Slut med os

Økonomi

Europa-Kommissionen og ECB lancerer et digitalt euro-projekt

Colin Stevens

Udgivet

on

Er du klar til at bruge en 'digital tegnebog'? For uinitierede refererer dette til en virtuel valuta, der er beregnet til at være et supplement til kontanterne i folks tegnebøger. Euroområdets centralbankfolk læner sig mod en udrulning af den såkaldte digitale euro senere på året. Den digitale euro vil være en elektronisk form for centralbankpenge, der er beregnet til at være tilgængelig for alle. Det nye betalingsinstrument er kun en del af en revolution, der i øjeblikket finder sted i den undertiden skyggefulde verden af ​​kryptovalutaer.

Disse spænder fra krypto og stabile mønter til kryptotokener.

Den Europæiske Unions finansministre håber at stjæle en march mod resten af ​​verden med den uofficielle lancering, muligvis allerede i foråret, af en digital euro.

Dette har delvis til formål at imødegå Diem-projektet, en enkelt dollar-støttet digital mønt. Diem, der betyder "dag" på latin, er bakket op af den sociale mediegigant Facebook og 26 andre virksomheder, der planlægger at lancere betalingstjenesten i år.

EU's politiske figurer har opfordret til hurtig handling for at matche Kina og andre centralbanker, der også overvejer virtuelle versioner af deres penge.

Den digitale euro er et komplekst projekt, der letter betalinger, men som også kan ryste grundlaget for det finansielle system. Det ville også påtage sig den amerikanske dollars globale indflydelse i sektoren.

En digital euro sigter mod at være et supplement til, ikke en erstatning for, fysiske kontanter og betyder ikke, at pengesedler og mønter forsvinder.

Det sigter mod at tage højde for digitalisering, hurtige ændringer i betalingslandskabet og fremkomsten af ​​kryptoaktiver.

Debat om en digital euro har dog sat fokus på problemerne omkring kryptokurver.

Facebook var en af ​​de første ud af blokkene med sin meddelelse sidste sommer om projektet at lancere sin egen digitale valuta (oprindeligt opkaldt Libra men siden omdøbt til Diem)

Nogle centralbanker, herunder Sverige og Kina, arbejder nu på digitale versioner af deres egne valutaer.

Kommissionen og ECB håber at starte et digitalt euro-projekt mod midten af ​​2021.

”Et sådant projekt ville besvare centrale design- og tekniske spørgsmål og give ECB de nødvendige værktøjer til at være klar til at udstede en digital euro, hvis en sådan beslutning træffes,” siger de to institutioner i en fælles erklæring. 

En talsmand fra Kommissionen sagde, at en række "politiske, juridiske og tekniske spørgsmål" stadig blev behandlet.

ECB lancerede en offentlig høring om indførelsen af ​​en digital euro som en centralbank digital valuta i november 2020. Dette er designet til at være en chance for folk til at udtrykke deres prioriteter, præferencer og bekymringer omkring udstedelsen af ​​en digital euro som en central bankens digitale valuta og betalingsmidler i euroområdet.

Fabio Panetta, medlem af ECBs direktion, skrev for nylig til MEP Irene Tinagli, formand for Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål (ECON) i Europa-Parlamentet, om sagen.

Dette faldt sammen med Panettas nylige høring for udvalget efter offentliggørelsen af ​​eurosystemets rapport om en digital euro. Den offentlige høring lukkede den 12. januar 2021 og genererede et særligt imponerende svar.

Panetta siger, at svaret afspejler den voksende interesse for et emne, der indtil for nylig har været i periferien.

Han sagde: ”Jeg er glad for at kunne sige, at 8,221 borgere, firmaer og brancheorganisationer svarede på online-spørgeskemaet, en rekord for offentlige ECB-høringer.

”Det store antal svar på vores undersøgelse viser, at Europas borgere, virksomheder og akademikere er meget interesserede i at forme visionen om en digital euro. Alle interessenters meninger er af største betydning for os, når vi vurderer behovet, gennemførligheden og risici og fordele ved en digital euro. ”

Italieneren siger, at en digital euro ville "kombinere effektiviteten" af et digitalt betalingsinstrument med "sikkerheden" for centralbankpenge.

"Beskyttelse af privatlivets fred ville være en nøgleprioritet, så den digitale euro kan hjælpe med at opretholde tilliden til betalinger i den digitale tidsalder."

Han sagde: "Vi vil nu analysere det store antal svar i detaljer."

En indledende analyse af rådata viser, at privatlivets fred for betalinger rangerer højest blandt de ønskede funktioner i en potentiel digital euro (41% af svarene) efterfulgt af sikkerhed (17%) og paneuropæisk rækkevidde (10%).

ECB's bestyrelsesmedlem advarede: ”Den offentlige høring var designet til at være åben for alle uden begrænsninger. På baggrund af dets karakter og det faktum, at respondenterne besvarede spørgeskemaet af egen fri vilje og ikke blev udvalgt på baggrund af særlige kriterier, var data indsamlet under høringen aldrig beregnet til at være repræsentative for EU's synspunkter befolkningen som helhed og bør ikke fortolkes som sådan. "

ECB, sagde embedsmanden, vil fortsætte med at analysere svarene og offentliggøre en "omfattende" analyse af høringen i foråret, som "vil spille en vigtig rolle" i at hjælpe ECBs Styrelsesråd med at beslutte, om der skal iværksættes et digitalt euro-projekt eller ej. .

Han sagde: "Jeg ser meget frem til at rapportere detaljerne i analysen om dette vigtige emne til foråret."

Så hvad er de opfattede fordele ved en digital euro?

Nå, en potentiel fordel er, at sparere for eksempel kunne se mere fordel ved at holde digitale euro end at deponere deres kontanter på konti, som kan komme med gebyrer og give lidt afkast til nuværende satser.

En digital euro kunne derudover lette betalinger i hele Europa og give alle borgere i euroområdet mulighed for at have en indskudskonto i ECBs opfattede sikre hænder.

 Men der er stadig flere udestående spørgsmål, der skal løses, herunder teknologien, der kan drive den digitale euro.

Et andet spørgsmål er niveauet for privatlivets fred, en af ​​de største bekymringer, der blev rejst i ECBs offentlige høring.

Den nyligt offentliggjorte Euro-systemrapport om en digital euro sagde, at "en digital euro kunne understøtte digitaliseringen af ​​EU's økonomi og dens strategiske autonomi", især når det drejer sig om korrespondentbankvirksomhed for internationale virksomheder.

Den beskriver også to tilgange til, hvordan en digital euro kan fungere: en, der kræver mellemmænd til at behandle betalingen, og en, der ikke gør det.

ECB forklarede: “Hvis vi designer en digital euro, der ikke har behov for, at centralbanken eller en formidler er involveret i behandlingen af ​​hver enkelt betaling, betyder det, at brugen af ​​en digital euro vil føle sig tættere på kontantbetalinger, men i digital form - du ville være i stand til at bruge den digitale euro, selv når du ikke har forbindelse til internettet, og dit privatliv og dine personlige data ville være bedre beskyttet. ”

Det siger, at den anden tilgang er at designe en digital euro med formidlere, der registrerer transaktionen. Dette ville fungere online og give et bredere potentiale for at yde yderligere tjenester til borgere og virksomheder og skabe innovationsmuligheder og mulige synergier med eksisterende tjenester.

Seniormedlem af Europa-Parlamentet Stéphanie Yon-Courtin, næstformand for det indflydelsesrige ECON-udvalg, talte til dette websted om den digitale euro og sagde: "Hvad angår ethvert projekt relateret til digitaliseringen af ​​vores økonomi, skal den digitale euro bygges med innovation, forbrugerbeskyttelse og finansiel stabilitet i tankerne. ”

Det franske RE-medlem tilføjede: ”Jeg stoler på ECBs ekspertise i at finde denne sarte balance.”

I mellemtiden vil Kommissionen og ECB fortsætte deres samarbejde om en digital euro og fortsætte deres bestræbelser på at "sikre en stærk og levende europæisk digital finanssektor og en velintegreret betalingssektor for at imødekomme nye betalingsbehov i Europa."

ECB-præsident Christine Lagarde sagde: ”Vi er stadig i gennemgangs- og overvejelsesfasen, men vi har netop afsluttet en offentlig høring, så forbrugere og europæere rent faktisk kan udtrykke deres præference og fortælle os, om de ville være glade for at bruge en digital euro bare på den måde, de bruger en euromønt eller en euroseddel, vel vidende at det er centralbankpenge, der er tilgængelige, og at de kan stole på. ”

Den franskfødte embedsmand tilføjede: ”Vi har modtaget en mine information, som vi i øjeblikket behandler. Det er først om foråret, sandsynligvis i april, at vi vil afgøre, om vi vil fortsætte det arbejde, der skal udføres.

"Min fornemmelse, men dette er en beslutning, der vil blive taget kollektivt, er, at vi godt kan gå i den retning,"

Lagarde advarede dog om, at hun ser mindst en femårig tidslinje som en "gennemførlig tidslinje" for en digital euro.

"Dette er et kompliceret spørgsmål, der skal løses uden at forstyrre den nuværende økonomiske scene eller bringe de pengepolitiske beslutninger i fare."

Yderligere kommentarer kommer fra Kommissionens administrerende vicepræsident Valdis Dombrovskis, der sagde: ”Jeg tror, ​​vi har brug for en digital euro. Jeg kan virkelig sige, at denne debat er i gang, og at der gøres fremskridt i denne retning.

”ECB og Europa-Kommissionen vil sammen gennemgå en bred vifte af politiske, juridiske og tekniske spørgsmål, og der er nogle designspørgsmål, som vi bliver nødt til at besvare. Men vi kan se, hvordan digitale euro kan bruges til internationale betalinger. ”

Leo Van Hove, professor i monetær økonomi ved Solvay Business School ved Vrije University Brussels (VUB), er en anden, der har givet en bevogtet velkomst til en digital euro. Han sagde, at hovedattraktionen for den digitale euro, hvis og når den sker, ligger i dens risikofrie natur.

Som understreget af Lagarde er en central rolle for ECB at sikre tillid til penge. I modsætning til kommercielle banker kan en centralbank ikke gå i stykker, da den kan skabe penge ud af luften.

Han siger, at hvis den digitale euro skal blive et effektivt nyt pengepolitisk instrument, kan "holdegrænserne" ikke være for stramme.

”Hvis ECB virkelig kun ønsker at være en 'udbyder af betalingstjenester i sidste instans' og på denne måde opretholder bankers formidlingsfunktion, står embedsmænd i eurosystemet klart over for en vanskelig - og mærkelig - afbalanceringshandling."

For at tackle sådanne politiske, juridiske og tekniske udfordringer nedsatte ECB og Europa-Kommissionen den 19. januar en fælles arbejdsgruppe for at lette det forberedende arbejde.

I oktober sidste år forelagde ECB også sin undersøgelse af emnet for ECON-udvalget.

Den tyske MEO Markus Ferber, der er EPP-koordinator i Europa-Parlamentets Økonomi- og Valutaspørgsmål, forklarede: ”Jeg har hellere en digital Lagarde-Euro end en Zuckerberg-Libra. I følsomme områder som betalinger er vi nødt til at holde centralbanker ansvarlige og ikke private konsortier, som det er tilfældet med Facebooks Vægt. ”

Ferber bemærkede: "ECB's præsentation sidste efterår gjorde det også klart, at der stadig er adskillige udfordringer, der skal overvindes, før en digital euro går i live - med sikkerhed, økonomisk stabilitet og databeskyttelse er listen lang."

Ferber fortalte dette websted: ”ECB er nødt til at gøre en meget stærk sag om den faktiske merværdi af en centralbank sponsoreret digital valuta. Digitale centralbankpenge er ikke et mål i sig selv. En ting skal dog være meget klar: En digital euro kan kun supplere kontanter som betalingsmiddel og må ikke erstatte det. ”

Mens vi alle er vant til ideen om digital valuta - at bruge og modtage penge, der ikke er fysisk foran os - forbliver kryptokurver - digitale, decentrale valutaer, der bruger kryptografi til sikkerhed - stadig noget af et mysterium for de fleste.

Bortset fra en digital euro er der kryptomønter som bitcoin, som fortsætter med at handle tæt på sin heltidshøjde, der blev nået i januar. Dens pris er nu over 57,000 $, en stigning på omkring 77% i løbet af den sidste måned og 305% i løbet af det sidste år.

Først lanceret i 2009 som en digital valuta, blev Bitcoin i et stykke tid brugt som digitale penge i udkanten af ​​økonomien.

Bitcoin bruges stadig og handles meget aktivt på kryptovalutaudvekslinger, som giver brugerne mulighed for at bytte 'almindelige' penge som euro mod bitcoins.

Bitcoin er den oprindelige kryptokurrency og tegner sig for over halvdelen af ​​det globale mønthandelsmarked på 285 milliarder dollars. Men denne dominans er truet, med en række alternative digitale mønter, der opstår, da udviklere kæmper for at oprette kryptokurver, der er i stand til at komme ind i almindelig handel og finansiering.

Der er også kryptotokener som LGR Global's Silk Road Coin (SRC). Dette er en innovativ blockchain-drevet teknologiløsning, kaldet et utility token, der bruges til at få adgang til en række næste generations handelsfinansiering og penge-bevægelsestjenester inden for LGRs sikrede digitale forretningsmiljø.

LGR Globalgrundlægger og administrerende direktør, Ali Amirliravi, forklarede EU Reporter forretningssagen for at bruge et værktøjstoken som SRC i stedet for Bitcoin til international grænseoverskridende handel:

”De værdiudsving, som vi ser på markedet lige nu, gør Bitcoin meget interessant for investorer og spekulanter, men for forretningskunder, der hurtigt og pålideligt overfører værdi på tværs af grænser, kan disse udsving medføre komplikationer og regnskabsmæssig hovedpine. Det, som handelsfinansieringsindustrien virkelig leder efter, er en måde at udnytte fordelene ved digitale aktiver (dvs. hastighed, gennemsigtighed, omkostninger), samtidig med at der afdækkes mod usikkerhed og værdifluktuationer. LGRs sikre forretningsmiljø udnytter styrken i SRC-blockchain-værktøjstokenet og kombinerer det med et enkelt fiat-valutapar (EUR-CNY) for at tilbyde vores kunder det bedste fra begge verdener ”

Derudover er der stabile mønter som Amerikas USDTether. I modsætning til mange digitale valutaer, der har tendens til at svinge vildt mod dollaren, er Tether knyttet til den amerikanske valuta.

Dette skal beskytte investorer mod den volatilitet, der kan påvirke Bitcoin, Ethereum, Ripple og Litecoin. Tether er den niende største kryptokurrency efter markedsværdi med mønter til en værdi af omkring $ 3.5 mia.

For ikke at blive overgået Kina er uundgåeligt også banebrydende for sin egen digitale Yuan, et betalingssystem oprettet af den kinesiske stat og kendt som Digital Currency Electronic Payment (DCEP).

Ligesom Bitcoin bruger DCEP en blockchain-teknologi, en type digitaliseret hovedbog, der bruges til at verificere transaktioner. Blockchain fungerer som en universel registrering af hver transaktion, der nogensinde er foretaget på det netværk, og brugere samarbejder om at verificere nye transaktioner, når de finder sted.

Mens Kina ikke har tilbudt en tidsplan for en officiel lancering af DCEP, landets centralbank, sigter der mod en bredere test af den digitale yuan inden starten på vinter-OL 2022, der planlægges at finde sted i Beijing næste februar.

En anden klasse af kryptokurrency, der viser sig at være meget populær og måske har en bedre chance for at blive mere populær end fysisk valuta, er såkaldte 'stabile mønter', det vil sige kryptovalutaer, hvis værdi er knyttet til 'normale' valutaer som USA dollar, euroen og pundet, så i modsætning til Bitcoin kan en enhed ikke være værd £ 26,000 et år og £ 6,000 to år senere. Noget kontrovers omgiver sådanne valutaer. For eksempel rapporterede et israelsk kryptovaluta-handelsselskab, CoinDash, at $ 7 mio. Blev stjålet fra investorer i juli sidste år, efter at dets websted blev overtrådt, og en første møntudbyders kontaktadresse blev ændret, og en sydkoreansk børs, Yapizon, blev overtrådt i april med hackere mistænkt for at stjæle penge på omkring $ 5 mio

Som enhver hurtig udvikling af pladschampionering med nye teknologier er der kryptokurver af højere kvalitet og af lavere kvalitet.

Om kryptokurrency bliver mere populær end fysisk valuta i fremtiden er stadig at se, men når han taler til EU-reporter, sagde den hollandske MEP Derk Jan Eppink, "Central Bank Digital Currency, eller CBDC, rejser et grundlæggende spørgsmål om rollen som en centralbank Bestemt ville den digitale euro give forbrugerne et digitalt krav på centralbanken, der er lige så sikkert som kontanter. 

"Men på den anden side mister kommercielle banker med udstedelsen af ​​CBDC en væsentlig finansieringskilde og bliver i stigende grad nødt til at stole på obligationer eller kredit fra centralbanken til finansiering."

Når man ser på fremtiden, erklærer den europæiske konservative og reformists stedfortræder: "Lad os håbe, at opfordringen fra Benoît Cœuré om en" monetær hippokratisk ed "vil tjene os alle."


Økonomi

Afslapning af finanspolitiske regler udvidet til begyndelsen af ​​2023

Avatar

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i dag (3. marts) meddelt, at den agter at udvide sin lempelse af de finanspolitiske regler under vækst- og stabilitetspagten. EU vil udvide den "generelle flugtklausul" indtil 2023. 

Lempelsen af ​​reglerne forbliver på plads efter 2023, hvis niveauet for økonomisk aktivitet i EU eller euroområdet ikke er vendt tilbage til niveauet før krisen (ultimo 2019), vil dette være det vigtigste kvantitative kriterium for Kommissionen til at gøre sit samlet vurdering af deaktivering eller fortsat anvendelse af den generelle flugtklausul.

Dagens vejledning giver også generelle indikationer om den samlede finanspolitik for den kommende periode, herunder konsekvenserne af Recovery and Resilience Facility (RRF) for finanspolitikken.

Eksekutiv vicepræsident Valdis Dombrovskis sagde: ”Der er håb i horisonten for EU-økonomien, men pandemien fortsætter med at skade folks levebrød og den bredere økonomi. For at dæmpe denne indvirkning og fremme en modstandsdygtig og bæredygtig genopretning er vores klare budskab, at finanspolitisk støtte skal fortsætte, så længe det er nødvendigt. ” 

”Vores beslutning i marts sidste år om at aktivere den generelle flugtklausul var en anerkendelse af alvoret i den udfoldende krise,” sagde økonomikommissær Paolo Gentiloni. ”Det var også en erklæring om vores vilje til at tage alle nødvendige skridt til at tackle pandemien og støtte job og virksomheder. Et år senere er kampen mod COVID-19 endnu ikke vundet, og vi skal sikre, at vi ikke gentager fejlene for et årti siden ved at trække støtten tilbage for tidligt. ” 

Gentiloni tilføjede, at EU's tilgang også var G20-finansministrene, der mødtes sidste fredag.

Agility

Øjeblikkets ord ser ud til at være 'smidige', hvilket betyder, at økonomier skal være i stand til at reagere på den udviklende krise, som stadig indeholder mange usikkerheder. Håbet er, at skatteforanstaltninger gradvist kan gå i retning af at støtte mere fremadrettede foranstaltninger, der fremmer et bæredygtigt opsving. Vejledningen vil blive nærmere beskrevet i Kommissionens forårspakke for det europæiske semester.

Udnyttelse af Recovery and Resilience Facility bedst muligt

Det håber, at Recovery and Resilience Facility (RRF) vil spille en afgørende rolle for at hjælpe Europa med at komme sig efter den økonomiske og sociale indvirkning af pandemien og vil bidrage til at gøre EU's økonomier og samfund mere modstandsdygtige og sikre de grønne og digitale overgange.

RRF vil stille 312.5 mia.EUR til rådighed i tilskud og op til 360 mia.EUR til rådighed i lån til støtte for gennemførelsen af ​​reformer og investeringer. Ud over at give en betydelig finanspolitisk impuls håber man, at den vil bidrage til at mindske risikoen for forskelle i euroområdet og EU. Det er vigtigt for faciliteten, at udgifter finansieret med tilskud fra RRF vil give økonomien et væsentligt løft i de kommende år uden at øge de nationale underskud og gæld. 

Continue Reading

coronavirus

EU overvejer at skifte til nødgodkendelser under pres over udrulning af vacciner

Reuters

Udgivet

on

By

Europa-Kommissionen sagde tirsdag (2. marts), at den overvejer nødgodkendelser af COVID-19-vacciner som et hurtigere alternativ til strengere betingede markedsføringstilladelser, som hidtil er blevet brugt, skriver Francesco Guarascio, @fraguarascio.

Flytningen ville markere et stort skift i tilgang til vaccinegodkendelser, da det ville medføre anvendelse af en procedure, som EU havde anset for farlig, og som inden COVID-19-pandemien var forbeholdt ekstraordinær godkendelse på nationalt niveau af lægemidler til terminalt syge patienter. herunder kræftbehandlinger.

Den potentielle ændring kommer, når EU-udøvende myndighed og blokens narkotikaregulator kommer under stigende pres for, hvad nogle anser for langsom vaccinegodkendelse, hvilket har bidraget til en langsommere udrulning af COVID-19-skud i 27-nationer, sammenlignet med USA og tidligere EU-medlem Storbritannien.

”Vi er klar til at reflektere med medlemslandene om alle mulige veje for faktisk at fremskynde godkendelsen af ​​vaccinerne,” sagde en talsmand for EU-Kommissionen på en pressekonference.

En mulighed kunne være "en nødtilladelse til vacciner på EU-niveau med delt ansvar blandt medlemslandene", sagde talsmanden og tilføjede, at arbejdet med dette kunne starte meget hurtigt, hvis EU-regeringer støttede ideen.

Det var ikke klart, om en EU-dækkende beredskabsgodkendelsesprocedure, hvis den blev aftalt, ville medføre de samme betingelser som nødgodkendelser, der blev udstedt på nationalt plan, sagde kommissionstalsmanden til Reuters.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) kan i øjeblikket ikke udstede akutgodkendelser, men har under ekstraordinære omstændigheder anbefalet medfølende brug af stoffer inden markedsføringstilladelse.

Denne procedure blev brugt i april til først at give læger tilladelse til at bruge Gileads antivirale lægemiddel remdesivir som en behandling mod COVID-19. Lægemidlet blev senere givet betinget godkendelse af EMA.

Nationale nødgodkendelser er tilladt i henhold til EU-lovgivningen, men de tvinger lande til at tage det fulde ansvar, hvis noget går galt med en vaccine, mens lægemiddelvirksomheder under den strengere markedsføringstilladelse fortsat er ansvarlige for deres vacciner.

EU-Kommissionen havde sagt, at nationale beredskabstilladelser ikke skulle bruges til COVID-19-vacciner, fordi hurtigere godkendelser kunne reducere tilsynsmyndighedernes evne til at kontrollere effektivitets- og sikkerhedsdata.

Dette kunne også øge vaccine-tøven, som allerede er høj i nogle lande, havde EU-embedsmænd sagt.

En højtstående EU-embedsmand sagde, at nødproceduren hidtil normalt var blevet brugt på nationalt niveau for terminalt syge patienter, og EU havde i stedet valgt den længerevarende betingede markedsføringstilladelse, fordi vi med vacciner “injicerer raske mennesker”, og risikoen var uforholdsmæssig.

Ændringen af ​​tack ville komme efter østeuropæiske lande, herunder Ungarn, Slovakiet og Den Tjekkiske Republik, godkendte russiske og kinesiske vacciner med nationale nødprocedurer.

Storbritannien har også brugt nødproceduren til at godkende COVID-19-vacciner.

Continue Reading

Landbrug

CAP: Ny rapport om bedrageri, korruption og misbrug af EU's landbrugsmidler skal være wake up call

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

MEP'er, der arbejder på beskyttelse af EU's budget fra De Grønne / EFA-gruppen, har netop frigivet en ny rapport: "Hvor går EU-pengene hen?", der ser på misbrug af europæiske landbrugsmidler i Central- og Østeuropa. Rapporten ser på systemisk svaghed i EU's landbrugsfonde og kortlægger, hvordan EU-midler bidrager til svig og korruption og undergraver retsstatsprincippet i fem EU-lande: Bulgarien, Tjekkiet, Ungarn, Slovakiet og Rumænien.
 
Rapporten skitserer ajourførte sager, herunder: Bedrageriske krav og betalinger af EU-landbrugsstøtte Slovakiet; interessekonflikter omkring den tjekkiske premierministers Agrofert-selskab i Tjekkiet; og statsindblanding fra Fidesz-regeringen i Ungarn. Denne rapport kommer ud, da EU-institutionerne er i færd med at forhandle den fælles landbrugspolitik for årene 2021-27.
MEP-medlem Viola von Cramon, De Grønne / EFA-medlem af Budgetkontroludvalget, kommenterer: "Beviserne viser, at EU's landbrugsfonde fremmer svindel, korruption og fremkomsten af ​​rige forretningsmænd. På trods af adskillige undersøgelser, skandaler og protester synes Kommissionen at være vende det blinde øje til det voldsomme misbrug af skatteydernes penge, og medlemslandene gør ikke meget for at løse systematiske spørgsmål. Den fælles landbrugspolitik fungerer simpelthen ikke. Det giver de forkerte incitamenter til, hvordan jord bruges, hvilket skader miljøet og skader lokalbefolkningen. Den massive akkumulering af jord på bekostning af det fælles gode er ikke en bæredygtig model, og det bør bestemt ikke finansieres over EU's budget.
 
"Vi kan ikke fortsætte med at tillade en situation, hvor EU-midler forårsager sådan skade i så mange lande. Kommissionen er nødt til at handle, den kan ikke begrave hovedet i sandet. Vi har brug for gennemsigtighed om, hvordan og hvor EU-penge ender, afsløringen af de ultimative ejere af store landbrugsvirksomheder og en ende på interessekonflikter. Den fælles landbrugspolitik skal reformeres, så den fungerer for mennesker og planeten og i sidste ende er ansvarlig over for EU-borgere. I forhandlingerne om den nye fælles landbrugspolitik skal Parlamentets hold stå fast bag obligatorisk begrænsning og gennemsigtighed. "

Mikuláš Peksa, Piratpartiets MEP og De Grønne / EFA Medlem af Budgetkontroludvalget sagde: ”Vi har set i mit eget land, hvordan EU's landbrugsfonde beriger en hel klasse mennesker helt op til premierministeren. Der er en systemisk mangel på gennemsigtighed i den fælles landbrugspolitik, både under og efter distributionsprocessen. Nationale betalingsorganer i CEE bruger ikke klare og objektive kriterier, når de vælger modtagere, og offentliggør ikke alle relevante oplysninger om, hvor pengene går. Når nogle data afsløres, slettes de ofte efter den obligatoriske periode på to år, hvilket gør det næsten umuligt at kontrollere.
 
”Åbenhed, ansvarlighed og korrekt kontrol er afgørende for at opbygge et landbrugssystem, der fungerer for alle i stedet for at berige nogle få udvalgte. Desværre er data om tilskudsmodtagere spredt over hundreder af registre, som for det meste ikke er interoperable med Kommissionens værktøjer til afsløring af svig. Det er ikke kun næsten umuligt for Kommissionen at identificere korruptionssager, men det er ofte uvidende om, hvem de endelige modtagere er, og hvor mange penge de modtager. I de igangværende forhandlinger for den nye CAP-periode kan vi ikke tillade, at medlemsstaterne fortsætter med at arbejde med denne manglende gennemsigtighed og EU-tilsyn. "

Rapporten er tilgængelig online her.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending