Følg os

Politik

Uge frem: Sydlige Stillehav til New York, New York

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Journalister klagede over en flod af pressekonferencer og briefinger, der var overfyldt til en enkelt dag i sidste uge - i øvrigt foregik den samme dag, hvor de trængte videre til TGV og vendte tilbage til Bruxelles fra Strasbourg -plenarmødet. Dette var oven på kommissionsformand von der Leyens EU -tale til EU -parlamentet den foregående dag (15. september). 

Næste uge lover at blive en mere beroliget affære med parlamentarikere på vej mod delegationsarbejde eller til deres valgkredse, og HRVP, Europa -Kommissionen og rådsformænd springer over til New York til FN's Generalforsamling. Timingen kommer som "Vesten" - USA, NATO og EU - forholdet er i uorden.

Den hurtige afgang fra Afghanistan og Australiens beslutning i sidste uge om at ophæve en aftale med Frankrig om ubåde uden varsel til fordel for en aftale med USA og Storbritannien betyder, at spændingerne er ved at løbe højt, hvor Frankrig endda tager det ekstraordinære skridt at tilbagekalde ambassadører fra Australien og USA, samt aflyse en galla for at markere slaget ved Virginia Capes i 1781, da den franske flåde hjalp USA med at levere et afgørende slag til den britiske Royal Navy. Så meget for Macron/Biden bromance ved G7 i Cornwall.

reklame

Resultaterne af endnu et rigget russisk valg vil dukke op i denne uge, men alle øjne vil være på næste weekends tyske valg (26. september). Angela Merkel stopper endelig efter 16 år som tysk kansler; nogle er meget kritiske over for hendes regeringstid, men for de fleste - herunder en høj andel af den tyske befolkning - er hun en betryggende solid skikkelse, der holdt hovedet, da resten af ​​verden mistede deres. 

De gode mennesker i Deutsche Welle lagde venligt tolkning til engelsk til en af ​​de 90 minutters debatter mellem hovedkandidaterne for kansler: Laschet (EPP), Scholz (S&D) og Baerbock (Green). I betragtning af Tysklands betydning for resten af ​​EU gav jeg debatten hele 15 minutter, før jeg besluttede, at jeg ikke kunne holde ud mere. Selvom Scholz ser ud til at klare sig godt i meningsmålingerne, ser det meget ud til, at der vil være brug for en slags koalition, så tag dit atlas ud af "Verdens flag" og begynd at se så langt væk som Jamaica, Kenya, Senegal - så du ved, hvad alle er ved at vide om. 

Kommissionen

reklame

Valdis Dombrovskis, den koncerndirektør, der dækker handel, annoncerer onsdag (22. september) en ny generel aftale om præferencer over for udviklingslande.

Det forventes, at Borrell - trods tilsyneladende endeløse møder i NYC - også vil annoncere en EU -strategisk tilgang til støtte for nedrustning, demobilisering og reintegration af eks -kombattanter. 

Rådet 

Der vil være uformelle råd om energi og transport (21.-23. September), om forbrugeranliggender (23. september) og et råd for generelle anliggender tirsdag (21. september), der behandler udkastet til dagsorden for Det Europæiske Råd den 21.-22. Oktober. den nuværende situation vedrørende EU COVID-19-koordinering Forbindelser mellem EU og Storbritannien; udkastet til arbejdsprogram for 2022; og, konferencen om Europas fremtid.

Europa-Parlamentet

For Parlamentet vil en delegation fra komitéen for borgerlige frihedsrettigheder rejse til Slovakiet og Bulgarien for at se på udviklingen vedrørende mediefrihed og beskyttelse af journalister samt respekt for retsstaten. I Bratislava forventes MEP'er at mødes med civilsamfundsrepræsentanter og øverste embedsmænd. MEP'er vil også møde familien til den myrdede journalist Jan Kuciaks og hans partner Martina Kusnirova og en gruppe journalister. I Sofia møder MEP'er en gruppe journalister. Begge besøg afsluttes med et pressemøde (Bratislava - 21. september, Sofia - 23. september).

Udenrigsudvalget vil besøge Danmark, Grønland og Island for at diskutere de forskellige aspekter af den arktiske politik med blandt andet ministre og parlamentsmedlemmer samt forskere og forskere, der arbejder på EU-finansierede projekter.

Undersøgelsesudvalget om beskyttelse af dyr under transport (ANIT) vil rejse til Bulgarien for på første hånd at se de største vanskeligheder, som EU-landene står over for med at håndhæve gældende regler om dyrevelfærd, herunder om eksport af dyr til lande uden for EU. De vil møde landbrugsministeren, nogle af Bulgariens veterinæreksperter, og besøge grænsen mellem Bulgarien og Tyrkiet.

Europa-Parlamentet

MEP'er ønsker beskyttelse af medier, NGO'er og civilsamfundet mod krænkende retssager

Udgivet

on

EU har brug for regler mod irriterende juridiske handlinger, der har til formål at dæmpe kritiske stemmer, ifølge parlamentets udvalg for borgerlige frihedsrettigheder og juridiske anliggender, JURI  LIBE.

I et udkast til rapport, der blev godkendt torsdag (14. oktober) med 63 stemmer for, ni imod og 10 hverken for eller imod, foreslår MEP'er foranstaltninger til at modvirke den trussel, som strategiske retssager mod offentlig deltagelse (SLAPP'er) udgør for journalister, NGO'er og civilsamfund.

MEP'er beklager, at ingen medlemsstater endnu har vedtaget målrettet lovgivning mod SLAPP'er, og de bekymrer sig om virkningen af ​​disse retssager på EU's værdier og det indre marked. I rapporten fremhæver de den hyppige ubalance i magt og ressourcer mellem sagsøgere og tiltalte, hvilket underminerer retten til en retfærdig rettergang. MEP'er er især bekymrede over SLAPP'er, der finansieres over statsbudgetter, og deres anvendelse i kombination med andre statslige foranstaltninger mod uafhængige medier, journalistik og civilsamfund.

reklame

Foranstaltninger til beskyttelse af ofre og sanktionsmisbrugere

Udkastet til rapport vedtaget af udvalgene opfordrer Kommissionen til at analysere bedste praksis, der i øjeblikket anvendes uden for EU på SLAPP'er, og fremlægge en pakke af foranstaltninger, herunder lovgivning. Disse bør ifølge MEP'er omfatte:

  • An ambitiøse retlige rammer i den kommende mediefrihedslov;
  • i forebyggelse af 'injurieturisme' eller 'forumshopping' gennem ensartede og forudsigelige ærekrænkelsesregler og ved at fastslå, at sager bør afgøres af domstolene (og i henhold til lovene) i tiltaltes sædvanlige opholdssted;
  • regler om tidlig afskedigelse ved domstolene, så SLAPP'er hurtigt kan stoppes på grundlag af objektive kriterier, såsom antallet og arten af ​​retssager eller søgsmål anlagt af klageren, valg af jurisdiktion og lovgivning eller eksistensen af ​​en klar og byrdefuld magtbalance;
  • sanktioner for sagsøgeren hvis de ikke kan begrunde, hvorfor deres handling ikke er krænkende, regler for at sikre overvejelse af krænkende motiver, selvom der ikke indrømmes tidlig afskedigelse, og betaling af omkostninger og skader, som offeret har lidt
  • beskyttelse mod kombinerede SLAPP'erdet vil sige dem, der kombinerer strafferetlige og civilretlige ansvar, og foranstaltninger til at sikre, at ærekrænkelse (hvilket er en strafbar handling i de fleste medlemsstater, på trods af opfordringer til afkriminalisering af Europarådet og Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa) kan ikke bruges til SLAPP'er;
  • et EU -direktiv om minimumsstandarder, som bør beskytte ofre, mens forebyggelse og sanktionering af misbrug af anti-SLAPP-foranstaltningerf.eks. ved at autoritære regeringer bevæbner dem til at beskytte deres regeringsorganiserede NGO'er, og;
  • økonomisk bistand til juridisk og psykologisk hjælp for ofre for SLAPP'er og organisationer, der bistår dem, og passende uddannelse af dommere og advokater.

Citater

reklame

Medordfører Roberta Metsola (EPP, MT) sagde ”Den stærke opbakning til vores betænkning sender et stærkt budskab om, at Parlamentet vil beskytte den fjerde søjle i vores demokrati. Vi opfordrer til mekanismer til at muliggøre hurtig afvisning af irriterende retssager og hjælpe de berørte med at kræve erstatning. Vi ønsker en EU -fond og informationsnetværk til støtte for ofre. Det centrale spørgsmål er balance: vi målretter dem, der misbruger vores retssystemer, til at tie eller skræmme, samtidig med at vi beskytter dem, der er fanget i krydsild, hvoraf mange ikke har andre steder at vende sig ”.

Medordfører Tiemo Wölken (S&D, DE) sagde: ”Allerede før de bliver til noget, undergraver SLAPP’er retsstaten, det indre marked og ytrings-, informations- og foreningsrettigheder. Vi opfordrer Kommissionen til at fremsætte konkrete og gennemførlige lovforslag, f.eks. Om 'injurieturisme' og 'forumshopping'. Vi foreslår også vigtige ikke-lovgivningsmæssige foranstaltninger, såsom effektiv økonomisk og juridisk bistand samt psykologisk støtte og praktisk rådgivning, der skal ydes af en 'førstehjælp' one-stop-shop for ofre ".

Łukasz Kohut, S & D -ordfører for borgerlige rettigheder, retlige og indre anliggender, sagde: ”De rige og de magtfulde, herunder regeringsfigurer, har uendelige ressourcer til at svække journalistikken og tavse enhver kritiker gennem krænkende retssager. Alt for mange journalister, medieorganisationer og NGO'er står regelmæssigt over for kampagner ved brug af disse målrettede retssager. Men ingen skal frygte juridiske konsekvenser for at tale sandheden. Derfor har Europa -Parlamentet presserende arbejdet på at styrke stemmen hos dem, der arbejder efter sandheden og sætte en stopper for krænkende retssager. Ingen indsats for at beskytte journalister eller civilsamfund er for meget. Med mediefriheden allerede under alvorlig belastning i EU, har vi brug for, at Kommissionen lægger forslag på bordet, der indeholder bindende sikkerhedsforanstaltninger for ofre for SLAPP'er. I hele EU skal de nationale regeringer også fuldt ud gennemføre anbefalingerne fra Europarådet om beskyttelse og sikkerhed for journalister. Vi skal handle for at imødegå enhver farlig indsats for at underminere mediefrihed og demokrati i EU. ”

Næste skridt

Udkastet til betænkning forventes at blive forelagt for en plenarmøde i november.

Yderligere information 

Læs

Europa-Parlamentet

Mobiltelefonroaming: MEP'er støtter forlængelse af gratis roaming i EU

Udgivet

on

Parlamentets industriudvalg stemte for en forlængelse af »Roam like at home« -ordningen med yderligere ti år, ITRE.

Den opdaterede lovgivning, en opfølgning på elimineringen af ​​roaminggebyrer i 2017, foretager også justeringer, der sigter mod bedre roamingtjenester for rejsende.

Ifølge teksten vedtaget af MEP'erne vil forbrugerne fortsat nyde muligheden for at bruge deres mobiltelefoner, når de rejser til udlandet i EU uden ekstra gebyrer ud over det, de allerede betaler derhjemme.

reklame

Derudover ville de have ret til den samme kvalitet og hastighed af mobilforbindelse i udlandet som derhjemme. Roamingudbydere ville være forpligtet til at tilbyde roamingbetingelser svarende til dem, der tilbydes indenlands, hvis de samme teknologier og betingelser er tilgængelige på netværket i det land, folk besøger. MEP'er ønsker at forbyde kommerciel praksis, der reducerer kvaliteten af ​​tjenester i regulerede detailroamingtjenester (f.eks. Ved at skifte forbindelsen fra 4G til 3G).

Gratis adgang til beredskabstjenester

Adgang til beredskabstjenester vil blive givet til rejsende uden ekstra gebyr - uanset om det er via opkald eller SMS, herunder transmission af oplysninger om opkaldssted. Operatører ville også skulle give oplysninger til roamingbrugere om det europæiske alarmnummer 112, var MEP'er enige om. MEP'er ønsker også, at mennesker med handicap skal have adgang til beredskabstjenester uden ekstra gebyrer.

reklame

Afslutning af tillæg for opkald inden for EU

MEP'er foreslår også, at der stoppes tillæg for opkald inden for EU (f.eks. Når der ringes fra Belgien til Italien), som i øjeblikket er begrænset til 19 cent i minuttet. Brugere betaler kun de ekstra omkostninger, der er objektivt begrundet af udbyderen.

Lead MEP Angelika Winzig (EPP, AT) sagde: “Roam-like-at-home er en hidtil uset europæisk succeshistorie. Det viser, hvordan vi alle direkte nyder godt af EU's indre marked. Vi ønsker at reducere omkostningerne yderligere og forbedre servicekvaliteten for alle europæiske borgere. Dette er en mulighed for os at tilføje nogle bemærkelsesværdige forbedringer, som vil gavne borgere og virksomheder uden at forårsage forstyrrelser for mobilnetværksoperatører. Med denne forordning tager vi endnu et vigtigt skridt i retning af et ægte europæisk digitalt indre marked for en vellykket, stærk og effektiv fremtidig EU ”.

Næste skridt

De nye regler skal godkendes af Parlamentet og Rådet, før de kan træde i kraft. Betænkningen blev vedtaget med 67 stemmer for, 0 imod og 7 hverken for eller imod. MEP'erne stemte for at indlede forhandlinger med Rådet med 67 stemmer for, 0 imod og 7 hverken for eller imod. Mandatet vil blive annonceret under plenarforsamlingen 18.-21. Oktober. Råd enige om sit forhandlingsmandat den 16. juni 2021. Den første trilog ville derefter finde sted den 26. oktober.

Baggrund

Roamingforordningen fastlagde 'Roam-Like-At-Home' (RLAH) -regel, der pålagde ophør af detailroaminggebyrer pr. 15. juni 2017 i EU. Forordningen udgør en del af EU's digitale indre markedsresultater og er i øjeblikket gældende indtil den 30. juni 2022.

Fem år efter vedtagelsen af ​​forordningen i 2015 gennemgik Kommissionen ordningen for at vurdere dens virkninger og behovet for en forlængelse. I dets konsekvensanalyse, påpegede Kommissionen, at markedsforhold endnu ikke ser ud til at garantere, at gratis roaming kan fortsætte uden lovlig indgriben, og foreslog at forlænge reglerne ud over deres nuværende udløbsdato 30. juni 2022.

Læs

Priser

Pegasus -projektet tildelte Daphne Caruana Galizia -prisen for journalistik i 2021

Udgivet

on

Den 14. oktober blev Daphne Caruana -prisen for journalistik tildelt journalisterne fra Pegasus -projektet koordineret af Forbidden Stories Consortium.

Prisoverrækkelsen, der blev afholdt i Europa -Parlamentets pressecenter, blev åbnet af Europa -Parlamentets præsident, David Sassoli.

Fra den 22. juni til den 1. september 2021 indsendte mere end 200 journalister fra de 27 EU -lande deres mediehistorier til et dommerpanel.

reklame

Generalsekretæren for Det Internationale Journalistforbund, Anthony Bellanger, repræsenterede de 29 medlemmer af den europæiske jury og overrakte præmiepenge på 20.000 EUR til repræsentanterne for konsortiet, Sandrine Rigaud og Laurent Richard.

Om vinderen

Forbidden Stories er et konsortium af journalister, hvis mission er at fortsætte efterforskningen af ​​myrdede, fængslede eller truede journalister.

reklame

Siden starten i 2017 har Forbidden Stories og dets partnere forfulgt Daphne Caruana Galizias arbejde, men også af journalister myrdet for deres undersøgelser af miljøforbrydelser eller mexicanske karteller.

Med mere end 30 partnernyhedsorganisationer rundt om i verden og næsten 100 journalister er Forbidden Stories afhængige af et netværk, der tror stærkt på kollaborativ journalistik. For sit arbejde har Forbidden Stories vundet prestigefyldte priser rundt om i verden, herunder European Press Prize og Georges Polk Award.

Om vinderhistorien

Pegasus: Det nye globale våben til at tavse journalister • Forbudte historier

Kort opsummering af vinderhistorien:

En hidtil uset lækage af mere end 50,000 telefonnumre valgt til overvågning af kunderne i det israelske firma NSO Group viser, hvordan denne teknologi er blevet misbrugt systematisk i årevis. Forbidden Stories -konsortiet og Amnesty International havde siden 50 adgang til registreringer af telefonnumre valgt af NSO -klienter i mere end 2016 lande.

Journalister fra Pegasus -projektet - mere end 80 journalister fra 17 medieorganisationer i 10 lande koordineret af Forbidden Stories med teknisk støtte fra Amnesty Internationals Security Lab - gennemskrev disse registreringer af telefonnumre og kunne tage et højdepunkt bag forhænget om dette overvågningsvåben, som aldrig havde været muligt i dette omfang før.

Forbidden Stories -konsortiet opdagede, at i modsætning til hvad NSO Group har hævdet i mange år, herunder i en nylig gennemsigtighedsrapport, er denne spyware blevet misbrugt i vid udstrækning. De lækkede data viste, at mindst 180 journalister er blevet udvalgt som mål i blandt andet Indien, Mexico, Ungarn, Marokko og Frankrig. Potentielle mål omfatter også menneskerettighedsforkæmpere, akademikere, forretningsfolk, advokater, læger, fagforeningsledere, diplomater, politikere og flere statsledere.

For mere information om Pegasus -projektet:

Pegasus: Det nye globale våben til at tavse journalister • Forbudte historier

Om prisen

Daphne Caruana-prisen blev indledt ved en afgørelse fra Europa-Parlamentets Præsidium i december 2019 som en hyldest til Daphne Caruana Galizia, en maltesisk efterforskningsjournalist og blogger mod korruption, der blev dræbt i et bilbombeangreb i 2017.

Prisen belønnes årligt (den 16. oktober, datoen Daphne Caruana Galizia blev myrdet) til fremragende journalistik, der fremmer eller forsvarer Den Europæiske Unions grundprincipper og værdier, såsom menneskelig værdighed, frihed, demokrati, lighed, styre lov og menneskerettigheder. Det er første år, prisen er uddelt.

Prisen blev åbnet for professionelle journalister og teams af professionelle journalister af enhver nationalitet for at indsende dybdegående stykker, der er blevet offentliggjort eller udsendt af medier baseret i et af de 27 EU-medlemsstater. Målet er at understøtte og fremhæve betydningen af ​​professionel journalistik for at sikre frihed, lighed og muligheder.

Den uafhængige jury bestod af repræsentanter for pressen og civilsamfundet fra de 27 europæiske medlemslande og repræsentanter for de vigtigste europæiske journalistforeninger.

Prisen og præmiesummen på 20 000 € viser Europa -Parlamentets stærke støtte til undersøgende journalistik og betydningen af ​​fri presse.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending