Slut med os

Holland

Den hollandske Rutte-regering skal træde tilbage på grund af svindel med børnevelfærd

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Mark Ruttes nederlandske regering skal træde tilbage, efter at tusinder af familier fejlagtigt blev beskyldt for børnevelfærdsbedrageri og bedt om at betale det tilbage.

Familier led en "uovertruffen forkerthed", besluttede nederlandske parlamentsmedlemmer med skatteembedsmænd, politikere, dommere og embedsmænd, der efterlod dem magtesløse.

Mange var fra indvandrerbaggrund, og hundreder blev kastet i økonomiske vanskeligheder.

Rutte vil forelægge kabinets fratræden for kongen, siger rapporter.

Beslutningen kommer på et centralt øjeblik i COVID-19-pandemien.

Holland er gået i lockdown, og ministre har overvejet stivere foranstaltninger for at standse spredning af infektion. Det forventes, at Rutte-regeringen forbliver i en fungerende rolle indtil parlamentsvalget i marts.

Dette er ikke første gang, en hollandsk regering massivt fratræder i en gestus af kollektivt ansvar. I 2002 gik kabinettet ned efter en rapport, der kritiserede ministre og militæret for ikke at forhindre massakren på muslimer i Srebrenica under den bosniske krig syv år tidligere.

EU

Samskip lancerer direkte containertjenester mellem Amsterdam og Irland

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Samskip har styrket sine shortsea containerforbindelser mellem Irland og det nordlige kontinentale Europa ved at introducere et nyt dedikeret serviceforbindelse til Amsterdam. Den ugentlige forbindelse vil betyde, at irsk import kan undgå besvær efter Brexit, der gælder for varer, der modtages via UK-baserede distributører, mens eksport vil drage fordel af større rækkevidde til EU-markeder i det nordlige Holland, Tyskland og andre steder.

Lanceringen den 25. januar afgår den faste dagtjeneste fra TMA Terminal Amsterdam mandag aften for ankomst til Dublin på onsdag og en weekendrejse til Amsterdam. Dette supplerer Samskips eksisterende shortsea-tjenester fra Rotterdam-Irland ved at tilbyde jernbane-, pram- og vejkunder i Holland en ny afgang mandag aften til Irland.

Thijs Goumans, chef for Irlands handel, Samskip, sagde, at servicelanceringen kom på et tidspunkt, hvor importører og eksportører i det irske fastlands Europa fortsætter med at afveje muligheder, da konsekvenserne af Brexit for styring af forsyningskæden blev tydelige.

”Fragtmarkedet Irland-Nordkontinent er i en dynamisk fase, og faste dagcontainertjenester til / fra Amsterdam giver den sikkerhed, som forsyningskædechefer, der betjener det hollandske og tyske marked, kan basere forretningsvækst,” sagde han. Med forbehold for indledende bevægelser vil Samskip overveje opkald til at forbinde andre havne i Irland til Amsterdam direkte.

"Shortsea containertjenester kan endnu en gang bevise sig mere end et match for ro-ro, især for produkter, der tidligere er sendt til distributører i Storbritannien og derefter omdistribueret over det irske hav," sagde Richard Archer, regional direktør, Samskip Multimodal. "Amsterdam er en højtydende havn, der forbinder lige ind i baglandet, og hele Samskip Ireland-teamet er meget tilfreds med dette nye engagement i paneuropæisk transport."

Koen Overtoom, administrerende direktør i Amsterdam, kommenterede: ”Vi er meget tilfredse med denne udvidelse af havnens short sea-netværk. Det understreger styrken af ​​de tjenester, Samskip og TMA Logistics tilbyder, samt vores strategiske position. Irland er et nøglemarked, og i disse hurtigt skiftende tider giver en direkte forbindelse enorme muligheder. Vi vil fortsætte med at arbejde med TMA, Samskip og internationale partnere for at gøre denne service til en varig succes. ”

Michael van Toledo, General Manager TMA Amsterdam, sagde, at Samskips jernbaneforbindelser til Duisburg og TMAs overbelastningsfri vejadgang tilbød en platform for vækst i FMCG-volumener til Irland, og eksport af farmaceutisk og mejeriprodukter bevæger sig den anden vej. "Tjenesten kunne have været skræddersyet til vores ambitioner om at vokse Amsterdam som et knudepunkt for shortsea containervirksomhed," sagde han. ”Det er målrettet mod den større appetit på direkte nordkontinenttjenester til Irland efter Brexit, idet TMA's cross-docking vinder over traileroperatører på markeder længere sydpå.”

 

Continue Reading

coronavirus

Holland bliver det sidste EU-land, der starter koronavirusvaccinationer

Gæst bidragyder

Udgivet

on

Haag, Holland

Holland lancerede sin koronavirusvaccinationskampagne onsdag (6. januar), hvilket gjorde det til det sidste EU-land, der begyndte at vaccinere sin befolkning, skriver Jason Spinks, The Brussels Times.

Arbejdstagere inden for sundhedsvæsenet og mindre plejefaciliteter (som f.eks. For handicappede) vil være de første, der bliver vaccineret. En 39-årig medarbejder på plejehjemmet i Veghel (i provinsen Nord-Brabant, der grænser op til Belgien) modtog den første jab.

Den hollandske regering har frembragt lanceringen af ​​sin vaccinationskampagne med flere dage efter alvorlig kritik for dens langsommelighed.

Fejl blev begået, og myndighederne burde have været bedre forberedt på massevaccinationskampagnen, indrømmede den hollandske premierminister Mark Rutte. F.eks. Blev ca. 280,000 tilgængelige doser af Pfizer / BioNTech-vaccinen ikke straks brugt.

Pfizer / BioNTech-vaccinen var den eneste, der var godkendt til brug i EU, skønt den ændrede sig onsdag, da Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) godkendte coronavirus udviklet af Moderna.

Belgiens vaccinationskampagne, der officielt startede tirsdag, blev også kritiseret for sin langsomme start, men sundhedsminister Frank Vandenbroucke lovede tirsdag (5. januar) at fremskynde Covid-19-vaccinationerne allerede i næste uge.

Continue Reading

Brexit

Brexit 'tænderproblemer' og coronavirus udgør problemer for briter, der flyver til EU

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Rejsende, der er på vej til Spanien, Holland og Sverige, er holdt op ved grænserne efter Storbritanniens afgang fra det indre marked (PA)

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending