Følg os

Økonomi

Finansiel regulering: Europa-Kommissionen præsenterer en første omfattende gennemgang af EU's reformdagsorden

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Med de fleste finansielle reformforanstaltninger, der nu er vedtaget, offentliggjorde Europa-Kommissionen den 15. maj en første omfattende gennemgang af dagsordenen for finansforordningen som helhed. Denne økonomiske gennemgang beskriver, hvordan reformerne vil skabe et sikrere og mere ansvarligt finansielt system ved at forbedre den finansielle stabilitet, uddybe det indre marked for finansielle tjenester og forbedre dets effektivitet og samtidig forbedre markedsintegriteten og tilliden. Bevis tyder på, at de samlede forventede fordele ved dagsordenen for finansiel regulering opvejer de forventede omkostninger, både regel for regel og når man ser på reformerne som helhed. Mange regler skaber betydelige positive synergier, f.eks. Mellem kapitalkravspakken i bankvæsen og reformen af ​​derivatmarkederne. Det finansielle system er allerede under forandring og forbedring. Denne ændring vil fortsætte, når reformerne træder i kraft.

Præsident José Manuel Barroso sagde: "Den finansielle sektor er en af ​​Europas største aktiver, og vi ønsker, at den skal trives, så den kan låne ud til borgere og virksomheder og dermed hjælpe med at komme sig i den bredere økonomi. Men de europæiske skatteydere har forkæmpet enorme beløb for at forhindre et finansielt sammenbrud, og de spørger med rette to ting til gengæld: at sektoren spiller sin rolle retfærdigt, og at fremtidige bankkriser aldrig igen bliver suveræne kriser. Dette handler om retfærdighed. Derfor gik Kommissionen straks ind i 2008 for at skabe en mere ansvarlig finansiel sektor. Siden da har vi præsenteret over 40 love for at dæmme op for bankers bonusser, øge mængden af ​​kontante banker i reserve, kaste mere lys på hedgefonde, ratingbureauer, centrale modparter og kompleks handel og forbedre forbrugerne Vi har indført fælles regler for at sikre, at aktionærer og andre investorer - ikke skatteydere - først betaler regningen, når en bank fejler. Vi har foreslået en finans Jeg beskatter transaktioner for at sikre, at finansielle operatører betaler deres rimelige andel i den offentlige pung. Og vi har oprettet en bankunion - en enkelt tilsynsførende og en fælles fond, betalt af banker - til euroområdet og andre lande, der ønsker at deltage. Takket være vores forslag, der er vedtaget i loven på rekordtid, er de europæiske finansielle markeder nu mere sikre, mere gennemsigtige, og banker styrer deres risici mere ansvarligt. "

Kommissær for det indre marked og tjenester Michel Barnier sagde: "Europa-Kommissionen har arbejdet utrætteligt i mere end fire år med Europa-Parlamentet og Ministerrådet for at gennemføre vores køreplan for en grundlæggende revision af den finansielle sektor, der stort set er baseret på G20-forpligtelser. Vi forsøgte altid at finde løsninger, der reducerer risici for finansiel stabilitet og forbrugere, samtidig med at den finansielle sektor kan sikre en bæredygtig strøm af finansiering til økonomien for at understøtte vækst og investeringer. De fleste regler er nu vedtaget, så det er det tid til at foretage en første vurdering af deres samlede indvirkning, deres omkostninger og fordele og hvordan de interagerer. Det viser, at der er mange positive synergier mellem regler, der supplerer og forstærker hinanden. Fordele opvejer også omkostningerne for hver enkelt foranstaltning. som helhed viser denne gennemgang, at vi har leveret, hvad vi satte os for: dagsordenen for finansiel regulering gør den økonomiske system mere stabilt og ansvarligt og arbejder til gavn for økonomien og borgerne i hele EU. "

reklame

Dagens pakke inkluderer en meddelelse fra Kommissionen "En reformeret finansiel sektor for Europa" ledsaget af en detaljeret økonomisk gennemgang, der forklarer, hvordan reformerne omformer den finansielle sektor og de deraf følgende fordele. Meddelelsen minder om de mål, der styrede Kommissionen, præsenterer en oversigt over de foreslåede reformer og gør status over de nøgleeffekter, der allerede kan observeres i dag.

Dagsordenen EU finansiel regulering er en gradvis proces. er først for nylig blevet vedtaget mange lovgivningsmæssige foranstaltninger, og nogle har endnu ikke trådt i kraft. En endelig vurdering ville derfor være forhastet. Derfor denne økonomiske anmeldelse er hovedsagelig kvalitativ karakter og bør forstås som begyndelsen på en længere proces med systematisk gennemgang og evaluering af reformerne.

Dagens gennemgang bemærker, at reformerne gør det muligt for tilsynsførende at overvåge markeder, der har været uden for deres rækkevidde, og give gennemsigtighed for alle markedsdeltagere. De opstiller ambitiøse nye standarder for at begrænse overdreven risikotagning og gøre finansielle institutioner mere modstandsdygtige. Når der er risikotagning, flyttes byrden væk fra skatteydere til dem, der står til at vinde økonomisk ved de risikable aktiviteter. Reformerne får de finansielle markeder til at fungere mere effektivt i forbrugere, små og mellemstore virksomheder og økonomien som helhed.

reklame

De reformtiltag også uddybe det indre marked for finansielle tjenesteydelser, navnlig gennem handlinger de europæiske tilsynsmyndigheder (ESA'er) som en del af det europæiske finanstilsynssystem (ESFS), der har været i kraft siden 2011 (MEMO / 10 / 434). Desuden bankunion udgør en milepæl for den europæiske integration og er ikke kun vigtigt for euroområdet, men for EU som helhed.

Gennemgangen ser også i omkostningerne til reformerne og klart, er overgangen til et mere stabilt og ansvarligt finansielt system resultere i sådanne omkostninger. Imidlertid er disse blevet minimeret ved at tillade længere indfasning og observationsperioder og justering regler for at reducere forventede omkostninger.

Baggrund

Mellem 2008 og 2012 blev i alt 1.5 billioner euro af statsstøtte (dvs. mere end 12% af EU's BNP) brugt til at forhindre sammenbruddet af det finansielle system. Finanskrisen udløste en dyb recession og førte til store tab i produktionen. Arbejdsløsheden steg kraftigt, og mange EU-husstande oplevede betydelige tab i indkomst og formue. Tilliden til det finansielle system blev alvorligt rystet.

Som reaktion på krisen, forpligtede EU-Kommissionen sig til en grundlæggende revision af de lovgivningsmæssige og tilsynsmæssige rammer den finansielle sektor. Med udgangspunkt i den anbefalinger af en gruppe eksperter på højt niveau med Jacques de Larosière som formand, fastlagde Kommissionen en køreplan for forbedring af reguleringen og tilsynet med EU's finansielle markeder og institutioner, herunder oprettelsen af ​​det europæiske system for finanstilsyn, i sin meddelelse "Driving Europæisk opsving "fra marts 2009. Den efterfølgende meddelelse" Regulering af finansielle tjenester til bæredygtig vækst "fra juni 2010 fremlagde en pakke med lovgivningsmæssige foranstaltninger for sektoren for finansielle tjenesteydelser, som skulle forelægges af Kommissionen og vedtages af Rådet og Parlamentet. Foranstaltningerne havde til formål at skabe en sikker og ansvarlig finansiel sektor, der bidrager til økonomisk vækst og leverer øget gennemsigtighed, effektivt tilsyn, større modstandsdygtighed og stabilitet og forbedret forbruger- og investorbeskyttelse.

I erkendelsen af ​​det finansielle systems globale karakter blev reformerne koordineret globalt på niveauet for G20 og Financial Stability Board (FSB). En væsentlig del af EU's reformdagsorden har derfor været at gennemføre G20-forpligtelserne. Der skal træffes yderligere foranstaltninger på europæisk plan for at afhjælpe institutionelle mangler og styrke det indre marked for finansielle tjenesteydelser.

Mere end 40 foranstaltninger Der er nu blevet foreslået og mest vedtaget. Denne meddelelse og det ledsagende arbejdsdokument præsentere den enkelte og samlede virkning af disse foranstaltninger, herunder samspillet mellem forskellige reformer.

Se også MEMO / 14 / 352

For mere information

Meddelelse "En reformeret finansiel sektor for Europa" og "Økonomisk gennemgang af dagsordenen for finansforordningen"

http://ec.europa.eu/internal_market/finances/policy/index_en.htm#140515

2009 Kommunikation:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2009:0114:FIN:EN:PDF

2010 Kommunikation:

http://ec.europa.eu/internal_market/finances/docs/general/com2010_en.pdf

Meddelelse om Banking Union:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:52012DC0510&from=EN

Læs
reklame

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending