Stadig over truslen om økonomisk boykot foranstaltninger fra EU på grund af bosættelsespolitik, Israel prøver at gøre det mindre afhængig af det europæiske marked

israelYossi Lempkowicz

EU er i dag Israels største import og eksport marked og tegner sig for omkring en tredjedel af Israels samlede handel. I 2012, 35% af israelske import kommer fra EU, mens 27% af israelske eksport går til EU. På søndag (18 maj), den israelske regering godkendte en tre-års plan for at styrke sine økonomiske bånd med mindst fem latinamerikanske lande. Desuden er Israel også søger at styrke de økonomiske bånd med Asien, lægger vægt på at fremme den bilaterale handel med Indien, Kina, Japan og andre asiatiske lande.

Israel søger at variere sine eksportmål og øge sin økonomiske immunitet mod udsving på de globale markeder. I Sydamerika fokuserer Israels plan på Costa Rica og de fire lande, der udgør Pacific Alliance - Columbia, Mexico, Chile og Peru. Disse fem lande har et samlet BNP på mere end $ 3 trillion og udgør 40% af Latinamerikas BNP.

"Vi gør en meget koncentreret og fokuseret indsats for at variere vores markeder, fra vores tidligere afhængighed af det europæiske marked, til de voksende asiatiske og latinamerikanske markeder, hvor Israel har brug for at tage en lille markedsandel og skabe vækst, beskæftigelse og social velfærd i staten Israel, "Israels premierminister Benjamin Netanyahu sagde søndag på det ugentlige kabinetsmøde.

”Dette er en strategisk og - tror jeg - en meget lovende indsats. Det er allerede begyndt at vise resultater, og vil fortsat gøre det. Jeg ønsker, at alle ministre, hver i sit eget felt, at deltage i denne vigtige indsats,”sagde Netanyahu.

Samlet set i 2013, Israels udførte varer var værd $ 66.58 milliarder rundt om i verden. Men kun 2%, et beløb værd $ 1b., Gik til Pacific Alliance stater. The Pacific Alliance er den sjette største økonomi i verden. 26% af udenlandske investeringer i Latinamerika, over $ 70b., Går til disse lande.

Ifølge den israelske Statsministeriet, israelsk teknologi samt sin ekspertise i infrastruktur, landbrug og videnskab er i høj efterspørgsel i Latinamerika. MO sagde.

Mens EU lovede en "særlig privilegeret partnerskab" til Israel og palæstinenserne med et "hidtil uset pakke af økonomisk og politisk støtte" inden for rammerne af en fredsaftale, den nylige sammenbrud af forhandlingerne mellem de to parter, Israel frygter, at EU ville genoptage at presse Israel på den politiske forlig og ville beslutte at begrænse importen af ​​varer fremstillet i Judæa og Samaria (Vestbredden).

"Jeg vil opfordre Israel til at øge eksporten til Kina og Indien i stedet for EU," sagde Oded Eran, en tidligere israelsk ambassadør til EU, fortalte en gruppe journalister besøger Israel med Europa Israel Press Association (EIPA).

"Indien ønsker at uddybe sit samarbejde med Israel uden at gøre nogen kobling til det palæstinensiske spørgsmål," understregede han. På deres møde i Bruxelles i sidste uge udsendte EU udenrigsministre en erklæring om sammenbruddet af israelsk-palæstinensiske forhandlinger, hvor de opfordrede Israel til "undgå enhver ensidig handling, der yderligere kan underminere fredsbestræbelserne og levedygtigheden af ​​en tostatsløsning" og pegede især på "fortsatte ekspansion forlig".

I en skjult trussel tilføjede erklæringen: "Den Europæiske Union vil fortsat nøje overvåge situationen og dens bredere konsekvenser, og vil handle i overensstemmelse hermed."

tags: , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kina, EU, Indien, israel, Japan, Politik, Handel, Handelsaftaler, Verdens