Følg os

Europa-Parlamentet

MEP'er opfordrer EU og Türkiye til at lede efter alternative måder at samarbejde på 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I deres årlige rapport opfordrer MEP'erne EU og Türkiye til at bryde det nuværende dødvande og finde "en parallel og realistisk ramme" for forbindelserne mellem EU og Tyrkiet, plenum, KATASTROFE.

Medmindre den tyrkiske regering drastisk ændrer kurs, kan Tyrkiyes EU-optagelsesproces ikke genoptages under de nuværende omstændigheder, siger MEP'erne i deres betænkning, der blev vedtaget onsdag med 434 stemmer for, 18 imod og 152 hverken for eller imod.

MEP'er, der opfordrer den tyrkiske regering, EU og dens medlemsstater til at bryde det nuværende dødvande og bevæge sig hen imod et tættere partnerskab, anbefaler at finde en parallel og realistisk ramme for forbindelserne mellem EU og Türkiye og opfordrer Kommissionen til at undersøge mulige formater.

MEP'er bekræfter, at Türkiye fortsat er en kandidat til EU-optagelse, en NATO-allieret og en nøglepartner inden for sikkerhed, handel og økonomiske forbindelser og migration, og understreger, at landet forventes at respektere demokratiske værdier, retsstatsprincippet, menneskerettigheder og overholde EU-love, principper og forpligtelser.

Ingen forbindelse mellem Sveriges NATO og Tyrkiyes EU-optagelsesprocesser

Parlamentet opfordrer indtrængende Türkiye til at ratificere Sveriges NATO-medlemskab uden yderligere forsinkelse, og understreger, at et lands NATO-optagelsesproces på ingen måde kan kædes sammen med et andets EU-optagelsesproces. Hvert lands EU-fremskridt er fortsat baseret på dets egne fortjenester, understreger MEP'erne.

Rapporten glæder sig over Türkiyes stemme for at fordømme Ruslands angrebskrig mod Ukraine i FN's Generalforsamling og dets forpligtelse til landets suverænitet og territoriale integritet, og beklager, at Türkiye ikke støtter sanktioner uden for FN's rammer. Türkiyes tilpasningsrate til EU's fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik er faldet til et rekordlavt niveau på 7 %, hvilket gør det til langt det laveste af alle udvidelseslande.

reklame

EU's forpligtelse til at støtte flygtninge og genopbygningsindsatsen efter jordskælvet

MEP'er roser Türkiyes indsats for fortsat at være vært for den største flygtningebefolkning i verden på næsten fire millioner mennesker. De glæder sig over, at EU fortsat yder finansiering til flygtninge og værtssamfund i Türkiye, og er stærkt forpligtet til at opretholde dette i fremtiden.

MEP'erne udtrykker deres dybeste medfølelse med familierne til ofrene for de ødelæggende jordskælv den 6. februar 2023, og erklærer, at EU fortsat bør opfylde Türkiyes humanitære behov og genopbygningsbestræbelser. De understreger, at europæisk solidaritet kan føre til en håndgribelig forbedring af forbindelserne mellem EU og Türkiye.

Ordføreren Nacho Sánchez Amor (S&D, ES) sagde: "Vi har for nylig set en fornyet interesse fra den tyrkiske regering i at genoplive EU-optagelsesprocessen. Dette vil ikke ske på grund af geopolitiske forhandlinger, men kun når de tyrkiske myndigheder viser reel interesse i at stoppe det fortsatte tilbageskridt i de grundlæggende frihedsrettigheder og retsstatsprincippet i landet. Hvis den tyrkiske regering virkelig ønsker at genoplive sin EU-vej, bør den demonstrere dette gennem konkrete reformer og handlinger, ikke erklæringer."

Baggrund

EU-optagelsesforhandlingerne har reelt stået i stå siden 2018 på grund af forringelsen af ​​retsstatsprincippet og demokratiet i Türkiye.

Mere information 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending