Følg os

Ukraine

EU -støtte til reformer i Ukraine er ineffektiv i bekæmpelsen af ​​korruption

Udgivet

on

Den Europæiske Revisionsret (ECA) har fundet EU -støtte til reformer i Ukraine ineffektiv til bekæmpelse af stor korruption. EU Reporter talte med den ledende revisor om denne rapport Juhan Parts om hans konklusioner, og hvad det betyder for EU's fortsatte støtte. 

Hvor der er endemisk korruption i et land eller samfund, der fører til udbredt småkorruption, siger Parts, at det er nødvendigt at se på højere og mere strukturelle forklaringer. 

"På trods af varieret støtte, EU har tilbudt Ukraine, fortsætter oligarker og interesser med at undergrave retsstaten og true landets udvikling," sagde Parts. ”Ukraine har brug for en fokuseret og effektiv strategi for at tackle oligarkernes magt og reducere statsfangst. EU kan spille en langt mere vigtig rolle, end det har gjort hidtil.

reklame

”Stor korruption og statlig erobring af oligarker hindrer konkurrence og vækst, men de skader også den demokratiske proces. Retten vurderer, at snesevis af milliarder euro går tabt årligt som følge af korruption. ” 

EU er helt sikkert klar over problemet og har gjort det til en tværgående prioritet ved at kanalisere midler og indsatser gennem en række forskellige sektorer, herunder konkurrencepolitik, miljø og selvfølgelig retsvæsenet og civilsamfundet. Revisorerne fandt imidlertid ud af, at den finansielle støtte og de foranstaltninger, der blev iværksat, ikke havde leveret. 

På trods af at man er opmærksom på forbindelserne mellem oligarker, embedsmænd på højt niveau, politikere, retsvæsenet og statsejede virksomheder, finder rapporten, at EU ikke har udviklet en reel strategi for at målrette mod denne form for systemisk korruption. Revisorer giver eksemplet på hvidvaskning af penge, som kun behandles i margenen, og hvor EU -stater kan gå stærkere i spidsen. 

reklame

Revisorerne anerkender nogle af EU's bestræbelser, f.eks. I dets hjælp til oprettelsen af ​​en høj antikorruptionsdomstol, som er begyndt at vise lovende resultater og et nationalt antikorruptionsbureau, men disse resultater er konstant i fare for organisationer kæmper stadig for at få deres tilstedeværelse til at føles, og hele systemet forbliver meget skrøbeligt.

Parts siger, at der er meget stærk støtte i Ukraine til reformer, og at vi bør se på ændringerne i lande som Baltikum og andre EU -lande, der har foretaget store reformer og har oplevet meget højere vækstniveauer i forhold til Ukraine i samme periode. 

Revisionsretten har fremsat syv anbefalinger. Dele siger, at der er en vilje til at tage disse anbefalinger til sig og foretage de nødvendige ændringer.

Energi

Fortsætter på Ukraines vej til en grøn energifremtid

Udgivet

on

Grøn finans fortsætter med at udvikle sig i tempo i førende økonomier og nye markeder. Klimakrisen udvikler sig imidlertid også hurtigt, med naturbrande, der hærger kloden og voldsomme oversvømmelser, der skyller over vores naboer i Centraleuropa, skriver Kyrylo Shevchenko, guvernør i Ukraines Nationalbank.

Stigende globale fødevare- og energipriser, genopretning af den globale økonomi fra COVID-19-krisen, virkningerne af dårligere høst og yderligere vækst i forbrugernes efterspørgsel gennem højere lønninger presser alle priserne op for både virksomheder og forbrugere.

Mens presset fra global opvarmning og klimaændringer fortsat står højt på dagsordenen for store globale aktører som USA, Kina og Storbritannien, betyder det ikke, at de på de nye markeder har foretaget at reducere deres egne CO26 -emissioner og nå deres egne mål mindre prioriteret. Da COPXNUMX nærmer sig, styrker regeringerne deres forpligtelser til at reducere COXNUMX -emissioner for at beskytte miljøet og sikre, at vi efterlader planeten til et sundere og mere leveligt sted for fremtidige generationer.

reklame

På plussiden har klimainvesteringer også et enormt potentiale. IFC anslår faktisk dette potentiale til 23 billioner USD på nye markeder i perioden frem til 2030.

Ukraines nationalbank (NBU) forstår klart, at tilsynsmyndighederne på finansmarkedet kan yde et presserende og vigtigt bidrag til at opbygge en bedre fremtid. Derfor, for at sende et stærkt budskab til vores interessenter og for at opbygge tillid til vores forpligtelse til at udvikle en bæredygtig økonomi, har vi inkluderet fremme af bæredygtig finansiering som et af de centrale strategiske mål i vores strategi 2025. Desuden for første gang i NBU's historie har vi insisteret på at inddrage miljø-, social- og regeringsovervejelser (ESG) i vores pengepolitiske retningslinjer for 2022.

For at opfylde vores forpligtelser underskrev NBU i april en samarbejdsaftale med Verdensbankens International Finance Corporation (IFC), hvor jeg tror, ​​at det var de første skridt mod en grøn fremtid for vores land.

reklame

Forud for underskrivelsen blev vi begge enige om udarbejdelse af strategier og standarder for bæredygtig finansiering i Ukraine, forpligtet til at integrere ESG -krav i virksomhedernes styring af banker og lovede at dele ekspertise til at opbygge centralbankens kapacitet til at øge bevidstheden om ESG -spørgsmål .

På bare fem måneder har NBU taget store skridt i retning af dette mål og udviklet grundlaget for en køreplan for at udvide ESG samt strategien for bæredygtig finansiering. Strategien, der lanceres i næste måned, vil tilskynde dem, der opererer på Ukraines finansielle markeder, til at indarbejde NBU's vision om bæredygtig finansiering og ESG's bedste praksis i deres planer for de kommende år og til at forberede lovgivningsmæssige ændringer.

Som supplement til dette vil NBU mellem september og oktober næste år indføre nye mekanismer i forretningsbankernes tilsyns- og bestyrelser for at sikre, at ESG er et væsentligt element i deres strategier.

Dette vil være grundlæggende for at vurdere aftrykket af finansielle transaktioner og virkningen af ​​hver enkelt banks aktiviteter på miljøet og på samfundet.

Måske er det vigtigste skridt, NBU tager fra første halvdel af 2023, at kræve, at kommercielle banker overvejer ESG -risici, når de beslutter, om de skal levere finansiering til en potentiel kunde.

For at styrke dette krav vil NBU også kræve ESG -rapportering fra banker og videregive oplysninger til interessenter om porteføljer og drift, herunder selskabsledelse.

Dette skridt vil sætte Ukraine i spidsen for gennemsigtighed, når det kommer til rapporteringsstandarder. Virksomheder og offentligheden vil for første gang være i stand til at sammenligne miljøvurderinger fra Ukraines banker, så de kan træffe mere velinformerede beslutninger baseret på deres egne personlige præferencer. Miljøbeskyttelse og større bæredygtighed kan kun opnås, hvis lande, deres virksomheder og deres folk arbejder sammen - og vi agter at give denne magt til ukrainske borgere.

Selv om regulering af banksektoren er grundlaget for, hvad vi gør på NBU, vil vores holdbar udviklingsteam også undersøge måder at indarbejde og bygge på grøn finanspraksis i den ikke -banke finansielle sektor.

Vores helhjertede forpligtelse til at grønne hele Ukraines finansielle system har således aldrig været stærkere, og de skridt, vi tager, beviser dette.

Samtidig er NBU ingen illusioner: Klimakrisen påvirker fortsat hurtigt vores planet og vores livsstil.

Vi forstår, at vi stadig er i begyndelsen af ​​en lang rejse mod en bæredygtig global økonomi. Men ved omhyggeligt at fortsætte denne vej og lære af vores partnere tror vi fast på, at vi kan være førende inden for nye markeder inden for ESG's bedste praksis, hvilket vil gavne både Ukraine og planeten.

Læs

Ukraine

Topmøde mellem EU og Ukraine: Fremadrettet sammen

Udgivet

on

Den 12. oktober på det 23. topmøde mellem EU og Ukraine i Kiev bekræftede EU og Ukraine deres stærke partnerskab og engagement i at styrke Ukraines politiske sammenslutning og økonomiske integration med EU.

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen, Det Europæiske Råds formand Charles Michel og højtstående repræsentant/næstformand i Europa -Kommissionen Josep Borrell repræsenterede EU sammen med Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyy. Den Europæiske Union og Ukraine blev enige om en Fælles erklæring, der demonstrerer den bilaterale dagsordens rigdom.

Præsident Ursula von der Leyen sagde: ”Den Europæiske Union tillægger dets forbindelser med Ukraine den største betydning. Sammen har vi opbygget et særligt partnerskab baseret på gensidig solidaritet og venskab. Vi deler en forpligtelse til at styrke Ukraines politiske sammenslutning og økonomiske integration med EU, og der er gjort fremskridt på mange områder. Vi vil fortsat arbejde sammen om de uudnyttede muligheder, som associeringsaftalen mellem EU og Ukraine kan tilbyde. Dette, sammen med fortsat enhed om sanktioner, viser EU's engagement i Ukraine - en der stadig er urokkelig ”.

reklame

Høj repræsentant/vicepræsident Josep Borrell tilføjede: ”EU er Ukraines stærkeste og mest pålidelige strategiske partner. På dagens topmøde bekræfter vi også EU's fortsatte politiske støtte til dens suverænitet og territoriale integritet samt ikke-anerkendelsespolitik om ulovlig annektering af Krim. EU vil fortsat stå fast i sin støtte til gennemførelsen af ​​Minsk -aftalerne. ”

Læs præsidentens fulde bemærkninger von der leyen på den fælles pressekonference her.

I topmødets margen gjorde EU og Ukraine fremskridt inden for en række centrale samarbejdssektorer med tre nye vigtige aftaler.

reklame

Underskrivelse af en milepæls luftfartsaftale

Den Europæiske Union og Ukraine underskrev en omfattende lufttransportaftale, der åbner vejen for et 'fælles luftfartsområde' mellem EU og Ukraine, baseret på fælles høje standarder på vigtige områder såsom luftfartssikkerhed, sikkerhed og lufttrafikstyring. Det vil fremme markedsadgang og tilbyde nye muligheder for forbrugere og flyselskaber på begge sider.

Ukraine er et stadig vigtigere luftfartsmarked for EU, da det var det 13th største marked uden for EU i 2019 med 9.8 millioner passagerer. Lufttransport for passagerer såvel som for last mellem Ukraine og EU er vokset støt de seneste år. Denne tendens blev kun afbrudt under COVID -krisen.

Aftalen, der blev underskrevet i dag, har til formål gradvist at åbne de respektive luftfartsmarkeder og integrere Ukraine i et bredere europæisk fælles luftfartsområde. Ukraine vil yderligere tilpasse sin lovgivning til EU's luftfartsregler og -standarder på områder som f.eks. Luftfartssikkerhed, lufttrafikstyring, sikkerhed, miljø, økonomisk regulering, konkurrence, forbrugerbeskyttelse og sociale aspekter.

Dagens aftale forventes at tilbyde nye lufttransportmuligheder, flere direkte forbindelser og økonomiske fordele for begge sider:

  • Alle EU -luftfartsselskaber kan operere direkte fly fra hvor som helst i EU til enhver lufthavn i Ukraine og omvendt for ukrainske flyselskaber.
  • Alle begrænsninger og restriktioner for flyvninger mellem Ukraine og EU fjernes, og bestemmelserne om åben og fair konkurrence garanterer lige vilkår.

Aftalen letter kontakter mellem mennesker og udvider kommercielle muligheder og handel mellem EU og Ukraine. Det vil også være et værdifuldt instrument i gennemførelsen af ​​associeringsaftalen mellem EU og Ukraine og især det dybe og omfattende frihandelsområde.

Selv om aftalen stadig skal ratificeres af begge sider, før den formelt træder i kraft, begynder den at gælde fra dagens underskrift.

Ukraines sammenslutning til Horisont Europa

Topmødet gav også mulighed for at afslutte sammenslutningen af ​​Ukraine til Horizon Europe, EU's forsknings- og innovationsprogram for 2021-2027, samt Euratom Research and Training Program for 2021-2025. Ukrainske forskere og innovatører kan nu deltage i disse to programmer med et budget på henholdsvis 95.5 mia. Euro og 1.38 mia. Euro på de samme betingelser som enheder fra EU -medlemsstater. Dette samarbejde inden for videnskab, forskning og innovation styrker yderligere alliancen mellem EU og Ukraine for at nå fælles prioriteter, såsom den tvillingegrønne og digitale omstilling. Horizon Europe er et af de vigtigste værktøjer til at gennemføre Europas strategi for internationalt samarbejde: Europas globale tilgang til samarbejde inden for forskning og innovation. Programmet er åbent for forskere og innovatører fra hele verden, der kan samarbejde med EU -partnere om at udarbejde forslag.

Ukraines sammenslutning til Creative Europe

Under topmødet, sammenslutningen af ​​Ukraine til Kreativt Europa, blev EU-programmet til støtte for de kulturelle og kreative sektorer for perioden 2021-2027 også afsluttet. Det nye Creative Europe -program støtter og fremmer fortsat kulturarv, kreativitet, internationalisering, professionalisering, innovation og konkurrenceevne i de kulturelle og kreative sektorer. Ukrainske kulturelle og kreative organisationer kan nu deltage i Europas flagskibsprogram på 2.44 mia. EUR under de samme betingelser som enheder fra EU -medlemsstater.

Mere information

Faktablad om forholdet mellem EU og Ukraine

EU -delegation i Ukraine websted

Europa -Kommissionens supportgruppe for Ukraine websted

EU's internationale luftfartsforbindelser

Læs

Ukraine

Udfordringen for Elon Musk

Udgivet

on

En gruppe ukrainske forskere har udviklet et unikt biobatteri med mulighed for selvopladning og med succes testet nye unikke bioakkumulatorer, der har evnen til selvopladning uden en ekstern energikilde. I den eksperimentelle model blev selvopladning gentaget 20 gange, med de sensationelle resultater af et vellykket eksperiment offentliggjort i internationalt tidsskrift Batterier. 

Sammenlignet med moderne elbiler med en rækkevidde på 500-600 km giver sådanne bioakkumulatorer mulighed for at rejse uden at genoplade 14,000 km. Et selvopladeligt biobatteri vil kunne levere energi til en lejlighedsbygning i lang tid. Bioakkumulatorens unikke evne til selvopladning er i stand til at få et revolutionerende gennembrud på energimarkedet på strategiske områder: skibsfart, jernbaner, luftfart og rumfart, nemlig i forskningsprogrammerne om Månen og Mars.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending