Følg os

Bank

Hvilken fremtid for banker i EU? Fortæl Kommissionen dine synspunkter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

london_2410571b7. oktober markerer åbningen af ​​en tredje runde af live, interaktive onlinedebatter – denne gang om banker – mellem borgere, virksomheder, organisationer og politiske beslutningstagere inden for rammerne af Det indre markeds måned (Se IP / 13 / 847 IP / 13 / 882). Dette er en mulighed for borgere og interessenter til at fremsætte forslag til EU's fremtid og til at debattere disse forslag online, i realtid, med andre borgere, interessenter, embedsmænd og ledere og eksperter fra hele Europa. Kommissionen går igen på nettet for at inddrage borgere og civilsamfundsgrupper i sin politiske dagsorden. Online-forummet tilbyder interessenter en unik og umiddelbar kommunikationslinje til de politiske beslutningstagere i Bruxelles. I løbet af måneden for det indre marked er forummet vært for successive debatter om fire temaer: job, sociale rettigheder, banker og e-handel - på alle 24 EU-sprog.

Kommissær for det indre marked og tjenesteydelser, Michel Barnier, sagde: "Vi har haft to virkelig berigende uger med onlinedebatter om nøglespørgsmål i det indre marked: job og fremtiden for sociale rettigheder i en foranderlig økonomisk kontekst. Adskillige hundrede politiske forslag blev fremsat og debatteret. I den kommende uges debatter vil vi tage fat på det vanskelige spørgsmål om bankregulering på jorden. at den finansielle sektor i stedet for skatteyderne betaler sin rimelige andel."

Debatterne vil løbe fra mandag til onsdag (7.-9. oktober) om 140 politiske forslag fra 27 lande, lige fra et forslag om at skabe en fælles europæisk forbrugerbeskyttelsesmyndighed for alle finansielle tjenester til et initiativ, der vil regulere realkreditlån med flere valutaer i hele EU. Derudover vil 18 live chat-sessioner på 9 forskellige sprog finde sted online med talere fra Finance Watch, den franske, finske og bulgarske centralbank, et medlem af Europa-Parlamentet og mange flere. Denne debat om finanssektoren finder sted på et tidspunkt, hvor konsekvenserne af finanskrisen stadig er meget til stede i menneskers og virksomheders dagligdag. I løbet af de kommende dages debat vil mennesker, organisationer og virksomheder på stedet have mulighed for at fremhæve, hvilke hindringer der er tilbage, og fremsætte deres forslag til handlinger på europæisk plan.

Baggrund

Det indre markeds måned finder sted online d her i løbet af fire på hinanden følgende uger, med et andet politiktema, der undersøges hver uge:

  • 23.-25. september, om job: Hvordan finder man arbejde, etablerer en virksomhed eller får kvalifikationer anerkendt i Europa?
  • 30. september-2. oktober om sociale rettigheder: Hvilke sociale beskyttelsesrettigheder findes der på EU's indre marked, hvad angår pensioner, sundhedspleje, offentlige tjenester...?
  • 7.-9. oktober om banker: Hvad mere kan der gøres for at beskytte indlån, forhindre endnu en finanskrise og sikre, at banker investerer i realøkonomien for at fremme vækst?
  • 14.-16. oktober, om e-handel: Hvor nemt er det at sælge produkter online, eller købe dem og få dem leveret på tværs af grænser som kunde? Hvor beskyttet er de data, folk deler på sociale netværkssider?

Måneden for det indre marked giver en enestående mulighed for Europas "netbrugere" til at kommentere, udfordre og forfine nye politiske idéer fremsat online fra jorden. Det giver deltagerne en række måder at interagere med politiske beslutningstagere på. De kan:

  • Stemme og kommentere de politiske indlæg fra enkeltpersoner, organisationer og virksomheder;
  • spørgsmål og debat med kommissærer, MEP'er, EU-eksperter og nationale personligheder gennem live videochat; omkring 80 af disse live chat-sessioner er planlagt i løbet af debattens måned, og;
  • fem deltagere vil blive inviteret til en afsluttende debat med kommissær Michel Barnier på Euronews den 23. oktober i Europa-Parlamentet i Strasborg.

Idéer kan stadig indsendes på online platformen. Næsten 700 ideer indsendt af interessenter og enkeltpersoner offentliggøres på hjemmesiden. Disse ideer blev åbnet for debat den 23. september for idéerne om job og den 30. september for ideerne om sociale rettigheder, og åbner den 7. oktober for ideerne om banker og den 14. oktober for ideerne om e-handel.

reklame

Uafhængige moderatorer vil opsummere resultaterne af disse debatter – de ideer, som deltagerne mener kan ændre Europa. De vil også blive skrevet ind i en endelig rapport, der vil blive offentliggjort og kan indgå i EU's arbejde i morgen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending