Følg os

Forretning

Artel Electronics LLC bliver den største private virksomhed til at placere obligationer på Tashkent Stock Exchange

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Fredag ​​den 10. juni 2022 blev Artel Electronics LLC (Artel), Centralasiens førende producent af elektronik og husholdningsapparater, den største 100 % privatejede virksomhed, der med succes placerede en virksomhedsobligation på Tashkent Stock Exchange (TSE). Selskabet placerede et debutudbud af tre-trancher-obligationer på UZS 30 mia. (US$2.71 mio.), med løbetider på 12-18 måneder, en kuponrente på 21 - 22.5 % og kvartalsvise betalinger. Usbekistans centralbank er i øjeblikket 16 %.

Obligationsudstedelsen er Artels første kapitalmarkedsaktivitet, enten nationalt eller internationalt. En bred vifte af investorer deltog i forhøjelsen, som blev overtegnet.

I sin første interaktion med investorsamfundet fremviste Artel sin førende hjemmemarkedsandel, hurtige stigning i eksportsalg og stærke prognoser for fremtidig vækst. Forhøjelsen vil blive brugt til at genopbygge virksomhedens driftskapital.

Sarvar Akhmedov, leder af afdelingen for kapitalmarkedsudvikling, Finansministeriet i Republikken Usbekistan, sagde: "Artels udstedelse på TSE er det seneste opmuntrende tegn på udviklingen af ​​Usbekistans kapitalmarkeder. Finansministeriet er forpligtet til at øge tilliden på hjemmemarkederne og skabe betingelserne for en stadig mere sund og likvid TSE. Vi forventer, at andre store aktører snart vil betragte TSE som et attraktivt forum til at rejse kapital, som vil videreudvikle både deres forretninger og vores land."

Shokhruh Ruzikulov, CEO, Artel Electronics LLC, tilføjede: "Vi er meget stolte over at have udstedt vores første obligation på hjemmemarkedet. TSE, med en pulje af regionalt fokuserede investorer, er det naturlige forum for vores første obligationsudstedelse. Det giver os muligheden for at demonstrere Artels robuste fundament og stærke vækstudsigter. At interagere med succes med investorsamfundet er en bekræftelse af vores hårde arbejde med at konsolidere vores forretninger og tilpasse os international bedste praksis inden for ESG og finansiel rapportering."

Udstedelsen er Artels naturlige næste skridt, da virksomheden fortsætter med at tilpasse sig internationale standarder på tværs af sine aktiviteter, hvilket giver mulighed for at få adgang til nye former for finansiering. Denne transformation er blevet lettet af koncernens 2020-konsolidering under moderselskabet Artel Electronics LLC. De samlede konsoliderede aktiver overstiger UZS 3.7 milliarder (US$330 mio.).

Efter omfattende skattereformer i Usbekistan i 2019, der ophævede restriktioner for virksomhedernes størrelse, har private enheder været i stand til at konsolidere deres datterselskaber under holdinggrupper. Dette har givet dem mulighed for at introducere internationale standarder for virksomhedsledelse og regnskabspraksis og givet omfanget til at få adgang til flere forskellige former for finansiering, både nationalt og internationalt.

reklame

I begyndelsen af ​​2022 blev der udstedt et præsidentielt dekret, der indførte skatteincitamenter for at tilskynde til investeringer på de indenlandske kapitalmarkeder. Artel bliver det største private selskab, der udsteder en obligation på TSE.

Avesta Investment Group fungerede som lead manager for transaktionen.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending