Følg os

Bank

Kommissionen vedtager rapporteringsregler om bankers eksponering mod skyggebanker

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget tekniske standarder, der skal bruges af kreditinstitutter, når de rapporterer deres eksponeringer til skyggebankenheder, som krævet af Kapitalkravsforordning. Disse standarder opstiller kriterier for identifikation af skyggebankenheder, der sikrer harmonisering og sammenlignelighed af eksponeringer indberettet af kreditinstitutter. Standarderne vil også give tilsynsmyndighederne robuste data til at vurdere bankers risici i forhold til finansielle formidlere uden for banker. Dette vil styrke den tilsynsmæssige ramme og give mulighed for en forbedret gennemsigtighed af de materielle forbindelser mellem den traditionelle banksektor og skyggebanksektoren.

Kommissær for finansielle tjenesteydelser, finansiel stabilitet og kapitalmarkedsunion Mairead McGuinness sagde: "Finansielle institutioner, der ikke er banker, er vokset i de seneste år. Nogle har opbygget betydelige gearing og likviditetsmismatch, og som fremhævet af de seneste tab i banksektoren, der involverer disse enheder, kan deres aktivitet udgøre en risiko for det finansielle system. Dagens regler giver EU-aktive banker yderligere klarhed over, hvilke enheder der kommer under skyggebankvirksomhed, sikrer rapporteringskonsistens på tværs af banker og forbedrer tilsynsmyndighedernes kapacitet til at opdage opbygningen af ​​store eksponeringer til ikke-bankfinansieringsinstitutioner og styre risiciene effektivt."

Kravene, vedtaget i form af en delegeret forordning, vil nu formelt blive sendt til Europa-Parlamentet og Rådet, som vil have tre måneder til at granske retsakten. Den opdaterede delegerede forordning er tilgængelig link.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending