Følg os

Italien

Lær at slukke, siger pave ved første optræden i Vatikanet efter hospitalsophold

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Pave Frans (billedet) gjorde sin første offentlige optræden den 18. juli, siden han vendte tilbage til Vatikanet midt i ugen efter et 11-dages hospitalsophold, idet han fortalte wellwishers, at de skulle tage en pause og slukke for stresset i det moderne liv, skriver Crispian Balmer, Reuters.

"Lad os stoppe den hektiske løb, der dikteres af vores dagsordener. Lad os lære at tage en pause og slukke for mobiltelefonen," sagde pave Frans i sin ugentlige tale fra et vindue med udsigt over Peterspladsen.

Den 84-årige pave fik fjernet en del af hans tyktarm ved en operation den 4. juli - første gang, at Francis har haft en betydelig sundhedsmæssig bekymring i løbet af sit otte-årige pavedømme.

reklame

Han ledede sidste søndags Angelus-bøn og velsignelse fra balkonen i sin suite på Roms Gemelli-hospital og vendte tilbage til Vatikanet onsdag, hvor han havde brug for hjælp fra assistenter til at komme ud af sin bil.

Han så godt ud søndag og talte med en klar, stærk stemme.

reklame

Europa-Kommissionen

REACT-EU: 4.7 mia. Euro til støtte for job, færdigheder og de fattigste mennesker i Italien

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 4.7 mia.EUR til Italien under REACT-EU for at tilskynde landets reaktion på coronakrisen og bidrage til en bæredygtig socioøkonomisk genopretningæh. Den nye finansiering er resultatet af ændringen af ​​to operationelle programmer for Den Europæiske Socialfond (ESF) og Fonden for europæisk bistand til de dårligst stillede (FEAD). Det italienske nationale ESF -program 'Aktiv beskæftigelsespolitik' modtager 4.5 mia. EUR til støtte for beskæftigelse i de områder, der er mest berørt af pandemien.

De ekstra midler vil øge ansættelsen af ​​unge og kvinder, give arbejdere mulighed for at deltage i uddannelse og støtte skræddersyede tjenester til jobsøgende. Derudover vil de hjælpe med at beskytte job i små virksomheder i regionerne Abruzzo, Molise, Campania, Puglia, Basilicata, Calabria, Sicilien og Sardinien.

Kommissær for beskæftigelse og sociale rettigheder Nicolas Schmit sagde: ”Den Europæiske Union hjælper fortsat sine borgere med at overvinde COVID-19-krisen. Den nye finansiering til Italien vil bidrage til at skabe arbejdspladser, især for unge og kvinder, i de regioner, der har størst behov. Investeringer i færdigheder er en anden prioritet og er afgørende for at mestre de økologiske og digitale overgange. Vi lægger også særlig vægt på de mest sårbare mennesker i Italien ved at styrke finansieringen af ​​fødevarehjælp. "

reklame

Kommissær for samhørighed og reform Elisa Ferreira (afbilledet) sagde: “Regioner er kernen i Europas genopretning efter pandemien. Jeg er glad for, at medlemsstaterne bruger Unionens nødhjælp til at tackle pandemien og iværksætte en bæredygtig og inklusiv genopretning på lang sigt. Finansiering fra REACT-EU vil hjælpe italienere i de hårdest ramte regioner med at komme sig efter krisen og skabe grundlaget for en moderne, fremadrettet økonomi. Som en del af NextGenerationEU yder REACT-EU yderligere finansiering på 50.6 mia. Euro (til løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022 for at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, små og mellemstore virksomheder og lavindkomstfamilier. "

reklame
Læs

Ungarn

Pave opfordrer Ungarn til at være mere åben over for trængende udenforstående

Udgivet

on

By

Pave Frans (billedet) sagde søndag (12. september), at Ungarn kunne bevare sine kristne rødder og samtidig åbne op for de trængende, et tilsyneladende svar på nationalistisk premierminister Viktor Orbans standpunkt om, at muslimsk immigration kunne ødelægge dens arv, skriver Philip Pullella og Gergely Szakacs.

Francis var i Ungarn for et usædvanligt kort ophold, der understregede forskelle med den anti-immigrant Orban, hans politiske modsætning.

Afslutte en kirkekongres med en messe for titusinder af mennesker i det centrale Budapest, brugte Francis billedkunst af et kors til at vise, at noget så dybt forankret som religiøs tro ikke udelukkede en imødekommende holdning.

reklame

"Korset, der er plantet i jorden, inviterer os ikke kun til at være rodfæstet, det løfter og rækker også armene ud mod alle," sagde han i sine bemærkninger efter messen.

"Korset opfordrer os til at holde vores rødder faste, men uden defensivitet; at trække fra kilderne og åbne os for tørsten hos vores mænd og kvinder i vores tid," sagde han i slutningen af ​​friluftsmessen, som Orban deltog sammen med sin kone.

"Mit ønske er, at du er sådan: jordet og åben, forankret og hensynsfuld," sagde paven.

reklame

Francis har ofte fordømt det, han ser som en genopblussen af ​​nationalistiske og populistiske bevægelser, og har opfordret til europæisk enhed og kritiseret lande, der forsøger at løse migrationskrisen med ensidige eller isolationistiske handlinger.

Orban derimod fortalte Bled Strategic Forum i Slovenien i sidste uge, at den eneste løsning på migration var, at EU skulle "give alle rettigheder tilbage til nationalstaten".

Pave Frans ankommer til møde med repræsentanter for Det Økumeniske Kirkeråd i Museum of Fine Arts i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. REUTERS/Remo Casilli
Pave Frans hilser folk, da han ankommer til Heltepladsen i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. REUTERS/Remo Casilli
Pave Frans ankommer til Budapest Internationale Lufthavn i Budapest, Ungarn, 12. september 2021. Vatican Media/Handout via REUTERS OPMÆRKSOMHEDSREDAKTØRER - DETTE BILLEDE BLEV GIVET AF EN TREDJE PART.

Paven har opfordret til, at migranter hilses velkommen og integreres for at tackle det, han har kaldt Europas "demografiske vinter". Orban sagde i Slovenien, at nutidens migranter "alle er muslimer", og at kun "den traditionelle kristne familiepolitik kan hjælpe os ud af den demografiske krise."

Francis, 84, der kun tilbragte omkring syv timer i Budapest, mødte Orban og præsident Janos Ader i starten af ​​sit besøg.

Vatikanet sagde, at mødet, som også deltog i Vatikanets to øverste diplomater og en ungarsk kardinal, varede cirka 40 minutter og var hjerteligt.

"Jeg bad pave Frans om ikke at lade det kristne Ungarn gå til grunde," sagde Orban på Facebook. Det ungarske nyhedsbureau MTI sagde, at Orban gav Francis en telefax af et brev, som kong Bela IV fra 13 -tallet sendte til pave Innocent IV og bad om hjælp til at bekæmpe tatarerne.

Senere søndag ankom Francis til Slovakiet, hvor han vil blive meget længere og besøge fire byer, inden han vender tilbage til Rom onsdag.

Kortheden af ​​hans ophold i Budapest har fået diplomater og katolske medier til at foreslå, at paven prioriterer Slovakiet og i virkeligheden snubber Ungarn. Læs mere.

Vatikanet har kaldt Budapest -besøget for en "åndelig pilgrimsrejse". Orbans kontor har sagt, at sammenligninger med slovakiet vil være "vildledende".

Turen er pavens første siden, siden han gennemgik en større operation i juli. Francis fortalte journalister i flyet, der tog ham til Budapest, at han havde det godt.

Læs

Banca Monte dei Paschi

Banca Monte dei Paschi er et 'kæmpe problem', siger Italiens Liga

Udgivet

on

By

Italiens Banca Monte dei Paschi (BMPS.MI) er et "stort problem", sagde chefen for det højreorienterede ligaparti søndag og udtrykte bekymring over et potentielt salg af den toscanske bank til større rival UniCredit (CRDI.MI), skriver Francesca Landini, Reuters.

Efter at have overtaget kontrollen over Monte dei Paschi (MPS) i 2017 efter en bailout på 5.4 mia. Euro, har den italienske finansministerium forpligtet sig til at returnere verdens ældste bank til private hænder i midten af ​​6.3, hvor Rom nu prøver at mægle en fusion med UniCredit.

"Løsningen kan være en fusion, men ikke et salg til UniCredit," sagde ligaens Matteo Salvini til journalister på sidelinjen af ​​en årlig forretningskonference i Cernobbio ved Comosøen.

reklame

Finansministeriet bør tage tid og presse på for at knytte bånd til italienske banker, der er fokuseret på at låne til små og mellemstore virksomheder i stedet for at skynde sig at sælge det til UniCredit, sagde Salvini.

"MPS og andre lokale banker kunne oprette en tredje bankkoncern," sagde Salvini og antydede en mulig tilknytning til Banca Carige (CRGI.MI) og andre regionale långivere i det sydlige Italien.

Lederen af ​​Liga-partiet, som er en del af den regerende koalition, sagde, at et bånd mellem UniCredit og MPS kan udløse 7,000 jobnedskæringer og lukning af 300 filialer.

reklame

MPS offentliggjorde i sidste måned bedre end forventet andet kvartal, men sagde, at det stadig planlagde at rejse 2.5 milliarder euro i kontanter næste år, hvis det ikke lykkedes at sikre en køber.

Salvini sagde, at det ville være fornuftigt for statskassen at tilføre yderligere midler til MPS, hvis det skulle sætte banken tilbage på markedet på mellemlang sigt.

Bankens hjemby Siena er, ligesom resten af ​​den centrale region i Toscana, en traditionel bastion for centrum-venstre PD-partiet, som ofte er blevet kritiseret for at have bidraget til den toscanske långivers problemer.

Salvini gentog sin tidligere hårde kritik af PD og sagde, at partiet skulle tage ansvar for långiverens problemer.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending