Følg os

Europa-Kommissionen

EU trækker stikket i kablet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

IMCO, Erklæring fra Parlamentets formand for det indre marked og forbrugerbeskyttelse, Anna Cavazzini (Grønne/EFA, DE), om det fælles oplægsforslag, som Kommissionen fremlagde i dag: ”I løbet af det sidste årti har Europa-Parlamentet skubbet til, at Kommissionen forelægger et forslag til en fælles oplader med henblik på at tackle e-affald, gøre livet lettere for forbrugerne og give dem mulighed for at træffe bæredygtige valg.

"Dette initiativ indeholder mange elementer, der er vigtige for vores udvalg, såsom harmonisering af ladepunktet, der muliggør et velfungerende indre marked, et højt forbrugerbeskyttelsesniveau og reducering af elektronisk affald.

"Vi skal endelig slippe af med kablet i vores skuffer; vi havde nok af at have det forkerte ladekabel i vores rygsæk til den enhed, vi bærer. Ensartede ladekabler vil hjælpe forbrugerne med at spare penge og spare planetens ressourcer.

reklame

"Elektrisk og elektronisk udstyr er fortsat en af ​​de hurtigst voksende affaldsstrømme i EU. Det er særlig vigtigt, at de foreslåede regler ikke kun gælder for smartphones, men også for tablets og andre mobile enheder, som Parlamentet anmoder om. Hurtig teknologisk udvikling skal tages i betragtning, især da Kommissionen allerede har spildt så meget tid.

"Parlamentet vil nu arbejde på dette lovforslag. Vi vil gøre vores yderste for at sikre et gnidningsløst samarbejde med Kommissionen og Rådet for at nå til en aftale, der vil gavne de europæiske forbrugere såvel som industrien med målsætningerne i den europæiske grønne aftale kl. dens kerne. ”

”Vi har alle været i situationer i vores liv, når min smartphones smartphone f.eks. På et tog er tomt, så min nabo gerne vil låne mig en oplader fra deres enhed. Men det virker ikke, da det har en anden forbindelse, ”sagde EPP -gruppens Róża Thun -MEP, der foreslog Europa -Parlamentets beslutning om spørgsmålet sidste år.

reklame

”Vi har brug for en løsning på skufferne fulde af ubrugelige opladere. En gennemsnitlig EU-borger producerer cirka 16 kg e-affald om året. Ved at indføre en oplader til alle små og mellemstore elektroniske enheder kan vi forsøge at løse denne dramatiske situation ”, understregede Thun. "Der er en stor fordel for europæiske forbrugere med denne nye lov, der ikke ville være forpligtet til at købe en ny oplader, hver gang de køber en ny enhed."

Baggrund

Europa-Parlamentet og dets indre marked og forbrugerbeskyttelsesudvalg (IMCO) har i årevis insisteret på en fælles opladerløsning og har kontinuerligt bedt Kommissionen om at handle på den gennem initiativrapporter, resolutioner og spørgsmål rettet til kommissærerne.

I 2014 gik Parlamentet stærkt ind for en fælles oplader til alle mobiltelefoner under forhandlingerne om radioudstyrsdirektivet (RED).

Siden da har flere andre parlamentsinitiativer direkte eller indirekte bedt om, at mobiltelefonopladere standardiseres, f.eks beslutning vedtaget den 30. januar 2020 opfordrer Kommissionen til at indføre en standard for en fælles oplader "hurtigst muligt".

Desuden i en nylig beslutning fra 10. februar 2021 om den nye handlingsplan for cirkulær økonomi opfordrede MEP'erne Kommissionen til hurtigt at indføre en fælles oplader til smartphones og lignende enheder for bedst muligt at sikre standardiserede, kompatible og interoperable opladningsmuligheder og bad Kommissionen om at udarbejde en afkoblingsstrategi for opladere og harmoniseret mærkning.

Kommissær Thierry Breton, ansvarlig for det indre marked, sagde: ”Opladere forsyner alle vores mest vigtige elektroniske enheder. Med flere og flere enheder sælges flere og flere opladere, der ikke er udskiftelige eller ikke nødvendige. Det sætter vi en stopper for. Med vores forslag vil europæiske forbrugere kunne bruge en enkelt oplader til al deres bærbare elektronik - et vigtigt skridt for at øge bekvemmeligheden og reducere spild. ”

I dag (23. september) foreslår Kommissionen:

  • En harmoniseret opladningsport til elektroniske enheder: USB-C vil være den fælles port. Dette vil give forbrugerne mulighed for at oplade deres enheder med den samme USB-C oplader, uanset enhedens mærke.
  • Harmoniseret hurtigopladningsteknologi hjælper med at forhindre, at forskellige producenter uberettiget begrænser opladningshastigheden og hjælper med at sikre, at opladningshastigheden er den samme, når man bruger en kompatibel oplader til en enhed.
  • Adskillelse af salget af en oplader fra salget af den elektroniske enhed: forbrugere vil kunne købe en ny elektronisk enhed uden en ny oplader. Dette begrænser antallet af uønskede opladere, der er købt eller efterlades ubrugte. Reduktion af produktion og bortskaffelse af nye opladere anslås at reducere mængden af ​​elektronisk affald med næsten tusinde tons årligt.
  • Forbedrede oplysninger til forbrugerne: producenter skal levere relevante oplysninger om opladningseffektivitet, herunder oplysninger om den strøm, der kræves af enheden, og om den understøtter hurtig opladning. Dette vil gøre det lettere for forbrugerne at se, om deres eksisterende opladere opfylder kravene til deres nye enhed eller hjælpe dem med at vælge en kompatibel oplader. Kombineret med de andre foranstaltninger ville dette hjælpe forbrugerne med at begrænse antallet af indkøbte nye opladere og hjælpe dem med at spare 250 millioner euro om året på unødvendige opladerindkøb.

EU's fælles oplader vil kunne anvendes på følgende enheder: Mobiltelefoner, tablets, digitale kameraer, hovedtelefoner, headsets, bærbare højttalere og håndholdte videospilkonsoller.

Belgien

Kommissionen godkender 45 millioner euro belgisk ordning til støtte for virksomheder, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en belgisk ordning på 45 millioner euro til støtte for virksomheder, der er aktive i Bruxelles-hovedstadsregionen, der er ramt af coronavirus-udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den belgiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Den offentlige støtte blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen, der går under navnet 'la prime Relance', vil støtten have form af direkte tilskud. Støtteberettigede er virksomheder i alle størrelser, der er aktive i følgende sektorer: natklubber, restauranter og caféer (»ReCa«) og nogle af deres leverandører, events, kultur, turisme, sport og persontransport. For at være berettiget skal virksomheder have været registreret i Centralbanken for virksomheder ('la Banque-Carrefour des Enterprises') senest den 31. december 2020. Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige Ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64775 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen godkender € 120 mio. Spansk ordning til støtte for transformation og modernisering af drivhuse

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har fundet ud af, at en spansk ordning på 120 mio. EUR, der blev stillet til rådighed gennem Recovery and Resilience Facility (RRF) til støtte for en omfattende transformation eller modernisering af drivhuse, der producerer grøntsager, afskårne blomster og prydplanter, er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Den anmeldte ordning finansieres via RRF efter Kommissionens positive vurdering af den spanske genopretnings- og modstandsdygtighedsplan og vedtagelse af Rådet.

Ordningen, der løber frem til 31. december 2023, har til formål at forbedre konkurrenceevnen og bæredygtigheden for primære producenter af grøntsager, snitblomster og prydplanter ved at støtte deres økologiske overgang. I henhold til ordningen vil den offentlige støtte have form af direkte tilskud og målrette investeringer rettet mod strukturelle og energieffektive forbedringer. Kommissionen vurderede ordningen i henhold til EU's statsstøtteregler, især retningslinjerne for statsstøtte i landbrugs- og skovbrugssektoren og i landdistrikterne, som gør det muligt for medlemsstaterne at yde bistand for at sikre levedygtig fødevareproduktion og for at fremme en effektiv og bæredygtig anvendelse af ressourcer for at opnå intelligent og bæredygtig vækst.

Kommissionen konkluderede, at støtten letter udviklingen af ​​en økonomisk aktivitet og ikke påvirker handelsforholdene i et omfang, der strider mod den fælles interesse. Derfor har Kommissionen fundet ud af, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Alle investeringer og reformer, der indebærer statsstøtte, der indgår i de nationale genopretningsplaner, der er fremlagt i forbindelse med RRF, skal meddeles Kommissionen til forhåndsgodkendelse, medmindre den er omfattet af en af ​​gruppefritagelsesreglerne for statsstøtte. Kommissionen vil vurdere sådanne foranstaltninger som et prioriteret spørgsmål og har givet vejledning og støtte til medlemsstaterne i de forberedende faser af de nationale planer for at lette den hurtige implementering af RRF. Samtidig sikrer Kommissionen i sin beslutning, at de gældende statsstøtteregler overholdes for at bevare lige vilkår på det indre marked og sikre, at RRF -midlerne bruges på en måde, der minimerer konkurrenceforvridninger og fortræng ikke private investeringer.

reklame

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.64328 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame
Læs

Europa-Kommissionen

Erklæring fra kommissær Kyriakides om EU Flu Flu Awareness Week

Udgivet

on

I influenza -bevidsthedsugen fra i dag (18. oktober) til 22. oktober kom kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides (billedet) afgav følgende erklæring: ”Når vi bevæger os fra efterår til vinter, en tid på året, hvor luftvejssygdomme bliver mere til stede, herunder sæsoninfluenza og naturligvis COVID-19, skal vi handle og sikre, at vores sundhedssystemer ikke bliver overbelastede . Selv uden pandemien mister op til 40,000 mennesker i EU hvert år livet på grund af influenzarelaterede årsager. Jeg opfordrer kraftigt alle til at tage sæsoninfluenza alvorligt og blive vaccineret mod det. Med pandemien som baggrund er influenzavaccination endnu vigtigere og mere nødvendig end nogensinde. Dem, der er i fare for COVID-19, er også dem, der er mest sårbare over for influenza: sundhedspersonale, personer med specifikke kroniske medicinske tilstande, ældre voksne og gravide. Vi har alle lært, hvor vigtig og livreddende vaccination mod COVID-19 er: det forhindrer alvorlig sygdom, de fleste hospitalsindlæggelser og dødsfald. I år skal vi øge influenzavaccinationsraten og lukke de resterende COVID-19-vaccinationshuller for at sikre, at vores mest sårbare befolkninger er beskyttet. Med cirkulation af begge vira skal vi forhindre, hvad der potentielt kan blive en 'twindemic' af COVID-19 og influenza. Nu er det tid til at begynde at lave aftaler om influenzavaccine! ” Den fulde erklæring er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending