Følg os

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame

Moldova

Russiske valg på moldovisk område

Udgivet

on

Et trods for en suveræn og uafhængig stat, sådan beskrev embedsmænd fra Udenrigsministeriet fra Republikken Moldova sidste uges beslutning fra Den Russiske Føderation om at åbne valgsteder i den udbryderiske transnistriske region, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

Transnistrien er en ikke -anerkendt udbryderstat beliggende i den smalle stribe land mellem floden Dnjester og den moldovisk -ukrainske grænse, der er internationalt anerkendt som en del af Republikken Moldova.

Den russisk støttede region har været striden mellem Rusland og Republikken Moldova lige siden Moldova fik sin uafhængighed i august 1991.

reklame

Det russiske føderale valg, der fandt sted i slutningen af ​​sidste uge, genoplivede debatten om Transnistrien, hvilket fik moldoviske embedsmænd til at reagere.

”Udenrigsministeriet og europæisk integration beklager, at på trods af den holdning, som de moldoviske myndigheder konsekvent har givet udtryk for, har den russiske side handlet på en måde, der ikke svarer til princippet om suverænitet og territorial integritet i Republikken Moldova og det bilaterale juridiske rammer ”, sagde embedsmænd i Chisinau i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen fra moldaviske myndigheder står der videre, at embedsmænd opfordrede russisk side til at afstå fra at åbne de 27 valgsteder i den transnistriske region i Republikken Moldova.

reklame

Moldoviske diplomater "har siden 30. juli anmodet om, at Rusland ikke åbner valgsteder på lokaliteter under kontrol af forfatningsmyndighederne i Republikken Moldova i betragtning af også umuligheden af ​​at sikre de nødvendige sikkerhedsbetingelser for valgets gennemførelse", viser pressemeddelelsen.

Politiske kyndige i Republikken Moldova hævdede, at regeringen undgik en hårdere tone i forhold til Moskva for at undgå at komplicere situationen.

Armand Gosu sagde til EU Reporter, professor i statsvidenskab og ekspert i den tidligere sovjetregion, at valget til den russiske duma, der blev afholdt på Moldovas område, repræsenterer "utvivlsomt en krænkelse af Republikken Moldovas suverænitet. Moskva forhandlede direkte med Tiraspol (hovedstaden i Transnitria) om åbning og drift af valgsteder på den separatistiske republiks område, hvilket svarer til ikke at anerkende Moldovas suverænitet og territoriale integritet. ”

Rusland har tidligere været involveret i at organisere valg i udbryderregionen Transnistrien. På trods af protester i Chiisinău har Rusland fortsat med at øge antallet af valgsteder i den transnistriske separatistenklave ved hvert valg i de seneste år.

Ud over Transnistrien åbnede russiske myndigheder valgsteder i Chisinau, hovedstaden i Moldova, samt byerne Comrat og Balti. Det er det største antal valgsteder, der åbnes af Rusland uden for dets grænser.

Rusland har hidtil tilbudt mere end 220,000 russiske pas i Transnistrien, hvilket betyder, at omkring to tredjedele af de borgere, der bor på venstre bred af Dnjestr, allerede er russiske statsborgere. Men ifølge data fra myndigheder i Transnistrien var valgdeltagelsen ikke lyserød, hvilket viste, at kun 27,000 mennesker stemte i separatistregionen.

Men for Transnistrien handler dette valg om at glæde Putin.

”For separatistledere er det vigtigt at bevise deres loyalitet over for Kreml ved at levere så mange stemmer som muligt til Putins parti”, sagde Gosu til EU Reporter.

Armand Gosu kommenterede også karakteren af ​​det russiske valg og sagde, at "valget i Rusland hverken er fair eller afspejler vælgernes vilje."

Den samme opfattelse delte Pasa Valeriu, der arbejder for den moldoviske NGO, WatchDog.MD, der fortalte EU Reporter, at ”Jeg kan ikke kalde det, der sker i Rusland, som et valg. Det er intet mere end en fidus. Derfor hører spørgsmålet om en sikker valgproces i Transnistrien under samme kategori. ”

Valget i sidste uge i Transnistrien til den russiske duma blev bredt offentliggjort af den lokale administration og dens sponsorerede medier.

Det blev fremstillet som meget vigtigt for udbryderregionen og blev brugt til at fremvise Ruslands afgørende rolle, dets hjælp og støtte til regionen. Virkeligheden tegner en anden historie med Ruslands bistand samt handel med Transnistrian, en af ​​de fattigste regioner i Europa, der er faldet støt i løbet af de sidste år.

Læs

Rusland

Rusland ansvarlig for Litvinenko -drab, regler for europæiske rettigheder

Udgivet

on

By

En kopi af The Litvinenko Inquiry Report ses under en pressemøde i London, Storbritannien, 21. januar 2016. REUTERS/Toby Melville/Files

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afgjorde tirsdag (21. september), at Rusland var ansvarlig for 2006-drabet på den tidligere KGB-officer Alexander Litvinenko, der døde en kvalmende død, efter at han blev forgiftet i London med Polonium 210, en sjælden radioaktiv isotop, skriver Guy Faulconbridge og Michael Holden.

Kreml-kritiker Litvinenko, 43, døde uger efter at have drukket grøn te med polonium-210 på Londons overdådige Millennium-hotel i et angreb, som Storbritannien længe har bebrejdet Moskva.

I sin dom konkluderede Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMRK), at Rusland var ansvarlig for drabet.

reklame

"Det fandt ud af, at Litvinenkos attentat kunne tilregnes Rusland," hedder det i sin erklæring.

Rusland har altid nægtet enhver indblanding i Litvinenkos død, der faldt de anglo-russiske forbindelser til et lavpunkt efter den kolde krig.

En langvarig britisk undersøgelse konkluderede i 2016, at den russiske præsident Vladimir Putin sandsynligvis godkendte en russisk efterretningsoperation for at myrde Litvinenko.

reklame

Det fandt også ud af, at den tidligere KGB-livvagt Andrei Lugovoy og en anden russer, Dmitry Kovtun, udførte drabet som led i en operation, der sandsynligvis blev ledet af Ruslands føderale sikkerhedstjeneste (FSB), hovedfølgeren til KGB i sovjetiden.

EMRK var enig. Begge mænd har altid nægtet at være involveret.

"Retten fandt det ud over rimelig tvivl fastslået, at mordet var blevet udført af hr. Lugovoy og hr. Kovtun," hedder det i afgørelsen.

"Den planlagte og komplekse operation, der involverede indkøb af en sjælden dødelig gift, rejsearrangementet for parret og gentagne og vedvarende forsøg på at administrere giften indikerede, at Litvinenko havde været målet for operationen."

Også den konkluderede, at den russiske stat var skyld i det, og at hvis mændene havde udført en "useriøs operation", ville Moskva have oplysninger til at bevise denne teori.

"Regeringen havde imidlertid ikke gjort noget seriøst forsøg på at give sådanne oplysninger eller modvirke de britiske myndigheders konklusioner," hedder det i afgørelsen.

Læs

Rusland

Europa fordømmer atmosfæren af ​​frygt omkring russiske valg

Udgivet

on

Forespurgt om denne uges Duma og regionale valg i den russiske føderation, sagde Peter Stano, talsmand for EU's External Action Service, at valget havde fundet sted i en atmosfære af frygt. EU har bemærket, at uafhængige og pålidelige kilder har rapporteret om alvorlige overtrædelser af valgloven.

Stano sagde, at valg, uanset hvor de finder sted i verden, bør afvikles på en fri og fair måde. Han sagde, at valget havde fundet sted uden troværdig international observation, og at EU beklagede Ruslands beslutning om alvorligt at reducere og begrænse størrelsen og formatet af OSCE - Kontor for Demokratiske Institutioner og Menneskerettighedsmission og derved forhindre dets udsendelse.  

Stano sagde, at indsatsen mod oppositionspolitikere, civilsamfundsorganisationer, civilsamfundsaktivister, menneskerettighedsaktivister, uafhængige medier og mod journalister forud for valget var rettet mod at dæmpe kritisk opposition og fjerne konkurrence. 

reklame

Europa -Kommissionen opfordrer Den Russiske Føderation til at overholde sine forpligtelser inden for rammerne af FN og Europarådet med hensyn til beskyttelse af menneskerettigheder og demokratiske værdier, som også omfatter afholdelse af frie og retfærdige valg. 

Ukraine

Talsmanden tilføjede, at Europa -Kommissionen aldrig vil anerkende valget på ulovligt annekteret Krim og udtrykte også bekymring over, at borgere i Ukraine i de ukrainske områder, der i øjeblikket er besat, fik pas og fik lov til at stemme. Stanton sagde, at dette stred imod ånden i Minsk -aftalerne.

reklame

På spørgsmålet om, hvorvidt EU vil anerkende valgresultaterne, sagde Stano, at dette var en national kompetence og op til de enkelte medlemslande, men tilføjede, at det kan være noget, EU's udenrigsministre diskuterer, når de mødes i aften i New York, hvor de mødes til FN's generalforsamling. EU's højtstående repræsentant Josep Borrell mødes igen med sin russiske kollega Sergey Lavrov på et af mange bilaterale møder, der er planlagt i denne uge.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending