Følg os

Forretning

Kommissionen godkender afviklingsstøtte til den portugisiske Banco Espírito Santo

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

bes_fraud_portugalEuropa-Kommissionen har fundet, at den portugisiske Banco Espírito Santo SA (BES) afviklingsplan, herunder oprettelsen af ​​en "Bridge Bank", er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. De foranstaltninger, der er meddelt af de portugisiske myndigheder, vil muliggøre en ordnet afvikling af den resterende dårlige bank og give brobanken de nødvendige midler til at maksimere værdien af ​​dens aktiver i salgsprocessen, samtidig med at konkurrenceforvridningerne, der er skabt af den tildelte statsstøtte, begrænses.

Afviklingsplanen foreskriver afviklingen af ​​BES og den øjeblikkelige oprettelse og kapitalisering af et midlertidigt kreditinstitut, Bridge Bank. BES sunde forretningsaktiviteter - alle indskud og seniorgæld og de fleste aktiver - overføres til Bridge Bank. Denne overførsel vil stabilisere den aktivitet, der tidligere blev gennemført af BES og samtidig beskytte indskydere og andre kunder.

Alle aktionærer og efterstillede kreditorer forbliver i BES, som afvikles. Krav fra nærtstående parter (dvs. betydningsfulde aktionærer eller bestyrelsesmedlemmer) forbliver også i BES.

reklame

Som et resultat sikres det fulde bidrag fra aktionærer og efterstillede indehavere til tab af BES i overensstemmelse med byrdefordelingsreglerne i Kommissionens bankkommunikation fra 2013 (se IP / 13 / 672 og MEMO / 13 / 886). EU's statsstøtteregler kræver ikke noget bidrag fra indskydere eller andre seniorgældsindehavere.

Portugals afviklingsfond vil yde 4.9 mia. Som kapital til Bridge Bank. Til dette formål modtager afviklingsfonden en 4.4 mia. Lån fra den portugisiske stat. Dette lån tilbagebetales primært af provenuet fra salget af Bridge Banks aktiver.

Vedtagelsen af ​​denne resolutionsforanstaltning er tilstrækkelig at genskabe tilliden til den finansielle stabilitet og sikre kontinuiteten i tjenesterne og undgå potentielle ugunstige systemiske virkninger.

reklame

Kommissionen vurderede planen i henhold til sine regler om statsstøtte til banker i forbindelse med finanskrisen ('Bankkommunikation fra 2013', se IP / 13 / 672). I sin vurdering erkendte Kommissionen, at en ordentlig løsning af BES kunne skabe en alvorlig forstyrrelse i den portugisiske økonomi, og at oprettelsen af ​​Bridge Bank er egnet til at afhjælpe denne forstyrrelse. Foranstaltningen giver mulighed for at maksimere værdien af ​​aktiverne og minimere omkostningerne for Afviklingsfonden. For at begrænse konkurrenceforvridning vil Bridge Bank's nye forretning desuden være begrænset, og en forsigtig prispolitik vil blive implementeret.

Kommissionen konkluderede derfor, at afviklingsstøtten var i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, især bankmeddelelsen fra 2013.

Baggrund

Banco Espírito Santo SA er den tredjestørste portugisiske bankkoncern med 80.2 mia. Aktiver 36.7 mia. I kundeindskud og 5.8 mia. I ressourcer fra andre kreditinstitutter pr. 30. juni 2014. At være til stede i fire kontinenter og i 25 lande og beskæftige næsten 10,000 mennesker, Banco Espírito Santo Group. er i øjeblikket den næststørste portugisiske private private koncern efter samlede rapporterede nettoaktiver.

Banco Espírito Santo SA er en universel bank, der er stiftet og hjemmehørende i Republikken Portugal. Banco Espírito Santo SA betjener alle kundesegmenter: detailhandel, erhvervsliv og institutioner og tilbyder en bred vifte af produkter og finansielle tjenester gennem et diversificeret netværk.

De fælles EU-regler om statsstøtte til fordel for banker i forbindelse med finanskrisen tilskynder til at forlade ikke-levedygtige aktører, samtidig med at exitprocessen finder sted på en ordnet måde for at bevare den finansielle stabilitet. Desuden sikrer reglerne, at støtten begrænses til det nødvendige minimum, og at konkurrenceforvridningen, som subsidierne medfører, og som giver de støttede banker en fordel i forhold til deres konkurrenter, mindskes.

Den ikke-fortrolige version af denne beslutning vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.39250 i State Aid Register på den konkurrence hjemmeside, når alle spørgsmål omkring fortrolighed er blevet afklaret. Nye offentliggørelser af statsstøttebeslutninger på internettet og i EU-Tidende er opført i State Aid Weekly e-News.

Den Europæiske Investeringsbank

EIB styrker det globale udviklingsfokus og støtter 4.8 mia. € ny finansiering til energi, transport, COVID -vacciner og erhvervsinvesteringer

Udgivet

on

Bestyrelsen for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt planer om at styrke sit globale udviklingsengagement. Det godkendte også 4.8 mia. Euro i ny finansiering til 24 projekter til støtte for klimaindsatser, COVID -vacciner og økonomisk modstandsdygtighed, bæredygtig transport og uddannelse.

”I juni bad Ministerrådet EU -banken om at øge sit bidrag til Unionens udviklingsindsats gennem dedikerede strategier, stærkere tilstedeværelse på jorden globalt og bedre koordinering med partnere i en ægte Team Europe -tilgang. I dag reagerede vi på Rådets opfordring ved at foreslå oprettelse af en afdeling af EIB med fokus på udviklingsfinansiering, og bestyrelsen godkendte dette forslag. Som følge heraf vil EU -banken kunne yde et stærkere bidrag til at styrke Europas strategiske autonomi ved at placere flere eksperter på stedet og være en mere effektiv partner for andre multilaterale og nationale udviklingsbanker. Og vi vil være bedre i stand til at forfølge vores globale ambition med hensyn til kampen mod klimaændringer, ”sagde EIB's præsident Werner Hoyer.

Styrkelse af EIB's udviklingseffekt

reklame

EIB's bestyrelse godkendte bankens forslag om at oprette en udviklingsfilial for at øge virkningen af ​​dens aktiviteter uden for EU. Det understøtter EIB's svar på opfordringen til handling udtrykt i "Rådets konklusioner om den forbedrede europæiske finansielle arkitektur for udvikling (2021)", der blev vedtaget den 14. juni 2021. EIB vil gennem sin udviklingsgren omorganisere sine aktiviteter uden for Den Europæiske Union og øge sin tilstedeværelse på stedet og udvikle mere målrettede strategier og tjenester i tæt samarbejde med partnere.

Banken vil forstærke repræsentationer uden for EU og oprette en række regionale knudepunkter, der intensiverer komplementaritet og samarbejde med multilaterale udviklingsbanker, nationale udviklingsfinansieringsinstitutioner og lokale partnere i en Team Europe -tilgang. Knudepunkterne vil fokusere på tematiske sektorer, produktkompetencer og tjenester, der svarer til behovene i den region, hvor de er placeret. Det første regionale knudepunkt, der styrker EIB -arbejdet i Østafrika, vil blive placeret i Nairobi.

En ny rådgivende gruppe rådgiver EIB om dens aktiviteter uden for EU. Det vil omfatte

reklame

EU's udviklingspolitiske beslutningstagere udpeget af medlemsstaterne, Europa -Kommissionen og EU -Udenrigstjenesten.

€ 2.2 mia. Til klimaindsats, ren energi og energieffektive hjem

EIB godkendte ny finansiering for at øge vind- og solenergiproduktion i Spanien og Portugal, opgradere nationale energinet i Polen og forbedre energieffektiviteten og reducere varmeregninger i Ungarn og Finland.

Målrettede finansieringsordninger til fremskyndelse af investeringer i småskala vedvarende energi og klimaprojekter i Østrig og Polen og i Latinamerika og Afrika blev også godkendt.

€ 647 millioner til implementering af COVID -vaccine, sundhed og uddannelse

Baseret på Den Europæiske Investeringsbanks opbakning til udvikling af COVID-vaccine og implementering af nye programmer til finansiering af køb af COVID-19-vacciner til distribution i Argentina og i hele Sydasien, herunder Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka og Maldiverne, blev bekræftet.

Bestyrelsen besluttede at støtte udbygningen af ​​langtidspleje til handicappede patienter i Holland, udrulning af digital læringsteknologi i folkeskoler og gymnasier og opgradering af videnskabelig forskning i Kroatien blev også aftalt.

€ 752 mio. Til bæredygtig by-, regional-, luft- og søtransport

Sporvognspassagerer i den slovakiske by Košice og pendlere i de polske byer Gdansk, Gdynia og Sopot og på tværs af Moldova vil drage fordel af nye EIB -støttede investeringer til modernisering og forbedring af transportforbindelser.

De italienske havne i Genova og Savona vil modtage EIB -finansiering til at opgradere jernbaneadgang og bedre beskytte havnene mod oversvømmelser og mere ekstremt vejr gennem opførelsen af ​​en ny molo.

EIB indvilligede også i at finansiere udskiftning og opgradering af lufttrafikstyring og navigationsudstyr for at opretholde sikkerhedsstandarder i det ungarske luftrum.

€ 500 mio. Til investeringer i den private sektor og økonomisk modstandsdygtighed mod COVID-19

EIB's bestyrelse godkendte også nye finansieringsprogrammer, der forvaltes af lokale bank- og investeringspartnere, for at støtte investeringer fra virksomheder i hele Spanien, Polen og Sydøstasien, der står over for COVID-19-udfordringer.

Baggrundsoplysninger

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er Den Europæiske Unions langsigtede udlånsinstitution, der ejes af dens medlemsstater. Det stiller langsigtet finansiering til rådighed for sunde investeringer for at bidrage til EU's politiske mål.

Oversigt over projekter godkendt af EIB's bestyrelse.

Læs

Forretning

EU -reporter under angreb

Udgivet

on

I sidste uge påstod en artikel i publikationen Politico Europe, at EU Reporter havde engageret i "EU -lobbyarbejde klædt ud som journalistik", fordi vores marketinglitteratur siger: "Brug EU Reporter til at påvirke".

EU Reporter afviser fuldstændig denne beskyldning om undercover lobbyvirksomhed, som var et angreb fra Politico Europe på en mindre, men vellykket rivaliserende publikation og dens udgiver.

Vi fik kun timer til at reagere på disse dårligt funderede anklager, hovedsagelig baseret på en trawl gennem historier, vi har offentliggjort i løbet af de sidste ti år, for at forsvare vores velfortjente gode navn.

reklame

For at berolige vores publikum har vi spurgt den uafhængige nyhedsovervågningsorganisation NewsGuard, for at overvåge vores output fra nu af og for at gøre dets resultater offentligt tilgængelige.

EU Reporter mener Politisk EU's angreb på os er et kynisk forsøg på at opnå markedsdominans og inviterer vores læsere til at se dagens Politico Brussels Playbook, der tilbyder:

“POLITICO Media Solutions giver mærkerne løsningerne til at skabe, indkalde og forbinde med power -spillere. Vi skaber muligheder for mærker for at få forbindelse til vores indflydelsesrige publikum ”

reklame

Et tilfælde af mennesker i glashuse, der måske kaster sten?

Læs

Fiskeri

Middelhavet og det sorte hav: Kommissionen foreslår fiskerimuligheder for 2022

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget a forslag til fiskemuligheder for 2022 i Middelhavet og Sortehavet. Forslaget fremmer en bæredygtig forvaltning af fiskebestande i Middelhavet og Sortehavet og lever op til de politiske forpligtelser i MedFish4Ever og Sofia-erklæringer. Det afspejler Kommissionens ambition om at opnå bæredygtigt fiskeri i disse to havområder, i overensstemmelse med det nyligt vedtagne 2030 Strategi for den generelle fiskerikommission for Middelhavet (GFCM).

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius sagde: ”Bæredygtig fiskeriforvaltning i alle EU's havområder er vores engagement og ansvar. Selvom vi har oplevet en vis forbedring i de seneste år i Middelhavet og Sortehavet, er vi stadig langt fra at nå et bæredygtigt niveau, og der er behov for en større indsats for at nå dette mål. Derfor fremsætter vi i dag vores forslag til fiskefangster i de to havområder fuldt ud afhængig af videnskabelig rådgivning. ”

I Adriaterhavet implementerer Kommissionens forslag GFCM's flerårige forvaltningsplan for demersale bestande og dens mål om at nå bæredygtighed for disse bestande inden 2026 gennem et fald i fiskeriindsatsen. Dagens forslag implementerer også den flerårige forvaltningsplan for det vestlige Middelhav (MAP) for demersale bestande med det formål at reducere fiskeriet yderligere i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning. I Sortehavet indeholder forslaget fangstbegrænsninger og kvoter for pighvar og brisling. Forslaget vil blive afsluttet på et senere tidspunkt baseret på resultaterne af GFCM's årlige session (2-6. November 2021) og tilgængeligheden af ​​videnskabelig rådgivning. Flere oplysninger findes i pressemeddelelse.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending