Følg os

Økonomi

Efteråret 2013 økonomiske prognose: Gradvis bedring, eksterne risici

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

131105I de seneste måneder har der været opmuntrende tegn på, at et økonomisk opsving er i gang i Europa. Efter ordregivende op til første kvartal af 2013, den europæiske økonomi begyndte at vokse igen i andet kvartal, og det reale BNP er indstillet til at fortsætte med at vokse i resten af ​​året.

Væksten i anden halvdel af 2013 forventes at være 0.5% i forhold til samme periode i 2012 i EU. På årsbasis anslås realt BNP-vækst i år til 0.0% i EU og -0.4% i euroområdet. Fremadrettet forventes den økonomiske vækst gradvist at samle tempoet i prognoseperioden, til 1.4% i EU og 1.1% euroområdet i 2014, henholdsvis 1.9% og 1.7% i 2015.

Den interne og eksterne justering i Europa fortsætter, i mange tilfælde understøttet af de betydelige strukturelle reformer og finanspolitisk konsolidering, der er gennemført i de seneste år. Dette har forbedret betingelserne for den indenlandske efterspørgsel efterhånden at blive den største motor for vækst i Europa. På baggrund af et svækket perspektiv for vækstmarkedsøkonomier vil tilbagesendelsen til solid vækst imidlertid være en gradvis proces.

reklame

Økonomiske og monetære anliggender og eurokommissær Olli Rehn sagde: "Der er stigende tegn på, at den europæiske økonomi har nået et vendepunkt. Den finanspolitiske konsolidering og strukturreformer, der er gennemført i Europa, har skabt grundlaget for genopretning. Men det er for tidligt at erklære sejr: arbejdsløsheden forbliver på uacceptabelt høje niveauer. Derfor skal vi fortsætte med at arbejde for at modernisere den europæiske økonomi for bæredygtig vækst og jobskabelse. "

En gradvis genopretning vinder trækkraft

De akkumulerede makroøkonomiske ubalancer er aftagende, og væksten forventes at moderat vinde tempo. Men den igangværende balanceførte justering i nogle lande fortsætter, at veje på investeringer og forbrug. Mens situationen på de finansielle markeder er forbedret betydeligt, og renterne er faldet for sårbare lande, har det endnu ikke slået igennem på realøkonomien som fragmentering på de finansielle markeder fortsætter, med betydelige forskelle på tværs af medlemslandene og på tværs af virksomheder af forskellige størrelser.

reklame

Den nuværende udsigter er i overensstemmelse med karakteristika for tidligere opsving efter alvorlige finanskriser. Som deleveraging behov stilne forventes den indenlandske efterspørgsel at styrke langsomt, takket være at genoptage væksten i det private forbrug og rebound i faste bruttoinvesteringer grund til at forbedre de overordnede finansieringsvilkår og økonomiske forventninger. I betragtning af de fremskridt, der i de seneste år, tempoet i den finanspolitiske konsolidering er indstillet til at sætte farten ned i prognoseperioden. I 2014 og 2015 forventes den indenlandske efterspørgsel at være den vigtigste drivkraft for vækst, på baggrund af en svækket udsigter for EU-eksport til resten af ​​verden.

Da arbejdsmarkedsudviklingen typisk sænker dem i BNP med et halvt år eller mere, forventes opsvinget af den økonomiske aktivitet kun at omsætte sig gradvis til jobskabelse. I år har arbejdsløsheden været meget høj i nogle lande, og beskæftigelsen er fortsat faldende. De seneste måneder har imidlertid set arbejdsmarkedsforholdene stabiliseret, og udsigten er for et beskedent fald i arbejdsløsheden over for 10.7% i EU og 11.8% i euroområdet af 2015. Skønt forskellene i landene vil forblive meget store.

Forbrugerprisinflationen forventes at forblive afdæmpet både i EU og euroområdet i prognoseperioden, med satser tæt på 1½%.

Betalingsbalancens løbende poster i udsatte lande har stærkt og konsekvent forbedret i de seneste år. Efter fortsatte priskonkurrenceevne gevinster og en styrkelse af deres eksport sektorer forventes en række sårbare medlemsstater at registrere betalingsbalanceoverskud i år.

Tidlig afgørende indsats giver mulighed for langsommere konsolideringshastighed

Reduktionen i offentlige underskud er indstillet til at fortsætte. I 2013, er overordnede finanspolitiske underskud forventes at falde til 3½% af BNP i EU og 3% i euroområdet, mens gæld-til-BNP-forhold vil nå næsten 90% i EU og 96% i euroområdet. Det strukturelle budgetunderskud, dvs. det offentlige underskud korrigeret for cykliske faktorer, engangsforanstaltninger og andre midlertidige foranstaltninger, forventes at falde betydeligt i 2013 med mere end ½% af BNP i begge områder, på bagsiden af ​​konsolideringsforanstaltninger implementeret i flere medlemslande. Ifølge 2014 budgetforslag, der var tilgængelige før prognosen skæringsdatoen, er denne forbedring vil fortsætte i 2014, men i et langsommere tempo. Dette er delvist forklares ved, at nogle medlemsstater allerede har opnået deres respektive Medium Term mål for deres strukturelle budgetbalance, som skal bidrage til at bringe den offentlige gæld til at falde.

Risici mere afbalanceret

Denne prognose er baseret på antagelsen om streng gennemførelse af aftalte politiske foranstaltninger på EU-plan og i medlemsstaterne, som vil støtte den igangværende nødvendige tilpasningsproces og opretholde forbedringer i tillid samt finansielle forhold.

På grund af afgørende gennemførelse af politikken, har opfattelsen af ​​integriteten af ​​euroen i forbindelse med statsgældskrisen forsvundet. Flere opadrettede risici er opstået, er knyttet til den mulighed, at de reformer, gennemført i de senere år kunne levere yderligere positive effekter hurtigere end forventet. Men mens usikkerheden er aftaget, er det stadig forhøjet og truer med at forblive en hæmsko for vækst. Risikoen er, at politikken skred kunne rejse usikkerhed og re-antænde finansielle stress, mens nedadgående risici i det eksterne miljø er steget.

For mere information, klik her.

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending