Følg os

Europa-Kommissionen

Ny europæisk supercomputer indviet i Portugal

DEL:

Udgivet

on

Den 6. september blev Kommissionen og European Joint Performance Computing (EuroHPC JU) sammen med den portugisiske premierminister Antonio Costa og den portugisiske fond for videnskab og teknologi indviet deukalion, den nyeste EuroHPC supercomputer. deukalion er placeret på Azurém Campus, Guimarães, Portugal.

Det nye verdensklassesystem vil blive brugt til at fremme forskning og udvikling inden for områder som energieffektive teknologier, vejrudsigter og hav- og havforskning. Det vil også hjælpe med at udvikle industrielle applikationer inden for lægemiddelopdagelse, design af nye materialer, neurovidenskab, klimavenlige energisystemer og andre områder.

Deucalion, den syvende EuroHPC-supercomputer installeret i EU, er den mest kraftfulde og avancerede beregningsressource i Portugal. Det repræsenterer en investering på 20 millioner euro inklusive 7 millioner euro i EU-finansiering og har en toppræstation på 10 Petaflops – eller 10 millioner milliarder beregninger i sekundet. Desuden tilbyder den en unik arkitektur i Europa, der giver europæiske brugere adgang til et banebrydende design, der vil komplementere og berige det mangfoldige sæt af computerarkitekturer, der stilles til rådighed af EuroHPC-systemerne.

Deucalion slutter sig til de eksisterende supercomputere i EuroHPC JU, der allerede er i drift: Discoverer i Bulgarien, MeluXina i Luxembourg, Vega i Slovenien, Karolina i Tjekkiet, LEONARDO i Italien, og VÆRELSE in Finland. Deucalion’s inauguration will be shortly followed by the third European pre-exascale MareNostrum5 supercomputer i Spanien, som indvies i det kommende efterår.

Mere information er tilgængelig i pressemeddelelse fra fællesforetagendet EuroHPC

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending