Følg os

Cypern

Kritiske tider for Cypern

DEL:

Udgivet

on

Præsident Chrystodoulides besluttede at tale til nationen den 5. marts med en amerikansk stil State of the Union tale og for at give offentligheden sin regerings tolv-måneders præstation, men også at tale om sine planer for fremtiden - skriver Andreas C Chrysafis

Multi-tv-udsendelsen tiltrak et landsdækkende publikum i forventning om at høre præsidentens budskab om politiske spørgsmål og hans planer om at forbedre borgernes moral og økonomiske situation; borgere, der er blevet bombarderet med strafbeskatning; stigende omkostninger til væsentlige ting, fattigdom og forbedring af barske levevilkår, som nationen står over for!

Offentlighedens forventning om at høre opmuntrende planer blev ikke til virkelighed, og de hørte heller ikke nogen nye foranstaltninger til at lette borgernes bekymringer. Bortset fra hans tilbagevendende afvisende monolog, fuld af selvros og bebrejde kræfter udefra for amtets problemer, var seerne i virkeligheden nysgerrige efter, hvorfor præsidenten bøvlede sig med sådan en meningsløs optræden? Det udvalgte panel af journalister virkede rådvilde og fik ikke svar på deres spørgsmål, men derimod et velorkestreret afvisende spin.

Borgerne hørte imidlertid præsidentens vilje til at indlede forhandlinger med den tyrkisk-cypriotiske leder Ersin Tatar – Ankaras marionetdukke – og en mand, der nægter at forhandle noget mindre end en "to-stats-løsning". Forstærket af Sultan Erdogans snedige planer om en global udvidelse til hans neo-osmanniske imperium, er indsatsen nu blevet hævet til farlige niveauer, og Tartar er manden, der er valgt til at følge Ankaras instruktioner til punkt og prikke.

Samtidig er der farlige og mistænkelige påstande fra den tyrkiske hær inklusive regeringsembedsmænd om, at "hele øen Cypern tilhører Tyrkiet og var ked af, at de ikke tog hele Cypern i 1974”. På den anden side fremsætter den tyrkisk-cypriotiske samfundsleder, Tatar – en snu politisk opportunist – latterlige påstande om, at de britiske hærbaser på Cypern udgør en "militær trussel mod hans nordlige TC-republik" og skal fjernes! Sådanne udtalelser er ikke meningsløse, men dyrker snarere Ankaras bagtanker og appetit på hele regionen – inklusive øen – for fremtiden!

Under den eksisterende aggressive og mobning taktik er hr. Chrystodoulides stejlt på at forhandle en bi-zonal, bi-kommunal sammenslutning (BBF). Han ser ud til at ignorere eller nægte at acceptere realiteter, som Tyrkiets æresord ikke kan stole på - selve grunden til, at det Osmanniske Rige mistede Cypern til Storbritannien i 1878 og underskrev Lausannefreden i 1923.

En karrierebureaukrat, tidligere udenrigsminister og sekretær for den tidligere præsident, hr. Chrystodoulides, spillede en central rolle i politikudformningen af ​​Anastasiades-regeringen. Han spillede en integreret rolle i de nuværende problemer, som Cypern står over for, og de personer, der forårsagede dem i første omgang, kan ikke løse de samme problemer!

reklame

Stillet over for Tyrkiets uforsonlighed fortsætter præsidenten med at afvise Erdogans trusler og fortsætter med at forhandle en apartheid-lignende løsning for Cypern. Hans besættelse af at forhandle en BBF giver plads til spekulationer!

Gamle Fortællinger

I mellemtiden eksisterer der en politisk etos og forvrængning, som præsident Makarios III – og grundlæggeren af ​​republikken – faktisk accepterede en forbundsløsning til Cypern-problemet. Dag, tSlagord om en død leder er blevet fejlfortolket til at betyde BBF og er blevet fordrejet for at tjene geopolitiske mørke motiver.

Makarios' lange interview med Oriana Fallaci i november 1974 gør hans holdning krystalklar, at han aldrig havde givet sin godkendelse til en forbundsløsning og udtalt som sådan: "Jeg accepterer det ikke. Fordi jeg ikke kan genkende et fait accompli, kan jeg ikke med min underskrift legalisere en situation, der er skabt ved brug af magt. Såkaldte realister råder mig til at forhandle ”en geografisk føderationn ” med tyrkerne, og de siger, jeg burde være mindre stiv. I stedet for at holde på fyrre procent af øen – de gentager – kan tyrkerne nøjes med tredive procent. Så vær fleksibel. Jeg vil ikke være fleksibel.” Makarios sagde og fortsatte med at tilføje: "Kissinger fortalte mig aldrig klart, at han gik ind for "et geografisk forbund". Han fortalte mig aldrig klart, hvad han laver. Han talte altid om en "løsning, der er acceptabel for begge sider."

De to ord, "geografisk føderation" er blevet fortolket og politisk manipuleret for at imødekomme geopolitiske interesser. Det bredt accepterede FN"BBF med Politisk Ligestilling” er nu blevet buzzword i stedet for at beskæftige sig med Tyrkiets 1974 af et ”Militær Invasion og besættelse" af Cypern.

Men uden offentligt samtykke er Cyperns regering fast besluttet på at forhandle en BBF, som i sidste ende ville opløse republikken; del øen op i to etniske stater og indfør et apartheidsystem med adskillelse og diskrimination på grund af race og religion! I mellemtiden holdes den brede offentlighed i totalt mørke om denne mytiske BBF, der lover universalmiddel! Alligevel har ingen regering eller FN og hverken EU forklaret, hvad denne mytiske løsning indebærer for Cypern!

Faktisk er den foreslåede BBF ingen ringere end genindførelsen af ​​det fejlslagne FN Annan plan afvist af 76 % af den græsk-cypriotiske befolkning under en folkeafstemning i april 2004. På det tidspunkt opfordrede planen til at opdele øen i to "komponenttilstande" ikke meget anderledes end den foreslåede BBF! Ved at overveje Erdogans neo-osmanniske trusler, der "Hele Cypern tilhører Tyrkiet" en BBF kunne vise sig at være det sidste søm i kisten og bringe enden på den gamle hellenske ø Cypern!

Aldrig i Cyperns historie er en opdeling af sin art nogensinde blevet forhandlet for at imødekomme udenlandske geopolitiske interesser! Med hjælp fra den nyudnævnte FN's særlige udsending Maria Angela Holguin er hjulene nu i gang for at komme med et særligt politisk bryg, der skal sætte gang i forhandlingerne om en BBF.

mundkurv på pressen

Præsident Chrystodoulides virker meget ivrig efter at forhandle og er faktisk gået i gang med at kneble enhver modstand mod hans planer, men især pressen. Der bliver truffet foranstaltninger for at stoppe enhver form for kritik af forhandlingerne om Cypern-spørgsmålet, men kun som han finder det passende; handling, der minder om despoti! Som det sker, har en præsident på Cypern flere beføjelser end den amerikanske præsident og er ikke ansvarlig over for nogen; ikke parlamentet eller retsvæsenet - en præsident bliver guddommelig!

I modstrid med EU's charter om grundlæggende rettigheder og den europæiske menneskerettighedskonvention har Chrystodoulides-regeringen faktisk forsøgt at indføre love for at begrænse pressefriheden under påskud af "national sikkerhed”. Forsøget på gagging gav bagslag på grund af et nyligt vedtaget EU-direktiv, der kalder, at: "alle medlemslande er forpligtet til at beskytte mediernes uafhængighed, og deres informationskilder og alle former for indgreb i redaktionelle beslutninger er forbudt."

Efter tolv måneder i embedet afslører den politiske udvikling med sikkerhed, at Chrystodoulides-regeringen opfører sig på en autokratisk måde, som Big Brother ved bedst!

Revisionen

Præsidentens intentioner om at omstøde den uafhængige autoritet hos generalrevisor hr. Odysseas Michaelides og erstatte revisionskontoret med en politisk udpeget "administrativt udvalg" er en klar indikation på et andet eksempel på en besættelse af en regeringsalkymi, der kræver underkastelse uden kritik af sin autoritet.

Siden hans udnævnelse i 2014 er hr. Michaelides (AG) — republikkens frafaldne maverick — og hans revisionskontor blevet en af ​​de mest respekterede institutioner i landet, der nyder den overvældende ros og støtte fra befolkningen; en sjælden kvalitet for Cypern faktisk! Efterfølgende er republikkens revisionskontor med over 400 dedikerede fagfolk blevet en stikkende torn, som den nuværende regering - på linje med sin forgænger - ønsker at beskære!

Der går ikke en dag, hvor Revisionskontoret ikke afslører højprofilerede korruptionssager; spild af millioner; bestikkelse og lusket adfærd fra magthavere, institutioner og myndigheder, der misbruger systemet. Alle sager, der er under undersøgelse, videregives til politiet eller retsvæsenet til nærmere afgørelse og retsforfølgning. En sådan hidtil uset adfærd og gennemsigtighed fra en cypriotisk institution – som er blevet en nemesis over for status quo – er grundene til, at nogle gerne vil fjerne hr. Michaelides (AG) fra embedet, hvis eneste forseelse er at udføre sit job med værdighed og beskytte interesserne af republikken!

Heldigvis for riksrevisoren er han ikke ansvarlig over for en midlertidig præsidents eller en flygtig regerings luner, men over for Europa-Kommissionen gennem Den Europæiske Revisionsret, og han kan ikke fyres i henhold til Cyperns forfatning.

De næste tolv måneder vil være kritiske for EU-Cypern, men vigtigst af alt, hvis republikken skal overleve angrebet af udenlandske interesser og eurofile styrker indefra; styrker, der har besluttet at opdele øen til en bi-zonal, bi-kommunal føderation og blive loyale "gode europæere!"

Andreas C Chrysafis

Forfatter/kunstner/skribent

ANDREAS' LINKS:

Kunstkopier kun fra: www.artpal.com/chrysafis

Sofabord Kunstbog: https://www.amazon.com/Andreas-C.-Chrysafis/e/B00478I90O?ref_=dbs_p_pbk_r00_abau_000000

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending