Følg os

Økonomi

Deltag i den sidste onlinedebat om måneden for det indre marked om e-handel, og chat med præsident Barroso

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

SMM-EN-vektorMandag den 14. oktober markerer åbningen af ​​den fjerde og sidste runde af live, interaktive onlinedebatter – denne gang om e-handel – mellem borgere, virksomheder, organisationer og politiske beslutningstagere inden for rammerne af Det indre markeds måned. Dette er en mulighed for borgere og interessenter til at fremsætte forslag til EU's fremtid og til at debattere disse forslag online, i realtid, med andre borgere, interessenter, embedsmænd og ledere og eksperter fra hele Europa. Kommissionen går igen på nettet for at inddrage borgere og civilsamfundsgrupper i sin politiske dagsorden. Online-forummet tilbyder interessenter en unik og umiddelbar kommunikationslinje til de politiske beslutningstagere i Bruxelles. I løbet af måneden for det indre marked har forummet været vært for successive debatter om fire temaer: job, sociale rettigheder, banker og e-handel på alle 24 EU-sprog.

Kommissær for det indre marked og tjenester, Michel Barnier, sagde: "Køb, salg og kommunikation online giver mange muligheder for virksomheder og forbrugere. Der er dog stadig mange hindringer: det kan være vanskeligt for onlinesælgere at kende deres pligter med hensyn til moms og databeskyttelse. , for eksempel. I mellemtiden oplever onlineshoppere alt for ofte, at de bliver omdirigeret til webstedet i deres oprindelsesland, hvor de ikke har adgang til de samme tilbud, eller at deres udenlandske bankkort afvises på betalingsstedet. I invitere alle til at fremhæve sådanne forhindringer og fremsætte deres forslag til forbedringer i de kommende dage.Jeg er overbevist om, at ideer fra jorden er en inspirationskilde for os her i Bruxelles, når det kommer til at identificere de resterende barrierer i det indre marked, og hvor EU er nødt til at handle for at gøre deres liv lettere."

Debatterne vil løbe fra mandag til onsdag (14.-16. oktober) om mere end 100 politiske forslag om e-handel fra 24 lande, der allerede er indsendt af "netizens", lige fra et forslag om at tillade ubegrænset adgang til musik, bøger og film online på tværs hele Den Europæiske Union til et initiativ, der ville skabe en hurtig reaktionsmekanisme i tilfælde af, at producenter, leverandører eller distributører ikke opfylder deres forpligtelser med hensyn til levering af varer på tværs af grænserne i EU. Derudover vil 26 live chat-sessioner på 14 forskellige sprog finde sted online med talere fra civilsamfundet såvel som EU-institutionerne. Kommissionsformand José Manuel Barroso afholder den afsluttende livechat i måneden for det indre marked den 16. oktober.

Når de fire ugers debat om de fire politikområder er afsluttet, vil en tv-debat, der samler trådene fra alle disse diskussioner, finde sted den 23. oktober, sendt på Euronews. Fem deltagere fra de foregående fire ugers debat vil blive inviteret til denne afsluttende debat med kommissær Barnier, hvor de vil præsentere deres ideer til at ændre Europa.

Baggrund

Det indre markeds måned finder sted online i løbet af fire på hinanden følgende uger, med et andet politiktema, der undersøges hver uge:

  • 23.-25. september, om job: Hvordan finder man arbejde, etablerer en virksomhed eller får kvalifikationer anerkendt i Europa?
  • 30. september-2. oktober om sociale rettigheder: Hvilke sociale beskyttelsesrettigheder findes der på EU's indre marked, hvad angår pensioner, sundhedspleje, offentlige tjenester...?
  • 7.-9. oktober om banker: Hvad mere kan der gøres for at beskytte indlån, forhindre endnu en finanskrise og sikre, at banker investerer i realøkonomien for at fremme vækst?
  • 14.-16. oktober, om e-handel: Hvor nemt er det at sælge produkter online, eller købe dem og få dem leveret på tværs af grænser som kunde? Hvor beskyttet er de data, folk deler på sociale netværkssider?

Måneden for det indre marked giver en enestående mulighed for Europas "netbrugere" til at kommentere, udfordre og forfine nye politiske idéer fremsat online fra jorden. Det giver deltagerne en række måder at interagere med politiske beslutningstagere på. De kan:

reklame
  • stemme og kommentere de politiske indlæg fra enkeltpersoner, organisationer og virksomheder,
  • spørgsmål og debat med kommissærer, MEP'er, EU-eksperter og nationale personligheder gennem live videochat; omkring 80 af disse live chat-sessioner er planlagt i løbet af debattens måned,
  • Fem deltagere vil blive inviteret til en afsluttende debat med kommissær Michel Barnier på Euronews den 23. oktober i Europa-Parlamentet i Strasborg.

Idéer kan stadig indsendes på online platformen. Næsten 750 ideer indsendt af interessenter og enkeltpersoner offentliggøres på internet side. Disse ideer blev åbnet for debat den 23. september for idéerne om job, den 30. september for ideerne om sociale rettigheder og den 7. oktober for ideerne om banker og åbner den 14. oktober for ideerne om e-handel.

Uafhængige moderatorer vil opsummere resultaterne af disse debatter – de ideer, som deltagerne mener kan ændre Europa. De vil også blive skrevet ind i en endelig rapport, der vil blive offentliggjort og kan indgå i EU's arbejde i morgen.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending