EU-støtte til at give adgang til energi til to millioner mennesker i Afrika

Lighting_Africa_Students-590x281Europa-Kommissionen har i dag (1 April) offentliggjorde resultaterne af den første indkaldelse af forslag et innovativt program for at yde finansiering til at bringe elektricitet til verdens fattigste borgere. Dette initiativ viser også, at EU har været førende i kampagnen for at give bæredygtig energi til alle.

Tilskud af 95 mio € er blevet tildelt for 16 projekter på tværs ni afrikanske lande til at give adgang til energi i landdistrikter, et beløb, der vil blive oversat til projekter koster mere end € 155m (gennem medfinansiering støtte fra ansøgerne) og bringe elektricitet til mere end 2 millioner mennesker.

Kommissær Piebalgs sagde: "Dette viser, at reelle resultater bliver leveret, og at EU er opskalering gennemprøvede vellykkede projekter, som har en stor indvirkning på fattigdomsbekæmpelse gennem bæredygtig elektrificering af landdistrikter. Energi er fundamental for alle områder af udvikling; fra at skabe job og øge væksten på at forbedre sundhedspleje og gør det muligt for folk at lave mad sikkert. Men alt for ofte, folk i landdistrikterne er blevet efterladt - en chokerende 84% af dem uden adgang til energi nu bor på landet. Vi er nødt til at sørge for, at vores arbejde understøtter alle, uanset hvor de bor. "

Dette er et første skridt i en ny innovativ program til at bringe elektricitet til mange millioner. I løbet af de næste 7 år Kommissionen sigter mod at bruge mere end 2 milliarder € i støtte energi i Afrika. Dette vil til gengæld gearing investeringer overstiger € 10bn, udfylde hullerne for energiinfrastruktur og derfor giver virksomheder, skoler, boliger og hospitaler for at få den elektricitet, de kræver.

Derudover en anden indkaldelse af forslag rettet mod elektrificering af landdistrikter i skrøbelige stater (såsom Burundi, Liberia, Somalia og Mali) er i øjeblikket under evaluering og vil levere flere fordele i disse lande, hvor energibehovet er størst. Dette vil være det næste skridt for at sikre, at EU-indsats for at skaffe bæredygtig energi, hvor det er mest nødvendige bære frugt.

Baggrund

Finansieringen meddelte i dag, er resultatet af en "indkaldelse af forslag", som er et EU-midler, som gør det muligt for ngo'er, offentlige og private organisationer til at modtage et tilskud til EU-finansiering på grundlag af deres forslag til et innovativt projekt.

De lande, der vil drage fordel af dette initiativ er: Madagaskar, Burkina Faso, Senegal, Cameroun, Liberia, Tanzania, Sierra Leone, Eritrea, Rwanda. Europa-Kommissionen vil fremme en anden 40 forslag modtages -men ikke valgt - til private og offentlige donorer og udviklingsorganisationer. Derfor kunne listen over lande og antallet af befolkningen i landdistrikterne nyder godt af Call resultater stige yderligere.

Desuden infrastrukturprojekter finansieret gennem vores innovative iblanding instrumenter og teknisk bistand Facility tilgængelig for alle syd for Sahara afrikanske lande allerede leverer resultater og bidrage til EU-støtte til bæredygtig energi til alle formål.

Worldwide, omkring 1.3 milliarder mennesker har ikke adgang til elektricitet. Op til en milliard mere kun har adgang til upålidelige elnet. Mere end 2.6 milliarder mennesker er afhængige af fast brændsel (dvs. traditionelle biomasse og kul) til madlavning og opvarmning.

Et velfungerende energisystem, der forbedrer effektiv adgang til moderne energiformer vil styrke mulighederne for de fattigste mennesker på planeten for at undslippe de værste virkninger af fattigdom. Adgang til energi giver folk med mulighed for at generere indtægter - og som igen skaber rigdom og nye markeder.

Mere information

På EU arbejde med bæredygtig energi til alle
For mere information om bæredygtig energi til alle
For mere information om topmødet mellem Afrika og EU

tags: , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Afrika, Støtte, Europa-Kommissionen, Bistand til tredjelande, Verdens