Følg os

Ukraine

Udfordringen for Elon Musk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En gruppe ukrainske forskere har udviklet et unikt biobatteri med mulighed for selvopladning og med succes testet nye unikke bioakkumulatorer, der har evnen til selvopladning uden en ekstern energikilde. I den eksperimentelle model blev selvopladning gentaget 20 gange, med de sensationelle resultater af et vellykket eksperiment offentliggjort i internationalt tidsskrift Batterier. 

Sammenlignet med moderne elbiler med en rækkevidde på 500-600 km giver sådanne bioakkumulatorer mulighed for at rejse uden at genoplade 14,000 km. Et selvopladeligt biobatteri vil kunne levere energi til en lejlighedsbygning i lang tid. Bioakkumulatorens unikke evne til selvopladning er i stand til at få et revolutionerende gennembrud på energimarkedet på strategiske områder: skibsfart, jernbaner, luftfart og rumfart, nemlig i forskningsprogrammerne om Månen og Mars.

Del denne artikel:

Læs
reklame

NATO

Putin advarer om, at Rusland vil handle, hvis NATO krydser sine røde linjer i Ukraine

Udgivet

on

By

Den russiske præsident Vladimir Putin og administrerende direktør for VTB-banken Andrey Kostin deltager i en session i VTB Capital Investment Forum "Russia Calling!" via et videokonferenceopkald i Moskva, Rusland den 30. november 2021. Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Den russiske præsident, Vladimir Putin, sagde tirsdag (30. november), at Rusland ville blive tvunget til at handle, hvis dets "røde linjer" over for Ukraine blev krydset af NATO, og sagde, at Moskva ville se deployeringen af ​​visse offensive missilkapaciteter på ukrainsk jord som en udløser. skriv Anastasia Lyrchikova, Gleb Stolyarov, Oksana Kobzeva, Andrew Osborn, Vladimir Soldatkin og Andrew Osborn.

Putin sagde ved et investeringsforum i Moskva, at han håbede, at sund fornuft ville sejre på alle sider, men at han ønskede, at NATO skulle være opmærksom på Ruslands egne sikkerhedsproblemer omkring Ukraine, og hvordan det ville reagere, hvis Vesten fortsatte med at hjælpe Kiev med at udvide sit militær. infrastruktur.

"Hvis en slags angrebssystemer dukker op på Ukraines territorium, vil flyvetiden til Moskva være 7-10 minutter, og fem minutter i tilfælde af, at et hypersonisk våben bliver indsat. Forestil dig bare," sagde Putin.

"Hvad skal vi gøre i sådan et scenarie? Vi bliver så nødt til at skabe noget lignende i forhold til dem, der truer os på den måde. Og det kan vi gøre nu."

reklame

Putin sagde, at Rusland netop har testet et nyt havbaseret hypersonisk missil, som vil være i drift i begyndelsen af ​​det nye år. Han sagde, at den havde en flyvetid på fem minutter med ni gange lydens hastighed.

Den russiske leder, der stillede spørgsmålstegn ved, hvorfor NATO havde ignoreret gentagne russiske advarsler og udvidet sin militære infrastruktur mod øst, fremhævede udsendelsen i Polen og Rumænien af ​​missilforsvarssystemet Aegis Ashore.

Han gjorde det klart, at han ikke ønskede at se de samme opsendelser af MK41-systemer, som Rusland længe har klaget over kan bruges til også at affyre offensive Tomahawk-krydsermissiler i Ukraine.

reklame

"At skabe sådanne trusler (i Ukraine) ville være røde linjer for os. Men jeg håber ikke, det kommer til det. Jeg håber, at en følelse af sund fornuft, ansvar for både vores lande og verdenssamfundet vil sejre," sagde Putin .

Tidligere tirsdag advarede USA og Storbritannien Rusland om enhver ny militær aggression mod Ukraine, da NATO mødtes for at diskutere, hvorfor Rusland havde flyttet tropper tættere på sin sydlige nabo. Læs mere.

Kreml annekterede Sortehavshalvøen Krim fra Ukraine i 2014 og støttede derefter oprørere, der kæmpede mod regeringstropper i den østlige del af landet. Den konflikt har ifølge Kiev dræbt 14,000 mennesker og ulmer stadig.

To russiske troppeopbygninger i år ved Ukraines grænser har alarmeret Vesten. I maj talte russiske tropper dér 100,000, det største siden dets overtagelse af Krim, siger vestlige embedsmænd.

Moskva har afvist som ophidsende vestlige forslag om, at de forbereder sig på et angreb, sagde, at de ikke truer nogen og forsvarede sin ret til at udsende tropper på sit eget territorium, som det ønsker.

Putin sagde tirsdag, at Rusland var bekymret over det, han kaldte store NATO-øvelser nær dets grænser, inklusive uplanlagte. Han fremhævede, hvad han har sagt var en nylig amerikansk genhør af et atomangreb på Rusland som et eksempel. Læs mere.

Del denne artikel:

Læs

Rusland

Ukraines premierminister siger, at Rusland 'absolut' står bag formodet kupforsøg

Udgivet

on

By

Ukraines premierminister Denys Shmygal (billedet) beskyldte tirsdag (30. november) Rusland for at stå "absolut" bag, hvad han kaldte et forsøg på at organisere et kup for at vælte den pro-vestlige regering i Kiev, med henvisning til efterretningstjenester, skriver Robin Emmot.

Sidste fredag ​​(26. november) sagde præsident Volodymyr Zelenskiy, at Ukraine havde afsløret et plan om at vælte hans regering i denne uge, der involverede personer fra Rusland, men han stoppede med at sige, om han troede, at Kreml stod bag komplottet.

Kreml har nægtet enhver rolle i ethvert kupplot og afvist som grundløse andre beskyldninger om, at det har forsøgt at destabilisere Ukraine, en anden tidligere sovjetrepublik.

"Vi har hemmelige data, som viser de særlige hensigter (at anspore et kup)," sagde Shmygal. Adspurgt om den russiske stat stod bag, sagde han: "Absolut."

reklame

Han sagde også, at en russisk militær oprustning ved Ukraines grænse, den anden sådan stigning siden maj, var en del af en bredere russisk indsats for at bryde ukrainsk momentum i retning af at blive medlem af Den Europæiske Union.

"De forbereder noget," sagde Shmygal om Rusland uden at uddybe det.

Shmygal, der er i Bruxelles til samtaler med topembedsmænd i EU, sagde, at ukrainsk efterretningstjeneste havde opfanget aktiviteter fra "ydre magter", der forsøgte at påvirke den politiske opposition i landet for at fremkalde en folkelig opstand og et kup.

reklame

Zelenskiy, en tidligere skuespiller, der engang spillede en fiktiv præsident i en populær sitcom, kom til magten med en jordskredssejr i valget i 2019, selvom hans popularitet er faldet efter 2-1/2 år ved magten.

Men Shmygal sagde: "I det ukrainske samfund er der ingen revolutionær stemning. Vi forstår, at der var indflydelse udefra for at gennemtvinge protester i Kiev, for at gøre dem stærkere. Vores efterretningstjeneste laver en særlig undersøgelse."

Shmygal sagde også, at fyringen i denne uge af Oleksandr Rusnak, lederen af ​​kontraefterretningsafdelingen i Ukraines sikkerhedstjeneste (SBU), var uden forbindelse.

Han sagde, at Ukraines ønske om at blive medlem af EU var blandt hovedårsagerne til, hvad han sagde, var russisk aggression, hybride angreb, en militær opbygning på grænsen og Moskvas annektering af Krim i 2014. Ukraine har også kæmpet mod et pro-russisk oprør i landets østlige del siden 2014.

Ukrainere afsatte en russisk-støttet præsident i februar 2014 i en pro-europæisk opstand. Sammen med Moldova og Georgien håber det på løftet om tættere bånd til EU på et særligt topmøde om det østlige partnerskab i næste måned.

EU og andre vestlige ledere er involveret i en geopolitisk tovtrækkeri med Rusland om indflydelse i Ukraine og to andre tidligere sovjetrepublikker, Moldova og Georgien, gennem handel, samarbejde og beskyttelsesordninger. Ukraine søger også mere militær støtte fra USA, sagde Shmygal.

"Dette er en af ​​hovedårsagerne til de hybride angreb fra russisk side, fordi vi meget gerne vil integreres i Europa, have levestandarden for europæiske, civiliserede lande," sagde han.

"Det er derfor, vi har alle disse hybridangreb, cyberangreb, fysiske militærangreb, besatte områder, desinformation til at hæmme Ukraines europæiske forhåbninger."

Del denne artikel:

Læs

Rusland

Rusland og Ukraine øger begge militærberedskab med kampøvelser

Udgivet

on

By

En soldat fra de ukrainske væbnede styrker deltager i militærøvelser på en træningsplads nær grænsen til den russisk-annekterede Krim i Kherson-regionen, Ukraine, i dette uddelingsbillede udgivet af generalstaben for de væbnede styrker i Ukraines pressetjeneste 17. november, 2021. Pressetjeneste for generalstaben for de væbnede styrker i Ukraine/Uddeling via REUTERS/Fil Foto

Rusland iscenesatte militærøvelser i Sortehavet, syd for Ukraine, onsdag (24. november) og sagde, at det var nødvendigt at skærpe kampberedskabet for sine konventionelle og nukleare styrker på grund af øget NATO-aktivitet nær dets grænser. skriv Maxim Rodionov, Mark Trevelyan, Alexander Marrow og Pavel Politiuk.

Ukraine, som med sin allierede USA har sagt, at det tror, ​​Rusland kan forberede en invasion, iscenesatte sine egne øvelser nær grænsen til Hviderusland. Læs mere.

Stigningen i militær aktivitet på begge sider følger uger med stigende spændinger, der har øget risiko for krig mellem de to naboer, selvom Rusland benægter aggressive hensigter, og vestlige efterretningskilder har fortalt Reuters, at de ikke ser nogen invasion som nært forestående. Læs mere.

USA og NATO har signaleret deres opbakning til Ukraine på måder, som Moskva anser for provokerende, herunder gennem krigsskibsmanøvrer i denne måned i Sortehavet og en levering af amerikanske patruljebåde til den ukrainske flåde.

reklame

Den britiske udenrigsminister Liz Truss sagde onsdag til Reuters, at det ville være "en alvorlig fejl fra Rusland" at angribe Ukraine. Læs mere.

Russiske jagerfly og skibe øvede sig i at afvise luftangreb på flådebaser og reagere med luftangreb under militærøvelser onsdag i Sortehavet, rapporterede Interfax.

Separat citerede nyhedsbureauet forsvarsminister Sergei Shoigu for at sige, at Ruslands behov for at videreudvikle sine væbnede styrker var dikteret af "de komplicerede militære og politiske forhold i verden og den voksende aktivitet i NATO-lande nær Ruslands grænser".

reklame

Han sagde, at øge de væbnede styrkers kapaciteter, støtte atomstyrkernes kampberedskab og styrke potentialet for ikke-nuklear afskrækkelse var blandt prioriteterne.

Shoigu klagede tirsdag over, at amerikanske bombefly havde øvet et atomangreb på Rusland fra to forskellige retninger tidligere på måneden og klagede over, at flyene var kommet for tæt på den russiske grænse, øvelser, som Pentagon sagde, havde overholdt internationale protokoller.

Ukraine afholdt onsdag, hvad det kaldte en "særlig operation" ved grænsen til Hviderusland, herunder droneøvelser og militærøvelser for panserværns- og luftbårne enheder.

Det har udstationeret 8,500 ekstra tropper til sin grænse til Hviderusland og siger, at det frygter at blive trukket ind i migrantkrisen, som har set, at EU har beskyldt Minsk for at flyve ind mennesker fra Mellemøsten og presse dem til at komme ind i nabolandet Polen. Hviderusland nægter at have ansporet krisen. Læs mere.

Kiev bekymrer sig også om, at grænsen til Hviderusland, en tæt russisk allieret, kan blive brugt af Rusland til at iscenesætte et militærangreb.

Chefen for Ukraines militære efterretningstjeneste fortalte i weekenden Military Times, at Rusland havde mere end 92,000 soldater samlet omkring Ukraines grænser og forberedte sig på et angreb i slutningen af ​​januar eller begyndelsen af ​​februar.

Moskva har afvist sådanne forslag som inflammatoriske, sagde, at de ikke truede nogen og forsvarede sin ret til at indsætte sine tropper, som de ville.

Efterretningskilder, diplomater og analytikere siger, at Moskva muligvis bruger eskaleringen af ​​spændingen med Ukraine som en del af en bredere strategi til at lægge pres i Europa, herunder ved at støtte Belarus i migrantkrisen og bruge dets indflydelse som kontinentets største gasleverandør til at presse på for hurtig regulatorisk godkendelse af sin nye Nord Stream 2-rørledning til Tyskland.

"Det føles... mere som endnu et stykke tvangsmæssig løftestang, som russerne samler ind i denne strategiske situation i Østeuropa," sagde Samir Puri, senior fellow i hybrid krigsførelse ved International Institute for Strategic Studies.

"Det kan meget vel have værdi alene i det, snarere end at skulle følges op med en fuldskala invasion, som ville være politisk katastrofal for Putin."

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending