Følg os

Europa-Kommissionen

Europa-Kommissionen anbefaler, at Rådet bekræfter Ukraine, Moldova og Georgiens perspektiv om at blive medlemmer af EU og afgiver sin udtalelse om at give dem kandidatstatus

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har fremlagt sine udtalelser om ansøgningen om EU-medlemskab indgivet af Ukraine, Georgien og Republikken Moldova som opfordret af Rådet. Dagens udtalelser er baseret på Kommissionens vurdering i lyset af de tre sæt kriterier for at blive medlem af EU, som Det Europæiske Råd har vedtaget: politiske kriterier, økonomiske kriterier og landets evne til at påtage sig forpligtelserne ved EU-medlemskab (EU-retten). Udtalelserne tager også højde for Ukraine, Moldova og Georgiens bestræbelser på at gennemføre deres forpligtelser i henhold til associeringsaftalerne (AA), herunder de dybe og omfattende frihandelsområder (DCFTA), som dækker betydelige dele af EU's regelværk.

Det har Europa-Kommissionen konstateret Ukraine er generelt langt fremme med at nå stabiliteten af ​​institutioner, der garanterer demokrati, retsstatsprincippet, menneskerettigheder og respekt for og beskyttelse af mindretal; har fortsat sine stærke makroøkonomiske resultater og demonstreret en bemærkelsesværdig robusthed med makroøkonomisk og finansiel stabilitet, samtidig med at det er nødvendigt at fortsætte ambitiøse strukturelle økonomiske reformer; og har gradvist nærmet sig væsentlige dele af EU regelværk på mange områder.  

På dette grundlag anbefaler Kommissionen, at Ukraine får udsigt til at blive medlem af Den Europæiske Union. Det bør tildeles kandidatstatus under forudsætning af, at der tages skridt på en række områder.

For så vidt angår Moldova, konkluderer Europa-Kommissionen, at landet har et solidt grundlag på plads for at nå stabiliteten af ​​institutioner, der garanterer demokrati, retsstatsprincippet, menneskerettigheder og respekt for og beskyttelse af mindretal; makroøkonomiske politikker har været rimelig sunde, og der er gjort fremskridt med at styrke den finansielle sektor og erhvervsklimaet, men der mangler stadig at blive gennemført vigtige økonomiske reformer; landet har etableret et solidt grundlag for yderligere tilpasning til EU regelværk.

På dette grundlag anbefaler Kommissionen, at Moldova får udsigt til at blive medlem af Den Europæiske Union. Det bør tildeles kandidatstatus under forudsætning af, at der tages skridt på en række områder.

Det vurderer EU-Kommissionen Georgien har et fundament på plads til at nå stabiliteten af ​​institutioner, der garanterer demokrati, retsstatsprincippet, menneskerettigheder og respekt for og beskyttelse af mindretal, selv om den seneste udvikling har undergravet landets fremskridt; det har opnået en god grad af makroøkonomisk stabilitet og har en solid erfaring med økonomisk politik og et gunstigt erhvervsklima, men der er behov for yderligere reformer for at forbedre markedsøkonomiens funktion; og samlet set har Georgien etableret et solidt grundlag for yderligere tilpasning til EU regelværk.

På dette grundlag anbefaler Kommissionen, at Georgien får udsigt til at blive medlem af Den Europæiske Union. Det bør tildeles kandidatstatus, når en række prioriteter er blevet behandlet.

reklame

Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: "Ukraine, Moldova og Georgien deler den stærke og legitime ambition om at blive medlem af Den Europæiske Union. I dag sender vi dem et klart signal om støtte i deres forhåbninger, selv når de står over for udfordrende omstændigheder. Og vi gør det ved at stå fast på vores europæiske værdier og standarder og angive den vej, de skal følge for at blive medlem af EU. Kommissionens udtalelser markerer et vendepunkt i vores forhold. Dette er faktisk en historisk dag for befolkningen i Ukraine, Moldova og Georgien. Vi bekræfter, at de til sin tid hører hjemme i EU. De næste skridt er nu i hænderne på vores medlemslande."

Naboskabs- og udvidelseskommissær Olivér Várhelyi sagde: "Vi har arbejdet hurtigt og effektivt for at kunne fremlægge vores meninger på rekordtid. Vi forventer, at medlemslandene træffer beslutninger i de kommende dage, men vores partnerlande bør allerede begynde at arbejde for at levere på deres side af de vigtigste reformer, der er skitseret i vores anbefaling. Dette er afgørende for, at Ukraine, Moldova og Georgien kan komme videre på deres EU-vej."

Næste skridt

På baggrund af Europa-Kommissionens udtalelser skal EU-medlemsstaterne nu enstemmigt tage stilling til de næste skridt.

Ukraines, Georgiens og Moldovas ansøgninger om EU-medlemskab i lyset af Kommissionens udtalelser vil blive drøftet på Det Europæiske Råds næste møde den 23. og 24. juni. I mellemtiden er EU fortsat forpligtet til at fortsætte med at styrke båndene yderligere og uddybe deres partnerskab for at støtte Ukraine, Moldova og Georgien i overensstemmelse med vores associeringsaftaler og dybe og omfattende frihandelsområder.

Baggrund

On 28 februar 2022, Ukraine fremlagde sin ansøgning om EU-medlemskab.

On 3 March 2022, Georgien og Republikken Moldova fremlagde deres ansøgninger om EU-medlemskab.

On Marts 7, opfordrede Rådet for Den Europæiske Union Kommissionen til at afgive sine udtalelser om disse ansøgninger. Ukraine modtog delen af ​​spørgeskemaet om de politiske og økonomiske kriterier den 8. april 2022 og delen om EU regelværk den 13. april. Ukraine afgav sine svar henholdsvis den 17. april og den 9. maj. Georgien og Moldova modtog den første del af spørgeskemaet om de politiske og økonomiske kriterier den 11. april 2022 og delen om EU regelværk den 19. april. Moldova afgav sine svar den 22. april og 12. maj. Georgien afgav sine svar den 2. og 10. maj.

Mere information

Georgien: Udtalelse; Memo;

Moldova: Udtalelse; Memo;

Ukraine: Mening; Memo;

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending