Følg os

Energi

Forskning og innovation: Horizon 2020 ekspert rådgivende grupper udpegede

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Horizon2020-nyhedsbrevEuropa-Kommissionen har udpeget de 15 grupper af uafhængige eksperter til at rådgive om prioriteter for Horisont 2020, det næste EU-forsknings- og innovationsprogram. Rådgivningsgrupperne er de hidtil mest forskelligartede og trækker på offentlige, private og civilsamfundskilder. Næsten 40 % af deres medlemmer har ikke rådgivet om tidligere EU-forskningsprogrammer, hvilket sikrer en "frisk tilgang" i det nye program. Rådgivende grupper har også for første gang overvundet underrepræsentationen af ​​kvinder, med kvindelig deltagelse på i gennemsnit 52 % på tværs af grupperne. Den forskelligartede sammensætning af grupperne vil hjælpe med at beslutte, hvordan EU-finansieret forskning og innovation kan hjælpe med at løse store bekymringer for Europa, såsom at give bedre sundhedspleje og ren, effektiv energi.

Forsknings-, innovations- og videnskabskommissær Máire Geoghegan-Quinn sagde: "Horizon 2020 er et helt nyt forsknings- og innovationsprogram, der er gearet til at tackle det 21. århundredes udfordringer. Derfor havde vi brug for det bedste og det dygtigste for vores eksperter, og jeg Jeg er taknemmelig for, at det europæiske forsknings- og innovationssamfund har reageret. Jeg er især glad for at se et stort antal kvinder og nye eksperter, der ønsker at blive involveret."

Efter en åben indkaldelse, der inviterede eksperter fra alle områder til at deltage, svarede mere end 15,000 inden den første deadline i marts i år. Heraf blev omkring 400 eksperter udvalgt til de 15 grupper, med 20-30 i hver. Grupperne har en god balance, herunder industri og offentlige forskningsaktører samt repræsentanter for civilsamfundet. Grupperne er en af ​​de vigtigste kilder til rådgivning om implementeringen af ​​Horisont 2020, især prioriteterne for udviklingen af ​​de arbejdsprogrammer, hvorfra indkaldelserne af forsknings- og innovationsforslag offentliggøres.

Mens alle grupper er blevet udpeget, færdiggøres grupper løbende, efterhånden som individuelle eksperter accepterer udnævnelsen. De fleste af grupperne kan allerede findes på Europa-Kommissionens onlineregister for ekspertgrupper sammen med nogle yderligere oplysninger og original opkaldstekst.

Indkaldelsen af ​​interessetilkendegivelser vil forblive åben i hele Horisont 2020-programmets levetid for at imødekomme fornyelsen af ​​grupper ved afslutningen af ​​hvert mandat. De udvalgte eksperters mandat er for en periode på 2 år med mulighed for forlængelse i yderligere maksimalt 2 år.

De 15 Horizon-rådgivende grupper dækker følgende områder:

 • Fremtidige og nye teknologier (FET)
 • Marie Skłodowska-Curie-aktioner om færdigheder, uddannelse og karriereudvikling
 • Europæiske forskningsinfrastrukturer, herunder e-infrastrukturer
 • Informations- og kommunikationsteknologier
 • Nanoteknologier, avancerede materialer og avanceret fremstilling og forarbejdning
 • Space
 • Adgang til risikofinansiering (gælds- og egenkapitalfinansiering)
 • Innovation i små og mellemstore virksomheder (SMV'er)
 • Sundhed, demografiske forandringer og velvære
 • Fødevaresikkerhed, bæredygtigt landbrug og skovbrug, hav- og maritim og indre vandforskning og bioøkonomi og bioteknologi
 • Sikker, ren og effektiv energi og Euratom
 • Smart, grøn og integreret transport
 • Klimaindsats, miljø, ressourceeffektivitet og råvarer
 • Europa i en verden i forandring – inkluderende, innovative og reflekterende samfund
 • Sikre samfund – beskyttelse af frihed og sikkerhed for Europa og dets borgere

Baggrund

reklame

I 2014 vil EU lancere et nyt, syvårigt forsknings- og innovationsprogram kaldet Horizon 2020. Horizon 2020 vil have et endnu større fokus på at omsætte fremragende ideer til salgbare produkter, processer og tjenester. Arbejdsprogrammerne under Horisont 2020 vil give et toårigt perspektiv med mindre præskriptive emner, for at give forskerne mere tid til at udarbejde forslag og mere mulighed for at fremsætte innovative forslag.

Ud over de rådgivende grupper vil Kommissionen snart lancere en yderligere indkaldelse til at oprette en database med eksperter, der kan rådgive og bistå med aktiviteter som evaluering af forslag og forberedelse af fremtidige programmer.

For de seneste oplysninger om europæisk forskning og innovation, Klik herog her.

Horisont 2020.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending