Følg os

Rusland

Ukraine ser som Putins parti domstole på vælgere i separatist-holdt Donbass

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Russiske og separatistflag flagrer i luften, mens livlige musikbrag og soldater fra den selvudråbte Donetsk Folkerepublik sidder og lytter til taler. Medlemmer af den russiske nationalistiske Night Wolves motorcykelklub mølle rundt i nærheden, skriver Alexander Ermochenko, Sergiy Karazy i Kiev og Maria Tsvetkova i Moskva.

Rusland afholder parlamentsvalg den 17.-19. September, og for første gang fører Det Forenede Rusland, det regerende parti, der støtter præsident Vladimir Putin, kampagne i det østlige Ukraine på territorium, der kontrolleres af separatister, der er støttet af Moskva.

Op til rådighed er stemmerne for mere end 600,000 mennesker, der fik russiske pas efter en ændring i Kreml i 2019, som Ukraine afviste som et skridt i retning af annektering.

reklame

"Jeg vil helt sikkert stemme, og kun for Det Forenede Rusland, fordi jeg tror, ​​at vi vil slutte sig til Den Russiske Føderation," sagde Elena, 39, fra Khartsysk i Donetsk -regionen.

"Vores børn vil studere i henhold til den russiske læreplan, vores lønninger vil være i henhold til russiske standarder, og faktisk vil vi bo i Rusland," sagde hun og talte ved et Forenet Rusland -stævne i byen Donetsk.

I 2014, efter at gadeprotester afviste Ukraines Kreml-venlige præsident Viktor Janukovitj, annekterede Rusland hurtigt en anden del af Ukraine, Krimhalvøen. Pro-russiske separatister rejste sig derefter op over det østlige Ukraine, i hvad Kiev og dets vestlige allierede kaldte en Moskva-støttet landgreb.

reklame

Mere end 14,000 mennesker er døde i kampe mellem separatister og ukrainske styrker, hvor dødelige sammenstød fortsætter regelmæssigt trods en våbenhvile, der sluttede store kampe i 2015.

To selvudnævnte "Folkerepublikker" driver regionerne Donetsk og Luhansk i en del af det østlige Ukraine kendt som Donbass. Moskva har dyrket tætte forbindelser til separatisterne, men nægter at orkestrere deres oprør.

I Donetsk er valgplakater med billeder af russiske vartegn som Moskvas St Basil -katedral spredt rundt. Den russiske rubel har fortrængt den ukrainske hryvnia. Kiev er i mellemtiden rasende over, at Rusland afholder et valg på separatistisk område.

"Der foregår en total 'russificering' af denne region for fuld fart," siger Oleskiy Danilov, sekretær for Ukraines sikkerheds- og forsvarsråd, til Reuters i Kiev.

"Det andet spørgsmål er, hvorfor reagerer verden ikke på dette? Hvorfor skulle de anerkende denne statsduma?" sagde han i et interview i Kiev med henvisning til det russiske parlaments underhus, der vil blive valgt ved afstemningen.

Rusland siger, at der ikke er noget usædvanligt ved, at personer med dobbelt russisk og ukrainsk nationalitet stemmer ved et russisk valg.

Donbass -beboere med russiske pas havde ret til at stemme "uanset hvor de bor", citerede Ruslands nyhedsbureau TASS udenrigsminister Sergei Lavrov den 31. august.

Kiev og Moskva anklager hinanden for at blokere en permanent fred i Donbass. En massemobilisering af russiske styrker nær Ukraines grænse tidligere på året forårsagede alarm i Vesten.

På tværs af Rusland selv forventes Forenet Rusland at vinde parlamentsvalget, som det aldrig har undladt at gøre i Putin -tiden, på trods af meningsmålinger, der er faldet på det seneste over stillestående levestandard. Oppositionsgrupper siger, at deres kandidater er blevet nægtet adgang til afstemningen, fængslet, skræmt eller skubbet i eksil, og de forventer bedrageri. Rusland siger, at afstemningen vil være fair.

Selvom Donbass er lille i forhold til de samlede russiske vælgere, kan regeringspartiets overvældende støtte være nok til at sikre ekstra pladser.

"Det er klart, at United Russia's rating er meget højere, og protestafstemningen er meget lavere der end i hele (Rusland) i gennemsnit," sagde Abbas Gallyamov, en tidligere kreml -taleforfatter, der blev politisk analytiker.

"Derfor mobiliserer de Donbass."

Yevhen Mahda, en politisk analytiker i Kiev, sagde, at Rusland lod Donbass-beboere stemme ikke kun for at sætte gang i Det Forenede Rusland, men for at legitimere de separatistiske administrationer.

"Rusland, jeg vil sige det sådan, med stor kynisme, udnytter det faktum, at de fleste mennesker, der bor der, ikke har nogen steder at gå hen for at få hjælp, ingen at stole på, og ofte var et russisk pas den eneste vej ud af en desperat situation, som folk befandt sig i på besatte områder. "

Rusland

Rusland kan hjælpe Europa og landet med ikke at bruge gas som våben, siger Putin

Udgivet

on

By

En skorsten i et kulkraftværk i China Energy er afbilledet i Shenyang, Liaoning-provinsen, Kina 29. september 2021. REUTERS/Tingshu Wang/File Photo

Præsident Vladimir Putin sagde onsdag (13. oktober), at Rusland ikke brugte gas som våben og var klar til at hjælpe med at lette Europas energikris, da EU kaldte et nødmøde for at tackle skyrocketing priser, skriver Vladimir Soldatkin og Kate Abnett, Shivani Singh.

Energibehovet er steget, efterhånden som økonomier er genopstået fra pandemien, øget priserne på olie, gas og kul, affødt inflationstrykket og undergravet bestræbelserne på at reducere brugen af ​​forurenende fossile brændstoffer i kampen mod global opvarmning.

Kina, verdens næststørste økonomi og dens største drivhusgasemitter, har øget kulproduktionen og importen, da indenlandske kulpriser har ramt rekordniveauer og kraftværker har kæmpered for at holde lyset tændt i hjem og fabrikker.

reklame

Energikrisen har forstærket onsdagens opfordring fra Det Internationale Energiagentur (IEA) om tredobling af investeringer i vedvarende energi til faste markeder og bekæmpe klimaændringer.

Europas gaspres har sat fokus på Rusland, der tegner sig for en tredjedel af regionens forsyninger, hvilket fik europæiske politikere til at bebrejde Moskva for ikke at pumpe nok.

Putin fortalte på en energikonference i Moskva, at gasmarkedet ikke var afbalanceret eller forudsigeligt, især i Europa, men sagde, at Rusland opfyldte sine kontraktlige forpligtelser til at forsyne kunder og var klar til at øge forsyningerne, hvis de blev spurgt.

reklame

Han afviste beskyldninger om, at Rusland brugte energi som våben: "Dette er bare politisk motiveret snak, som ikke har noget som helst grundlag."

EU har ikke bedt Rusland om at øge gasforsyningen til blokken, siger en embedsmand fra Europa -Kommissionen til Reuters.

Rusland og Europa har været involveret i en tvist om en ny rørledning, Nord Stream 2, der skal levere russisk gas til Tyskland. Rørledningen er bygget, men afventer godkendelse til at begynde at pumpe, midt i modstand fra USA og nogle europæere, der frygter, at det vil gøre Europa endnu mere afhængigt af Rusland.

Nogle europæiske politikere siger, at Moskva bruger brændstofkrisen som gearing, en anklagelse, den gentagne gange har benægtet.

DE-GAS EUROPA

Europa-Kommissionen skitserede onsdag foranstaltninger, som EU med 27 nationer ville tage for at bekæmpe energikrisen, herunder at undersøge en frivillig mulighed for lande til i fællesskab at købe gas.

Ministre fra EU -lande holder et ekstraordinært møde den 26. oktober for at diskutere prisstigningen.

"Den eneste måde at afkoble gas fuldstændigt fra elektricitet på er ikke længere at bruge den til at generere strøm," sagde EU's energipolitiske chef Kadri Simson. "Dette er EU's langsigtede mål, at erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energi."

Den Paris -baserede IEA sagde, at verden skulle investere 4 billioner dollars inden 2030 i ren energi og infrastruktur - tredobbelte nuværende niveauer - for at opnå netto nulemissioner og begrænse den globale opvarmning til 1.5 grader Celsius i 2050, målet for Paris -klimaaftalen fra 2015.

"Verden investerer ikke nok til at imødekomme sit fremtidige energibehov," hedder det i en rapport, der blev offentliggjort før FN's COP26 -klimakonference i Glasgow, Skotland, der starter den 31. oktober. Læs mere.

Da vedvarende energikilder ikke har kunnet udfylde huller midt i den stigende efterspørgsel, har olie- og gaspriserne bruset højere.

Organisationen for olieeksporterende lande trimmede sit globale efterspørgsel efter olie prognose for 2021, men sagde stigende gaspriser kan betyde, at kunder skifter til olie.

Benchmark-råolie handlede tæt på sidste uges mere end tre-årige højde over $ 84 pr. Tønde.

Putin sagde, at oliepriserne kunne nå op på $ 100 pr. Tønde. "Dette er ganske muligt," sagde han. "Vi og vores partnere i OPEC+ gør vores yderste for at stabilisere markedet." Læs mere.

Den benchmark europæiske gaspris er steget med mere end 350% i år og handlede over $ 31 pr. Million britiske termiske enheder (mmBtu) onsdag, men faldet fra sidste uges stigning over $ 52.

"Nuværende priser er over fundamentalt begrundede niveauer, bør forblive ustabile og kan stadig nå $ 100/mmBtu eller over denne sæson, hvis vejret bliver meget koldt," sagde Citi bank, da den også hævede sin prognose for europæiske og asiatiske benchmark gaspriser for den fjerde kvartal med omkring $ 3.

USA kunne også mærke smerterne ifølge Energy Information Administration, der onsdag advarede om, at det ville koste mere at opvarme amerikanske hjem i vinter. Læs mere.

Det europæiske netværk af transmissionssystemoperatører for gas (ENTSOG), der overvåger forsyningssikkerheden, sagde, at en kold vinter i Europa ville kræve en stigning i gasimporten med omkring 5% til 10% i forhold til tidligere maksimumsniveauer.

"Vi tager kontakt til handelspartnere for at diskutere, om det er muligt at øge deres leverancer på markedet," sagde EUs energikommissær Kadri Simson.

Kommissionen forventer, at priserne forbliver høje indtil april 2022. Læs mere.

I Kina rørte den mest aktive termiskul i januar i Zhengzhou i januar rekordhøjt på 1,640 yuan (254.54 dollar) pr. Ton onsdag, hvilket er en stigning på mere end 190% hidtil i år.

Lokale regeringer i de øverste kinesiske kulproducerende områder Shanxi og Indre Mongoliet beordrede omkring 200 miner til at øge produktionen, men regn oversvømmede 60 miner i Shanxi. Kinas kulimport steg med 76% i september.

Beijing forsøgte at lette strømkrisen og sagde, at det ville give kraftværkerne mulighed for at opkræve erhvervskunder markedsbaserede priser, hvilket bryder med en politik, der havde givet industrien mulighed for at låse fastprisaftaler med leverandører fast.

($ 1 = 6.4430 kinesisk yuan renminbi)

Læs

Maritime

Ruslands fiskerflåde gør klar til succes

Udgivet

on

Rusland er allerede den fjerde største globale eksportør af skaldyr i volumen, og planlægger at næsten fordoble sin samlede eksport af skaldyr inden 2024. For at opnå dette har russiske fiskerioperatører afsløret planer om at tilskynde til større investeringer i industrien og søge at fremskynde udrulningen af ​​staten -of the-art fartøjer, moderne forarbejdningsanlæg til skaldyr og forbedrede jernbaner.

'Der har været investeret omkring 5 milliarder dollars i den russiske fiskeindustri,' sagde Petr Savchuk, vicechef for

Rusland er allerede den fjerde største globale eksportør af skaldyr i volumen, og planlægger at næsten fordoble sin samlede eksport af skaldyr inden 2024. For at opnå dette har russiske fiskerioperatører afsløret planer om at tilskynde til større investeringer i industrien og søge at fremskynde udrulningen af ​​staten -of the-art fartøjer, moderne forarbejdningsanlæg til skaldyr og forbedrede jernbaner.

reklame

"Der har været investeret omkring $ 5 mia. I den russiske fiskeindustri," siger Petr Savchuk, vicechef for Rosrybolovstovo, det russiske føderale agentur for fiskeri. 'Men dette er kun begyndelsen'.

I 2018 startede Rusland opbygge af 35 nye fisketrawlere og 20 nye forarbejdningsanlæg til skaldyr, primært centreret omkring landets største fiskerihavne på Fjernøsten. Desuden Rosrybolovstovo sætte et mål for at bygge mindst 100 nye skibe inden 2025, en stigning på 50% i flådens samlede kapacitet. Siden da er investeringerne imidlertid begyndt at stige. Især har Rusland afsløret planer om at bygge jernbaneknudepunkter i hele landet, der hjælper med at fremskynde flytningen af ​​råvarer fra de store fiskerihavne i Kamchatka til Ruslands atlantiske side, herunder dets primære fiskerieksportknude i Murmansk.

Den 12. april i år, FESCO Transportation Group begyndte at transportere containeriseret fisk langs den transsibiriske rute, med produkter, der kører i hastighed fra Vladivostok til Skt. Petersborg. Derfra blev forsendelsen sendt over til Bremerhaven i Nordtyskland. Ifølge FESCO er denne nye rute dobbelt så hurtig som at transportere produkter via Suez, og det viser, at russiske virksomheder opgraderer deres logistik med stor succes.

reklame

For at reducere overbelastningen er russiske myndigheder også begyndt at åbne flere fiskerieksportcentre i hele landet. Som Savchuk forklarer: '[knudepunkter] er ved at blive udviklet, for eksempel i Jekaterinburg, Novosibirsk, Rostov ved Don og andre store byer i Rusland, hvor der bygges store fryselager.'

Et selskab, der yder et stort bidrag, både i Fjernøsten og i torskefiskeriet i Nordatlanten, er Norebo. Investerer 45 millioner dollars i en ny forsendelsesterminal i Petropavlovsk-Kamchatsky, Ser Norebo ud til at oprette en ende-til-ende-service til fiskerfartøjer i Rusland. Terminalen giver fartøjer mulighed for at opbevare deres fisk i kølebeholdere i Fjernøsten, før de sendes til det vestlige Rusland, USA og Europa.

Efter implementeringen af ​​sit flådefornyelsesprogram i 2017 har Norebo snart nogle af de mest moderne skibe, der ikke kun opererer i Rusland, men i verden. Med en radikalisering af Ruslands fiskeriindustri fungerer Norebos nye state-of-the-art fartøjer for at øge energieffektiviteten, reducere spild og skabe mere behagelige arbejdsforhold for besætninger.

'En moderne flåde er et krav i vores tid. Kun nye skibe med højteknologisk udstyr kan tilbyde optimal fangstforarbejdning samt høje standarder for sikkerhed og komfort for besætningen, 'sagde en talsmand for Norebo.

Det ser ud til, at Norebo stræber efter at opnå dette og mere med sin seneste flåde af skibe under opførelse.

Et af gruppens fartøjer, der hed Captain Korotich, inkorporerer faktisk arkitektoniske designelementer, der aldrig tidligere har været brugt på et russisk fiskerfartøj. Skroget er kapselformet med en Enduro Bow -linje, som giver mulighed for øget arbejdsplads ombord og forbedret sødygtighed. Det har også en utrolig kraftig motor (6200kW), som gør det muligt for fartøjet at nå hastigheder på op til 15.5 knob og operere i is op til 0.5 m tyk, mens det bruger mindre brændstof end andre sammenlignelige motorer.

Skibet er designet med energieffektivitet i tankerne og vil også bruge elektricitet fra trawlspilene til belysning og genanvende den overskydende varme fra hovedmotoren til at opvarme skibets rum, herunder kabiner. Genialt er der på stillehavsfartøjer som kaptajn Korotich fiskeolie opsamlet under affaldsbehandling endda sat til at drive kedlen. Disse innovationer reducerer kulstofemissioner og eliminerer unødvendigt affald, som alle bidrager til slutproduktets fremragende bæredygtighed.

Selskabets nyeste langlinefartøjer vil også blive udstyret med moderne multifunktionelle fabrikker, der giver mulighed for avanceret fangstbehandling direkte om bord. Det betyder, at tiden mellem at fange fisk af førsteklasses kvalitet og at skabe det færdige produkt, der er klar til madlavning, forkortes dramatisk, mens forarbejdningsaffald også reduceres til næsten nul. Norebo har fundet udbud af ombordfabrikker endda forbedret det endelige produkt, der når køkkener, da forarbejdning af fisken umiddelbart efter at den er fanget hjælper med at bevare dens friskhed, smag og næringsstoffer.

Fem år er gået siden Norebo første gang annoncerede sit flådefornyelsesprogram. Siden da har selskabet afsløret planer om at bygge ti state-of-the-art skibe, med flere der stadig venter. Men hver gang der lægges en ny køl, føles det som første gang igen. Som Norebo -grundlægger Vitaly Orlov afspejlet ved afsløringen af ​​det første fartøj i 2018: 'Selvom Norebos nuværende fiskerflåde er opdateret, kommer tiden til fornyelse. I dag er et meget følelsesladet øjeblik, hvor vi lægger kølen på det første fartøj. Jeg håber, at denne begivenhed i dag vil give et positivt signal til skibsbygningsindustrien om, at Rusland har til hensigt at bygge skibe, der er så gode som, eller endda bedre, end [fra] skibsværfter overalt i verden. '

Med Norebo i spidsen konkurrerer Ruslands fiskerflåde allerede med de førende fiskenationer i verden med hensyn til konsistens, produktkvalitet og forpligtelser til bæredygtig praksis. I betragtning af de allerede annoncerede fremtidige investeringsplaner er Rusland godt på vej til at nå målet om næsten at fordoble eksporten inden 2024, hvilket bekræfter sin status som verdensleder og rangerer sammen med de gamle legendariske fiskeflåder.

I 2018 startede Rusland opbygge af 35 nye fisketrawlere og 20 nye forarbejdningsanlæg til skaldyr, primært centreret omkring landets største fiskerihavne på Fjernøsten. Desuden Rosrybolovstovo sætte et mål for at bygge mindst 100 nye skibe inden 2025, en stigning på 50% i flådens samlede kapacitet. Siden da er investeringerne imidlertid begyndt at stige. Især har Rusland afsløret planer om at bygge jernbaneknudepunkter i hele landet, der hjælper med at fremskynde flytningen af ​​råvarer fra de store fiskerihavne i Kamchatka til Ruslands atlantiske side, herunder dets primære fiskerieksportknude i Murmansk.

På 12th april i år, FESCO Transportation Group begyndte at transportere containeriseret fisk langs den transsibiriske rute, med produkter, der kører i hastighed fra Vladivostok til Skt. Petersborg. Derfra blev forsendelsen sendt over til Bremerhaven i Nordtyskland. Ifølge FESCO er denne nye rute dobbelt så hurtig som at transportere produkter via Suez, og det viser, at russiske virksomheder opgraderer deres logistik med stor succes.

For at reducere overbelastningen er russiske myndigheder også begyndt at åbne flere fiskerieksportcentre i hele landet. Som Savchuk forklarer: '[knudepunkter] er ved at blive udviklet, for eksempel i Jekaterinburg, Novosibirsk, Rostov ved Don og andre store byer i Rusland, hvor der bygges store fryselager.'

Et selskab, der yder et stort bidrag, både i Fjernøsten og i torskefiskeriet i Nordatlanten, er Norebo. Investerer 45 millioner dollars i en ny forsendelsesterminal i Petropavlovsk-Kamchatsky, Ser Norebo ud til at oprette en ende-til-ende-service til fiskerfartøjer i Rusland. Terminalen giver fartøjer mulighed for at opbevare deres fisk i kølebeholdere i Fjernøsten, før de sendes til det vestlige Rusland, USA og Europa.

Efter implementeringen af ​​sit flådefornyelsesprogram i 2017 har Norebo snart nogle af de mest moderne skibe, der ikke kun opererer i Rusland, men i verden. Med en radikalisering af Ruslands fiskeriindustri fungerer Norebos nye state-of-the-art fartøjer for at øge energieffektiviteten, reducere spild og skabe mere behagelige arbejdsforhold for besætninger.

'En moderne flåde er et krav i vores tid. Kun nye skibe med højteknologisk udstyr kan tilbyde optimal fangstforarbejdning samt høje standarder for sikkerhed og komfort for besætningen, 'sagde en talsmand for Norebo.

Det ser ud til, at Norebo stræber efter at opnå dette og mere med sin seneste flåde af skibe under opførelse.

Et af gruppens fartøjer, der hed Captain Korotich, inkorporerer faktisk arkitektoniske designelementer, der aldrig tidligere har været brugt på et russisk fiskerfartøj. Skroget er kapselformet med en Enduro Bow -linje, som giver mulighed for øget arbejdsplads ombord og forbedret sødygtighed. Det har også en utrolig kraftig motor (6200kW), som gør det muligt for fartøjet at nå hastigheder på op til 15.5 knob og operere i is op til 0.5 m tyk, mens det bruger mindre brændstof end andre sammenlignelige motorer.

Skibet er designet med energieffektivitet i tankerne og vil også bruge elektricitet fra trawlspilene til belysning og genanvende den overskydende varme fra hovedmotoren til at opvarme skibets rum, herunder kabiner. Genialt er der på stillehavsfartøjer som kaptajn Korotich fiskeolie opsamlet under affaldsbehandling endda sat til at drive kedlen. Disse innovationer reducerer kulstofemissioner og eliminerer unødvendigt affald, som alle bidrager til slutproduktets fremragende bæredygtighed.

Selskabets nyeste langlinefartøjer vil også blive udstyret med moderne multifunktionelle fabrikker, der giver mulighed for avanceret fangstbehandling direkte om bord. Det betyder, at tiden mellem at fange fisk af førsteklasses kvalitet og at skabe det færdige produkt, der er klar til madlavning, forkortes dramatisk, mens forarbejdningsaffald også reduceres til næsten nul. Norebo har fundet udbud af ombordfabrikker endda forbedret det endelige produkt, der når køkkener, da forarbejdning af fisken umiddelbart efter at den er fanget hjælper med at bevare dens friskhed, smag og næringsstoffer.

Fem år er gået siden Norebo første gang annoncerede sit flådefornyelsesprogram. Siden da har selskabet afsløret planer om at bygge ti state-of-the-art skibe, med flere der stadig venter. Men hver gang der lægges en ny køl, føles det som første gang igen. Som Norebo -grundlægger Vitaly Orlov afspejlet ved afsløringen af ​​det første fartøj i 2018: 'Selvom Norebos nuværende fiskerflåde er opdateret, kommer tiden til fornyelse. I dag er et meget følelsesladet øjeblik, hvor vi lægger kølen på det første fartøj. Jeg håber, at denne begivenhed i dag vil give et positivt signal til skibsbygningsindustrien om, at Rusland har til hensigt at bygge skibe, der er så gode som, eller endda bedre, end [fra] skibsværfter overalt i verden. '

Med Norebo i spidsen konkurrerer Ruslands fiskerflåde allerede med de førende fiskenationer i verden med hensyn til konsistens, produktkvalitet og forpligtelser til bæredygtig praksis. I betragtning af de allerede annoncerede fremtidige investeringsplaner er Rusland godt på vej til at nå målet om næsten at fordoble eksporten inden 2024, hvilket bekræfter sin status som verdensleder og rangerer sammen med de gamle legendariske fiskeflåder.

Læs

Rusland

Ruslands fiskerflåde gør klar til succes

Udgivet

on

Rusland er allerede den fjerde største globale eksportør af skaldyr i volumen, og planlægger at næsten fordoble sin samlede eksport af skaldyr inden 2024. For at opnå dette har russiske fiskerioperatører afsløret planer om at tilskynde til større investeringer i industrien og søge at fremskynde udrulningen af ​​staten -of the-art fartøjer, moderne forarbejdningsanlæg til skaldyr og forbedrede jernbaner.

"Der har været investeret omkring $ 5 mia. I den russiske fiskeindustri," siger Petr Savchuk, vicechef for Rosrybolovstovo, det russiske føderale agentur for fiskeri. 'Men dette er kun begyndelsen'.

I 2018 startede Rusland opbygge af 35 nye fisketrawlere og 20 nye forarbejdningsanlæg til skaldyr, primært centreret omkring landets største fiskerihavne på Fjernøsten. Desuden Rosrybolovstovo sætte et mål for at bygge mindst 100 nye skibe inden 2025, en stigning på 50% i flådens samlede kapacitet. Siden da er investeringerne imidlertid begyndt at stige. Især har Rusland afsløret planer om at bygge jernbaneknudepunkter i hele landet, der hjælper med at fremskynde flytningen af ​​råvarer fra de store fiskerihavne i Kamchatka til Ruslands atlantiske side, herunder dets primære fiskerieksportknude i Murmansk.

reklame

På 12th april i år, FESCO Transportation Group begyndte at transportere containeriseret fisk langs den transsibiriske rute, med produkter, der kører i hastighed fra Vladivostok til Skt. Petersborg. Derfra blev forsendelsen sendt over til Bremerhaven i Nordtyskland. Ifølge FESCO er denne nye rute dobbelt så hurtig som at transportere produkter via Suez, og det viser, at russiske virksomheder opgraderer deres logistik med stor succes.

For at reducere overbelastningen er russiske myndigheder også begyndt at åbne flere fiskerieksportcentre i hele landet. Som Savchuk forklarer: '[knudepunkter] er ved at blive udviklet, for eksempel i Jekaterinburg, Novosibirsk, Rostov ved Don og andre store byer i Rusland, hvor der bygges store fryselager.'

Et selskab, der yder et stort bidrag, både i Fjernøsten og i torskefiskeriet i Nordatlanten, er Norebo. Investerer 45 millioner dollars i en ny forsendelsesterminal i Petropavlovsk-Kamchatsky, Ser Norebo ud til at oprette en ende-til-ende-service til fiskerfartøjer i Rusland. Terminalen giver fartøjer mulighed for at opbevare deres fisk i kølebeholdere i Fjernøsten, før de sendes til det vestlige Rusland, USA og Europa.

reklame

Efter implementeringen af ​​sit flådefornyelsesprogram i 2017 har Norebo snart nogle af de mest moderne skibe, der ikke kun opererer i Rusland, men i verden. Med en radikalisering af Ruslands fiskeriindustri fungerer Norebos nye state-of-the-art fartøjer for at øge energieffektiviteten, reducere spild og skabe mere behagelige arbejdsforhold for besætninger.

'En moderne flåde er et krav i vores tid. Kun nye skibe med højteknologisk udstyr kan tilbyde optimal fangstforarbejdning samt høje standarder for sikkerhed og komfort for besætningen, 'sagde en talsmand for Norebo.

Det ser ud til, at Norebo stræber efter at opnå dette og mere med sin seneste flåde af skibe under opførelse.

Et af gruppens fartøjer, der hed Captain Korotich, inkorporerer faktisk arkitektoniske designelementer, der aldrig tidligere har været brugt på et russisk fiskerfartøj. Skroget er kapselformet med en Enduro Bow -linje, som giver mulighed for øget arbejdsplads ombord og forbedret sødygtighed. Det har også en utrolig kraftig motor (6200kW), som gør det muligt for fartøjet at nå hastigheder på op til 15.5 knob og operere i is op til 0.5 m tyk, mens det bruger mindre brændstof end andre sammenlignelige motorer.

Skibet er designet med energieffektivitet i tankerne og vil også bruge elektricitet fra trawlspilene til belysning og genanvende den overskydende varme fra hovedmotoren til at opvarme skibets rum, herunder kabiner. Genialt er der på stillehavsfartøjer som kaptajn Korotich fiskeolie opsamlet under affaldsbehandling endda sat til at drive kedlen. Disse innovationer reducerer kulstofemissioner og eliminerer unødvendigt affald, som alle bidrager til slutproduktets fremragende bæredygtighed.

Selskabets nyeste langlinefartøjer vil også blive udstyret med moderne multifunktionelle fabrikker, der giver mulighed for avanceret fangstbehandling direkte om bord. Det betyder, at tiden mellem at fange fisk af førsteklasses kvalitet og at skabe det færdige produkt, der er klar til madlavning, forkortes dramatisk, mens forarbejdningsaffald også reduceres til næsten nul. Norebo har fundet udbud af ombordfabrikker endda forbedret det endelige produkt, der når køkkener, da forarbejdning af fisken umiddelbart efter at den er fanget hjælper med at bevare dens friskhed, smag og næringsstoffer.

Fem år er gået siden Norebo første gang annoncerede sit flådefornyelsesprogram. Siden da har selskabet afsløret planer om at bygge ti state-of-the-art skibe, med flere der stadig venter. Men hver gang der lægges en ny køl, føles det som første gang igen. Som Norebo -grundlægger Vitaly Orlov afspejlet ved afsløringen af ​​det første fartøj i 2018: 'Selvom Norebos nuværende fiskerflåde er opdateret, kommer tiden til fornyelse. I dag er et meget følelsesladet øjeblik, hvor vi lægger kølen på det første fartøj. Jeg håber, at denne begivenhed i dag vil give et positivt signal til skibsbygningsindustrien om, at Rusland har til hensigt at bygge skibe, der er så gode som, eller endda bedre, end [fra] skibsværfter overalt i verden. '

Med Norebo i spidsen konkurrerer Ruslands fiskerflåde allerede med de førende fiskenationer i verden med hensyn til konsistens, produktkvalitet og forpligtelser til bæredygtig praksis. I betragtning af de allerede annoncerede fremtidige investeringsplaner er Rusland godt på vej til at nå målet om næsten at fordoble eksporten inden 2024, hvilket bekræfter sin status som verdensleder og rangerer sammen med de gamle legendariske fiskeflåder.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending