Følg os

Bank

Hvilken fremtid for banker i EU? Fortæl Kommissionen dine synspunkter

DEL:

Udgivet

on

london_2410571b7 October marks the opening of a third round of live, interactive online debates – this time on banks – between citizens, businesses, organisations, and policy makers in the framework of Det indre markeds måned (Se IP / 13 / 847 og IP / 13 / 882). This is an opportunity for citizens and stakeholders to make proposals for the future of the EU, and to debate these proposals online, in real time, with other citizens, stakeholders, officials and leaders, and experts from all over Europe. The Commission is again taking to the web in order to involve citizens and civil society groups in its policy agenda. The online forum offers stakeholders a unique and immediate line of communication to Brussels policymakers. Throughout Single Market Month, the forum is hosting successive debates on four themes: Jobs, Social Rights, Banks, and e-Commerce – in all 24 EU languages.

Internal Market and Services Michel Barnier Commissioner said: “We have had two truly enriching weeks of online debates on key issues in the Single Market: jobs, and the future of social rights in a changing economic context. Several hundred policy proposals were put forward and debated. For the coming week of debates, we will be tackling the thorny question of bank regulation. I want to hear from people on the ground what they think we should be doing for a more stable banking system in Europe, and to make sure that the financial sector, rather than taxpayers, pays its fair share.”

Debatterne vil løbe fra mandag til onsdag (7.-9. oktober) om 140 politiske forslag fra 27 lande, lige fra et forslag om at skabe en fælles europæisk forbrugerbeskyttelsesmyndighed for alle finansielle tjenester til et initiativ, der vil regulere realkreditlån med flere valutaer i hele EU. Derudover vil 18 live chat-sessioner på 9 forskellige sprog finde sted online med talere fra Finance Watch, den franske, finske og bulgarske centralbank, et medlem af Europa-Parlamentet og mange flere. Denne debat om finanssektoren finder sted på et tidspunkt, hvor konsekvenserne af finanskrisen stadig er meget til stede i menneskers og virksomheders dagligdag. I løbet af de kommende dages debat vil mennesker, organisationer og virksomheder på stedet have mulighed for at fremhæve, hvilke hindringer der er tilbage, og fremsætte deres forslag til handlinger på europæisk plan.

Baggrund

Det indre markeds måned finder sted online d link. i løbet af fire på hinanden følgende uger, med et andet politiktema, der undersøges hver uge:

  • 23.-25. september, om job: Hvordan finder man arbejde, etablerer en virksomhed eller får kvalifikationer anerkendt i Europa?
  • 30. september-2. oktober om sociale rettigheder: Hvilke sociale beskyttelsesrettigheder findes der på EU's indre marked, hvad angår pensioner, sundhedspleje, offentlige tjenester...?
  • 7.-9. oktober om banker: Hvad mere kan der gøres for at beskytte indlån, forhindre endnu en finanskrise og sikre, at banker investerer i realøkonomien for at fremme vækst?
  • 14.-16. oktober, om e-handel: Hvor nemt er det at sælge produkter online, eller købe dem og få dem leveret på tværs af grænser som kunde? Hvor beskyttet er de data, folk deler på sociale netværkssider?

Det indre marked giver en unik mulighed for Europas "netbrugere" til at kommentere, udfordre og forfine nye politiske idéer, der er fremsat online fra jorden. Det giver deltagerne en række måder at interagere med politiske beslutningstagere på. De kan:

  • Stemme og kommentere de politiske indlæg fra enkeltpersoner, organisationer og virksomheder;
  • spørgsmål og debat med kommissærer, MEP'er, EU-eksperter og nationale personligheder gennem live videochat; omkring 80 af disse live chat-sessioner er planlagt i løbet af debattens måned, og;
  • fem deltagere vil blive inviteret til en afsluttende debat med kommissær Michel Barnier på Euronews den 23. oktober i Europa-Parlamentet i Strasborg.

Idéer kan stadig indsendes på online platformen. Næsten 700 ideer indsendt af interessenter og enkeltpersoner offentliggøres på hjemmesiden. Disse ideer blev åbnet for debat den 23. september for idéerne om job og den 30. september for ideerne om sociale rettigheder, og åbner den 7. oktober for ideerne om banker og den 14. oktober for ideerne om e-handel.

reklame

Uafhængige moderatorer vil opsummere resultaterne af disse debatter – de ideer, som deltagerne mener kan ændre Europa. De vil også blive skrevet ind i en endelig rapport, der vil blive offentliggjort og kan indgå i EU's arbejde i morgen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending