktiver.

Debat om en digital euro har dog sat fokus på problemerne omkring kryptokurver.

Facebook var en af ​​de første ud af blokkene med sin meddelelse sidste sommer om projektet at lancere sin egen digitale valuta (oprindeligt opkaldt Libra men siden omdøbt til Diem)

Nogle centralbanker, herunder Sverige og Kina, arbejder nu på digitale versioner af deres egne valutaer.

Kommissionen og ECB håber at starte et digitalt euro-projekt mod midten af ​​2021.

”Et sådant projekt ville besvare centrale design- og tekniske spørgsmål og give ECB de nødvendige værktøjer til at være klar til at udstede en digital euro, hvis en sådan beslutning træffes,” siger de to institutioner i en fælles erklæring. 

En talsmand fra Kommissionen sagde, at en række "politiske, juridiske og tekniske spørgsmål" stadig blev behandlet.

ECB lancerede en offentlig høring om indførelsen af ​​en digital euro som en centralbank digital valuta i november 2020. Dette er designet til at være en chance for folk til at udtrykke deres prioriteter, præferencer og bekymringer omkring udstedelsen af ​​en digital euro som en central bankens digitale valuta og betalingsmidler i euroområdet.

Fabio Panetta, medlem af ECBs direktion, skrev for nylig til MEP Irene Tinagli, formand for Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål (ECON) i Europa-Parlamentet, om sagen.

Dette faldt sammen med Panettas nylige høring for udvalget efter offentliggørelsen af ​​eurosystemets rapport om en digital euro. Den offentlige høring lukkede den 12. januar 2021 og genererede et særligt imponerende svar.

Panetta siger, at svaret afspejler den voksende interesse for et emne, der indtil for nylig har været i periferien.

Han sagde: ”Jeg er glad for at kunne sige, at 8,221 borgere, firmaer og brancheorganisationer svarede på online-spørgeskemaet, en rekord for offentlige ECB-høringer.

”Det store antal svar på vores undersøgelse viser, at Europas borgere, virksomheder og akademikere er meget interesserede i at forme visionen om en digital euro. Alle interessenters meninger er af største betydning for os, når vi vurderer behovet, gennemførligheden og risici og fordele ved en digital euro. ”

Italieneren siger, at en digital euro ville "kombinere effektiviteten" af et digitalt betalingsinstrument med "sikkerheden" for centralbankpenge.

"Beskyttelse af privatlivets fred ville være en nøgleprioritet, så den digitale euro kan hjælpe med at opretholde tilliden til betalinger i den digitale tidsalder."

Han sagde: "Vi vil nu analysere det store antal svar i detaljer."

En indledende analyse af rådata viser, at privatlivets fred for betalinger rangerer højest blandt de ønskede funktioner i en potentiel digital euro (41% af svarene) efterfulgt af sikkerhed (17%) og paneuropæisk rækkevidde (10%).

ECB's bestyrelsesmedlem advarede: ”Den offentlige høring var designet til at være åben for alle uden begrænsninger. På baggrund af dets karakter og det faktum, at respondenterne besvarede spørgeskemaet af egen fri vilje og ikke blev udvalgt på baggrund af særlige kriterier, var data indsamlet under høringen aldrig beregnet til at være repræsentative for EU's synspunkter befolkningen som helhed og bør ikke fortolkes som sådan. "

ECB, sagde embedsmanden, vil fortsætte med at analysere svarene og offentliggøre en "omfattende" analyse af høringen i foråret, som "vil spille en vigtig rolle" i at hjælpe ECBs Styrelsesråd med at beslutte, om der skal iværksættes et digitalt euro-projekt eller ej. .

Han sagde: "Jeg ser meget frem til at rapportere detaljerne i analysen om dette vigtige emne til foråret."

Så hvad er de opfattede fordele ved en digital euro?

Nå, en potentiel fordel er, at sparere for eksempel kunne se mere fordel ved at holde digitale euro end at deponere deres kontanter på konti, som kan komme med gebyrer og give lidt afkast til nuværende satser.

En digital euro kunne derudover lette betalinger i hele Europa og give alle borgere i euroområdet mulighed for at have en indskudskonto i ECBs opfattede sikre hænder.

 Men der er stadig flere udestående spørgsmål, der skal løses, herunder teknologien, der kan drive den digitale euro.

Et andet spørgsmål er niveauet for privatlivets fred, en af ​​de største bekymringer, der blev rejst i ECBs offentlige høring.

Den nyligt offentliggjorte Euro-systemrapport om en digital euro sagde, at "en digital euro kunne understøtte digitaliseringen af ​​EU's økonomi og dens strategiske autonomi", især når det drejer sig om korrespondentbankvirksomhed for internationale virksomheder.

Den beskriver også to tilgange til, hvordan en digital euro kan fungere: en, der kræver mellemmænd til at behandle betalingen, og en, der ikke gør det.

ECB forklarede: “Hvis vi designer en digital euro, der ikke har behov for, at centralbanken eller en formidler er involveret i behandlingen af ​​hver enkelt betaling, betyder det, at brugen af ​​en digital euro vil føle sig tættere på kontantbetalinger, men i digital form - du ville være i stand til at bruge den digitale euro, selv når du ikke har forbindelse til internettet, og dit privatliv og dine personlige data ville være bedre beskyttet. ”

Det siger, at den anden tilgang er at designe en digital euro med formidlere, der registrerer transaktionen. Dette ville fungere online og give et bredere potentiale for at yde yderligere tjenester til borgere og virksomheder og skabe innovationsmuligheder og mulige synergier med eksisterende tjenester.

Seniormedlem af Europa-Parlamentet Stéphanie Yon-Courtin, næstformand for det indflydelsesrige ECON-udvalg, talte til dette websted om den digitale euro og sagde: "Hvad angår ethvert projekt relateret til digitaliseringen af ​​vores økonomi, skal den digitale euro bygges med innovation, forbrugerbeskyttelse og finansiel stabilitet i tankerne. ”

Det franske RE-medlem tilføjede: ”Jeg stoler på ECBs ekspertise i at finde denne sarte balance.”

I mellemtiden vil Kommissionen og ECB fortsætte deres samarbejde om en digital euro og fortsætte deres bestræbelser på at "sikre en stærk og levende europæisk digital finanssektor og en velintegreret betalingssektor for at imødekomme nye betalingsbehov i Europa."

ECB-præsident Christine Lagarde sagde: ”Vi er stadig i gennemgangs- og overvejelsesfasen, men vi har netop afsluttet en offentlig høring, så forbrugere og europæere rent faktisk kan udtrykke deres præference og fortælle os, om de ville være glade for at bruge en digital euro bare på den måde, de bruger en euromønt eller en euroseddel, vel vidende at det er centralbankpenge, der er tilgængelige, og at de kan stole på. ”

Den franskfødte embedsmand tilføjede: ”Vi har modtaget en mine information, som vi i øjeblikket behandler. Det er først om foråret, sandsynligvis i april, at vi vil afgøre, om vi vil fortsætte det arbejde, der skal udføres.

"Min fornemmelse, men dette er en beslutning, der vil blive taget kollektivt, er, at vi godt kan gå i den retning,"

Lagarde advarede dog om, at hun ser mindst en femårig tidslinje som en "gennemførlig tidslinje" for en digital euro.

"Dette er et kompliceret spørgsmål, der skal løses uden at forstyrre den nuværende økonomiske scene eller bringe de pengepolitiske beslutninger i fare."

Yderligere kommentarer kommer fra Kommissionens administrerende vicepræsident Valdis Dombrovskis, der sagde: ”Jeg tror, ​​vi har brug for en digital euro. Jeg kan virkelig sige, at denne debat er i gang, og at der gøres fremskridt i denne retning.

”ECB og Europa-Kommissionen vil sammen gennemgå en bred vifte af politiske, juridiske og tekniske spørgsmål, og der er nogle designspørgsmål, som vi bliver nødt til at besvare. Men vi kan se, hvordan digitale euro kan bruges til internationale betalinger. ”

Leo Van Hove, professor i monetær økonomi ved Solvay Business School ved Vrije University Brussels (VUB), er en anden, der har givet en bevogtet velkomst til en digital euro. Han sagde, at hovedattraktionen for den digitale euro, hvis og når den sker, ligger i dens risikofrie natur.

Som understreget af Lagarde er en central rolle for ECB at sikre tillid til penge. I modsætning til kommercielle banker kan en centralbank ikke gå i stykker, da den kan skabe penge ud af luften.

Han siger, at hvis den digitale euro skal blive et effektivt nyt pengepolitisk instrument, kan "holdegrænserne" ikke være for stramme.

”Hvis ECB virkelig kun ønsker at være en 'udbyder af betalingstjenester i sidste instans' og på denne måde opretholder bankers formidlingsfunktion, står embedsmænd i eurosystemet klart over for en vanskelig - og mærkelig - afbalanceringshandling."

For at tackle sådanne politiske, juridiske og tekniske udfordringer nedsatte ECB og Europa-Kommissionen den 19. januar en fælles arbejdsgruppe for at lette det forberedende arbejde.

I oktober sidste år forelagde ECB også sin undersøgelse af emnet for ECON-udvalget.

Den tyske MEO Markus Ferber, der er EPP-koordinator i Europa-Parlamentets Økonomi- og Valutaspørgsmål, forklarede: ”Jeg har hellere en digital Lagarde-Euro end en Zuckerberg-Libra. I følsomme områder som betalinger er vi nødt til at holde centralbanker ansvarlige og ikke private konsortier, som det er tilfældet med Facebooks Vægt. ”

Ferber bemærkede: "ECB's præsentation sidste efterår gjorde det også klart, at der stadig er adskillige udfordringer, der skal overvindes, før en digital euro går i live - med sikkerhed, økonomisk stabilitet og databeskyttelse er listen lang."

Ferber fortalte dette websted: ”ECB er nødt til at gøre en meget stærk sag om den faktiske merværdi af en centralbank sponsoreret digital valuta. Digitale centralbankpenge er ikke et mål i sig selv. En ting skal dog være meget klar: En digital euro kan kun supplere kontanter som betalingsmiddel og må ikke erstatte det. ”

Mens vi alle er vant til ideen om digital valuta - at bruge og modtage penge, der ikke er fysisk foran os - forbliver kryptokurver - digitale, decentrale valutaer, der bruger kryptografi til sikkerhed - stadig noget af et mysterium for de fleste.

Bortset fra en digital euro er der kryptomønter som bitcoin, som fortsætter med at handle tæt på sin heltidshøjde, der blev nået i januar. Dens pris er nu over 57,000 $, en stigning på omkring 77% i løbet af den sidste måned og 305% i løbet af det sidste år.

Først lanceret i 2009 som en digital valuta, blev Bitcoin i et stykke tid brugt som digitale penge i udkanten af ​​økonomien.

Bitcoin bruges stadig og handles meget aktivt på kryptovalutaudvekslinger, som giver brugerne mulighed for at bytte 'almindelige' penge som euro mod bitcoins.

Bitcoin er den oprindelige kryptokurrency og tegner sig for over halvdelen af ​​det globale mønthandelsmarked på 285 milliarder dollars. Men denne dominans er truet, med en række alternative digitale mønter, der opstår, da udviklere kæmper for at oprette kryptokurver, der er i stand til at komme ind i almindelig handel og finansiering.

Der er også kryptotokener som LGR Global's Silk Road -mønt (SRC). Dette er en innovativ blockchain-drevet teknologiløsning, kaldet et utility token, der bruges til at få adgang til en række næste generations handelsfinansiering og penge-bevægelsestjenester inden for LGRs sikrede digitale forretningsmiljø.

LGR Globalgrundlægger og administrerende direktør, Ali Amirliravi, forklarede EU Reporter forretningssagen for at bruge et værktøjstoken som SRC i stedet for Bitcoin til international grænseoverskridende handel:

”De værdiudsving, som vi ser på markedet lige nu, gør Bitcoin meget interessant for investorer og spekulanter, men for forretningskunder, der hurtigt og pålideligt overfører værdi på tværs af grænser, kan disse udsving medføre komplikationer og regnskabsmæssig hovedpine. Det, som handelsfinansieringsindustrien virkelig leder efter, er en måde at udnytte fordelene ved digitale aktiver (dvs. hastighed, gennemsigtighed, omkostninger), samtidig med at der afdækkes mod usikkerhed og værdifluktuationer. LGRs sikre forretningsmiljø udnytter styrken i SRC-blockchain-værktøjstokenet og kombinerer det med et enkelt fiat-valutapar (EUR-CNY) for at tilbyde vores kunder det bedste fra begge verdener ”

Derudover er der stabile mønter som Amerikas USDTether. I modsætning til mange digitale valutaer, der har tendens til at svinge vildt mod dollaren, er Tether knyttet til den amerikanske valuta.

Dette skal beskytte investorer mod den volatilitet, der kan påvirke Bitcoin, Ethereum, Ripple og Litecoin. Tether er den niende største kryptokurrency efter markedsværdi med mønter til en værdi af omkring $ 3.5 mia.

For ikke at blive overgået Kina er uundgåeligt også banebrydende for sin egen digitale Yuan, et betalingssystem oprettet af den kinesiske stat og kendt som Digital Currency Electronic Payment (DCEP).

Ligesom Bitcoin bruger DCEP en blockchain-teknologi, en type digitaliseret hovedbog, der bruges til at verificere transaktioner. Blockchain fungerer som en universel registrering af hver transaktion, der nogensinde er foretaget på det netværk, og brugere samarbejder om at verificere nye transaktioner, når de finder sted.

Mens Kina ikke har tilbudt en tidsplan for en officiel lancering af DCEP, landets centralbank, sigter der mod en bredere test af den digitale yuan inden starten på vinter-OL 2022, der planlægges at finde sted i Beijing næste februar.

En anden klasse af kryptokurrency, der viser sig at være meget populær og måske har en bedre chance for at blive mere populær end fysisk valuta, er såkaldte 'stabile mønter', det vil sige kryptovalutaer, hvis værdi er knyttet til 'normale' valutaer som USA dollar, euroen og pundet, så i modsætning til Bitcoin kan en enhed ikke være værd £ 26,000 et år og £ 6,000 to år senere. Noget kontrovers omgiver sådanne valutaer. For eksempel rapporterede et israelsk kryptovaluta-handelsselskab, CoinDash, at $ 7 mio. Blev stjålet fra investorer i juli sidste år, efter at dets websted blev overtrådt, og en første møntudbyders kontaktadresse blev ændret, og en sydkoreansk børs, Yapizon, blev overtrådt i april med hackere mistænkt for at stjæle penge på omkring $ 5 mio

Som enhver hurtig udvikling af pladschampionering med nye teknologier er der kryptokurver af højere kvalitet og af lavere kvalitet.

Om kryptokurrency bliver mere populær end fysisk valuta i fremtiden er stadig at se, men når han taler til EU-reporter, sagde den hollandske MEP Derk Jan Eppink, "Central Bank Digital Currency, eller CBDC, rejser et grundlæggende spørgsmål om rollen som en centralbank Bestemt ville den digitale euro give forbrugerne et digitalt krav på centralbanken, der er lige så sikkert som kontanter. 

"Men på den anden side mister kommercielle banker med udstedelsen af ​​CBDC en væsentlig finansieringskilde og bliver i stigende grad nødt til at stole på obligationer eller kredit fra centralbanken til finansiering."

Når man ser på fremtiden, erklærer den europæiske konservative og reformists stedfortræder: "Lad os håbe, at opfordringen fra Benoît Cœuré om en" monetær hippokratisk ed "vil tjene os alle."


coronavirus

Kommissionen godkender tyske foranstaltninger til en værdi af over 2.5 mia.EUR til støtte for jernbanegods og passageroperatører, der er ramt af coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt to tyske ordninger, der støtter jernbanegodssektoren og langdistancebanepassagerersektoren i forbindelse med coronavirus-udbruddet.

Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”De foranstaltninger, der blev godkendt i dag, vil hjælpe jernbanegods og passageroperatører i Tyskland til at klare den vanskelige situation forårsaget af coronavirusudbruddet. Foranstaltningerne vil bidrage til at bevare jernbanens konkurrenceevne i forhold til andre transportformer i overensstemmelse med målene i den europæiske grønne aftale. Vi fortsætter samarbejdet med alle medlemsstater for at sikre, at nationale støtteforanstaltninger kan iværksættes så hurtigt og effektivt som muligt i overensstemmelse med EU -reglerne. ”

De to ordninger vil sikre øget offentlig støtte til yderligere at tilskynde til skift af gods- og persontrafik fra vej til jernbane.

reklame

Støtte under ordningerne vil have form af en reduktion af de gebyrer, som jernbaneselskaber betaler for at få adgang til jernbaneinfrastruktur i både jernbanegodstransport og langdistancepassagerer. Foranstaltningerne vil derved hjælpe med at forhindre tab af jernbanetransports markedsandele i forhold til konkurrerende transportformer.   

Den første foranstaltning, der har et anslået budget på 2.1 mia. EUR, vil befri langdistancepassageroperatører for ca. 98% af de infrastrukturafgifter, der betales i perioden fra 1. marts 2020 til 31. maj 2022.

Den anden foranstaltning ændrer en eksisterende støtteordning af 2018, der støtter jernbanegodoperatører i Tyskland. Med et anslået budget på 410 mio. EUR øger ændringen støtten til cirka 98% af infrastrukturafgifterne, der betales af jernbanegodstransportører i perioden fra 1. marts 2020 til 31. maj 2021. Foranstaltningen følger en lignende budgetstigning for perioden fra 1. juni til 31. december 2021, godkendt af Kommissionen i maj sidste år.  

reklame

Kommissionen fandt, at foranstaltningerne er til gavn for miljøet og mobiliteten, da de understøtter jernbanetransport, hvilket er mindre forurenende end vejtransport, samtidig med at trafikbelastningen mindskes. Kommissionen fandt også, at foranstaltningerne er forholdsmæssige og nødvendige for at nå det forfulgte mål, nemlig at støtte den skiftende vej fra vej til jernbane, men ikke føre til unødig konkurrenceforvridning.

Endelig er reduktionen af ​​infrastrukturafgifter i overensstemmelse med Forordning (EU) 2020 / 1429. Denne forordning tillader og tilskynder medlemsstaterne til midlertidigt at godkende nedsættelse, frafald eller udsættelse af gebyrer for adgang til jernbaneinfrastruktur under de direkte omkostninger.

Som følge heraf konkluderede Kommissionen, at foranstaltningerne er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, især 2008-retningslinjer fra Kommissionen om statsstøtte til jernbanevirksomheder ("Jernbaneretningslinjerne").

Baggrund

Jernbaneretningslinjerne præciserer reglerne i EU -traktater for offentlig finansiering af jernbaneselskaber og giver vejledning om statsstøtte til jernbaneselskabers forenelighed med EU -traktaterne.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63635 i statsstøtte sagsregister om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når alle spørgsmål omkring fortrolighed er blevet afklaret. Nye offentliggørelser af statsstøttebeslutninger på internettet og i EU-Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Læs

Beskæftigelse

Kun 5% af de samlede ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisa indsendt i første kvartal kom fra EU-borgere, viser data

Udgivet

on

Tallene fra det britiske hjemmekontor giver en indikation af, hvordan Storbritanniens nye immigrationssystem efter Brexit vil påvirke antallet af EU-borgere, der kommer til Storbritannien for at arbejde. Mellem 1. januar og 31. marts i år indgav EU-borgere 1,075 ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisum, herunder sundheds- og omsorgsvisum, som kun var 5% af de i alt 20,738 ansøgninger om disse visa.

Migrationsobservatoriet ved University of Oxford sagde: ”Det er stadig for tidligt at sige, hvilken indflydelse immigrationssystemet efter Brexit vil få på antallet og karakteristika for mennesker, der kommer til at bo eller arbejde i Storbritannien. Indtil videre har ansøgninger fra EU -borgere under det nye system været meget lave og repræsenterer kun få procent af den samlede efterspørgsel efter britiske visa. Det kan dog tage noget tid for potentielle ansøgere eller deres arbejdsgivere at blive fortrolige med det nye system og dets krav. ”

Dataene viser også, at antallet af vandrende sundhedsarbejdere, der kommer på arbejde i Storbritannien, er steget til rekordniveauer. 11,171 sponsorattester blev brugt til sundheds- og socialrådgivere i løbet af første kvartal i år. Hvert certifikat svarer til en vandrende arbejdstager. I starten af ​​2018 var der 3,370. Næsten 40 procent af alle kvalificerede arbejdsvisumansøgninger var til personer i sundheds- og socialsektoren. Der er nu flere migranter til sundhedsvisum til migranter end nogensinde siden registreringer begyndte i 2010. Selvom antallet af sponsorlicenser til sundhedsvisum faldt til 280 under den første lockdown sidste år, er det fortsat med at stige siden, et mønster som var upåvirket af den tredje lockdown i vinter.

reklame

Omvendt har IT-, uddannelses-, finans-, forsikrings-, faglige, videnskabelige og tekniske sektorer alle set et fald i antallet af migranter, der er ansat hidtil i år, på trods af stigninger i andet halvår af 2020. Antallet af vandrende it -arbejdere er stadig signifikant lavere end præ-Covid niveauer. I første kvartal af 2020 blev der udstedt 8,066 kvalificerede arbejdsvisum inden for it -sektoren, der er i øjeblikket 3,720. Antallet af vandrende fagfolk og videnskabelige og tekniske arbejdere er også faldet lidt under niveauet før covid.

Visaekspert Yash Dubal, direktør for AY & J Solicitors sagde: ”Dataene viser, at pandemien stadig påvirker bevægelsen for mennesker, der kommer til Storbritannien for at arbejde, men giver en indikation af, at efterspørgslen efter kvalificeret arbejdsvisum for arbejdstagere uden for EU vil fortsætte med at vokse, når rejsen er normaliseret. Der er særlig interesse for britiske it -job fra arbejdere i Indien nu, og vi forventer at se dette mønster fortsætte. ”

I mellemtiden har hjemmekontoret offentliggjort en forpligtelse til at muliggøre den legitime bevægelse af mennesker og varer til at understøtte økonomisk velstand, samtidig med at den bekæmper illegal migration. Som en del af sin resultatleveringsplan for i år forpligter afdelingen sig også til at 'gribe EU -exitmuligheder ved at skabe verdens mest effektive grænse for at øge britisk velstand og øge sikkerheden', samtidig med at den anerkender, at indkomsten, den opkræver fra visumgebyrer, kan falde pga. reduceret efterspørgsel.

reklame

Dokumentet gentager regeringens plan om at tiltrække de "klareste og bedste til Storbritannien".

Dubal sagde: "Selvom tallene vedrørende visa til it -arbejdere og dem i den videnskabelige og tekniske sektor ikke bærer denne forpligtelse, er det stadig tidlige dage for det nye immigrationssystem, og pandemien har haft en dybtgående effekt på internationale rejser. Fra vores erfaring med at hjælpe med at lette arbejdsvisum for migranter er der en opdigtet efterspørgsel, der vil blive realiseret i løbet af de kommende 18 måneder. ”

Læs

Økonomi

NextGenerationEU: Fire yderligere nationale planer givet tommelfinger op

Udgivet

on

Økonomi- og finansministrene glædede sig i dag (26. juli) over den positive vurdering af nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner for Kroatien, Cypern, Litauen og Slovenien. Rådet vil vedtage sine gennemførelsesafgørelser om godkendelse af disse planer ved skriftlig procedure.

Ud over beslutningen om 12 nationale planer, der blev vedtaget tidligere i juli, tager dette det samlede antal til 16. 

Sloveniens finansminister Andrej Šircelj sagde: “Genopretnings- og modstandsdygtighedsfaciliteten er EU's program for stor økonomisk støtte som reaktion på de udfordringer, som pandemien har stillet over for den europæiske økonomi. Facilitetens € 672.5 mia. Vil blive brugt til at støtte de reformer og investeringer, der er skitseret i medlemslandenes genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner. ”

reklame

Reformer og investeringer

Planerne skal overholde landespecifikke henstillinger for 2019 og 2020 og afspejle EU's generelle mål om at skabe en grønnere, mere digital og mere konkurrencedygtig økonomi.

Kroatien planer om at gennemføre for at nå disse mål inkluderer forbedring af vand- og affaldshåndtering, et skift til bæredygtig mobilitet og finansiering af digital infrastruktur i fjerntliggende landdistrikter. 

reklame

Cypern agter blandt andet at reformere sit elektricitetsmarked og lette udbredelsen af ​​vedvarende energi samt at forbedre forbindelses- og e-forvaltningsløsninger.

Litauen vil bruge midlerne til at øge lokalt producerede vedvarende energikilder, grønne offentlige indkøbstiltag og yderligere udvikling af udrulningen af ​​net med meget høj kapacitet.

Slovenien planlægger at bruge en del af den tildelte EU-støtte til at investere i bæredygtig transport, frigøre vedvarende energikilders potentiale og yderligere digitalisere sin offentlige sektor.

Polen og Ungarn

På spørgsmålet om forsinkelser i programmerne i Polen og Ungarn sagde EU's økonomidirektør Valdis Dombrovskis, at Kommissionen havde foreslået en forlængelse af Ungarn til slutningen af ​​september. Om Polen sagde han, at den polske regering allerede havde anmodet om en forlængelse, men at der muligvis skulle være behov for en yderligere forlængelse. 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending