Følg os

Økonomi

Udtalelse: UK bør støtte planer om at forme fremtidens EU retspolitik

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

CatherineAf Catherine Feore

Europa-Kommissionen har besluttet at gøre status over de fremskridt, der er gjort inden for retspolitikken, og identificere hovedprioriteterne for de næste syv år. Til dette formål organiserer Kommissionen Forum 'Assises de la Justice' den 21.-22. november, en to-dages konference, der vil samle dommere, advokater, lærde, politiske beslutningstagere og erhvervsrepræsentanter fra hele Europa. På dagsordenen er fem debatoplæg om europæisk civil-, straffe- og forvaltningsret samt papirer om retsstatsprincippet og grundlæggende rettigheder i EU.

Siden 2010 har EU fremsat mere end 50 initiativer på det retspolitiske område. Der er taget store skridt, herunder nye EU-rettigheder for ofre for kriminalitet, lettere anerkendelse af domme, der reducerer bureaukratiet i grænseoverskridende tvister og senest nye forslag til at garantere rettigheder til advokatadgang.

Storbritanniens indenrigsminister, Theresa May, meddelte i 2012, at hun var "indstillet på at forlade de fleste former for europæisk politi- og retligt samarbejde", og Storbritannien menes sandsynligvis at gøre det i 2014. Dette kan virke overraskende for dem, der ser Storbritannien som en trofast forsvarer af det indre marked – virksomheder, der opererer i forskellige jurisdiktioner, skal have tillid til at investere og bør være i stand til at gøre det med en vis grad af retssikkerhed. Virksomheder opererer mest effektivt i andre lande, når disse lande har juridiske processer, der er retfærdige, gennemsigtige, ikke-korrupte, rettidige og effektivt administreret. Burde Storbritannien ikke aktivt støtte samarbejdet på retfærdighedsområdet i stedet for at undgå det?

Det er også svært at forstå, hvorfor Storbritannien ikke vil have regler, der sikrer, at EU-borgere lever i et område med retfærdighed, hvor de lovligt kan forvente, at deres liv, sikkerhed og sikkerhed skulle beskyttes mod kriminalitet, og at deres grundlæggende rettigheder respekteres – enten som ofre eller tiltalte? Mere end 300,000 britiske statsborgere arbejder uden for Storbritannien, men inden for EU har mere end en million briter valgt at gå på pension uden for Storbritannien, men forblive inden for EU. Derudover rejser millioner af britiske feriegæster til Frankrig, Spanien og andre destinationer i EU hvert år – en grundlæggende ramme af rettigheder forhandlet på europæisk basis snarere end en stat-for-stat række bilaterale aftaler er i Storbritanniens interesse. ?

Nogle af de skitserede områder bør hilses velkommen, især af erhvervslivet. Hvad angår civil- og administrativ retfærdighed, ønsker EU at tackle behovet for effektiv fuldbyrdelse af domme, som i øjeblikket ses som "akilleshælen" for det civilretlige samarbejde. EU-lovgivningens troværdighed afhænger af slutresultatet af den retlige proces, f.eks. inddrivelse af skyldige penge eller et barns hurtige tilbagegivelse. Til dette formål skal der være effektive og hurtige procedurer på plads, der opfylder minimumsstandarder fastsat på europæisk plan. Disse standarder bør sikre, at borgere og virksomheder har effektive midler til deres rådighed til at beskytte deres rettigheder indtil håndhævelse (f.eks. midlertidig indefrysning af aktiver, gennemsigtighed af debitors aktiver).

Ved at have et europæisk retsområde kan EU styrke EU-landenes rettigheder i internationale fora. I stedet for at kun Det Forenede Kongerige anmoder om et grundlæggende niveau af retssikkerhed, har en europæisk stemme, der repræsenterer mere end 500 millioner forbrugere, magten til at fastsætte standarder, som gavner virksomheder og EU-borgere. Den argentinske regerings beslutning om at ekspropriere aktiemajoriteten af ​​det spanske selskab Repsol i YPF, den største olieproducent i Argentina, var et klassisk aktivgreb. Kommissær Tajani påpegede dengang, at dette negative signal ville "alvorligt skade erhvervsmiljøet i Argentina [og skabe] juridisk usikkerhed ikke kun for det spanske selskab Repsol, men også for andre EU-virksomheder". Selvom denne form for "moralsk overbevisning" og truslen om at indføre nye klausuler i Argentinas bilaterale handelsaftale i EU er nyttige, hvor meget mere effektivt ville det så være, hvis EU kunne arbejde i globale fora for at forbyde forskelsbehandling og passende kompensation i tilfælde af dette en slags begivenhed, der finder sted igen?

reklame

Catherine Feore er administrerende direktør for Orpheus Public Affairs.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending